רוחות!

Dark Muse

New member
אם ככה, כולנו טיפשים

כי יהודים פוסלים אמונות של מוסלמים, ומוסלמים של יהודים, שלא נדבר על נצרות. והבודאיזים שמאמינים באלים רבים. אין פה שום טיפשות בלפסול דעות ואמונות, אם אתה מקבל את כל הדעות והאמונות, אז מה שונה האמונה שלך משלהם? אני לא חכם ואני לא גאון, אבל אני ארצה לדעת בהחלט איך הכל נוצר ולא לבחור בדרך הפשוטה.

מיבת

New member
זה ביני לבין DARK

.......
וזה בשבילך פריק

I am a freak

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo24.gif

איזה כבוד. |הולך-אחורה-ונותן-לך-ולדארק-להמשיך-בשלכם| תהנו חמודים
רק, אממממ... לא רוצה להישמע פולני..
אבל, תשתדלו להיזהר, להיות מוגנים
הפריק, שמרגיש כמו אב גאה
~סניף סניף~

Dark Muse

New member
אתה לא מכיר אותי...

וכנראה שהזכרון שלך חלש מאוד. וממי בדיוק יש לי לפחד? ממך בטוח שלא. (אם כבר לצחוק עליך, לא בגלל האמונות שלך, אלא מהגישה הטיפשית שלך) המנהל רצה לקיים איתי דיון והוא יכול בשמחה לנסות לשכנע אותי אחרת. ולקרוא לאתאיסטים פחדנים זה אירוני...

I am a freak

New member
אתה יכול לפנות אלי ישירות

"המנהל" זו פניה כל כך לא אישית ונחמדה. יוצרת רחיקות ותדמית שנשברת. אני הפריק, בשבילך ובשביל כולם
תרגיש חופשי. הפריק.

Alady insane

New member
הוויכוחים האלו כל כך נהדרים! ^_^

אני כל כך נהנית שאנשים מדברים על התאוריות האלו ומנסים באמת להגדיר מציאות. מציאות זה הדבר הכי לא נתפס בעולם. המציאות פחות נתפסת אפילו מדמיון. כי כשאומרים "דמיון" אנשים יודעים שמדובר במשהוא אבסטראקט ואישי לכל אחד, שאומרים "מציאות" אנשים חושבים שהם יודעים בדיוק על מה מדובר..כשבעצם, אין שום דרך לקבוע מה מציאות ומה לא. מציאות היא דבר שהוא אחיד רק בממד שכבני אדם איננו מסוגלים לתפוס. מציאות בממד שלנו היא מאוד, אבל מאוד, אישית. המציאות שלי היא שסחרחורות נגרמות על ידי ישיבה מרובה ליד מסך או אי-שתייה, כשהמציאות של אחרים היא שהן נגרמות על ידי חדירת רוח אל הגוף. פסיכלוגית- הצעדים בהם ננקט כדי להפסיק את הסחרחורת- שנייהם יובילו לתוצאה חיובית. כמו פלייסיבו. להרחיק לכת- המציאות של סכיזופרן היא שחברים דמיוניים קיימים, המציאות של נחש שהמרחב עשוי מגורמי חום-וקור ולא מצבעים וצורות... אתם מבינים מה אני מסנה להגיד? מציאות היא לא דבר שמישהו מאיתנו יכול לקבוע. גם אם הוא יצא מהגוף שלו וראה את העולם כפי שהוא באמת, המציאות שונה אך ורק בשבילו. כל השאר נשארים באותה מציאות. מישהו קרא את 1984? דוגמא מהממת לעיוות המציאות. :) הבעיה העצומה של המין האנושי היא האי-יכולת לקבל מציאויות שונות משלו. בסך הכל, משמעות "אלוהות" היא זהה בכל המקרים, בכל הדתות, בכל נקודות המבט, רק שההתייחסות אליה שונה- ומכאן נובעת כל השנאה והריחוק בין בני האדם. חזון אחרית הימים בקבלה אומר שיבוא יום וכולם יהיו אחד עם אלוהים. אתאיסטים יגידו- בחיים לא. אני לא מאמינה ב"אלוהים" אני מאמינה ב"אלוהות" בכוח נשגב שאין לו שום שליטה עלינו- הוא מהות החיים. באותה מידה אני יכולה להגיד שאני מאמינה בנשמות ורוחות- שכן הן קורצו מאותו חומר אלוהי. בכל אופן- המציאות הפרטית והקטנונית היא לא מה שקובעת, זו ההתחברות הפנימית אל האלוהות שקובעת הכל- אל האמת הפנימית. אתם מייחסים הרבה יותר מדי חשיבות לייחס. אם הסתבכתי מעל הראש במה שנסיתי להגיד.. סלחו לי אם בעתיד אני אנסח מחדש

Dark Muse

New member
נכון

כפי שאני חושב, כל אחד רואה את המציאות כפי שהוא רואה אותה מנקודת המבט שלו. לכן אלוהים קיים בעולם פרטי של בן אדם, שכן כל בן אדם חי בעולם שלו אם אפשר להגדיר את זה ככה. אין לי בעיה עם אנשים שמאמינים בדברים, זכותם המלאה, כמובן שיש לי בעיה עם אנשים שמנסים לעזור על ידי משיכת אנשים וכפיה לאמונות פרטיות. אני אשמח לדון איתך על זה ועם פריקי המנהל בפרטים כי אני לא נראה לי הכי רצוי פה

I am a freak

New member
כל עוד תשמור על רמת דיון נאותה

אתה רצוי כאן מאוד. יש לך אישור מ"המנהל" להישאר בפורום...
תרגיש בסדר עם עצמך, יש לך דיעות משלך וזה לא חטא. הפריק.

Dark Muse

New member
אם תרצה לדון במסרים אז בכיף...

סמוך עליי שאני לא איזה מסיונר אתאיסטי

Alady insane

New member
~מתרגשת~ כל כך הרבה זמן לא יצא

לי לדבר על הדברים האלו..עם בני אדם שיודעים מה לעזאזל אני רוצה מהם..^-^ אמרת ש- "לכן אלוהים קיים בעולם פרטי של בן אדם, שכן כל בן אדם חי בעולם שלו אם אפשר להגדיר את זה ככה" צודק.."אלוהים" הוא עניין פרטי..כאשר "אלוהות" קשורה לכל בני האדם. גם כאתאיסט, אין לך שום דרך לעקוף את העובדה שאתה חייב להאמין בצורה זו או אחרת באלוהות מסויימת=כוח חיים נשגב ההופך אי-קיים לקיים. אנחנו מסכימים פה?

Dark Muse

New member
אם את קוראת לטבע אלוהים זאת זכותך..

אני פשוט רואה את זה כחלק מן החיים את מושג החיים. באמונה שלי בן אדם שנפטר הוא פשוט נעלם כדרך הטבע (כמו זבוב או כל בעל חיים אחר). אולי יש משהו באימרה שאתאיסטים הם פחדנים, אני חושב שהמוות מפחיד, כי אם מישהו מת אז בעצם זה הסוף, הוא מפסיק להתקיים לגמרי.

מיבת

New member
הגוף..

שובק חיים הנשמה ממשיכה הלאה... ככה אני מאמינה..- גלגול נשמות.. נשמה שחטאה בחייה הנוכחיים תנסה לתקן את הטעויות בגלגול הבא עד שכל הטעויות יתוקנו ...ואז תגיע לשלווה...ואסור להעיר אותה. אי אפשר לדעת כמה גלגולים אנחנו עוברים..וחבל. אני יודעת מה הייתי קודם וצורם לי..ואני יודעת למה אני עכשיו מי שאני..

Alady insane

New member
אז איך לדעתך אנחנו שואלים את עצמנו

למשמעות? למה אנחנו לא פועלים רק לפי אינסטינקטים? למה יש לנו זכות בחירה על מה שאנחנו עושים? איך אתה מסוגל לבחון את מהות חייך אם אתה בסך הכל עשוי ממדע. ואיך מדע בעצם מתקיים? איך הכל התחיל אם לא ממשהו בעל ממד של "אין סוף ואין התחלה שאינו קיים וכן קיים" שהמוח האנושי אינו מסוגל לתפוס...? איך אתה מסביר את הבריאה? אפילו "צירופי מקרים" זו לא תשובה מספקת בשביל זה.

למעלה