קפיץ קפוץ

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
העלאת נושא לדיון-פציעה עצמית[טריגר]

החבר/ה שלכם פוצעים את עצמם, אתם מציעים להם לפנות לגורמים אחרים מקצועיים והם מסרבים, מה אתם הייתם עושים במקרה כזה?
איך לגרום להם בכל זאת להבין שמוטב להם לפנות לגורמים מקצועיים כדי לעזור לעצמם?
מה הדרך הכי טובה לעשות זאת?
מה הדרך הלא מומלצת לעשות זאת?
יש לכם טיפים או רעיונות בנושא?
נתקלתם בחוויות בנושא ובא לכם לספר? זה המקום לספר.
אתם רוצים לעזור, אבל לא מסוגלים לעזור מבחינה נפשית כי זה נושא קשה וכאוב (בהחלט גם מובן), איך בכל זאת עוזרים? איך בכל זאת שומרים על קרבה וגם על מרחק יחד בגלל שזה קשה לנו ואולי אנו לא מצליחים להתמודד עם המצב?

וונקי

New member
מנסה לעזור

נתקלתי בחוויות כאלה אני בעצמי עשתי את זה לא פעם. ולכן אני תמיד מנסה לעזור לאחר שלא יעשה את זה כי אני יודעת לאן זה מוביל אני בדרך כלל מנסה לעזור על ידי סיפורים איישים שלי ועל ידי שכנוע שהם יעשו דברים אחרים אבל הכי חושב שהם לא יגעו בדברים חדים

sh53

New member
איך את הפסקת את התהליך אצלך?

האם זה היה בשלבים? האם זה היה בפעם אחת? האם זה היה במסגרת קבוצת תמיכה / יועץ / לבד?

וונקי

New member
איך הפסקתי

הפסקתי את זה בשבלים בזכות החבר שאז היה לי ובזכות אמא שלי

enjoi butterfly

New member
סלללווםםם..../images/Emo13.gif ( טיגר)../images/Emo18.gif

אז ככה אני חושב שאין כל כך מה לעשות...איי אפשר בכח לכחת אותו אוו אותה לטיפול או לגרום לו או לה להפסיק... אבל צריך להיות איתם ולהראות להם גם צד חיובי שיש להם בחיים שלא הכל שחור ורע... ופשוט להיות איתם..לבלות איתם לא להשאיר אותם לבד... כי חלק מיזה זה צומי...( אבל לא בכל המקרים!!..) אני לא מכליל .. יש לי סיפור כזה.. היית לי ידידה לפני כמה שנים כיתה י אני חושב...אז היא היית חותכת את הורידים אבל לא מספיק עמוק כמו שאומרים...אז פעם אחת היא הכניסה את היד למים חמים ואז חתכה את העורק...והיא ממש ממש ניבהלה מיכל הדם וההורים לא היו בבית אז היא התקשה אליהם והם בואו לכחו אותה לבית חולים שם היא נישארה כמה ימים ואז ההורים הוציאו את כל הסיכנים מהבית...והיא לא עושה את זה מאז כי היא קיבלה שוק וראתה שזה יכול לגרום לדברים מסוכנים מאוד.. ועוד משהו חשוב היא היתה בטיפול פסיכולוגי והיא גם בזמן הטיפול חתכה ככה שזה לא משנה אני מקווה שכל מי שעושה את זה יבין את זה לפני שהוא מגיע למצב הזה ושוב לא כולם ככה ומי שכן חיבים לתת לזה המון צומת לב ושזה ושרואים שזה בשלב מסוכן לספר להורים של אותו חבר וגם על אחריי זה הוא לא ידבר איתם...בחיים עדיף שלא ידבר בחיים איתכם מאשר,שלא יכול לדבר איתם בחיים ...ואז תרגישו רע שלא עשיתם משהו ...
שבוע טוב..

חחחח מיצי...ממש הפלת אותי מטיגר הזה

חחחחחחחחחחח...אני חושבת שאמרת דברים נכונים מאוט..מסכימה עם כל מילה שלך. נ.ב: ראיתי ששינית ת'חתימה שלך,יוווו איזה חומד. אני שמחה בשבילך שאתה כל כך מאושר... לראות ת'הודעות אוואי שלך באייסי מזה מפילות אותי...חחחח... תמשיך להיות המיצי הכי מקסים שקיים, לאב יו, איצי שלך.

enjoi butterfly

New member
../images/Emo24.gif תודה תודה תודה תודה

ועוד 1000 כאלה.... love you 2 גם את מאוד מקסימה..

sh53

New member
[טריגר]

לא מדובר בצומי, אלא בהתמודדות עם המצב ועם הכאב. זו הזעקה "השקטה" של האנשים לקבל עזרה. מתוך האתר של סהר, למה אנשים פוצעים את עצמם? - הקלה על כאב נפשי - הקלה על כאב מתעצם - חוסר יכולת להרגיש - הצפה רגשית - חוסר יכולת לעמוד בכל הרגשה - טובה או רעה - רצון להרגיש משהו - ביטוי כעס - פציעה עצמית אפילו משמשת דרך להשגת תשומת לב - למרות שזה אינו נכון לגבי רוב רובם ולפעמים של המקרים. מה דעתכם בענין זה? קישור

As היחידה

New member
תקראו את התגובה של ../images/Emo108.gif!../images/Emo23.gif

הוא לשם שינוי לא מכליל!

sh53

New member
קוראים הכל ../images/Emo13.gif

לא לכולם תמיד יש מה להגיב/להגיד, אולי מפחיד, אולי לא יודעים איך להתמודד, אולי אין להם רעיון - אבל לקרוא אני בטוחה שקוראים.

Aussie Girl

New member
הרבה אנשים סתם עושים את זה בשביל

הצומי! זו נראת לי בעיה פסיכולוגית אבל אני באמת לא מאמינה שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור... כלומר, מה כבר מישהו יכול לעזור?! אולי רק במקרים ממש מעטים. נתקלתי במקרה כזה לפני כמה שנים וזה היה בשביל לקבל תשומת לב. ככה לא נתקלתי בזה יותר.

sh53

New member
בכלל לא פעולה כדי לקבל צומי

יודעים שבארה"ב מקובל מאוד ללכת לפסיכולוג? רק בארץ מתייחסים למי שהולך לפסיכולוג כאילו חסר לו בורג בראש. אני חושבת שאם כולם היו הולכים בארץ לפסיכולוג (כלומר זה היה חובה), אנשים היו מתמודדים יותר טוב עם לחץ, מה דעתכם בענין זה? האם לפי דעתכם צריך לחייב אנשים ללכת לפסיכולוג? אם היו עושים בחירות והייתם צריכים להחליט בשאלה: האם לחייב את האוכלוסיה ללכת לפסיכולוג? מה הייתם שמים בקלפי? כן? לא? פתק לבן? בבקשה לפרט ולא לענות רק כן או לא

תות15

New member
לא

יש אנשים שלא מתאים להם דווקא לדבר עם גורם חיצוני.. אני אישית ממש לא אוהב ת'דברים האלה כי הם לא מכירים אותי אז איך הם ידעו מה טוב בשבילי?!

sh53

New member
איך הם ידעו מה טוב בשבילך?

קודם כל שלב ראשון בטיפול זה שהאדם צריך לרצות את הטיפול ושהוא רוצה לעזור לעצמו - אי אפשר להכריח אנשים לקבל טיפול, זה צריך לבוא מהבטן שלהם ומהלב שלהם - הרצון הוא שלהם. איך יידעו מה לעשות איתך ואיך לעזור לך? הם למדו באונ' או במכללה, הם למדו על מקרים דומים, הם למדו פסיכולוגיה, הם פגשו אנשים במסגרת לימודיהם שסיפרו להם סיפורים דומים, חלק אני מניחה שהתנדבו במקום מסויים ואז הגיעו למקצוע הזה, אולי חלק עברו חוויה כזאת בחייהם והשתקמו ורוצים לעזור לאחרים לעבור את החוויות האלה בחייהם יותר בקלות או יותר מהר ממה שהם שעברו הם עצמם.

Aussie Girl

New member
התכוונתי שהפציעה עצמית בשביל הצומי.

ולא מהפסיכולוג אלה מהאנשים מסביב. לא אומרת שזה כולם אבל בהחלט רבים. ולא. אני לא חושבת שהליכה לפסיכולוג צריכה להיות מחייבת. יש אנשים שזה באמת היה יושב להם טוב אבל יש כאלה שלא אוהבים לדבר ע דברים אישיים וזה היה רק מלחיץ אותם.

sh53

New member
בואי נחשוב יחד

את אומרת פציעה זה לשם הצומי ואני אומרת פציעה זה לא לשם הצומי. כשאנשים פוצעים את עצמם, האם הם עושים את זה באמצע הסלון ליד כל המשפחה? או אולי במופע שיש מיליון אנשים מסביב כדי שכמה יותר אנשים ישימו לב לכך שהם פוצעים את עצמם? מה לדעתך התשובה? אני מחכה לתשובה, כדי להמשיך את הדיון.

Aussie Girl

New member
אני רואה את זה ככה

שפציעה עצמית זה כמו התאבדות. המון אנשים מדברים על התאבדות בשביל הצומי. ולא יודעת איך בקשר לפציעה עצמית מול כל המשפחה אבל נסיון התאבדות ליד "קהל" בהחלט *כן*. יש כאלה שחותחים לעצמם את הורידים בשביל שההורים יבואו הביתה יראו אותם מדממים, ליסורי מצפון or whatever. יש כאלה שרוצים צומי מהחברים אז הם פוגעים בעצמם בשביל הצומת לב. מה את חושבת שהסיבה לזה?! וכן יש לי גם ברישמה את המושג מזוכיזם. יש כאלה שאוהבים את זה!

sh53

New member
אני חושבת שזו זעקה לעזרה

זה חוסר התמודדות עם בעיה ובקשת עזרה/הצעות איך להתמודד עם המצב. מי שרוצה ללכת לעולם הבא, יודע איך להגיע לשם, נכון? עצם העובדה שהוא כותב שהוא לא מצליח להתמודד עם המציאות אומרת משהו, מה לפי דעתך זה אומר? כשכתבתי שפוצעים בסלון ליד אנשים - לא התכוונתי שאני מאמינה בזה. עברי על הפורום, יש פה הודעות בעבר על פציעה עצמית, כל ההודעות מדברות על חוסר תקשורת / חוסר הבנה / מצוקה - לא הלכו ופצעו את עצמם ליד אנשים. ניסו להתמודד עם המצב לבד ולא הצליחו. לא הלכו להורים ואמרו להם היי תראו חתכנו את עצמנו - זה בגללכם ומגיע לכם. עשית חיפוש בפורום?

Aussie Girl

New member
זעקה לעזרה?!

את רוצה להגיד לי שאנשים לא יודעים לבקש עזרה? להוציא את מה שיש להם על הלב ולא משנה על מי?! אני שומרת הרבה דברים בפנים ומעניין למה אני לא מנסה לפגוע בעצמי או להתאבד. אני פשוט לוקחת ומוציאה החוצה! לא משנה על מי, לא משנה איך! אני לא רוצה לפגוע באף אחד פה אבל אני חושבת שאדם בריא נפשית לא הולך לפגוע בעצמו!!! אם הוא פוגע בעצמו משהו לא בסדר אצלו ושילך לראות פסיכולוג או פסיכיאטר. ואני רצינית בקשר לזה. אנשים כאלה צריכים עזרה. ואני מאוד אשמח אם מי שאכן פצע את עצמו יספר למה הוא עשה את זה אבל את האמת!

sh53

New member
לא כולם עוברים מה שאת עוברת

גם לא לכולם יש את הכלים שיש לך. אתן לך דוגמא מאוד קשה: אם מישהי עברה אונס, למי במשפחתה היא תפנה? לא תמיד ההורים מצדיקים את הילדים לצערנו
לא תמיד ילדים גדלים בבית חם
לשכנה שלי יש מספר ילדים (יותר מ-3), 3 הגדולים גדלו בפנימיות. היא עצמה התחתנה 3 פעמים (כלומר התגרשה פעמיים). הילדים יחסית לא גדולים (היום הבת הגדולה אני מניחה בסביבות ה-20). איך את חושבת מרגישים ילדים שעד גיל 20 מסתובבים בבית 3 אבות? אם אני הייתי עוברת את זה, לי זה היה מאוד קשה
אתן לך דוגמא נוספת: המצב בארץ מאוד קשה, יש הורים שנאלצים לעבוד ב-2 עבודות כדי להגיע למשכורת נורמלית (לא מדברת על לוקסוס), כשילד צריך את ההורים, צריך להתייעץ, צריך לדבר, רוצה להתפנק - איפה הוא יקבל את כל זה?

למעלה