רונית ישנה אצלי!

אליהו ד

New member
מה שהתכוונתי זה מה שאתה מתכוון

לא אמרתי שהאוניברסיטה היא החשובה אלא המחלקה , התוכנית . אבל לדעתי זה קצת הרבה מעוות לדרג מחלקה לפי פרסומים , כי יכול להיות שבמחלקה שלנו יש כמה תותחים שעוד 20 שנה יגידו עליהם שהם בעלי שם עולמי וכו'. בכל אופן צריך להבין איך העולם הזה עובד ולדעת לשחק לפי הכללים אם רוצים להגיע גבוה . אם בחרת במחלקה הכי טובה ובשוק אני מניח שיודעים שזו המחלקה הכי טובה בתחום שלך אז עשית בשכל.

lirlurim

New member
מסכים שיש הרבה עיוות.

ובייחוד הרבה פוליטיקה. אם הייתי רוצה להשתלב בשוק - הייתי מחפש את השם נטו, אבל אני בונה על האקדמיה ולכן חשוב יותר השם של המוסד, כפי שהוא מוכר לאנשי האקדמיה ולא כפי שהוא מוכר להמונים (אם כי זה קצת מבאס כשושאלים אפיה אתה לומד והתשובה שלך לא כ"כ מרשימה, אבל בקטנה

אליהו ד

New member
לכן כשיש שתי תוכניות שהן פחות או יותר

ברמה שווה , אבל באחת התוכניות אתה נמצא במקום שהוא המרכז הכלכלי-חברתי-פוליטי-אקדמי של המדינה , ברור שעדיף המקום הזה מאשר מקום אחר . זה בדרך כלל נפוץ במדינות קטנות , גם הגיוני שזה יקרה ובייחוד במדינה שלנו שהיא גם קטנה וגם מדינה של צבא כך שהמון דברים כאן עובדים באופן שהוא ריכוזי מאוד . רוב הסטודנטים לתואר שני ושלישי בתל אביב עובדים בבנק ישראל ומשרד האוצר . אני לא מכיר אפילו אדם אחד מחיפה שעובד במקומות האלו. מקרי? בטוח שלא . יש הבדל ברמה ? בטוח שלא . זה עניין של שם , של ג'מעה , של מסורת , של דברים שלא קשורים בצורה עניינית למקום העבודה הנדון . אז למה לבזבז זמן ואנרגיות על ללמוד במקום שמראש יוצאים ממנו עם עמדת נחיתות ותחושת אי צדק? אני אישית מאוד מעריך את המחלקה בחיפה אבל אין סיכוי בעולם שאני ממשיך כאן מעבר לתואר שני , כי זו פשוט התאבדות .יש דוגמא ממש הזויה בדירוגים האלו , הטכניון מדורג לפני חיפה בתוכנית הכלכלה שלהם . וידוע שכלכלה זה לא בדיוק הצד החזק של הטכניון , והתוכנית שלהם ינקה מזו של חיפה(הן היו משותפות עד לפני שנה). הגיוני ? קיצ צריך לנתח בלי שום סנטימנטים לשום דבר(מדינה,הרגלים,חברים\בת זוג,נוחות,עייפות) את הדרך הכי יעילה למרחב הסופי של היעדים הקרייריסטים , ולבצע . כי אם מתחילים להיכנס ללופ של "אני לומד במקום שאני יודע שהוא טוב ולא אכפת לי מה העולם חושב.." גומרים במרצה ש-אינו-חבר-מן המניין לעד , או בעבודה בעסקים בדרג ומקום הרבה מתחת לכישורים האמיתיים.

אליהו ד

New member
אה סליחה עמי ברנע עובד שנים בבנק ישראל

אבל הוא לא למד בחיפה אלא you know where

lirlurim

New member
שמע

"רוב הסטודנטים לתואר שני ושלישי בת"א עובדים בבנק ישראל או במשרד האוצר". אתה מתכוון הסטודנטים לכלכלה, כן? כאמור, אם אתה מקווה להשתלב בתחום הפרקטי ולא באקדמיה - אתה לגמרי צודק. הגר תל-אביב. אכן אם חיפה סובלת משם לא טוב בתחום שלך - נכון ללמוד במקום עם שם טוב יותר. ספציפית בתחום שלי, חיפה מאוד נחשבת. זה אמנם ויכוח של ביצה ותרנגולת אבל אני חושב שחיפה צריכה להעלות את תנאי הקבלה שלה בחלק גדול מהתחומים שבהם התנאים נמוכים יותר ממקומות אחרים.

זיגזג8

New member
לא נכון!!!

היא ישנה אצלנו! היא תמיד נכנסת דרך המרפסת בקומה שלנו!!

למעלה