אני חושבת שרוב הבריטים באמת ובתמים מרוצים
מהNHS.
בתור מישהי שמבינה קצת בנושאי רפואה, וחוותה את מערכת הרפואה גם כאן וגם בישראל- אני יכולה להגיד שבאופן אבסולוטי, הרפואה בבריטניה משמעותית פחות טובה מישראל.
ולמה הכוונה "טובה"? הרי רופאים טובים ואחיות טובות תוכל למצוא בכל מקום. בבריטניה יש מכוני מחקר רפואיים מובילים ובתי חולים מצויינים (GOSH למשל) עם רפואה ממוקדת שבהחלט מצדיקה "תיירות רפואה" ממדינות אחרת.
עם זאת, אני חושבת שהן נבדלות בעיקר בנושא הרפואה המניעתית ומשך הזמן שלוקח לקבוע תורים לבדיקות ופענוחן.
המון דברים נראים לי תמוהים (שלא לאמר אדיוטיים)- כשרופא משפחה, למשל, נותן סירופ משלשל לילד בן 3 חודשים עם עצירות.
אבל למי שdoesn't know any better- ומדובר ברוב האנשים שלא מכירים שום דבר אחר- כן, זה הגיוני.
כמו גם השימוש הרחב באנטיביוטיקה על כל שטות, גם אם ויראלית במובהק. וסטירואידים. לאדם מהשורה שלא יודע למה בדיוק נותנים אנטיביוטיקה- כן, זה הגיוני שאם כואב לי הגרון נותנים אנטיביוטיקה. כן, זה הגיוני שמשטח לוקח שבועיים. כן, זה הגיוני שתור לצילום רנטגן לוקח 3 שבועות ופענוח לוקח שבועיים נוספים. לא משנה שעד שהמשטח חוזר לקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה לא נכונה, או בכלל לא הייתי צריכה אנטיביוטיקה. או שבינתיים אני סובלת מכאבים עזים בכתף ועד שהגיע פענוח הצילום יסתבר שאני בכלל צריכה ניתוח.
הרפואה בבריטניה עוד לא הצטרפה לרוב העולם במגמה של רפואה מונעת, וזה ההבדל (לדעתי) המשמעותי בינה לבין ישראל- בדיקות דם ובדיקות סקר תקופתיות/מניעתיות אחרות הן דבר נדיר במיוחד. משטח צוואר רחם, שההמלצה כרגע היא לעשות אותו כל שנה- בבריטניה פעם ב3 שנים. אין רפואה מתמחה (רופא ילדים, רופא נשים, אורתופד) בקהילה.
ומעבר לכך- אני יכולה להכביר במילים על הנסיון האישי השלילי שיש לי עם הNHS (ובעיקר עם המרפאה הגרועה שלנו
) כך שאני מסכימה איתך גם לגבי ה"postcode lottery"- וחבל שכך.
בשורה התחתונה- ולסיכום כל מה שכתבתי כאן- רוב האנשים בישראל פשוט לא מבינים כמה הרפואה בישראל משובחת ומתקדמת. אין לי מילים אחרות להגדיר. יש לה את השטיקים והשטויות שלה, והיא רחוקה מלהיות מושלמת, אבל בהשוואה ל-NHS- פשוט אין מה להשוות.