קצת סדר ..

אספרסו2

New member
ורק ההולנדים

חיים בהכחשה גדולה יותר.
ביטוח הבריאות הממלכתי שם הוא גוף שאיבד את מצפונו בדרך אל הבנק.

yo1311

New member
I am quite happy with the NHS

I have been living in London for a very long time, and over the years, as I am getting younger, I now have to visit my GP practice on a regular basis.

My experience with the NHS is good; maybe it is a postal code lottery; however, so far, for blood tests I went straight from the GP to the hospital nearby to give blood, results within 48 hrs [non urgent],the practice has some very good para medical services on offer.
I know that monthers and mothers to be are happy with the services they get locally as well. Local residents are generally happy with the NHS treatment they get.

My best friend works as a senior consulatant in a major hospital in the Midlands; He says that when someone is scheduled to undergo an operation, there is no distiction between NHS and non NHS on the operating table, or in the the aftercare [except for the private rooms available to those who are willing to pay for it.]

There are certain para medical service which are not available on the NHS.

I have no idea how good/bad are health services in Israel; I am quite happy with what I have here in central London.

regards

בקר12

New member
כשאין לך בסיס להשוואה אז זו התוצאה.

מדובר במדינה מערבית כך שרמת הטיפול הרפואי טובה וזה עדיף (לדעתי) על מערכת הבריאות בארה"ב שלא מבטחת מליונים (וגורמת לבריטים להרגיש טוב עם עצמם) אבל ביחס למערכות בריאות במערב אירופה (וגם בישראל) היא מפגרת בהרבה פרמטרים.
אבל שתדע לך שבמערכות המקצועיות גם בבריטניה מודעים לכך ויודעים שה NHS הוא לא VALUE FOR MONEY
השמרנים מדי פעם פולטים משהוא אך ה NHS כזה קונצנזוס בציבור שהפולטיקאים חפצי חיים מפחדים להתעסק עמו ומעדיפים להזרים עוד ועוד משאבים למערכת בלתי יעילה בעליל.
אתה מכיר מערכת רפואית אחרת בעולם שכל עובדיה (מעל מליון) הם עובדי ממשלה??

yo1311

New member
I can not personally compare

because I live in London and not elsewhere.[smile]
However, I worked for a French bank; comparing notes with my colleauges in Paris, I did not gain the impression that their health service is that better than the NHS. My French boss [& his family] working in London were not uminpressed by the NHS.

I did not say that the NHS is the best in the world. All I said is that in my part of the world, we are fairly happy with the health services we get from the NHS. This is good enough as far as I am concerned.

There is the issue of costs of course.
At least in the UK, the NHS comes 'free'. It is funded though general taxation. It is well known that the NHS is the largent employer in Europe. This is far from being perfect. Every incoming govn't decides to introduce yet another reform in the NHS, usually expanding the bureaucracy.

Is it value for money? at what level? at my level- it is. I get good care for 'free'. This is not a bad deal at all.

why is the NHS so popular in the UK? you probably know the answer already: the appaling medical services in pre WW2 Britain for those who could not afford to pay for it. The memory of this has passed through the generations- a bit like the memory of the 1922-3 inflation in Germany and the importance Germans attach to stable currency.

You have the option of paying extra for private elective care. For emergencies -as you know- you would probably end up in an NHS hospital.

Contrary to the 'consensus' amongst commetator on 1588, there is a significant number of people that elect not to pay extra for medical insurance, and opt instead to rely on the NHS.
This is an informed decision, and usually based on the quality of care they can get on the NHS locally.
Most of those who pay extra for medical insurance do it through work ['group policy']; what if you don't work, or your employer does not offer it?

One known NHS deficiency is with heart conditions [attacks etc]. Generally the NHS is not good at prevenative care.
The care and assistance for disabled and elederly people is not as good as it can be, costs a fortune, and it is being debated in the UK right now.

regards

אספרסו2

New member
מן הסתם

כשכל אדם שלישי היום חולה,או יחלה,בסרטן,
מניעת רפואה מונעת היא גזר דין מוות.

זאת לא מערכת בריאות ראויה לשמה.

בקר12

New member
עזוב, רואים שאין לך מושג מקצועי אלא רק

מהנסיון הפרטי האישי שלך בלונדון (וקצת אולי בצרפת, שהמערכת הציבורית שלה אגב גם לא משהוא)
איך אומרים אצלנו (אבל בעיברית) - העיקר הבריאות.

TrigATUSA

New member
ולך יש מושג מקצועי?

לא הבנתי, אתה מבטא כאן דעות בתור מומחה אסטרטגי לתכנון מערכות בריאות?

TrigATUSA

New member
יש כאן תלונות מאוד דומות

על תורים בהמתנה לניתוח

באופן דומה, בשורה התחתונה, תוחלת החיים מהגבוהות בעולם, וכל מי שדיברתי איתו שבאמת נזקק לטיפול רפואי דחוף קיבל אותו מייד

המערכת בנוייה באופן דומה, אבל בלי שום מרכיב פרטי כלשהוא (אסור על פי חוק), וגם תרופות מרשם לא נכללות בביטוח (אבל המחיר שלהן מפוקח)

אבל עדיין לא הבנתי, כשנזפת ב YO שהדיעה שלו לא מבטאת הבנה מקצועית, האם לך יש כזו?

בקר12

New member
לא הבנת כי לא עניתי

ואם הייתי אומר לך שאני מומחה למערכות בריאות תקבל את דעתי בעניין?
הרי מומחים גם חלוקים תמיד בדעותיהם - לא? מה, בריטניה כולה מלאה באהבלים שלא מבינים שיש להם מערכת בריאות ציבורית דפוק ורק חיכתה למומחה כמוני?
יש בשרשור הזה מספיק אנשים שראו יותר ממערכת בריאות אחת (כולל מומחים אחרים; כמו גוזליה) שטוענים את מה שאני טוען.
זה לא מספיק לך?

TrigATUSA

New member
ה"אנשים האחרים בשרשור" לא ניסו לסתום את

הפה לאנשים אחרים על ידי ניסיון לרמוז שהם מומחים ואחרים הם לא, מבלי לתת לזה כל ביסוס

טוב, הבנתי מה שניסיתי להבין
סתם התיימרת ותקפת בלי ביסוס, נו מה חדש

בקר12

New member
אגב עניינית; ולא בפעם הראשונה

במדינות מערביות; תוחלת החיים היא לא ממש אינדיקטור משקף של איכות המערכת הרפואית.
ועוד פעם המנטרה שלך עם "מי שבאמת זקוק לטיפול רפוא דחוףי" - זה רק אינדיקטור אחד לאיכות המערכת.

בקר12

New member
אתה הראשון פה שאיחלתי לו רק בריאות

ושלא תיזדקק לשירותי ה NHS יותר מיד . . .

shebrew

New member
I live in London

ואני מניחה שאתה כותב ככה כי אתה בריא.. ולא טופלת בישראל או בצרפת לאחרונה.

טופלתי בשני בתי חולים בלונדון - תחילה ב Charing Cross hospital בפולהאם שעכשיו בכלל הולכים לסגור אותו כדי לבנות במקומו בתי דירות יוקרתיים... בסך הכל בדיקת דם אחת, שתי בדיקות מורכבת ושתי פגישות עם מומחים נפרשו על פני 7 חודשים! (בארץ זה היה לוקח מקסימום 3 חודשים וזה במקרה הגרוע ביותר.) הייתי פשוט בהלם..
ההמתנה בכל פעם שהגעתי לבית חולים לבדיקות המורכבות או למומחה הייתה של לפחות שעה כשהגעתי המיכשור היה חסר או לא תקין... והאנשים במהלך כל העניין מאוד מאוד לא נעימים.. בית החולים השני איתו באתי במגע הוא ה London Royal Hospital בואיט צ'אפל שהוא עובר בימים אלה מתיחת פנים. האנשים הרבה יותר נחמדים מאשר בצרינג קרוס אבל זה ההבדל היחיד.. זמני ההמתנה המחסור במכשור.. עלוב למדי... כך שעכשיו אני הולכת כמעט אקסקלוסיבית דרך הבטוח הפרטי - מה שאף פעם לא עשיתי בישראל. כלומר בסופו של דבר אני משלמת פה יותר על הבריאות שלי מאשר בישראל.

ודרך אגב - זוגתי צרפתיה ונוסעת לצרפת לכל פרוצדורה רפואית שהיא לא יכולה לעשות עם הביטוח בבית חולים פרטי בלונדון... כן - בית חולים פרטי, לא רופא פרטי בבית חולים של NHS, אלא בית חולים פרטי. יש לה סיפורי איימה מהימים שהיא ניסתה להיות מטופלת ב NHS לפני 10 שנים. כשהיא הייתה צעירה בלי בטוח פרטי. הכל בלונדון דרך אגב..

גוזליה

New member
אני חושבת שרוב הבריטים באמת ובתמים מרוצים

מהNHS.
בתור מישהי שמבינה קצת בנושאי רפואה, וחוותה את מערכת הרפואה גם כאן וגם בישראל- אני יכולה להגיד שבאופן אבסולוטי, הרפואה בבריטניה משמעותית פחות טובה מישראל.
ולמה הכוונה "טובה"? הרי רופאים טובים ואחיות טובות תוכל למצוא בכל מקום. בבריטניה יש מכוני מחקר רפואיים מובילים ובתי חולים מצויינים (GOSH למשל) עם רפואה ממוקדת שבהחלט מצדיקה "תיירות רפואה" ממדינות אחרת.
עם זאת, אני חושבת שהן נבדלות בעיקר בנושא הרפואה המניעתית ומשך הזמן שלוקח לקבוע תורים לבדיקות ופענוחן.
המון דברים נראים לי תמוהים (שלא לאמר אדיוטיים)- כשרופא משפחה, למשל, נותן סירופ משלשל לילד בן 3 חודשים עם עצירות.
אבל למי שdoesn't know any better- ומדובר ברוב האנשים שלא מכירים שום דבר אחר- כן, זה הגיוני.
כמו גם השימוש הרחב באנטיביוטיקה על כל שטות, גם אם ויראלית במובהק. וסטירואידים. לאדם מהשורה שלא יודע למה בדיוק נותנים אנטיביוטיקה- כן, זה הגיוני שאם כואב לי הגרון נותנים אנטיביוטיקה. כן, זה הגיוני שמשטח לוקח שבועיים. כן, זה הגיוני שתור לצילום רנטגן לוקח 3 שבועות ופענוח לוקח שבועיים נוספים. לא משנה שעד שהמשטח חוזר לקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה לא נכונה, או בכלל לא הייתי צריכה אנטיביוטיקה. או שבינתיים אני סובלת מכאבים עזים בכתף ועד שהגיע פענוח הצילום יסתבר שאני בכלל צריכה ניתוח.
הרפואה בבריטניה עוד לא הצטרפה לרוב העולם במגמה של רפואה מונעת, וזה ההבדל (לדעתי) המשמעותי בינה לבין ישראל- בדיקות דם ובדיקות סקר תקופתיות/מניעתיות אחרות הן דבר נדיר במיוחד. משטח צוואר רחם, שההמלצה כרגע היא לעשות אותו כל שנה- בבריטניה פעם ב3 שנים. אין רפואה מתמחה (רופא ילדים, רופא נשים, אורתופד) בקהילה.
ומעבר לכך- אני יכולה להכביר במילים על הנסיון האישי השלילי שיש לי עם הNHS (ובעיקר עם המרפאה הגרועה שלנו
) כך שאני מסכימה איתך גם לגבי ה"postcode lottery"- וחבל שכך.

בשורה התחתונה- ולסיכום כל מה שכתבתי כאן- רוב האנשים בישראל פשוט לא מבינים כמה הרפואה בישראל משובחת ומתקדמת. אין לי מילים אחרות להגדיר. יש לה את השטיקים והשטויות שלה, והיא רחוקה מלהיות מושלמת, אבל בהשוואה ל-NHS- פשוט אין מה להשוות.

jonbaum

New member
לכל דבר יש flipside

גם באירלנד מדברים על שימוש יתר באנטיביוטיקה שנותנים על כל שטות, גם אם אין בה שום תועלת. כנראה הרבה חולים לא רוצים להגיע לרופא ולשמוע "חכה כמה ימים וזה יעבור" ולכן הרופאים נותנים אנטיביוטיקה סתם, כדי שהחולים יהיו מרוצים.
מהזכרון שלי, מה שמשובח בארץ זה התחום של primary care כלומר רופא משפחה שיושב בקליניקה גדולה עם ציוד לצילום ובדיקות, מה שמרחיק אנשים מבתי חולים. וזה טוב לעין ערוך מה-GP שיושב באיזה בית מצ'וקמק ויכול רק לשלוח אנשים לבתי חולים לבדיקות.
מבחינת בתי חולים, אין ספק שהרופאים המנתחים הם מדהימים, אבל היתה לי הרגשה שהם קצת נוטים להתערב יותר מדי. למשל במקרה של סבתא שלי. היה לה סרטן עצמות מתקדם, והיא עברה ניתוח גדול ושמו לה איזה pin גדול בעצם הירך. לאחר מכן הסרטן המשיך להתפשט בקצב מסחרר והיה כבר ברור שלא יעזור כלום, אבל המליצו לה לעבור עוד ניתוח לשים לה pin דומה בעצם בזרוע. היה מדובר בהרבה סבל מיותר והיו צריכים לתת לה למות בשקט.
רפואה מונעת היא חשובה ללא ספק כי בטווח הארוך היא חוסכת כסף וסבל מאנשים. אבל קראתי לא מזמן מאמר שבו היה כתוב שמעקב צמוד מדי מוביל למה שנקרא over diagnosis. כלומר אם עושים mammogram לעתים קרובות מדי, ישנם מקרים בהם עושים ניתוחים אבל אם היו מניחים לזה אז לא היה מתפתח מזה שום דבר. אני לא איש מקצוע ולכן אין לי דעה חד משמעית על זה.

בקר12

New member
אל תדאג. אין מצב שתגיע לאבחון

יתר ב NHS. כשזה יקרה חזירים יעופו . . .

jonbaum

New member
אני לא דואג

אפשר לחשוב שאני עובד ב-NHS.
המגע היחיד שהיה לי אי פעם עם ה-NHS הוא שכילד קיבלנו שם טיפולי שיניים בחינם.
יש לי כל מיני קרובים שגרים באנגליה. חלקם קיבלו טיפול מעולה ב-NHS. חלקם קיבלו טיפול מזעזע. כנראה מדגם מייצג.

למעלה