קצת נאלמתי

לקשמי

New member
מילים בכלל הן שפה מוגבלת ../images/Emo13.gif

למרות שאני מאמינה בכוחן של מילים, אני יודעת שלפעמים הן מאוד מגבילות. כמו שאמרת, לא תמיד אפשר להשתמש במילים כדי להביע רגש כלשהו. (גם מילים "גסות" לא תמיד מביעות את מה שאני רוצה להביע). זאת אחת הסיבות שאני נמשכת לטיפול באומנויות כמו הפסיכודרמה למשל. האמנות נותנת חופש להתבטא גם מעבר למילים.

efriend

New member
מסכים גם לזה

יש דברים שאפילו כל המילים הגסות שבעולם לא יצליחו להביע
ובטח אדע על זה עוד יותר בשבוע הבא, כשתתחיל קבוצת הפסיכודרמה

efriend

New member
מעניין מאוד מאוד אבל יש נקודה אחת שקשה לי

מה לגבי תכנים קשים? נניח שאני רוצה לשתף באיזשהו רגש קשה. למשל, לצורך הדוגמה, אני שונא מישהו במשפחה שלי, ונגיד לצורך הדוגמה שהוא אדם נפלא עם לב זהב, אבל אני לא סובל אותו בגלל איזו סיבה טפשית שתיראה לרוב המאזינים איומה ונוראית, למשל, כי המראה החיצוני שלו מאוד דוחה אותי. בכוונה בחרתי דוגמה קיצונית. ואני אתאר כמה שאני שונא אותו ולועג לו וממרר לו את החיים. דבר כזה יכול לפגוע בשומעים, במיוחד באנשים שמרגישים לא נוח עם המראה החיצוני שלהם. אנשים יכעסו עלי, יישנאו אותי. דברי יהיו קשים להם מאוד. מה אני מנסה להגיד? שאם יש בעיה עם מילים גסות כי הן יכולות לפגוע, הרי שבוודאי צריכה להיות בעיה עם תכנים קשים, כי הם לדעתי יכלים לפגוע שבעתיים. ואם כך, (וכאן אני משאיר את המשפט פתוח, כי אני אפילו לא יודע למקד מה כ"כ מפריע לי בזה)...

אופירA

New member
מנהל
ומאימתי מותר לפגוע באנשים?

מדוע אני צריך לחלק את שנאתי לאדם בעל מראה חיצוני דוחה, דווקא עם האנשים שרגישים למראה החיצוני שלהם ושבוודאי ייפגעו מדברי? האם אין אנשים אחרים שאני יכול לחלק איתם את הרגשתי זו, בלי לפגוע ברגשותיו של איש? זה נקרא טאקט. אני מניחה שכולם מבינים מדוע יש בו צורך בחברת בני אדם. בפורום פתוח לציבור שונים, חלק מהטאקט המינימלי זה לא לנבל את הפה. עם החבר'ה שלך, כשאין אורחים - תנבלו את הפה כמה שאתם רוצים, וכמה שמקובל עליכם... וודאי שכל מה שיכול לפגוע באנשים דינו אחיד. ולכל דבר יש המקום המתאים לו. תכנים קשים גם הם פוגעים מאוד באנשים, כדבריך, ולכן כאשר גולש מעוניין להעלות תמונות קשות מאוד לצפייה, הגולשים האחרים מוחים בו ומתרגזים. לא מזמן העלו בפורום "נשים בהריון" תמונות של עוברים עם מומים מולדים קשים, עם הסברים על המום המולד. התמונות היו מאוד מעניינות, אבל הנשים מחו קשות על הפגיעה ברגשותיהם. לי זה כלל לא הפריע, אבל מאוד הבנתי מדוע זה לא היה כלל טאקטי מצד מי שעשה זאת... גולש אחד העלה את תחושותיו הקשות כלפי שומרי מצוות וגדולי תורה בפורום "לשאול את הרב" ופגע קשות במשתתפי הפורום שביקשו במפורש לא לשמוע דעות כאלו בבית שלהם. יש מקום אחר, מתאים להעלות תחושות כאלו, ובמקומן המתאים הן מתקבלות בכבוד וזוכות להתייחסות נחוצה. אני העליתי לאורך השנים הרבה תחושות, שאלות ולבטים מסוג זה, ותמיד זכיתי למענה, כי עשיתי זאת במקום המתאים. אני מאוד אוהבת להתלוצץ בציניות על המוות ועל סדרי ההלווייה העתידיים, אבל יש הרבה אנשים שזה מחריד ומזעזע אותם, והם מבקשים ממני לא לעשות זאת באזניהם, למרות שאני נהנית מכך מאוד. האם לדעתך יש לכבד את בקשתם?

efriend

New member
את כמובן צודקת,

אבל בפורום של תמיכה והתמודדות עם החיים תמיד יש תכנים קשים. יש אנשים שדיבורים על התאבדות והרס עצמי מאיימים עליהם, יש אנשים שקשה להם מאוד לשמוע על בגידות, בעצם, כל דבר שאני מעלה והוא קשה לי, קרוב לוודאי שיהיה עוד מישהו שזה קשה לו (ולכן מאוד ייתכן שיהיה לו קשה מאוד לשמוע על זה). אז אני מסכים עם עניין המילים הגסות (כי זה סה"כ כלל לא מסובך), אני מבין שלכפור באל בפורום דתי זה חוסר טקט, ושבדיחות מקאבריות יהיו קשות לאנשים מסויימים, אבל אני חושב שאם מתחילים לחשוב על זה לעומק, זו נקודה לא פשוטה. איכשהו בפורום פתוח זה שונה מבחיים הרגילים, כי אני לא יודע אפילו מי הקוראים - כל אחד יכול לקרוא, ולכל דבר שנכתב יש פוטנציאל להכאיב למישהו. איכשהו, משום שעניין הפורומים חדש לי, אני מוצא את עצמי מבולבל לגבי הנקודה הזו. פתאום אני מהסס לגבי מה מותר ומה אסור.

אופירA

New member
מנהל
אין לך מה להסס

כנות ויושר, וכוונה טובה הם התשובה. כאשר הדיבורים הקשים הם לצורך התחלקותו של המתמודד - הוא צריך להביאם כפי הצורך, ולהימנע ממה שאין צורך בו, כדי לא להכביד על האנשים. כאשר הקללות נחוצות לו, אפשר לסבול אותן יותר מאשר כשהוא מטיח אותן להנאתו סתם. להשתמש במילה מכוערת כדי לתאר משהו שיש לו מילים אחרות, וכשאין כלל צורך נפשי במילה זו - זה פוגע בזולת. וגם אם לא התכוונת, אז אומרים לך ומכאן והלאה אתה מביא זאת בחשבון, ולא קרה שום דבר רע. אבל אם יש צורך במילה, ההכרח לא יגונה ואנשים לא ייפגעו כל כך. וכמובן נהוג בפורומים של התמודדות נפשית להזהיר את הקוראים מפני טריגר, ואז הם נמנעים לקרוא, כמו שמי שהביאה את הקישור למאמר על מילים גסות הזהירה מראש שהוא מכיל מילים גסות, וכיבדה בכך את מי שאינו רוצה להיתקל בהן. כאשר יש פוטנציאל להכאיב למספר קטן של אנשים, שנוכחותם אינה ידועה, בחומר שנחוץ מאוד לאנשים האחרים, אין צורך להיזהר מכך מראש, והבודדים ידירו רגליהם מהפורום. ואם החומר אינו נחוץ לאחרים, והבודדים מבקשים להימנע ממה שמפריע להם - אפשר לכבד ואפשר להחליט שלא מכבדים. אבל כאשר מדובר בדבר שרוב האנשים נרתעים ממנו - מילים גסות, סגנון דיבור פוגעני או דיבורים/תמונות שקשים לרוב העולם - חובה להימנע מכך בציבור.

תשמע, זה לא שאני לא מקללת לעולם...

אבל אני פחות אוהבת את השפה הזאת ואת הסלנג שבו משתמשים בקללות. לא יודעת, אולי עניין של חינוך, אולי בגלל שלומדת הוראה... לא אוהבת קללות, זה מאוד חורה לי

efriend

New member
שיר מצחיק של יוסי בנאי על כוחן של מילים גסות

הדיון הזה הזכיר לי שיר של יוסי בנאי על מילים גסות, שמדבר על כך שאומן מתקשה למכור את תוצרתו אם הוא לא משבץ בה איזו מילה גסה מדי פעם. הנה הלינק: http://www.zong.co.il/staticHTML/1-9614-497.html יש בשיר שתי מילים גסות (רק לצורך המחשה, בשורת הפואנטה), אז מי שמרגיש שהוא יכול להיפגע בבקשה לא להיכנס. שלכם באהבה! e-friend

מי אמר שמותר את האחרים?

זה לא ממש עניין של אסור או מותר. פשוט לא נעים לראות כאילו מילים. לפחות לי לא נעים ומתארת לעצמי שאני לא היחידה...

efriend

New member
אני מאמין שהצורך בחום לא נעלם,

גם כשמתבגרים, לא? אין עוד הרבה, הקור הזה לא יכול להמשך זמן רב, ואנחנו כבר בחצי השני של ינואר, כלומר רוב החורף מאחורינו. תכף יהיה יותר חם, וגם הנשמה תפשיר, את תראי...

למעלה