קפיצה לתחנת האומה.

מצב
הנושא נעול.
אני לא חושב....אני לא היחיד שחושב שהאוכל כיום דרעק

אבל אולי הבעיה היא אצלך? הפה שלנו נהיה פחות רגיש לטעמים ככל
שאנחנו מזדקנים. דברים שחשבנו שיש להם טעם חזק פעם - היום אנחנו מרגישים שהם תפלים.
אני לא חושב....אני לא היחיד שחושב שהאוכל כיום דרעק
וגם חסרים מוצרים נהדרים של פעם כגון גלידת שמנת מוקה-וניל או שוקולד ג'מייקה או חטיף נגה של עלית או......קקאו מגורען.
יש לי חדות טעם ואני חש כל טעם היטב. עובדה היא שכאשר אני רוכש מזון ערבי מערבים - אני שוב מרגיש את הטעם של פעם ! אני מעדיף לפרנס חנות מכולת ערבית שלא גונבת אותי במחיר ולא מוכרת לי חלב לא איכותי כמו החלב העברי.
וכאשר אני אוכל חומוס בשייח-ג'ראח, אני מתענג כי מיד חוזר לי לפה הטעם של פעם ! כנ"ל עם הביצים הערביות - טעם של פעם !
יש מוצרים שאסור לקנות אצל יהודים כמו חומוס, טחינה, גבינה לבנה, פלאפל וכמובן גלידות מכל הסוגים ! כאשר אני אוכל את הנ"ל מתוצרת ערבית, אני חש בדיוק את טעם הילדות כך שהבעיה היא רק אצל היצרנים העבריים שמרמים ומזייפים.
עם כל הכבוד לצבר ולאחלה של שטראוס, מה שהם מוכרים זה לא חומוס. את החומוס התעשייתי שלהם אני משאיר לך....

בועז ואני נאכל חומוס ערבי אסלי בעתיקה.
בפעם הבאה שאתה אצלי, אקח אותך למאפיית פיתות בשייח-ג'ראח. אחרי שתאכל פיתה חמה מהתנור, תוכל להבין על מה אני מדבר ולא תוכל להפסיק....אני אוכל בדרך-כלל 4 פיתות כאלה בקילומטר וחצי נסיעה שיש לי בין המאפייה עד הבית...פשוט טורף אותן בביסים גדולים מרוב שהן טעימות באופן לא שגרתי !
 

alantan

New member
אגיע אליך בקרוב מאוד...


אני לא חושב....אני לא היחיד שחושב שהאוכל כיום דרעק
וגם חסרים מוצרים נהדרים של פעם כגון גלידת שמנת מוקה-וניל או שוקולד ג'מייקה או חטיף נגה של עלית או......קקאו מגורען.
יש לי חדות טעם ואני חש כל טעם היטב. עובדה היא שכאשר אני רוכש מזון ערבי מערבים - אני שוב מרגיש את הטעם של פעם ! אני מעדיף לפרנס חנות מכולת ערבית שלא גונבת אותי במחיר ולא מוכרת לי חלב לא איכותי כמו החלב העברי.
וכאשר אני אוכל חומוס בשייח-ג'ראח, אני מתענג כי מיד חוזר לי לפה הטעם של פעם ! כנ"ל עם הביצים הערביות - טעם של פעם !
יש מוצרים שאסור לקנות אצל יהודים כמו חומוס, טחינה, גבינה לבנה, פלאפל וכמובן גלידות מכל הסוגים ! כאשר אני אוכל את הנ"ל מתוצרת ערבית, אני חש בדיוק את טעם הילדות כך שהבעיה היא רק אצל היצרנים העבריים שמרמים ומזייפים.
עם כל הכבוד לצבר ולאחלה של שטראוס, מה שהם מוכרים זה לא חומוס. את החומוס התעשייתי שלהם אני משאיר לך....

בועז ואני נאכל חומוס ערבי אסלי בעתיקה.
בפעם הבאה שאתה אצלי, אקח אותך למאפיית פיתות בשייח-ג'ראח. אחרי שתאכל פיתה חמה מהתנור, תוכל להבין על מה אני מדבר ולא תוכל להפסיק....אני אוכל בדרך-כלל 4 פיתות כאלה בקילומטר וחצי נסיעה שיש לי בין המאפייה עד הבית...פשוט טורף אותן בביסים גדולים מרוב שהן טעימות באופן לא שגרתי !
אגיע אליך בקרוב מאוד...
 

נתנאל531

Well-known member
הבדל עיקרי בין חנויות באזורים שונים

אני לא חושב....אני לא היחיד שחושב שהאוכל כיום דרעק
וגם חסרים מוצרים נהדרים של פעם כגון גלידת שמנת מוקה-וניל או שוקולד ג'מייקה או חטיף נגה של עלית או......קקאו מגורען.
יש לי חדות טעם ואני חש כל טעם היטב. עובדה היא שכאשר אני רוכש מזון ערבי מערבים - אני שוב מרגיש את הטעם של פעם ! אני מעדיף לפרנס חנות מכולת ערבית שלא גונבת אותי במחיר ולא מוכרת לי חלב לא איכותי כמו החלב העברי.
וכאשר אני אוכל חומוס בשייח-ג'ראח, אני מתענג כי מיד חוזר לי לפה הטעם של פעם ! כנ"ל עם הביצים הערביות - טעם של פעם !
יש מוצרים שאסור לקנות אצל יהודים כמו חומוס, טחינה, גבינה לבנה, פלאפל וכמובן גלידות מכל הסוגים ! כאשר אני אוכל את הנ"ל מתוצרת ערבית, אני חש בדיוק את טעם הילדות כך שהבעיה היא רק אצל היצרנים העבריים שמרמים ומזייפים.
עם כל הכבוד לצבר ולאחלה של שטראוס, מה שהם מוכרים זה לא חומוס. את החומוס התעשייתי שלהם אני משאיר לך....

בועז ואני נאכל חומוס ערבי אסלי בעתיקה.
בפעם הבאה שאתה אצלי, אקח אותך למאפיית פיתות בשייח-ג'ראח. אחרי שתאכל פיתה חמה מהתנור, תוכל להבין על מה אני מדבר ולא תוכל להפסיק....אני אוכל בדרך-כלל 4 פיתות כאלה בקילומטר וחצי נסיעה שיש לי בין המאפייה עד הבית...פשוט טורף אותן בביסים גדולים מרוב שהן טעימות באופן לא שגרתי !
הבדל עיקרי בין חנויות באזורים שונים
הוא מידת הפיקוח והרגולציה עליהם, ככל שרחוקים יותר מפקחי משרד הבריאות ושות', כך קל יותר להכניס חומרים מסוכנים (אך טעימים) לתוך המזון. לפני שאוכלים / קונים במקומות כאלו, כדאי לעשות סיבוב מקדים במטבח.
 
חומרים מסוכנים יש בכמויות גם כיום אלא שכיום

הבדל עיקרי בין חנויות באזורים שונים
הוא מידת הפיקוח והרגולציה עליהם, ככל שרחוקים יותר מפקחי משרד הבריאות ושות', כך קל יותר להכניס חומרים מסוכנים (אך טעימים) לתוך המזון. לפני שאוכלים / קונים במקומות כאלו, כדאי לעשות סיבוב מקדים במטבח.
חומרים מסוכנים יש בכמויות גם כיום אלא שכיום
היצרנים מסתירים את העובדה הזו בניגוד לעבר. בעבר עשו דברים באהבה ללא בצע כסף.
גם המגוון במדפים כיום דל בהשוואה לעבר. אני זוכר היטב את מדף הגבינות בשופר-סל בשנת 1978 עם המון סוגי גבינות צרפתיים מתוצרת חוץ, גבינות מבלגיה, בולגריה, הולנד ויפן. ומה יש כיום??? עליבות נוראה עם מבחר מאוד מצומצם ! אני זוכר את מדף היוגורטים המקוריים מתוצרת יוון בשנת 1978 ! וכיום? דרעק מיט לייבר של יופלה או מילר חסר מעוף וטעם. ואיפה הסלט דגים של מן??? נעלם...ואיפה המבחר העצום של דגים ישירות מפורטוגל??? יוק ! חייבים לפתוח את השוק במלוא התנופה לייבוא מתחרה או להכריח בכח את היצרנים העבריים לייצר מגוון ענק באיכות של פעם.
ואיפה חנויות הלחם היעודיות שהיו כאן בשנות ה-70 ? נעלמו...
ואיפה קקאו תוצרת שוויץ? אין יותר.
בקיצור: חרא אחד גדול על מדפי המרכולים.
ואיפה קציצות דג סלומון של דלידג שהיו על המדפים עד לפני חודשיים??? נעלמו !
ואיפה פילה מהים הצפוני של "פריאונור"? נעלם ! במקום זה אוכלים דרעק מחליד של ב.ע.ד באיכות של קיא, כיום !
ואיפה מרק גולש, שעועית, בשר מוכנים לבישול של ויטה, תלמה או אסם??? נעלמו ! במקומם אוכלים דרעק דלוח שמכונה מרק עוף או דמוי עוף ! פשוט המגוון נעלם ! אבל, במרכולים ובסופרמרקטים הערביים המגוון לא נעלם והמחירים זולים ולכן אני מעדיף לקנות את הקניה לשבת רק אצל ערבים: איכות מעולה של מוצרים במחירים שפויים ! אם כולנו נקנה מזון רק אצל ערבים, נגרום לפשיטת רגל לתעשיית המזון הישראלית וזה בדיוק מה שמגיע לרמאים ולגנבים האלה שמייצרים לנו דרעק במסווה של אוכל.
 

נתנאל531

Well-known member
אם אתה כבר פה אז חצי נצל"ש

יא מנוול: מי אמר קינלי ולא קיבל

קודם כל תודה על התמונות הנהדרות כרגיל !!! אבל מגיע לך גם פרס ! שים לב לשתי פחיות הקינלי המקוריות בתמונה, כאשר הימנית משנות ה-70 והשמאלית משנות ה-80, שתייהן במצב חדש. מילא זה, אך שים לב מה עומד על הפחית הכתומה הימנית: עוד כדור פלסטיק כחול ונדיר של גלידת ויטמן משנות ה-60 בשבילך !!! צולם בדרעק הנקרא נוט4... תהנה.
אביה.
אם אתה כבר פה אז חצי נצל"ש
אולי ידוע לך מה קרה לקטר 121 שנראה כמו אחרי מעבר בתוך שריפה, מפוייח כולו?
 

בועז ל

New member
פיר הדרגנועים.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
פיר הדרגנועים.
לא הרבה השתנה בפיר הדרגנועים מאז ביקורי האחרון בו לפני כחודשיים. לפיכך, בסיור הנוכחי הרשיתי לעצמי לדלג עליו. את התמונות שתראו כאן צילמתי לפני כחודשיים והשינויים היחידים במצב הפיר מתבטאים בתחילת פירוק תבנית הפלא של "תבנית אשדוד" ודיפון סופי שהסתיים בקדמת הפיר (מבנה 11 שהנו חלק מאולם הנוסעים). את הדיפון הסופי במבנים 11 ו-28 (הגומחות האופקיות שבישורת הראשונה של הפיר) ביצעו באמצעות הנחת קרשים ידנית. (שתי תמונות)



 

בועז ל

New member
הטיפוס מתחיל.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
הטיפוס מתחיל.
בתמונות הקודמות ניתן היה להבחין במדרגות המתכת שמובילות אל פתח פיר הדרגנועים. לפני שנתחיל לטפס נעיף מבט מזרחה אל אולם הנוסעים והדיפון הסופי שמתבצע בו במבנה 11. פתחו של מבנה 16 מופיע בקצה האולם. בתמונות שאעלה בהמשך, נוכל לבצע מחיקה של תמונות אלו מאחר שהדיפון הסופי כבר הסתיים. תמונה נוספת שנמצאת בהודעה זו צולמה "ממרפסת המנוחה" שבדרך אל פיר הדרגנועים. (2 תמונות)



 

בועז ל

New member
כעבור 37 מ'

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
כעבור 37 מ'
שיפוע אחד מתוך השלושה כבר מאחורינו. המבט עדיין מופנה מזרחה אל מבנה 11 שבאולם הנוסעים. לטעמי, התמונה ממחישה היטב את קו הגבול שבין הדיפון שביצעה המכונה האשדודית לבין הדיפון הידני.

 

בועז ל

New member
מבנה 28 והשיפוע השני.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
מבנה 28 והשיפוע השני.
עדיין בסיור שנערך לפני כחודשיים עם צאר המנהרות. במבנה 28 האופקי הדיפון מתבצע ידנית. מבט מלא תוגה ועייפות מעלה, מגלה 37 מ' נוספים שיש לצלוח בשיפוע השני ואת תבנית הדיפון בקצה השיפוע השלישי. (שתי תמונות)



 

בועז ל

New member
תלול-תלול. אוףףף...


קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
תלול-תלול. אוףףף...

מבט על השיפוע הנוסף שיש לטפס ומבט מנחם על מה שכבר טיפסנו. (שתי תמונות)



 

בועז ל

New member
הגענו.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
הגענו.
וגם התבנית הגיעה ועשתה זאת. "תבנית אשדוד" מצליחה להגיע עם כל מאת הטון שלה אל נקודת הסיום ומשלימה את היציקה האחרונה של פיר הדרגנועים. באחת התמונות נראית התבנית כשהיא "צועדת" (רגל אחת באוויר) את דרכה אל האוויר החופשי. מסע בן שמונה חודשים מסתיים בהצלחה.
(3 תמונות)





 

בועז ל

New member
קפיצה להווה - על בטון ועיצוב עתידי.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
קפיצה להווה - על בטון ועיצוב עתידי.
חזרנו מחודש מאי ליולי. במבנה 11 מפרקים את הקרשים וכבר ניתן להבחין בהבדלי הרמות שבין דיפון הקרשים לזה של המכונה. דיפון הקרשים עוד יעבור השחזת חול לשיפור המראה בטרם יימסר לקבלן המערכות שיעטוף בציפוי אלומיניום את דפנות אולם הנוסעים. אף ש-40% מעבודת קבלן המערכות כוללים הנדסה אזרחית, ניתן אוטוטו לבשר על סיום פרק הבטונים במנהרה 4. באחת התמונות מופיע שטח קטן במבנה 15-1 שנות עדיין לדיפון. חוץ מזה, העסק די גמור. (3 תמונות)





 

בועז ל

New member
741, 745.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
741, 745.
3 תמונות ממפלסים 741 ו-745. במפלס 741 מצוי מבנה 21 הענק. במפלס 745 מסדרון ובו מספר חדרים. בתמונה השלישית מופיע אחד מהם - חדר ניקוז של מי קולחין ממשרדי התחנה. מה שבכל זאת חשוב במפלס 745 הוא הגישה הנוחה שקיימת היום אל אולם הנוסעים.





 

davidfainshtein

Member
מנהל
הו יש מקווה!


741, 745.
3 תמונות ממפלסים 741 ו-745. במפלס 741 מצוי מבנה 21 הענק. במפלס 745 מסדרון ובו מספר חדרים. בתמונה השלישית מופיע אחד מהם - חדר ניקוז של מי קולחין ממשרדי התחנה. מה שבכל זאת חשוב במפלס 745 הוא הגישה הנוחה שקיימת היום אל אולם הנוסעים.
הו יש מקווה!
 

בועז ל

New member
הכי חשוב ב-745

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
הכי חשוב ב-745
שלושת פתחי מעליות הנוסעים. ביציאה מפתחים אלה יוכלו הנוסעים לנוע רק בכיוון מזרח אל אולם הנוסעים. כזכור, פתחי המעליות הם קו הגבול המערבי של אולם הנוסעים. בתמונה: מבט אל פתחי המעליות ואולם הנוסעים. פיר המעליות יורד ארבעה מ' נוספים אל מפלס 741 ומאפשר גישה לאנשי התחזוקהבלבד. מיד נחזור לשם ע"מ לחטף קצת סחרחורת.

 

בועז ל

New member
תחתית פיר המעליות במפלס 741

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
תחתית פיר המעליות במפלס 741
איזור שנגיש רק לאנשי התחזוקה. גם כאן יש 3 פתחים, אך קטנים יותר מפתחי המעליות. אינג' אייל פנצק מבצע תמרון גמיש, שאני לא ביצעתי, ונכנס לצלם את פיר המעליות. בהודעה הבאה נראה מה יצא לו. (2 תמונות)



 

בועז ל

New member
אין הנחתום מעיד על עיסתו.

קפיצה לתחנת האומה.
ערב צח, ששת קוראיי הנאמנים.
במגבלות הזמן והעייפות, בואו ננסה להציץ קצת לתחנת האומה. אתם כבר יודעים: הגברת הזאת מתחדשת כל הזמן.
בסיפתח: 3 תמונות של קונסטרוקציית המבנה העליון.
אין הנחתום מעיד על עיסתו.
אבל על עיסתו של אינג' אייל, שצילם את שלוש התמונות הבאות, מעיד גם מעיד. סחרחורת נפלאה. כפיים






 
מצב
הנושא נעול.
למעלה