אני לא מבינה מה לא בסדר בפנים שלי
אני מסתכלת על עצמי בתמונות, גם כאלו שאמורות להיות יפות, ומנסה להבין- מה יהיה הדבר המדויק שאם אני אשנה אותו זה לא כלכך יצרום לי. לא שזה משנה אם אני אדע את זה או לא, אבל זה מציק לי ממש העניין הזה, כנראה גם הצורך האובססיבי הזה לדעת מה בדיוק לא בסדר בי. וחבל שזה קורה, חבל שיש נכון ולא נכון בצורת פנים, ואני לא יכולה להסתכל על עצמי כמו שאני במראה ולראות אותי: שיניים גדולות ושפה עליונה דקה, לחיים תפוחות בלי קשר לפנים, בנטר בולט, האף המוזר שלי ועוד כל מיני איברים עכברים שמשום מה יש רק לי, ולראות את כל האיברים האלו חפים מתיאורים ביקורתיים אלא כפי שהם (גם אם זה אף גדול, גדול זה לא טוב או רע, הקונטציה של השילוב האלו היא כביכול לא טובה. כי חזה גדול זה כביכול טוב ואף גדול זה רע. מבינים?). קיצר להסתכל במראה ולחשוב פשוט- אה, הנה אני. לחשוב על זה בצורה שלווה ולא מבקרת. כמו שחוזרים הביתה וחושבים- אה, הנה הבית, ולא- אה, הנה הבית, איזה שער מוזר ולא פרופורציונלי יש לי! כי זה הבית שלי וזה לא משנה איך הוא יראה, הוא עדיין בית. אולי הדוגמא לא כלכך טובה. אולי דוגמא יותר טובה זה שאתה רואה חבר שלך, שאתה מכיר אותו ואת הפנים שלו, ואתה לא מסתכל עליו וחושב- יאללה, איזה אף מוזר יש לו, זה פשוט האף שלו, שאתה רגיל אליו, ואם היה לו אף אחר זה לא היה הוא. ואתה לא רואה אותו כמכוער או יפה (או שזו רק אני?) אתה רואה אותו כהוא, ואתה אוהב אותו כמו שהוא. למה לא על עצמנו ככה? על עצמי ככה בכל אופן? ולמה לא יכולתי להיות כמו כל אדם נורמלי עם תווי פנים רגילים כאלו, ואז לא הייתי צריכה להתעסק בשאלות כאלו? ואני יודעת שכולם מתעסקים בשאלות האלו אבל רק לי יש אף כמו שלי (וזה נכון, הוא פשוט לא קונבנציונלי), ורק אצלי יש את כל השילוב של האיברים העכבריים האלו ביחד: האף, הלחיים, הרווח בין האף לפה, שיניים גדולות, שפתיים מוזרות, וכשאני מחייכת אז הכל בא לידי ביטוי וזה פשוט לא יפה. ואני חושבת- סעמק, אם האף שלי היה אולי קצת אחרת, או השפה העליונה היתה קצת יותר תפוחה או אולי זה הלחיים, אם היו לי לחיים אחרות, אז אולי הייתי יפה, זה כנראה מה שמפריד ביני לבין החן הזה שאין לי.. ואני יודעת שזו התעסקות אובססיבית אבל אוף, זה פשוט לא מרפה ולא מפסיק מלהטריד, במיוחד שמפתחים תמונות ואני תמיד מבועסת שגם בתמונות הכי טובות אז אני זו אני ולא אחרת. וזה מחרפן.