קיטורים

Small talk

New member
לי היה קודם רפואי ואז פסכוטכני

אבל שנה שעברה שהמד"ן עשה לנו שיעור הכנה לצו ראשון הוא אמר שהסדר יכול להשתנות, אני מניחה שאם תבואי מוקדם ולא יהיה לך הרבה תור לפניך אז זה יהיה הסדר שלך. בהצלחה!

NoWords

New member
לי לעומת זאת, היה הפוך.

קודם פסיכו', אח"כ רפואי. זה באמת משתנה לפי תורים. תלוי לאן שולחים אותך.

K a y a 1989

New member
את חובשת נכון?

חושבת קרבית או לא? בכל מקרה את יכולה לספר לי בבקשה על התפקיד? כי זה ממש מסקרן אותי :)

את יכולה לשלוח אליי מסר או להזכיר

לי בחמישי? אני פשוט בצבא, וקצת מבאס לכתוב בפלאפון.P:

טוב, באתי הביתה

אין לי כח לבסיס בכל מקרה, אני כבר לא חובשת עברתי קורס חובשים כלליים. ההבדל היחיד בינו לבין הקורס של חובשים קרביים הוא שלחובשים קרביים יש עוד שיעורים מעבר בנושא ספציפי - תאגד(תחנת איסוף גדודית), ולהפך - אנחנו לומדים יותר פרמקולוגיה(תורת התרופות). מעבר לזה, כל התכנים זהים ומבחינת תפקוד אין כל-כך הבדל... הקורס עצמו מתקיים בבה"ד 10, הבהד של חיל הרפואה במשך כ-3-4 חודשים. טירונות אפשר לעבור בכל בטר, לרב עוברים בבהד 10. לאחר סיום הקורס, החניכים מתפצלים לשני חלקים: חניכים שנשארים להדרכה וחובשים. בבה"ד 10, באופן כללי, יש המון מגמות של הדרכה: 1. הכש"י - הכשרת יסוד. מתעסקים בהכשרת חובשים. הם המפקדים האישיים. 2. הדר"מ - עושים את חלק מהכשרת החובשים. מדריכים בנושאי בריאות הצבא(כל מיני מחלות מדבקות, מזיקים, בע"ח ארסיים) ובריאות הנפש(חרדה, הפרעות אכילה וכו'). לא מדריכים רק חובשים. 3. מדור טראומה - מתעסק בכל מה שקשור בפגיעות טראומה וסכמת טיפול בפצוע. יש להם חדרי סימולציה שבהם יש בובות חצי חכמות וחכמות שמטפלים בהם. הם קשורים לכל הצוותים הרפואיים - החל מחניכים בקורס חובשים, חובשים סדירים, פארמדיקים ורופאים. בנוסף, הם עושים כנסים לרופאים, בוחנים אותם וכו', ולפעמים יש גם ניתוחים בבע"ח. :X 4. מגמת מפקדים - בעיקר עוסקת בהכשרת פארמדיקים ורופאים צבאיים. המדריכים שם הם בעלי ידע עצום. 5. חוליה ארצית - חוליה של מס' מצומצם של אנשים, שעוברים בין בסיסים שונים בארץ ומדריכים תאג"דים של מילואימניקים. אחת ההכשרות הארוכות - ארבעה חודשים וחצי. 6. חו"פ, חוליה פיקודית - המדריכים שלהם שייכים לפיקדים השונים(דרום, מרכז וצפון), למז"י(מפקדת זרוע היבשה, הבסיס הקודם שלי) ולבאליש(הבסיס הנוכחי, רק מילואימניקים). חוץ מבאליש, כל המדריכים עוברים ברחבי הארץ ומדריכים מע"רים, מגישי עזרה ראשונה(ללוחמים) או צוותים סדירים של חובשים(מגיעים למרפאה, מרעננים...). בבאליש מעבירים למילואימניקים ששוהים במקום. אבלללל אם לא עברת את המיונים, או בכלל החלטת שחלומך הגדול להיות חובשת... ברכותיי. רב החובשים שיוצאים מקורס של חובשים כלליים הם חובשים שיעשו יומיות. קשה נורא להגיע למקומות שנחשבים נבחרים... בכל אופן, את יכולה להיות בכל מקום - קריה, לשכת גיוס, חיל האוויר, בטרים, חובשת ימית(שזה דורש קורס נוסף, ותנאי ל72), חובשת בחר"פים שונים, לגדודים של לוחמים(מה שנחשב הרבה! יותר איכותי וכיפי, גם יורדים איתם לשטח וכאלה לפעמים), חטמרים(כן, גם שם יש. P:) ואפילו תאגדים. בקיצור, באמת אפשר להיות בכל מקום, אבל לרב זה לא קורה... רב הקורס שלי שובץ לחרא של מקומות, ואני לא מקנאת באף אחד מהם מבחינת השיבוצים. אבל! המקום הוא מה שאתה עושה ממנו, משמע אם תבואי עם חיוך על הפנים, יהיה לך בסדר, ואני מבטיחה לך את זה. מה שמיוחד במרפאה זה שתמיד יש את ההווי שלה... הרי כולם ישנים במרפאה, כולם נמצאים אחד עם השני כל היום בסביבת הטיפולים, כולם מוקפצים לאירועים... ואם הגעת למרפאה מגובשת פשוט הרווחת. יש מרפאות שאני מכירה שכמעט לא ישנות בלילה כי אנשי הצוות כל הזמן ביחד. אם באמת תהיי חובשת, אל תתני למטופלים לשבור אותך ולהוציא ממך את הרוח. נכון שיש כאלה שמנסים להוציא גימלים, נכון שיש בכיינים, אבל סה"כ לכל אחד יש את הסיבות שלו, והמון פעמים זו פשוט מצוקה של חייל או כל דבר אחר. אחרי הכל, רב האנשים בקורס שלי למדו ליהנות מהיתרונות שיש לחובשים, ויש יתרונות. נכון שבשגרה הסמכויות שלנו מוגבלות, נכון שתכלס מעבר לאקמול ועוד מס' מצומצם של תרופות אנחנו לא יכולים לעשות כלום, אבל הרבה פעמים זה מספיק וכשזה לא, פשוט מפנים לרופא ומנסים לתת תשומת לב למקרים החשובים. כמובן שבשטח, במצבי אמת, יש מה לעשות... אבל תמיד יש את השביזות של עצם זה שאנחנו לא סמכות רפואית גבוהה במיוחד, אבל אני מבטיחה לך שזה אחד התפקידים היותר נורמליים שיש בצבא... ווהו, חפרתי. בהצלחה בכל מקרה.

../images/Emo2.gif

את כבר לא חובשת בכלל בכלל? את לא לא ידעתי. אז מה את כן, עובדת כללית?

OverSharing

New member
דבר ראשון-../images/Emo103.gif

אם היה לי 97עוד ארבע שנים הייתי מסיימת קורס טייס. הלאה. הדרכות, יח"ש וכו'. על הפנים:|

P i x i e s

New member
באמת שנשבר לי, בנות ../images/Emo4.gif

נפגשנו ביום חמישי (משהו כמו שבועיים אחרי שנפרדנו) והוא ביוזמתו (!!) חיבק ונישק אותי ו.. כן. בכל מקרה כלכךךךך התגעגעתי לזה, לידיים לשפתיים להכל... וחשבתי שזאת ההתחלה של משהו טוב. עזבו נחזור או מערכת יחסים בכלל, פשוט התחלה של משהו. והוא לא מעוניין לחזור. הוא לא מעוניין ואני כ"כ מאוכזבת ממנו! זה כ"כ לא הוא! הוא מהאנשים שמ-מ-ש לא יחשבו מהזין אבל אני מניחה שכל אחד עושה טעויות. ואז מה אם זה באותו רגע גרם לי להרגיש מצויין, ואז מה שאני יודעת שהוא פעל גם מתוך רגש, אבל מה כל זה משנה אם הוא ל-א רוצה לחזור ואני משתגעת בלעדיו? וכ"כ משעמם לי בכל מקום אם הוא לא נמצא שם, אני נטרפת משיעמום כבר אבל לא רוצה לחזור ללמוד, אין לי את הכוחות עכשיו להמשיך הלאה, בא לי לטוס לחו"ל לנקות את הראש ואם השביתה תמשך (אינשאללה) באמת שאני אכפה את עצמי על נסיעת עסקים של אבא שלי. לא יודעת, בא לי לצרוח מייאוש. חיבוק?

P i x i e s

New member
פאק

כ"כ רע לי. אני לא מאמינה שחזרתי לימים שבאמת רציתי טיפול מקצועי. הדמעות לא מפסיקות לרדת. ודייי אני יודעת שאני פתטית ושעברו שבועיים אבל לפני יומיים בדיוק הגעתי הביתה וכ"כ מחוייכת. באמת שידעתי שבטח זה היה סתם וזה לא יגרום לנו לחזור אבל אני לא מסוגלת
הזכרונות מציפים אותי ואני מרגישה פתטית אבל לא מסוגלת למשהו אחר. לא יכולה

K a y a 1989

New member
סתם באמת

רק התענייתי לא ראיתי אותך הרבה בפורום [פעם אני מתכוונת את די חדשה לא?] אז התעניינתי.

Mrs big

New member
פפפ.

לקרוא בבלוג של אחד החברים שלו "לחתונה אצל ***" זה מטריד. אוף, שייצור קשר כלשהו. אני באמת צריכה לעשות שוב את כל הדרך לכותל בשביל זה?...

mayhaktana

New member
סתם איכס.

שום דבר לא מתקדם וגם אם יתקדם מי אמר שאני אצליח להחזיק את זה כמו שצריך מי אמר שאני לא הולכת לפשל בענק ומי אמר שמה שהבטיחו לי יקיימו?...אבל זה משהו שאני רוצה ולא בא לי לוותר על חלום תמורת המציאות בא לי להפוך את החלום למציאות ואולי זאת הבעיה אצלי,לא יודעת. אני רק יודעת שאם אני מוותרת אני הולכת לשנוא את עצמי.

EROTOMANIA

New member
פאק כמה קיטורים יש לי

החדר שלי נראה כאילו פצצה הרגע הופעלה בתוכו ומזה אין לי כוח לסדר או לנקות. :\ ממש מבולגן לא רואים את השטיח מרוב שיש עליו בגדים ספרים מחברות נעליים.. גאד אי אפשר ללכת בתוכו יאלללללללללה אין לי כוח!!!!!!! אני רק רוצה להתמסטל כל היום ולא לעשות כלום. תראו למה הפכתי :[ יש לי עבודה לכתוב בשביל יום שלישי ואין לי זין. ו2 עבודות ל15 בחודש וגם כן אין לי כוח למרות שיש לי טונה זמן. היום היה לי יום חופש ודווקא היום היה חייב לעבור פה מיני הוריקן. אוף :\ ישנתי עד 1 בצהריים ונשארתי כמו פדלאה בבית כל היום יאק טוב אני קמה ומתקלחת אולי זה יתן לי אנרגיה כלשהי חוצמזה שגם אכלתי יותר מדיי

למעלה