קשר עם בחורה

arana1

New member
ההגיון המעגלי הזה חונק אוטיסטים למוות

כי כל עוד הם כפויים להזדהות עם ודרך הפרשנות החיצונית להתנהלותם, זאת הדיאסאמית, הם חוזרים ומטיחים את ראשם בקיר כי הם לא מבינים למה הם עושים בדיוק את מה שהמומחים וההורים אומרים להם ועדיין שום דבר לא עובד בשבילם,
אבל ברגע שהם, למרות ההורים והמטפלים, מתחילים מאבק ארוך וממושך, סיזיפי, חסר סיכוי לכאורה, לפרש את עצמם כדרכם, מבפנים, ליצור לעצמם את הסיפור של זהותם, כפי שהוא מרגיש להם גם אם וכשהוא לא תואם לתפישת העולם ולאינטרסים הצרים של סביבתם,
שברובה גם לא ממש אכפתית לסבלם אלא טרודה יותר בנזק ששונותם המטרידה גורמת למרקם האגוצנטריות הבורגנית שעפה על עצמה,
מסתבר שרוב הבעיות הקשות הנלוות לאוטיזם לא נגרמות מהאוטיזם עצמו אלא מהתגובה הנורמטיבית לקיומו,
אלא שגם את זה אסור לומר כי מי שלא לוקחים אחריות ומאשימים כל הזמן את האוטיסטים גם כששוב ושוב מתברר שכל ההנחות כלפיהם אינן תקפות חוסמים כל נסיון לביטוי כנה של הקיום האוטיסטי ומצוקותיו כהתחמקות מאחריות על ידי האשמת הסביבה,
אבל יש אוטיסטים שמצליחים לשרוד גם את הפרקטיקה הנבזית הזאת,
וגם את אין סוף הדרכים שבהן החברה מצליחה למרר להם את החיים,
ולגעת במהותם ולו במעט ולקשור קשרים בעלי משמעות וליצור דברים יפים ולחיות חיים ראויים,
ללא שום השגחה וללא שום טיפול,
ומספרם גדל

kagome10

New member

homealone

New member
אנשים קולטים מייד עם מי יש להם עסק

איך הגעת למצב שיש לך דייט?

yuliyuli1

New member
יכול להיות שעדיף לספר ממש בהתחלה

אולי אפילו לפני שנפגשים.

אפשר להסתיר בדייטים הראשונים דברים שלא ניתן לדעת אם האדם לא מספר, אבל אספרגר זה משהו שקשה להסתיר, לדעתי,
ואולי עדיף שיהיה הסבר הגיוני להתנהגות שונה מהמקובל.

גור42

New member
הבעיה היא, שמושג קריפטי כמו "אספרגר" לא מהווה הסבר לשום דבר

לרוב האנשים אין מושג מה זה "אספרגר". חוץ מזה, מישהי שצריכה "הסבר להתנהגות שונה מהמקובל" היא ממילא לא בת-זוג מתאימה לא"ס.

ושיהיה ברור: אני לא בעד "להסתיר". להפך. אני בעד להראות לראווה את כל הנוצות הא"סיות הצבעוניות שלך, ולתת לבחורה להחליט בעצמה אם היא אוהבת את מה שהיא רואה. אני פשוט לא רואה טעם לקרוא ל"חבילה" הזו בשם שלא אומר דבר לאדם השני.

3מרגו

New member
ומה יקרה אם הוא כן רק שהוא לא יודע מזה

כי "ההורה" לא היה מוכן לאבחן (וגם לא דרך בית משפט).
אז הוא בעצם לא מסתיר שום שבר ומצד שני "קשה להסתיר" ואז מה אמור לקרות בהמשך הקשר?

Astroo

New member
מה ז"א "קשה להסתיר"?

הרי ההבחנה הזאת בכלל בוטלה ב-DSM5, וחלק מהמאובחנים לא עומדים בקריטריונים של ASD יותר.

3מרגו

New member
מה קשר

התכוונתי שקראתי פה שבן אדם לא יוכל להסתיר את השונות שלו לאורך זמן. מה שלמדתי פה...
מה זה חשוב אם אבחנו אותו ומה כתבו.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, אי-אפשר להסתיר- גם אין צורך

כשהכרתי את בעלי, היה ברור כשמש מהתחלה שהוא שונה.
הוא לא ידע שהוא על הספקטרום, לכן גם לא סיפר לי.
השונות שלו, המיוחדות שלו-
הוא עצמו, מי שהוא-
היה מה שגרם לי להתאהב בו.

אין צורך בשום "הסבר הגיוני".
ההסבר הוא שזה הבנאדם, לא משנה איך קוראים לזה.
מי שזה לא טוב לה, לא מוצא-חן בעיניה,
במילא לא מתאימה לו.
הרי אין טעם בזוגיות עם מישהי שמבחינתה
המהות שלו נסבלת רק כי יש לו "פתק מהרופא" שמצדיק אותה, הלא כן?

Astroo

New member
לעולם לא, אלא אם כן היא בעצמה על הספקטרום

המילה "תסמונת" מייד יוצרת אסוציאציות עם תסמונת דאון.

yuliyuli1

New member
אפשר לוותר על המילה תסמונת

ורק להגיד "יש לי אספרגר" או משהו דומה

ניאו30

New member
אני לא חושב שאספרגר/אוטיזם

זה משהו ש"יש" לבן אדם אלא זה משהו שהוא הבן אדם, כלומר אולי לא כל כולו, אבל חלק מאוד מהותי ממנו, וחלק כזה שלא ניתן להפריד אותו מהבן אדם עצמו ( כי ההפרדה הזו היא הבסיס ל"מחלת" נפש בהמשך חייו אם הוא לא מודע לכך . המילה "יש לי אספרגר" יוצרת, לפחות אצלי, קונוטציה של מחלה..." יש לי מחלה/פגם" ( ...ואני מנסה לרפא/לתקן/ לעדן אותה... ). לי לקח די הרבה זמן להבין את זה, כי בתחילת דרכי לרכישת מודעות לעולם ולעצמי אני באמת חשבתי והשתמשתי באותה השפה של "יש לו/ה...", ורק לאחר מכן הבנתי שלא מדובר בהבדל סמנטי אלא במהות של הגישה והיחס לאוטיסטים/אספים.

yuliyuli1

New member
אבל סביר להניח שהיא לא תכיר את המילה,

ותשאל מה זה, אז צריך להיות מוכנים להסבר.

Astroo

New member
בשום פנים ואופן לא

מי מדבר על אבחנות רפואיות בדייט? לכל אחד יש אבחנות כאלה ואחרות, ואף אחד לא עושה את זה.

אני תוהה

אם אתה חושב שיש צורך ליידע את הבחורה, משמע אתה מניח שהיא לא תשים לב בעצמה - אז מה הבעיה בעצם?
&nbsp

למעלה