קשר עם בחורה

doronml

New member
קשר עם בחורה

היי,
מתי כדאי לספר לבחורה שיש לי תסמונת אספרגר? אני מאוד רוצה להיות
הוגן איתה. יש לי ביום חמישי דייט ראשון איתה ואני מתלבט אם לספר
לה לפני הדייט הראשון או בזמן הדייט או בהזדמנות אחרת.

schlomitsmile

Member
מנהל
לרוב האנשים
אין מושג מה זה תסמונת אספרגר,
והם שומעים קודם-כל וחזק מאד את המלה "תסמונת"
מה שנותן תחושה שהבנאדם לוקה/חולה או משהו כזה.
לכן נראה לי שכדאי קודם לתת לה הזדמנות להכיר אותך קצת,
ואח"כ לספר לה.
&nbsp

dina199

New member
לא רצוי 'להפציץ' אותה במידע בדייט ראשון.

חוץ מזה ייתכן שגם לה יש דברים לספר על עצמה.

גור42

New member
אין סיבה להגיד "תסמונת", כי אנחנו לא חולים או לוקים במשהו

להגיד "תסמונת אספרגר" זה בערך כמו להגיד "אני לוקה בתסמונת היהודונים" במקום "אני יהודי".

arana1

New member
לא בדיוק, אספרגר זה שם של תסמונת, יהדות לא

אספרגר זה שם של תסמונת, יהדות לא
המונח אספרגר לא קיים בשום הקשר אחר אלא כשם של תסמונת וכמוהו כאלפי שמות אחרים לתסמונות הקרואים על שם הרופאים שגילו אותם
ולכן אדם לא יכול לומר אני אספרגר ( היה אדם אחד שיכל לומר זאת, אספרגר עצמו)
אדם הוא לא אספרגר אלא מאובחן כלוקה באספרגר בדיוק כשם שאדם הוא לא סרטן אלא מאובחן כלוקה בסרטן

בגלל זה בקשרים שהיו לי או בכלל מול אנשים אני לא מעלה את הנושא של אבחון אלא אם אני מוצא באדם פתיחות או רצון לדיון בנושא
כי השאלה אם יש דבר כזה אספרגר בכלל היא הכי פתוחה ומהווה בעצמה חלק מהבעייה של קיום חריג בחברה
ולא כולם בנויים להתמודד עם זה

גור42

New member
בן-אדם יכול להגיד מה שהוא רוצה

חוץ מזה, אני בזמנו הצעתי כאן בפורום שנמציא מילה חלופית שאין לה קונוטציות רפואיות-אבחוניות. ההתנגדות כאן להצעה הזו היתה גורפת ומוחלטת.

אז אין לי ברירה אלא לומר "אני אספרגר" (או "אני אספי" או "אני אס") כי אחרת אף אחד לא יבין על מה אני מדבר.

arana1

New member
יכול, אבל יש דבר כזה שקוראים לו "אמת"

דבר פעוט וזניח ומטריד שמשום מה דווקא אוטיסטים דלוקים עליו קצת יותר ממה שנהוג ורגיל ורצוי במיוחד

והאמת היא שאספרגר זה שם של תסמונת ושם של תסמונת בלבד
מה שמעלה תחושה לא נעימה אצל אנשים שמרגישים שיש משהו מאוד פגום ודפוק ורע בעצם הנסיון לתייג את קבוצת המאפיינים שלהם כאילו היו תסמונת או ביטוי של לקות דווקא
גם מאוד מסבך שפתית את מי שמנסה לומר שאספרגר זה לא לקות אלא זהות כי זו אמירה שלכן סותרת את עצמה כי אם אתה זהות ולא לקות בוודאי שאין לך סיבה לאמץ לשם קבוצת ההזדהות שלך שם של רופא אוסטרי מתחילת המאה שעברה
העניין מורכב, ללא ספק
בגלל זה אני גם נגד הצעה למילה חלופית
מבחינתי
הכי טוב שיקבלו אותנו כעוד צבע וגוון של זהות והתנהלות אנושית
כמו שיש ביישנים ומוחצנים ואנשים עם נטייה למדע וכאלה עם נטייה לאמנות וכאלה שאוהבים ספורט וכאלה שלא ותוך כדי היכרות מתברר, לפעמים,אם אתה רגיש ודק אבחנה, אפילו לפני, מי האדם ומהי נטייתו ואופיו,
זה חלק מתהליך ההיכרות, חלק מתהליך ההתקרבות, חלק ממה שמעניין כל כך בטוויית יחסים בין אישיים וחברתיים
לא רואה שום סיבה בלהרוס מראש יחסים דרך הצהרה כמו אני אדם שנחשב לדפוק וחולה ולקוי ולוקה בהתפתחותי על ידי המימסד המדעי רפואי
אלא אם כן
את, אתה, כמוני, מתעב בכל מאודך ונפשך את הדרך הלא מדעית והלא רפואית והלא אנושית שהמימסד הזה נוהג באוטיסטים

גור42

New member
מהתגובה שלך ברור שלא הבנת דבר ממה שכתבתי (וזה לא מפתיע בכלל)

arana1

New member
הבנתי הכל, אלא שהתגובה שלי אומרת שיש לך ברירה

אלא שהברירה שלך לא עוברת דרך הזדהותך עם קבוצה המאופיינת כחריגה
שהדבר מהווה קיצור דרך רק לכאורה ובעצם מאריך אותה ומסבך אותה
הברירה היא לתת לאדם עצמו, לבן או בת זוגך, לסביבה, לנסות להגדיר אותך דרך השפה הפנימית והאישית שלהם במקום דרך זאת המוסכמת

arana1

New member
לדעתך זה או א"ס או מילה חלופית, לדעתי לא צריך כלום

גור42

New member
ובכל זאת, המילה "אוטיסטים" מופיעה בכל הודעה שנייה שלך

מה שמוכיח שגם אתה לא מסוגל להסתדר בלעדיה.

ומצחיק איך אתה נטפל לאנשים אחרים שאתה לא אוהב, אפילו כשהם אומרים בדיוק את אותם הדברים שאתה אומר. זה נראה שאתה סתם מחפש לריב.

arana1

New member
מציע לשים לב להקשר, ההקשר ההוא דיון על אוטיזם

בהקשר של יחסים עם אנשים אני לא מזדהה כאוטיסט או כאספי אלא אם כן, כמו כאן, מתפתח דיון על אוטיזם ואספרגר, ובמסגרת של דיון אני גם יכול לפתח את ההסבר למה אבחוני כאוטיסט חורה לי כל כך

אני לא בא לבן אדם ואומר לו "אני אספרגר", כי אני לא, וההצעה להוריד מהמשפט את המונח תסמונת היא סתם כיבוס, אדם לא מסתובב עם שם של רופא אוסטרי אלא אם הוא מוכר כסובל מתסמונת או לקות או מחלה
וזאת הייתה השאלה שהוצגה כאן
האם לספר שאני אספרגר
ותשובתי היא שאני לא אספרגר
וגם לא הוא
וגם לא אתה

Astroo

New member
אם אתה לא לוקה בכלום

אז על מה אתה מקבל קצבת נכות?

Astroo

New member
אם אתה מקבל אותה, משמע שביקשת