קשר רציני/סתם קשר

Cat the Tiger

New member
ברור

שתמיד אפשר ללמוד ב'סתם קשרים' אבל אפשר גם סתם להיסתבך לתוך זה. למה לא להכיר את אותה אחת שממנה תוכל ללמוד והיא תוכל ללמוד ממך?

גולניסט

New member
לא הבנת =\

אנל'א אומר שצריך לחפש את זה ושזה מצב אידיאלי שיש קשר כזה אני רק מנסה לא לשלול את זה לגמרי כי לפעמים זה דוקא טוב. וזה לא תמיד 'סתם'...

גולניסט

New member
את צודקת לגמרי!

אני לגמרי מסכים. אין שום סיבה לחפש את זה. אבל אם זה כבר קיים אני אומר- תפאדל...

cסופסופ

New member
אממ..............

ברור שצריך קשר רציני, בעיקר בגלל שאח"כ זה פוגם ביחודיות של קשר הנישואים. אבל- צריך גם לדעת להסתדר עם המין השני ובזה אני מתכוונת ללא להתפדח ולהתבייש מהם בגלל שאח"כ זה יבוא לידי ביטוי בחיי הנישואים. אבל בתכלס בסופו של דבר עדיף קשר למטרות רציניות בלבד. חוץ מזה רוב הדעות (כולל שלי) לא בעות מנסיון אלא מדרך מחשבה שבה גידלו אותנו. לכן לדעתי אם אה באמת מתלבט בעניין הזה תפנה למישהו מבוגר שמכיר אותך ושאתה סומך עליו ותדבר איתו.

שרוך

New member
טוב לדעת שאני לא הזקן היחיד

בס"ד אחי היקר כמה טוב לדעת שאני לא הזקן היחיד שהולך לגמור יב' שנים עם 19 שנים חחח!!! בגדול אין בעיה תתחיל לחפש אם אתה ביישן יש אתרי שידוכים של דתיים תבדוק תראה... יש תבנות מהחבר'ה שיכולות לשדך חברות דבר שדי מצליח... אבל שאלה חשובה מה איתך שנה הבאה????? שרוך

שרוך

New member
מכינה

בס"ד שלום לכבודו אז אם אתה הולך להסדר אל דאגה שם כבר ישדכו לי אני לא דואג לרבני הישיבה אבל תחשוב האם אתה רוצה להיות נשואי בצבא ? האם אתה מוכן להכניס עוד נשמה לחיים ש'ך? והאם אתה מוכן למשוך קשר או יאלה אם זה זה אז חתונה זה ממש קריטי כי אנחנו עדין צעירים אחי!!! בהצלחה שרוך

דוגרי..יוני צודק

אתה צריך לחשוב על העתיד... לא רק על החתונה והעיקר שיש אישה... תחשוב על הצבא והכל...אתה צריך להקריב מעצמך אבל יש אנשים שמוכנים לזה...! =)

שרוך

New member
אחי....

בס"ד שלום לאחי היקר... ברגע שאתה מחליט שאתה נכנס לקשר רציני אני מתאר ככה זה נשמע מדבריך אתה צריך להיות מוכן נפשית ריגשית שאתה מסוגל להכניס לחיים ש'ך עוד משהי לא סתם קשר... שאתה מתחיל לוותר עבורה לחשוב אולי טיפה אחרת לשנות דברים אצלך כדאי להיות במערכת יחסים... וכמובן שזה הדדי כל צד בתחום שלו.... והשאלה היא האם אתה מוכן להקריב את זה כי אתה שנה הבאה הולך לישיבה אח"F יהיה לך צבא האם בזמן אתה אתה חושב שאתה מוכן כבר להיות נשואי עם כמה שזה יפה מקסים אבל יש לזה גם חובות אחי זה לא פשוט... תחשוב טוב טוב לפני שאתה נכנס לקשר האם אתה מוכן אליו... האם אתה רוצה למשוך קשר לשנה חברות ואז רק חתונה או שאין לך בעיה אחרי 3 חודשים כבר להתארס האם זה מתאים לך!!! תחשוב תחשוב אל תמהר נכון אנחנו חושבים שאנחנו זקנים אבל כולה בני 19... בהצלחההההההההההה שרוך

Cat the Tiger

New member
אני מבין אותך

ברור שאני אחשוב על זה ולא מיד אקפוץ ואעשה דברים בלי לחשוב. ישנה בעיה של למשוך קשר של חברות (רצינית) לשנה? אני יודע על אנשים ש'מושכים' יותר מזה, ולא בצורה רעה אלא יודעים מה הם רוצים ומה הם מתכננים.

שרוך

New member
אז ככה

בס"ד אז ככה אחיע היקר... השאלה את מי אתה שואל ואיזה תשובה אתה מחפש? אם אתה שואל רבנים הם לא ממלצים למשוך קשרים יותר מידי ולא לסחוב ואם אפשר לא להכנס אליהם עכשו אז רצוי ואם אתה מרגיש מוכן אז רק תקח את השיקוליים שרשמתי מקודם { ראה 20% מהשותי"ם באתר כיפה זה בנושא WWW.KIPA.CO.IL ׂ) אם אתה שואל אותי אני יהיה איתך דוגרי אני עכשו בתחילת קשר ממש בהתחלה שלא רואים חתונה בזמן הקרוב שנתיים אבל אני בכל זאת בחרתי להכנס אליו אבל בקשר הזה שומרים נגיעה כמובן כולל הכל ויש רבנים שאי שם אולי גם מתירים את זה כי אני כבר בזה כאילו ואין מצב שאני יצא מיזה לכן הם מביאים הקלות כאילו...!!! ואם תשאל פסיכולוגים יגידו לך תכנס תראה כן כן לא !! השאלה שוב את מי אתה שואל ? ומה אתה רוצה שתיהיה התשובה!!! בהצלחה שרוך

חחחח אני לא מזלזלת ח"ו ברבנים

אבל יש רבנים שמתירים את האיסור שמירת נגיעה? יש גם רבנים שמתירים הרבה דברים.... תלוי איזה רבנים בכל-מקרה- שמירת נגיעה זה שיא הקשה אבל צריך לדעת איך להתמודד עם זה

שרוך

New member
נועה כנסי

בס"ד נועה קבלי כמו שאת אומרת לכן הדגשתי את זה בהודעה!!! "השאלה שוב את מי אתה שואל ? ומה אתה רוצה שתיהיה התשובה!!!" שרוך

Cat the Tiger

New member
הא.. אוקי

ואני עוד חשבתי שאתה מדבר על רבנים שמאשרים הכירות אורכה

שרוך

New member
יש אופציה

בס"ד אז ככה אחי יש אופציה שהם מתירים אבל רק בדיעבד לא מלכתחילה זה הקטע שאם אתה נמצא ואתה אומר זהו היא ואני רק יש בעיות הגיל אבל אין אני רואה בתור אישתי וגם היא זה הדדי אז יש רבנים שיתירו כזה קשר אולי רק מכתבים או לדבר פעם בשבוע להנמיך תאש כמו שאומרים... שרוך

יוני...

זה לא משפט כ"כ נכון... מזתומרת מה אתה רוצה שתיהיה התשובה??? אני רוצה לשמור שבת אבל בא לי לראות טלויזיה.. אז אני אחפש את הרב שמתאים לי ושיקל לי את זה.. מה הקטע?? איסור זה איסור (ומספיק עם כל ההתחכמויות האלה) ומשהו לא כ"כ קשור אבל קשור- שמירת נגיעה זה דבר שטוב לבני הזוג!! וזה עוד דבר שמדרבן אותך לשמור נגיעה...

למעלה