קצת סדר ..

יעלי9

New member
מסכימה מאד עם כל הודעותיך כאן בשרשור

יש לך
גורף ממני

עוד דוגמא להבדל בשיטה:
כאב גרון שנמשך כמה ימים - הרופא נותן מרשם לאנטיביוטיקה עם ההוראה לחכות עוד יום לפני שמתחילים. אם יש הקלה - לא לקחת, אם מחמיר - כן לקחת.
בארץ היינו עושים משטח גרון ומחכים 24ש' לתשובה, כאן בעצם הרופא מצא דרך לחסוך את העלות הזאת.
מי יודע אולי באמת אין צורך בבדיקה?

forglemmigej

New member
קוראים לזה משטח רגישות

כשמחכים 24 שעות (נדמה לי צריך יותר) שמים במשטח כמה סוגי אטיביוטיקה כדי לבדוק למה החיידק רגיש ולפי זה הרופא מחליט מה לקחת.

גוזליה

New member
כל משטח הוא משטח רגישות.

במשטח מגדלים את החיידק שלוקחים (או, במילים אחרות, עושים תרבית) ו"זורעים" על צלחת עם סוגים שונים של אנטיביוטיקה ובודקים באיזו אנטיביוטיקה אין צמיחה.

מה שנקרא משטח מהיר זה למעשה הסתכלות במיקרוסקופ על סוג החיידק (ישנם סוגים שונים שנבדלים במראה שלהם. כך למשל מתגים יהיו לרוב רגישים לאנטיביוטיקה מסוג מסויים, וקוקים יהיו בד"כ רגישים לאנטיביוטיקה מסוג אחר)- כי לוקח כ48 שעות לצמיחה.

yo1311

New member
do you really need something like that

each time you have a common flu/cold?

I asked by local GP re: common cold/flu. Seeing thousands of patients each winter displaying the same systems, and knowing her patients, she says she can successfully diagnose & treat them. [normal & healthy patients].

Maybe if medicine would one day find out what exactly causes colds and how it spreads, you can do more than is being done today? [smile].

יעלי9

New member
במקרה של דלקת גרון, לפעמים הסימפטומים דומים

דלקת ויראלית לרוב תעבור מעצמה, דלקת חיידקית יכולה להחריף (ויכולה גם לא). בכל מקרה בוירוס אי אפשר לטפל עם אנטיביוטיקה.
דלקות גרון חוזרות, מהסוג החיידקי, הוא משהו שכדאי להימנע ממנו.
מה שנכון הוא, שבמבוגרים הסיכוי לסיבוכים לא נעימים קטן מאד לעומת ילדים - בהם החיידקים יכולים להתיישב על מסתמי הלב או לגרום להתפרצות של פסוריאזיס טיפתי שמגביר את הסיכוי לחלות בפסוריאזיס 'רגיל' בגיל מבוגר.

גוזליה

New member
הייתי צריכה לקרוא את ההודעה שלך

לפני שהגבתי- היית חוסכת לי הקלדה

גוזליה

New member
ממש לא.

להבדיל בין שפעת לדלקת גרון, אגב.
דלקת גרון, אם היא סטרפטוקוקלית, יכולה בקלות "לרדת" ללב ולעשות שם נזקים לא מועטים.
והבעיה היא שהיום במקום התרופה הנכונה לשפעת (קרי: הרבה נוזלים, מנוחה מרובה, תרופות נגד כאבים אם צריך והרבה טישיו) נותנים אנטיביוטיקה בלי צורך.

בקר12

New member
הפרוסטטה עוד לא מציקה לך?

שהיא תציק תעדכן אותנו כמה זמן ייקח לך לראות אורלוג.
ואולי תשכנע אותנו שאין צורך כי ה GP החביב שלך כבר יודע הכול ואומר שאין צורך לראות מומחה

בקר12

New member
למה סרטן? ככה חינכו אותך ב NHS

מה עם גידול שפיר - לא צריך לטפל?

בקר12

New member
מה יהיה? להוסיף גם תור לנוירולוג?

תבדוק את הלינק שנתת לי . . .

yo1311

New member
response

Your two responses re: my own health were out of order.

I was trying, unsuccessfully, to link a closing comment made by the moderator only yesterday re: "Move: London or Amsterdam".

It is perfectly correct to disagree with the points I am making without being offensive, aggressive, personal or derogatory.
You seems to resort to sarcasm and even being offensive only too readily. what a pity.
Is it that difficult to say something like 'I disagree with you' ? instead of -for instance':
אתה גם קורא גם את מה שאתה כותב לפעמים?

Maybe you ought to take note of that- so far, within the past 48 hours, the evidence suggests otherwise.

If I did not what I 'preach' above at any point, here are my apologies.
.

בקר12

New member
אם היית באמת צריך רופא מומחה אז

לא היית כותב את השטויות שלך על ה NHS.
אין פה עניין של חוסר הסכמה או דעה אישית.
אתה פשוט לא יכול להפנים שה NHS גרוע (יחסית).
אמנם חינם אבל גרוע.

jonbaum

New member
אני אמנם לא בבריטניה

אבל אני מתרשם שהדבר הכי מוזר ב-NHS הוא שלמרות שזאת אמורה להיות מערכת "לאומית" יש הבדל של שמים וארץ בין מחוז אחד למחוז אחר. אפילו במחוזות שכנים יכולים להיות הבדלים עצומים ברמת הטיפול וביחס וכו'.

Woking

New member
זה בגלל שזאת לא מערכת בריאות לאומית

אמנם הממשלה מממנת אותה, או יותר נכון underwrites the costs, אבל למעשה המערכת היא מערכת פרטית. ה-NHS מאורגן ב-trusts שמספקות את שירותי הבריאות, ככה שההבדלים הם לא ברמת המחוז, אלא אפילו ברמת ה-trust.

מהנסיון שלי עם מערכת הבריאות, בישראל ובבריטניה, ההבדל הגדול ביותר הוא באמת ביחס של הצוות הרפואי, וזה לפעמים עושה את כל ההבדל, כי ביננו, רופאים הם לא יותר מאשר נגרים עם דיפלומה מרשימה, אבל אם המחלה היא לא self-limiting או באיבר שאפשר to chop off, אז הם די חסרי אונים. אז אם כבר להיות תקוע בבית-חולים, אז לפחות שהאחות תהיה סימפטית.

בקר12

New member
אתה גם קורא גם את מה שאתה כותב לפעמים?

1. ה TRUSTS גופים פרטיים? באמת? כל העובדים שם עובדי מדינה - ידעת את זה? אם זה לא מערכת לאומית מה זה מערכת לאומית? לפי ההגיון שלך גם בתי ספר ציבוריים הם גופים פרטיים שהממשלה מכסה את תקציבם?
2. ניסית פעם לקבל גישה למומחה ב NHS? רופא ילדים; גניקולוג; רופא-עור, אורלוג? כמה זמן לקח התור?

Nobilis

New member
אתה רציני?

אי אפשר לחשוד בי בשנאת בריטניה יתרה, או באהבת ישראל יתרה, ועדיין אני יכול לקבוע בקלות שמערכת הבריאות בישראל עדיפה על זאת בבריטניה במובהק.

בישראל אתה לא צריך לריב בשביל לקבל בדיקות (בבריטניה לעיתים קרובות גם לריב לא עוזר, פשוט לא תקבל אלא אם תלך לעשות אותן פרטי). בישראל אתה רואה רופא מומחה מהר וכשאתה רוצה (בבריטניה יכולים לעבור חודשים עד לתור, ולעיתים פשוט יסרבו להפנות אותך נקודה, ושוב חוזרים לפתרון הפרטי).

כל הסיפור הזה מתחדד עוד הרבה יותר כשיש ילדים. התלאות שעברנו כאן מול מערכת הבריאות בקטע הזה - התחושה היא שמערכת הבריאות מפגרת, במפורש.

וכל הסיפור הזה עוד היה נסבל אילולא הבריטים היו משוכנעים שה-NHS היא מערכת בריאות מצויינת. אם כי זאת תופעה בריטית באופן כללי - להיות בטוחים שהשמש זורחת להם מהמקום ההוא ושרק הם יודעים הכי טוב.

למעלה