קשר עם בחורה

גור42

New member
או שזה אומר שהוא חי בחברה לא-סובלנית שמסרבת לתת לו צ'אנס

זה לא אשמתי שאנחנו חיים בחברה עקומה שמתייחסת לכל חריגה מה"נורמה" בתור ליקוי או דפיקות-מוח. ואם, במסגרת היחס הזה, החברה זורקת לי איזו עצם בדמות "קצבת נכות", אז אני באמת אצטרך להיות מטומטמם כדי לא להסכים לקבל אותה.

schlomitsmile

Member
מנהל

arana1

New member
אתה ממש טועה

וזה לא נורא לטעות, אלא אם כן, כמוך, הטעויות מנציחות אלימות וקיפוח ואפליה ודעה שמקשה מאוד על חיי הפרט וזכויותיו

יש המון המון סיבות לעובדה שאנשים מסויימים לא מתאימים לתבניות החברתיות הנהוגות, כיום ובעבר, אם לא נדע לנסות לברר את הסיבות האלה מתוך מבט שאינו מוטה לחלוטין על ידי דבקות בדעה השגורה, הרווחת, הקונפורמיסטית, המסורתית, לא רק הפרטים בחברה יפגעו אלא כל החברה תצא נפסדת

גם החברה וגם מקומות העבודה יצאו נשכרים אם הם יבדקו לפעמים גם את עצמם במקום להפיל כל הזמן את האשמה רק על מי שחורגים ממנה

אני יכול לתאר לך אלף סיבות למה לאדם הגון ומסור ומוכשר יהיה קשה מאוד להשתלב בשוק העבודה הנוכחי
אף אחת מהן לא מעידה על לקות
בדיוק להפך
ומהתנהלות של אוטיסטים אפשר לראות וללמוד את הסיבות האלה בקלות
הבעייה שרוב האנשים חושבים כמוך
זאת אומרת
לא חושבים בכלל
אלא פשוט מקבלים את המוסכם כאילו היה גזרה משמיים

גור42

New member
למרבה המזל, בימינו יש אלטרנטיבות ל"שוק העבודה" הקונבנציונלי

וזה משהו שמשתפר ומתקדם עם כל שנה שעוברת.

הבעיה היא - שוב- שרוב האנשים חושבים כמו אסטרו, כולל אותם הא"סים הבוגרים שהמלכוד-22 הזה תוקע אותם. וגם אם הא"ס עצמו כבר קלט שאפשר אחרת, קשה להפוך את זה למציאות בלי עזרה של אנשים אחרים (חברים, משפחה, וכו').

arana1

New member
משום מה המציאות מתרחשת למרות הרוב השמרני

וכמו שאתה כותב אלטרנטיבות מתפתחות כל הזמן
ודי מהר
ולכיוון האוטיסטי דווקא
ולא במקרה

אוטיסטים רבים נוטים לאוטודידקטיות, ה"אובססיביות" שלהם מתאימה לשוק העבודה העתידי הרבה יותר מהתועלתנות הצרה שמאפיינת את הנורמה, היכולת להתמסר לסקרנות ויצירה, שכיום עומדת בניגוד לדגש על פוליטיקה פנים ארגונית,תתקבל בברכה ובביקוש אדיר בעתיד,
שאז יתברר שיותר מדי הורים ובעלי מקצוע הרסו לילדים שלהם את החיים לשווא
וגזלו מהם את העתיד שאליו הם נולדו

אני למדתי לבד והתמחיתי במשלח יד שלא דורש פוליטיקה כמעט בכלל אלא רק תוצאות ואת זה אפשר לעשות רק דרך אהבה אמיתית למה שאתה עושה
אהבה שכיום מוגדרת כפשע על ידי הסביבה

arana1

New member
זו קיצבה שהחברה משלמת לעצמה על נכותה

כי הרבה יותר קל לשלם 2400 שקל שלא מספיקים לכלום מלבדוק את באמת את עצמך

גור42

New member
היא לא משלמת לעצמה. זה יותר כמו מס שהחברה משלמת על טמטומה

Astroo

New member
הכל יחסי

אפשר להגיד שכדור הארץ מסתובב סביב השמש, ואפשר להגיד שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ. אפשר להגיד שהלקות היא שלך ואפשר להגיד שהלקות היא של החברה.

arana1

New member
לא הכל יחסי ולא נכון להגיד שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ

לדברים יש גם משמעות אבסולוטית ולמרות שאף אחד לא יודע אותה אין ספק שהתפישה שלפיה הארץ מסתובבת סביב השמש ולא להפך מקדמת אותנו להבנה עמוקה יותר של אמיתות קבועות ולא משתנות

בדיוק כשם שתורת היחסות, למרות שמה שמטעה אנשים שמסתפקים בהסברים פופוליסטים שלה, מקרבת אותנו עוד קצת לקבוע האמיתי דרך חשיפת הקבועים המדומים

אי אפשר להגיד באותה מידה שהלקות היא של החריג או של החברה
במקומות האלה אפשריים ואפילו הכרחיים שיפוטים מוסריים, ערכיים, רפואיים ואחרים
ואני קובע בוודאות מלאה ובבטחון מלא שהלקות היא של החברה
ומוכן ומסוגל להתמודד לצורך עניין זה עם כל פסיכוחנטריש או מטפל או מתחזה אחר

גור42

New member
אתה משווה את גישתך לטענה שהשמש סובבת סביב כדור-הארץ?

על זה נאמר:
I rest my case.

Astroo

New member
לדעתי ההשוואה במקומה

הטענה שהלקות היא לא שלך אלא של החברה, זהה מבחינתי לטענה שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ.

arana1

New member
כמקובל, אתה צריך לנסות להוכיח את זה

ומה שאנשים עושים כאן במשך שנים זה לנסות להוכיח שאתה, ורוב האנשים, שחושבים כמוך, טועים, בדיוק כמו שהאנשים שהאנשים שהאמינו בעבר במודל הגיאוצנטרי טעו, ואגב, בדיוק מאותה סיבה
ועד עכשיו
לא שמעתי ממך
ולא מאף אחד אחר
שום טיעון ענייני לגופו של עניין
הטיעון היחיד שלך, ושל השאר, שככה עושים כולם, שזו הדעה והתפישה של הרוב
ורק למקרה שאינך מודע לכך הייתי רוצה להזכיר לך שמדע לא נקבע לפי דעת הרוב
להפך
לרוב הוא מנוגד לדעת הרוב ולאינטואציה של האדם העדרי

יש לי שאלה

האם אותו אדם לוקוי שלא יכול לעבוד ולכן הוא לקוי הוא במקרה מחונן? או גאון?, או יכול לפתור תרגילים במתמטיקה- פזיקה
שרוב האנשים לא יכולים?, שהוא "גאון בציור" וכותב שירה מחונן?, ויש לו זיכרון צילומי ובאופן כללי הוא אדם נחמד מאוד, אבל
יש לו קשים מה שאתה מכנה לקות האם הוא לקוי?, כי לא ידעתי שאני לקוי, ידעתי שאני טוב בהרבה תחומים

ובתחומים שבעני הם לקוים אני לא טוב כמו " לקלק" " כישורי חברה" "
אהדה ומלוי פקודות ללא רצון"וכן הלאה,אז מי לקוי אני או הוא?, זה שלא יודע
שום דבר מהחיים שלו, יושב באיזה משרד דפוק יודע כמה דברים שאותם למד
במסוד לימודי או בקרוס או סתם, אז מי עכשיו לקוי
חבר?, אשמח לתשובה.

גור42

New member
והגישה הזו עובדת בשבילך? האם היא מקדמת את הבן שלך לאן שהוא?

כי הגישה שלי עובדת. בזכותה הגעתי לחיים עצמאיים, עשיתי תואר, התחתנתי, והגשמתי לא מעט חלומות.

וגם את הגישה שלך ניסיתי. החיים שלי היו נתונים בשליטתם של אנשים שחשבו כמוך במשך כמעט 30 שנה, וזה לא קידם אותי לשום מקום. בדיוק כמו שניסיון לנווט בחלל בעזרת הנחת היסוד של "השמש מסתובבת סביב הארץ" לא יקדם אף אחד לשום מקום.

גור אני לא רואה צורך להתייחס עליו

הוא לא נותן פה שום טיעונים מספקים חוץ מילמול חוזר של אתן הטענות שחוזרות על עצמם כל פעם מחדש.
התגובה שלו בהתחלה הרגיזה אותי, גם כתבתי לו עלי והאם אני מגובל?, אבל אני חושב שזה חסר טעם אבל
אני מבין אותך: גם הורי בהתחילה רצו שאני ישתלב אמי פחות היום הם כבר לא מציקים לי בעניין של" להיות כמו כולם"
להפך אפילו אבי מבין אותי : ורק מבקש שהיה פחות עצבני ותוקפני ולא מנסה שאהיה פחות מוזר, אפילו ראינו משחקי החקוי
והוא אמר" נתנאל אתה בול מדבר כמו אלן טריונג" למשל שאני מסביר לו על פיזיקה או סתם מדבר לעצמי, הסברתי לו שהוא
אוטיסט והוא הצליח להבין שזאת התנהגות המאפינית אוטיסטים, ושהם לא פגומים הוא לא חשב כך אף פעם אלה חשב שצריך
לעזור להם להשתלב והיום הוא כבר לא, חוץ מהקטע של העצבים ואולי להתחתן שעל זה הוא מתעקש בגלל המסורת: אני הבנתי
שלהסביר לו לא מתוך כעס ועוקצנות ועלבות מטיבה לי יותר, אפילו שהוא לפעמים מרגיז נורא ויורד עלי בכל מיני מצבים שאני נורא
מוזר או מתחיל לדבר כאלו לעצמי, כלומר אני מסביר לו דברים שהוא לא מבין ומתחיל להרצות והוא לא עונה וממשיך לדבר למשל
עם אחי ואני ממשיך כי אני שקוע בהסבר, והסבר חייבים לסיים זה כלל לא משנה אם הקישב-לך או לא דומה קצת לניטון תלא חושב?
,אבל אני הצלחתי להבין שגם הגישה שלך נכונה להיות כמו במסע בין כוכבים הקטע שהחיזירים פוגשים תבני אדם אז כמו
אני ואבי פעמים רבות, אז אפשר לריב או לנסות להבין אחד תשני ,ולמדתי את זה בימים האחרונים שעדיף להבליג ולא
להיות הכי שנון או הכי חכם ולשתוק ולא לעליב אם לא מבינים אותך או לועגים לך, וזה עוזר זה מין ארגז כלים כזה שאתה
יכול להעזר בו ,זה לפחות דעתי ומה שהבנתי שעשיתי חושבים בשבוע האחרון....

גור42

New member
הנקודה פה היא לא "נצח בויכוח" אלא להראות שאפשר גם אחרת

אני לא מצפה שאסטרו ישנה את דעתו בעקבות חילופי הדברים ביננו, וזה לגמרי בסדר. כי המטרה העיקרית שלי היא לא לשנות את דעתם של האנשים שכבר החליטו שאנחנו נכים ודפוקים בשכל, אלא להציג אלטרנטיבה לאלה שעדיין לא החליטו (ולעודד את הבטחון העצמי של אותם בוגרים והורים שכבר הבינו את העניין לאשורו).

האם הדברים שאני כותב בעניין הזה מפריעים לך? כי אם כן, אז אני יכול להפסיק

נהפכו אני בדיוק באותו הראש שלך

אני מתווכח לא כדאי לנצח אלה כדאי שאחרים ישמעו ובעני וויכוח לשם התנצחות הוא רע מאוד אני לא מתווכח.
אלה מנהל דו שיח ולומד מאדם שאיתו אני מתווכח ומתפכח אחרת אין סיבה בכלל לחלוק דעות ולחלוק על דעות.
בשביל לריב רק ולנצח? בחיים לא.....

גור42

New member
התכוונתי - האם הדברים שכתבתי לאסטרו מפריעים לך?

כי אם הם לא מפריעים, וגם אני נהנה מהדיון - אז איזו סיבה יש לי להפסיק?

אני הבנתי מה אמרת

ואמרת שלא זאת הכוונה שלי בגלל זה אמרתי נהפכו כלומר שלהפך אין בעיה, אין בעיה ותלא צריך לשאול אותי זה החיים שלך.

למעלה