קצת נאלמתי

קצת נאלמתי

הקור שבחוץ חודר לנשמה אם רוצי או לא ישעתי שאני צריכה ללכת לעשות קניות אבל הקור הבריח אותי מהר הביתה לא זוכרת שהשנים הקודמות היו קרות כל כך , אולי הקור החיצוני הוא הצורך בחום אנושי החסך שלי בהורים מחבקים , אולי לא בדיוק התבגרתי למרות 50 שנותיי עדיין צריכה את החיבוק של אמא ואבא שעושה את החיים לאחרים לגמרי

בהחלט קר מאוווווד....

והאנמיה שלי לא תורמת לעניין
תפנקי את עצמך במשקאות חמים, מתחת לפוך כמה שיותר ומול התנור/מזגן. שולחת לך מלאן חיבוקים

dietoday

New member
מה הולך???

אני יושבת עם טי-שרט במשרד! כולם פוערים עלי עיניים, אבל פשוט לא קר לי! בלילה כמובן שאני קופאת, וגם בבוקר בדרך לעבודה.. אבל הייתי עכשיו בחוץ ויש שמש נהדרת וממש נעים! זה כנראה בגנים שלי..
מקווה שתתחממו מהר.

זה קטע בזרימת הדם

אם שותה חם אז לזמן מה הידיים חמות אולי את יותר בתנועה במשרד? אז זרימת הדם טובה יותר כדלי לחמם את הרגלים אני עושה כמו תנועות של ריצה מתחת לפוך אבל הידיים והרגליים קרות מאד

dietoday

New member
דווקא י לי קקי של זרימת דם..

כל הזמן "נעלמות" לי הזרתות ברגליים כי לא מגיע אליהן דם.. וכן, במשרד יותר חם לי, אל גם כשאני יושבת מול המחשב... בקיצור, אני עוף מוזר..

dietoday

New member
../images/Emo9.gif

אבל סתם שאלה.. למה קקי אסור, אבל זין ודברים כאלה מותר?

efriend

New member
על מילים גסות

כמו שאתם בטח יודעים, האמריקאים רואים בחומרה רבה מאוד שימוש במילים גסות, נגיד בעבודה, או בטלוויזיה. תמיד יש ביפ על כל מילה קצת גסה. מצד שני, הם מקללים כמו משוגעים (!) כשקצת שוברים איתם את הקרח. מעניין אותי, מה אתם חושבים על מילים גסות. אני מוכרח להגיד, שאני מאוד אוהב מילים באופן כללי, ומילים גסות הן בעיני אזרחיות שוות זכויות (לפחות) בממלכת המילים. ולכן, אני מודה, אני מאוד אוהב גם אותן. אז נכון שאני לא אוהב אנשים שכל הזמן מקללים, אבל מצד שני, אנשים שלא שולפים אף פעם איזו מילה עסיסית משגעים אותי לא פחות. מה אתם חושבים על זה? האם באמת אי פעם שפה יכולה להיות שלמה בלי מילים גסות?

dietoday

New member
מילים גסות

זה יופי.. במיוחד כשאני באוטו, ממלמלת לעצמי..
והאמת, חשבתי ש"קקי" יהיה יותר מעודן מ"חרא".. הדברים נשמעים בוטים הרבה יותר בכתב..

משתדלת לא להשצמש במילים מסוימות

יודעת שכל מילה היא תדר ומגיעה לשמים, לכן בגלל אמונתי הדתית אני נזהרת בלשוני גם כדי שלא אפגע בקורא האותי , אני נדרשת לדרך ארץ , לכן אנני מקללת או משתמשת במילים כאילו שאת כתבת אולי כי את הדור שלי נשרף הפה מהתבלינים שאמרנו מילים מסוימות אז אופנו לא לאמר מילים שנקראות גסות , וגם שכתבתי אירוטיקה לא השתמשתי במילים גסות אלא עדינות יותר אני נוהגת ככה , למרות שאני יודעת שבסלג באנגלית יש המון קללות שחושבים שהם חלק מהשפה אני יודעת שגם בעבר נאר לי שאני משתמשת בעברית גבוהה , ואני מנסה כתוב פושט אך זו העברית השגורה בפי , שאני כותהבת את מחשבותיי ורגשותיי זו העברית היידה שאני מכירה

dietoday

New member
../images/Emo20.gif

קודם כל, לא היתה לי שום כוונה חלילה לפגוע, ואני מצטערת אם זה מה שקרה.. אני אישית מסכימה עם efriend לגבי העובדה שגסויות הן חלק מהשפה, ותלוי בקונוטציה של המילה, הן אפילו מתאימות..

אופירA

New member
מנהל
מה אני חושבת על מילים גסות

גם אני אוהבת מאוד מילים, וללשון העברית כתבתי כמה שירי אהבה מעומקא דליבא. אבל מילים אינן יצורים עצמאיים ואינן מטרות קדושות בפני עצמן, אלא הן כלי ביטוי לרגשות של בני האדם, ובלי צמידותן למטרה זו אין להן שום קיום תכליתי. וכאשר מדברים ברגשות, מדברים הן ברגשות של המדבר והן ברגשות של הנוכח והזולת, שהרי מילים תכליתן לבטא את האדם בפני זולתו, ולא לבטא את האדם במדבר סהרה הריקן מאדם. אי לכך, כשם שאין אפשרות לאדם להיות נוכח באופן הפוגע בזולתו (לא ייתכן שאעמוד בכל מקום שנוח לי, אם המקום שנוח לי דורך על רגלי זולתי ופוגע בו קשות!), כך לא ייתכן שיבטא רחשי ליבו באופן הפוגע ברגשות זולתו. ובכן, לידיעת הנוכחים: מילים גסות פוגעות ברגשות הזולת, משום שהרבה זולתים אינם סובלים צואה באוזניהם בדיוק כשם שאין הם סובלים אותה בפיהם ואפילו בידיהן הכותבות מילים. כשם שאיננו מוציאים את האגרסיות שלנו ע"י חבטה בפני הזולת להנאתנו, בנימוק של צורך פנימי, אלא מוצאים פורקנים אחרים לצורך הפנימי הזה (שק איגרוף ביתי? מכון כושר?), כך איננו רשאים להוציא את הלכלוך הפנימי שלנו בפניו של זולתנו, ולהכריח את אוזניו לשמוע מה שלא נעים להן בעליל, והוא ממש לא הסכים לכך. אני (ורבים כמוני) לא מסכימים לשמוע מילים גסות בכל צורה. אין היתר לשום סוג של מילה, הגם שיש מילים קשות יותר מאחרות. מקובל חברתית שרוב האנשים לא מסכימים לכך, והאנשים שרוצים בכך צריכים ליצור להם פורומים נפרדים למטרה זו. ואגב, יש הרבה מילים עסיסיות שאינן גסות. וכן יש נסיבות שבהן יותר סביר לשלוף מילה יותר עסיסית, ונסיבות בהן פחות סביר. פורום פתוח לציבור, בו איננו מכירים את האנשים ואת רגשותיהם, הוא המקום הבלתי מתאים לחלוטין לשום מילה גסה ולהרבה מילים עסיסיות. כאשר אנו מכירים יותר את האנשים, שם המקום להתרווח ולשלוף את המילים שנוחות לנו, שאנו יודעים שלא יפגעו ברגשותיהם.

dietoday

New member
וואו...

בסה"כ כתבתי קקי... וממתי זאת כזאת גסות??? זאת מילה שכולם, בכל טווח גילאים, משתמשים בה, ולו רק בכדי לתאר משהו שיש לכולנו... גם אם אני אכתוב בולבול זה ייחשב כגסות? איפה עובר הגבול? אלה הן מילים שנמצאות בשימוש יומיומי, ומשמשות לתאר דברים אנושיים לגמרי.. לא מובן לי העניין..

dietoday

New member
אין בעיה לדון

ואין פה טועה וצודק, ולא אמרתי שיש.. אני פשוט מנסה להראות את נקודת המבט שלי, ונותנת את דעתי על דיעות של אחרים..

אופירA

New member
מנהל
נשמה טובה

אני מבינה היטב שאין לך כל כוונה לפגוע, ושאינך חושבת שהמילים הללו גסות. אבל את צריכה להבין, שכל פעם שאת כותבת את המילים שאינך חושבת שהן גסות (וגם מילים הרבה פחות קשות מהן), את גורמת לי להרגיש כאילו פתחת בפתאומיות מול אפי (במרחק זעיר) טיטול מלא צואה. גם כשחייבים להרגיש זאת, זה לא נעים. על אחת כמה וכמה כשאין חייבים להרגיש זאת, ורק משום חוסר ההבנה שלך אני נאלצת לסבול את חבטת הגועל. אז אני לא מאשימה אותך ולא שופטת אותך. אני רק מיידעת אותך בדוגמאות מתאימות כדי להסביר לך עד כמה זה לא נעים לי ולאחרים. ניבולי פה זה אחד הדברים הגרועים ביותר שיכולים לקרות לאדם שנברא בצלם אלוקים ונקרא "רוח ממללא" - כלומר שכל כוחו הרוחני הוא בכוח הדיבור שלו - במילותיו ובמחשבותיו. שזהו יתרונו הבלעדי על בעלי החיים. אני יכולה להבין שיש אנשים שלא ספגו חינוך ללשון נקייה, שלא יבינו ולא יסכימו לקבל את דברי. אבל הם בוודאי יבינו מדוע הרבה אנשים כמוני, שהלשון הנקייה חשובה להם, יתרחקו מחברתם כמו מאש, ויתקשו להעריך ולכבד אותם.

dietoday

New member
טוב,

פה אני נאלצת לשים את הגבול.. קודם כל, אין לך מושג לגבי החינוך שלי, ואני מבקשת לא להניח הנחות שכאלה, כי אין לך מושג מי אני ומאיזה רקע וחינוך אני באה. זה למשל, מבחינתי, הרבה יותר חסר כבוד מאשר המילה "קקי". ו"ורק משום חוסר ההבנה שלך אני נאלצת לסבול את חבטת הגועל"??? לי אין חוסר הבנה. אני משתמשת בשפה כפי שאני רואה לנכון. העובדה שיש אנשים שמסתבר טיפה יותר רגישים לא נובעת מחוסר ההבנה שלי, והאמת, עד שהתחיל הדיון הזה, לא ראיתי במילה "קקי" כגסות, ודווקא בגלל זה רשמתי אותה (ואמשיך לרשום אם אראה לנכון.).

לקשמי

New member
על מילים ועל מילים גסות

אני מאוד מאמינה בכוחן של מילים. שימוש במילים יכול לבנות ולהרוס. אלימות מילולית בעיניי גרועה פי אלף מאלימות פיזית. אבל לגבי מילים גסות, השאלה היא מי בעצם קובע מהי מילה גסה ומה לא? למשל כשקראתי את ההודעה שפתחה את הדיון על מילים גסות, אני אישית לא מצאתי בה מילה גסה ולא הבנתי על מה ההערה. המילה שהכותבת בחרה להשתמש בה לצואה דווקא נראית לי כמילה שמשתמשים בה בחיבה או כדרך של צחוק, כמו למשל שאומרים "טוסיק" במקום ישבן או עכוז. (וגם המילה "טוסיק" לאנשים מסוימים יכולה להישמע גסה). אני חושבת שמה שיותר חשוב זה הכוונה שמאחורי המילים. יש אנשים שמשתמשים במילים גסות כדי לפגוע ואז אני כמובן מתנגדת לכך. יש אנשים שהמטרה שלהם היא רק להביע רגשות, דבר שהוא לגיטימי בעיניי, כל עוד זה לא פוגע במישהו אחר. למשל אם אני אשתמש במילה מסוימת, אפילו בלי כוונה לפגוע ומישהו יגיד לי שזה מפריע לו, בנוכחותו אני כבר לא אשתמש באותה מילה.

efriend

New member
אני מסכים

אפשר לפגוע מאוד ע"י מילים סיפרותיות. ומצד שני, יש מקרים שקשה להביע רגש בלי מילה גסה. למשל, אם אני אומר "אני מרגיש ממש ח**", אם במקום זה אני אשתמש במילים עדינות יותר, זה יביע משהו אחר. כמובן שיש הרבה דרכים ספרותיות יותר להביע הרגשה רעה. למשל: "אני מרגיש מאוד לא טוב" או "אני מרגיש שחרב עלי עולמי" או "אני מרגיש כמו בגיהנום" או "אני בשפל המדרגה", אבל האמת, שכל הביטויים האלה פשוט מתארים משהו אחר. לאו דווקא פחות גרוע - הביטוים שהיצעתי הם יותר גרועים. אבל בביטוי המקורי יש משהו מצד אחד חזק, עם כאב ומרירות, ומצד שני משהו מאוד ארצי, יומיומי, והעיקר - צנוע, פשוט. האמת שלא ידעתי שיש אנשים שזה פוגע בהם, ומרגע שאני יודע, אני כמובן אמנע מזה.

למעלה