קפיץ קפוץ

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

Aussie Girl

New member
אמרתי לרוב צומי לא תמיד.

ואני מסכימה איתך במקרים אונס וכאלה אבל תסתכלי על הרוב. אנשים שלא עברו שום מקרה חריג. "כשילד צריך את ההורים, צריך להתייעץ, צריך לדבר, רוצה להתפנק - איפה הוא יקבל את כל זה?" כמו שאמרתי תשומת לב! בשביל זה גם הרבה אנשים פונים לסמים, אלכוהול ועוד דברים מסוג זה, שה' ישמור ולא נדע מהם! אולי אני מאמינה באופי חזק. אולי.

תות15

New member
את קיצונית מידי-

את קוראת "צומי" לדבר שנקרא "חוסר התמודדות" או "חוזר יכולת להתמודד"... את צריכה להבין שאנשים שחותכים את עצמם בדרך כלל לא יוצאים לרחוב וצועקים: "היי כולם תראו חתכתי ת'צמי!".. ממש ל-א.. זה נובע מחוסר יכולת להתמודד עם הבעיות שלהם

Aussie Girl

New member
מה יש לכם מלצאת לרחוב ולצעוק?!

אנשים מחפשים תשומת לב בין אנשים שהם מכירים. אולי אלה שהם רצו להתחבר אליהם ולא הלך להם. יש הרבה מצבים וגם כפי שאמרתי לא תמיד זה זה. בכל מקרה אני מרגישה שאין פה הסכמה בנינו בשום דבר ושאין פה גם אף אחד שחושב כמו אז פשוט whatever ונסגור את הדיון.

תות15

New member
זהו...

שאני מנסה להסביר לך שזה לא ככה- אלה שחותכים את עצמם הם לא טיפשים שחושבים שאם הם יחתכו את עצמם אז האנשים שהם ירצו להיות בחברתם יהיו איתם מתוך רחמים- הם עושים את זה מתוך חוסר התמודדות, הם לא יודעים איך להתמודד עם הבעיה שלהם ובגלל זה "חותכים"..

Aussie Girl

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר.

אבל אני גם אומרת את הדברים שתאמין לי לא באים משום מקום. יש להם בסיס.

Aussie Girl

New member
ויש לי שאלה אליך:

אתה חושב שזה נורמאלי ובריא נפשית להתמודד ככה עם דברים ובעיות?

sh53

New member
בואי לא נשפוט/נקטלג אנשים

קל לנו לדבר מהמקום בו אנו נמצאים, אסור לשפוט אנשים עד שמגיעים למקומם. יודעת מה? אני הולכת בראש שלך - המדובר בצומי. אם אכן המדובר בצומי - למה סהר (סיוע והקשבה ברשת - אתר שעוסק בעיקר בהתאבדות) הוקם? אם מישהו כותב בפורומים שעצוב לו, שהוא לא רואה מוצא לתסבוכת שהוא מצוי בה והוא רוצה לסיים את חייו - למה שלא נכתוב לו - יאלה נראה אותך גבר עושה את זה - זאת הטעות הכי גרועה שאפשר לעשות בפורומים - טעות מס' 1 - הודעה כזאת אני ישר מוחקת!!! ואפילו לא שולחת הודעה לכותב ההודעה, איך שאני רואה תגובה כזאת, אני אפילו לא חושבת פעמיים. אם המדובר בצומי לדעתך - האם זה לא מהווה טריגר תשובה כזאת לכותב ההודעה הראשית לדעתך? אם המדובר בצומי בלבד - למה הוקם ערן (עזרה רפואית נשית) ועוד כל מיני ארגוני סיוע - ויש מלא. למה שלא יאמרו לאנשים יאלה גם אתם כל היום מחפשים רק צומי, לכו חפשו צומי במקום אחר - למה לא עונים להם כך אם הם רק רוצים צומי? אולי התשובה היא אחרת? אולי בגלל שאין לך נסיון בתחום (וזה מובן בהחלט, גם אני לא הבנתי בזה קודם עד ששאלו אותי אם אני רוצה לבוא להשתתף ביום עיון בקשר למתאבדים ברשת, הלכתי והשתתפתי - ואחרי זה הדיעה שלי השתנתה מקצה לקצה).

Aussie Girl

New member
הארגונים הוקמו כי יש אנשים שצריכים

לדבר עם מישהו ואין בזב כל פסול ויש כאלה שבאמת עברו טראומות בחיים וצריכים כתף תומכת! עכשיו בקשר ל: "והוא רוצה לסיים את חייו - למה שלא נכתוב לו - יאלה נראה אותך גבר עושה את זה" אני לא הייתי עונה דבר כזה לאף אחד שאני לא מכירה אותו או שדיברתי איתו אישית אבל למרות שלא רציתי לספר את סיפורי האישי אני נאלצת לעשות זאת. הייתה מישהי שהכרתי, חברה שלי, שניסתה להתאבד המון פעמים וזה היה בשביל הצומי! היא כן הייתה בבעיה והייתה מאוד דאון אבל מה שהיא רצתה זה היה תשומת לב! ואת יודעת מה? הלכתי עם זה. דיברתי איתה המון, ממש המון! לברר איזה בעיות יש וניסיתי למצוא איתה ביחד פתרונות אבל מה שהיא רצתה זה לא פתרונות, לא עזרה אלה תשומת לב! לא להרגיש בודדה וכו וכו. ואני אגיד לך מה, אם הייתי חכמה וחברה באמת טובה הייתי באה אליה ואומרת לה, תשמעי מאמי דווקא בגללל שאני אוהבת אותך, זו לא דרך להשיג דברים בחיים! ותאמיני לי זה היה עוזר, והיא לא הייתה נכנסת לכל התסבוכת שהיא הייתה בה עוד יותר!

sh53

New member
אם היו לך ילדים

והם היו חותכים את עצמם, איך היית מתייחסת אליהם? מה היית עושה בעניינם? בקשר למה שכתבת - בדידות זה מצב נורא !!! במיוחד כשרואים שלאנשים אחרים יש חברים ולנו אין. במיוחד כשרואים שלאנשים אחרים יש לאן ללכת ביום שישי-שבת (לטייל ולבלות) ואנו מבלים עם המחשב ועם המשפחה (אמא ואבא מבוגרים ואולי אחים מקסימים, אבל עדיין הם לא בדיוק באותו גיל שלנו תמיד, והם עדיין לא תחליף לחברים טובים).

Aussie Girl

New member
הייתי שואלת אותם למה הם עושים את זה

ואם אחרי שהיינו מדברים זה לא היה נפסק: או שלא הייתי מתייחס או שהייתי פונה לפסיכיאטר. זה הקטע! שלא היה מדובר בבדידות כי כולם היו מסביבה! היא פשוט רצתה להוציא דברים מההורים שלא ידעו מה לעשות איתה, ושכל החברות יהיו מסביבה. אם את חושבת שאני לא יודעת מעצמי את טועה. כי זה סיפור אמיתי ואני באמת מצטערת שהתיחסתי אליה כפי שהתיחסתי, כי אם הייתי אומרת את הדברים כמו שצריך הדברים לא היו מסתבכים עוד יותר (כמו שכבר אמרתי).

As היחידה

New member
מסכימה חלקית../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif

כל הכבוד תותי, תראה לה
מעצבנת עם התגובות שלה.

Aussie Girl

New member
אם יש לך בעיות אל תקראי!

זו דעתי וזהו. תחשבי מה שבא לך. I don't care

תות15

New member
בנות!

להרגע! זה דיון וזה לגיטימי להציג דעות שונות בנושא אחד..

As היחידה

New member
=\ הממממ

אני לא זוכרת ששאלתי אותך בכלל.. אבל-נגיד. אני ארגע... וכדי מאוד שגם את.

למעלה