קצת בחדשות

למה ללכת לאילן פפה../images/Emo35.gif מה עם עקורי

בירעם ועיקרית
הם אפילו לא מוסלמים, ומדינת ישראל נישלה אותם מאדמתם בצורה הכי צינית שאפשר

נו?

>>ההצעה קבעה כי על כ"ץ לפרסם התנצלות פומבית מעל דפי העיתונות היומית, לפיה מסקנות עבודתו אינן נכונות<< משמע, המסקנה על הטבח לא הייתה נכונה.

צודק, זה פורסם בהרבה כלי תקשורת

עלילות דם נוסח דם ילד נוצרי למצות ופרטוקולים של זקני ציון, שום הבדל!

להיסטוריון הזה שאתה קורא "טמבל" יש

שם עולמי באקדמיה. הצרה שהרבה ישראלים לא אוהבים לראות את הפרצוף המכוער של הציונות. תמיד אפשר להתווכח על ארבעים ושמונה ועל מה שהיה אז. החוכמה היא ללכת לקראת פיוס בין שני העמים. הפיוס יקרה רק כאשר יכירו במה שהיה בארבעים ושמונה. אני אישית אופטימית.

../images/Emo6.gif תתעוררי, גם לנועם חומסקי יש

שם עולמי באקדמיה? אז מה? למרות כל ההבלים שהוא פולט, יש מחנה מאוד מסוים שאוהב לשמוע את התקפותיו האנטישמיות של ישראל.

איזה אנטישימי ואיזה בטיח'?

הצרה במדינה הזאת שכל איש שלא מקובל על הימין פתאום הוא אנטישימי ושונא ישראל. הוא פטריוט לא פחות ממך. הוא עושה את כל זה מתוך אהבה לארץ ולמדינה. אם לא תהיה הכרה לא נתקדם ונישאר תקועים באותו מקום. זה מה שאתה רוצה?

את רוצה שנכיר בשקר?

ממתי נועם חומסקי פטריוט? הוא בכלל לא גר בארץ אלא בארה"ב (שאותה הוא אוהב להכפיש). בקשר לאנטישמיות, אדון חומסקי תמך ברוברט פוריסון, מכחיש שואה צרפתי, והגן על "עבודתו". וממתי פפה פטריוט? הוא בכלל קורא למדינת ישראל "פרוייקט קולוניאלי" וקורא להשמדתה.

דברתי על פפה ולא על חומסקי,

וזה לא שקר. כל דבר שלא מסתדר עם הדעות הימניות שלך הוא שקר? אלה עובדות ידועות שלא אוהבים לדבר עליהן. לא נעים לי אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר. תקרא קצת היסטוריה ואז נדבר.

ועכשיו אני לא יודע היסטוריה?

אני קראתי חומר בנושא (ספרים אובייקטיבים כמו למשל קוממיות ונכבה של יואב גלבר), ושם הוא מפריך את שקריו של פפה. פפה בעצמו הודה שהוא לא אובייקטיבי, ואף אמר שאין שום חשיבות שהיסטוריון יהיה אובייקטיבי. פפה פשוט מבייש את המחקר ההיסטורי, ואם את מסתמכת עליו אז את בבעיה קשה.

אז אתה אומר שלא היה טהור אתני ב- 48

? לא היה אסון לאומי לעם הפלסטיני? לא ברחו פלסטינים? לא גורשו? לא נהרגו אנשים? לא נעשו דברים איומים שם? (אני משתדלת לצנזר את עצמי).

הייתה מלחמה

שיזם העם הערבי, מה ציפית? שנשב בחיבוק ידיים? שנתנצל שניצחנו? בכל מלחמה יש "טיהור אתני", זה קצת בעייתי להשאיר אוכלוסיה שרק לפני רגע רצתה לזרוק אותנו לים, במיוחד אוכלוסיה כמו העם הערבי, שערכי הדמוקרטיה אינם נר לרגליו.

אין כזה דבר עם פלסטיני!

ואם יש, אז האסון הלאומי שלכם הוא יום לידתו של חאג' אמין אל חוסייני, שסירב לקבל מדינה ערבית על 75% מארץ ואח"כ על 45% מהארץ. או לחילופין יום לידתו של יאסר ערפאת. הפלסטינים ברחו, במקרים מאוד מסויימים (בעיקר מסיבות ביטחון) הם גורשו, כמובן שנהרגו אנשים (אבל זאת מלחמה!) ויחסית לקונפליקטים האחרים, מספר ההרוגים האזרחיים הפלסטינים היה נמוך מאוד. ברור שהיו מקרים יוצאים מן הכלל, אבל ההגנה, האצ"ל והלח"י הקפידו לשמור על טוהר הנשק במידת האפשר, ואף הוציאו פקודות ברורות בנושא.

אהלן גולדה../images/Emo70.gif איזו הפתעה../images/Emo70.gif לתומי

חשבתי שכבר מזמן התפגרת... לאט לאט נחשפות ידיעות על רצח שבויים ואינוס נשים בידי חיילי צה"ל כבר בשנים הראשונות שאחרי קום המדינה. אם תנסה להיצמד לגירסה הרשמית של טוהר הנשק, אתה עלול למצוא עצמך מול שוקת שבורה. גם הטענה שגירוש האנשים היה הכרח מצער כי ככה זה במלחמות לא יועיל לך במיוחד אם תצטרך להתעמת פנים אל פנים עם נכדו של מי שסבך גירש ולהסביר לו מדוע אינך מחזיר לו את ביתו. האם בפורום הזה אי אפשר לצפות לרמת דיון סבירה

"העדויות" הללו באות בעיקר מאותם

התעמולנים הערבים שטענו שהיהודים ביצעו אונס קבוצתי בנשות דיר יאסין...

לא../images/Emo70.gif העדויות האלה נדונו בבתי משפט

ישראלים ונמצאו אשמים שנענשו במאסר. שמעת על הפלוגה שאנשיה רצחו בדואי והפכו את אשתו לשפחת מין ואחר כך רצחו אותה

למעלה