קשה לי לאמררגישות יתר![]()
האם לפי ניסיונכם ילדים מחוננים רגישים יותר? פיזית? נפשית?
אני ארחיבקשה לי לאמר
לגבי עצמי אני יכולה לאמר שאני בהחלט מאוד רגשנית, אבל לא נראה לי שזה קשור למחוננות. מבחינה פיסית לא נראה לי הגיוני שיהיה קשר, בכל אופן אני בילדות הייתי מאוד בריאה, ומראשית גיל ההתבגרות עד היום (כלומר זה נראה לי הורמונלי) מאוד חולנית
אז נראהאני ארחיב
כי קודם נאלצתי לקצר: רגישות יתר פיזית: הכוונה לרגישות למגע מרקמים שונים, רגישות למזון, אלרגיות, רגישות לרעש, לטמפרטורה, למזונות, וכד' - לאו דוקא למחלות. רגישות יתר נפשית: הוצאה מפרופורציות, פרפקציוניזם (חוץ ממה שכבר אמרו בעבר), קושי להפסיד "בכבוד", תגובות טוטליות להתנהגות הסובבים, דטרמיניזם, מקבריות וכו' אבל בשלב הזה יותר מעניין אותי ללמוד על הרגישויות הפיזיות. תודה.
אצלנו ...אני ארחיב
כי קודם נאלצתי לקצר: רגישות יתר פיזית: הכוונה לרגישות למגע מרקמים שונים, רגישות למזון, אלרגיות, רגישות לרעש, לטמפרטורה, למזונות, וכד' - לאו דוקא למחלות. רגישות יתר נפשית: הוצאה מפרופורציות, פרפקציוניזם (חוץ ממה שכבר אמרו בעבר), קושי להפסיד "בכבוד", תגובות טוטליות להתנהגות הסובבים, דטרמיניזם, מקבריות וכו' אבל בשלב הזה יותר מעניין אותי ללמוד על הרגישויות הפיזיות. תודה.
ב ד י ו ק לזה התכוונתיאצלנו ...
שלושתם רגישים והייתי אומרת בעייתים באוכל . לבן הגדול תפריט משלו והוא לא מוכן לנסות שום דבר חדש לדוגמא בנושא הגבינות מוכל לאכול רק גבינה צהובה הוא ממש מקובע בנושא האוכל ותמיד צריך להכין לו את הארוחה שהוא רגיל לאכול הבת האמצעית במשך שנים לא היתה אוכלת ארוחת צהרים חמה לא נוגעת בבשר או בעוף עכשיו המצב השתפר קצת אבל היא מאוד קשה הבן הצעיר נגעל מהרבה מזונות שרוב הילדים אוהבים . עד עכשיו לא מוכן לאכול חתיכת פרי אני חייבת לרסק לו כדי שיאכל פירות הוא נגעל ממרקמים מסוימים וממש מקיא כאשר נכנס לפיו אוכל שהוא לא אוהב או איזה חתיכת תפוח אדמה שלא התרסקה כמו שצריך .... לגבי רגישות לריחות פה עלית על נושא מאוד משמעותי אצלנו הילדה מזהה ריחות ממרחקים ומריחה דברים ששום אדם ממוצע לא יכול להריח היא מסווגת את בני האדם לפי הריחות שהיא מריחה בהם ...כמו כלבלב מיותר לציין את חוסר הנעימות שזה גורם הילד הקטן מאוד רגיש לריחות עד לא מזמן ריח של בישול היה יכול להעיר אותו בבהלה משנתו אלרגיות - כולם אלרגים הגדול לקרדית אבק הבית הוא כל הזמן מצונן הילדה היתה אלרגית לביצים והילד הקטן במשך תקופה ארוכה סבל מאסטמה של העור נפשית - כולם מאוד מאוד רגישים אני חושבת שזה קשור , כאשר ילד רגיש יש לזה השלכות בריאותיות
רגישות יתר הפיסית שתארת אופיניתאני ארחיב
הוי את ממש מדברת על הילד שליאני ארחיב
אגב, אם אפשר ...רגישות יתר![]()
זה:אגב, אם אפשר ...
מה עורר אצלך את הרעיון לשאלה המעניינת הזאת?
האמת? ...זה:
תהיתי...
העניין בטיפולהאמת? ...
הבנתי את הבעיה, אבל לא את הקשר.ו ... חשוב יותר מהקשר, האם לקחתם אותה לבדיקה ולהתיעצות עם רופא הילדים? ו... איך היו ילדיך (מצטערת, שכחתי כמה יש לך) הקודמים בענין זה?
אז קודם כל הרבה בריאותהעניין בטיפול
השתים הגדולות היו עם בעיות אכילה אחרות, וכן - עם המון רגישויות מכל מיני סוגים - לרעש, למגע, למזונות שונים - וכן - שתיהן אובחנו וטופלו ועדיין מטופלות. סתם מעניין אם יש קשר - אפילו סטטיסטי בלבד בינתיים...
יהודהלא רגיש לשום מרקםהעניין בטיפול
השתים הגדולות היו עם בעיות אכילה אחרות, וכן - עם המון רגישויות מכל מיני סוגים - לרעש, למגע, למזונות שונים - וכן - שתיהן אובחנו וטופלו ועדיין מטופלות. סתם מעניין אם יש קשר - אפילו סטטיסטי בלבד בינתיים...
ד"ר גועלרגישות יתר![]()
המשך ותוספותד"ר גועל
בזמנו ראיתי בערוץ 8 תוכנית שדיברה על כיצד המוח מעבד תחושות שונות - השורה התחתונה הייתה שהתחושות היחידות שמבינים לגביהן *משהו* הן פחד וגועל. בהקשר של הגועל, הראו ניסוי שערך אחד ששמו ברח לי אך לא כינויו המשעשע (זה המופיע בכותרת) שהראה ילדים בגיליים שונים ומה הם מפרשים כמגעיל. למשל, הוא מזג להם כוס מיץ ולאחר מכן הכניס ג'וק. אז בעוד שהילד בן ה3 אמר "אני לא רוצה לשתות ג'וק" ולאחר שהדוקטור הוציא אותו והבטיח שהרגליים שלו לא נשארו שם הילד שתה, ילד בן 5 עשה פרצוף של איכס ולא הסכים לשתות. ראו גם נערה בוגרת יותר (סביבות 15 לדעתי) שלא הסכימה בשום אופן לשתות מיץ מתוך סיר לילה - למרות שהובטח לה שהוא חדש לגמרי ואף אחד לא השתמש בו לצרכיו... מה שהד"ר חושב הוא שגועל, חוץ מהאינסטינקט הבסיסי שאמור להגן עלינו מפני אכילת דברים כמו קקי לא ממוחזר, מושפע גם מהחשיבה הקוגניטיבית. ככל שזו מפותחת יותר כך מזהים יותר מוקדי גועל (למרות שבפועל אין איתם כל בעיה, כמו למשל השתיה מהסיר). יכול להיות שמכאן הקשר לילדים מחוננים. אותי אישית מגיל קטן הגעילו דברים מריחים ובעלי צורה, לרמה כזאת שלא במיוחד מתחשק לי כרגע לנסות להבין למה - כי אני אקיא![]()
המשך ותוספות
גועל ממאכלים: גועל ממאכלים היה גם אחד הנושאים הראשונים בפסיכולוגיה שנחקרו מדעית, בהקשר של למידה. זה היה נושא שהתיישב יפה עם התיאוריות הראשוניות של התניה קלאסית (פאבלוב והכלב). הגועל, ברמה הבסיסית ביותר, קושר למה שמכונה "למידת המנעות" שבה אורגניזמים למדים להתרחק מדברים שלא נעימים להם, מתוך האינסטינקט שאומר ש"מה שלא נעים, מסוכן". המשפט האחרון של נועה מדגים את הבעיה בלמידת המנעות: לא נותנים צ'אנס להתניה להשבר, כי נמנעים מלהתקל בגורם שנתפש כאחראי לה. ברמות יותר גבוהות בסולם ההתפתחות, ניסויים כגון זה שתיארה נועה לימדו שהגועל מקושר גם לסט האסוציאציות ולפרשנות שלנו לגבי מושא הגועל. באופן אישי, הגיע יום בו החלטתי להפסיק להגעל ממאכלים מסויימים -- ומאז אני אוכל ואף אוהב דברים שהיו מעלים בי קבס לפני כן. הדהימה אותי הפשטות והאפקטיביות של התהליך: הרצתי שרשרת מסויימת של מחשבות בראש, וזהו זה, כל הסיפור לקח דקה, אולי שתיים. רק אחרי שקיבלתי רקע בפסיכולוגיה הבנתי שלמעשה התהליך המחשבתי הזה שעברתי כדי להפסיק את ההגעלות, הוא דוגמא בסיסית של טיפול קוגניטיבי.. ושיחד עם הפעולות שבאו אחרי הרצף המחשבתי ההוא, זו דוגמא לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. רגישות אצל מחוננים: מנסיוני האישי, גם אצל מחוננים אפשר למצוא את כל קשת הרגישויות. אני לא שמתי לב לנטיה מורגשת לכיוון זה או אחר. מצד אחד, נתקלתי בהרבה מחוננים שבחרו לא להתמודד עם הרגישויות שלהם: או שזה לא הפריע להם מספיק, או שהם למדו לעקוף אותה, או מסיבות אחרות. ומצד שני, נתקלתי גם בהרבה מחוננים שלא היו מוכנים שרגישות כזו או אחרת תפריע להם, והם שינו אותה. אבל גם אז, לא תמיד הדבר היה נתון לבחירתם. בהמשך לדוגמא הקודמת שלי: סילקתי עוד כמה דברים באותו סגנון שהפריעו לי, אבל הדבר היחיד שנשאר וממשיך להעיק עלי (במיוחד בעונה זו), זו הרגישות הגבוהה שלי לקור. מבחינתי זה נשאר, כי המחיר של לסלק אותה גבוה מדי.
הוא כתב בעבר שהוא מחונן ולא הורהובגיל שנה וחודש??![]()
איך אפשר להתמודד? למרות שאתה לא רוצה להחשף - האם אתה הורה למחוננים או מחונן בעצמך? - אם תסכים לספר רק את זה אוכל לדעת לאיזה פן בתשובתך להתיחס.
גם בגיל צעיר יותרובגיל שנה וחודש??![]()
איך אפשר להתמודד? למרות שאתה לא רוצה להחשף - האם אתה הורה למחוננים או מחונן בעצמך? - אם תסכים לספר רק את זה אוכל לדעת לאיזה פן בתשובתך להתיחס.
אולי עבורך זה היה פשוט ואפקטיביהמשך ותוספות
גועל ממאכלים: גועל ממאכלים היה גם אחד הנושאים הראשונים בפסיכולוגיה שנחקרו מדעית, בהקשר של למידה. זה היה נושא שהתיישב יפה עם התיאוריות הראשוניות של התניה קלאסית (פאבלוב והכלב). הגועל, ברמה הבסיסית ביותר, קושר למה שמכונה "למידת המנעות" שבה אורגניזמים למדים להתרחק מדברים שלא נעימים להם, מתוך האינסטינקט שאומר ש"מה שלא נעים, מסוכן". המשפט האחרון של נועה מדגים את הבעיה בלמידת המנעות: לא נותנים צ'אנס להתניה להשבר, כי נמנעים מלהתקל בגורם שנתפש כאחראי לה. ברמות יותר גבוהות בסולם ההתפתחות, ניסויים כגון זה שתיארה נועה לימדו שהגועל מקושר גם לסט האסוציאציות ולפרשנות שלנו לגבי מושא הגועל. באופן אישי, הגיע יום בו החלטתי להפסיק להגעל ממאכלים מסויימים -- ומאז אני אוכל ואף אוהב דברים שהיו מעלים בי קבס לפני כן. הדהימה אותי הפשטות והאפקטיביות של התהליך: הרצתי שרשרת מסויימת של מחשבות בראש, וזהו זה, כל הסיפור לקח דקה, אולי שתיים. רק אחרי שקיבלתי רקע בפסיכולוגיה הבנתי שלמעשה התהליך המחשבתי הזה שעברתי כדי להפסיק את ההגעלות, הוא דוגמא בסיסית של טיפול קוגניטיבי.. ושיחד עם הפעולות שבאו אחרי הרצף המחשבתי ההוא, זו דוגמא לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. רגישות אצל מחוננים: מנסיוני האישי, גם אצל מחוננים אפשר למצוא את כל קשת הרגישויות. אני לא שמתי לב לנטיה מורגשת לכיוון זה או אחר. מצד אחד, נתקלתי בהרבה מחוננים שבחרו לא להתמודד עם הרגישויות שלהם: או שזה לא הפריע להם מספיק, או שהם למדו לעקוף אותה, או מסיבות אחרות. ומצד שני, נתקלתי גם בהרבה מחוננים שלא היו מוכנים שרגישות כזו או אחרת תפריע להם, והם שינו אותה. אבל גם אז, לא תמיד הדבר היה נתון לבחירתם. בהמשך לדוגמא הקודמת שלי: סילקתי עוד כמה דברים באותו סגנון שהפריעו לי, אבל הדבר היחיד שנשאר וממשיך להעיק עלי (במיוחד בעונה זו), זו הרגישות הגבוהה שלי לקור. מבחינתי זה נשאר, כי המחיר של לסלק אותה גבוה מדי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.