אני חושבת שאני בדכאון.
-הייתה לי סוגשל מערכת יחסית הזויה ותלושה מהמציאות, שהתבססה בעיקר על סמסים ופגישות חצי-שיכורות חצי-סוריאליסטיות על ספסלים ליד גלידריות, עם בחור שסירב למסור לי את שמו וגילו, אך הרבה ללמד אותי פילוסופיה, צרפתית ופורנו זול. זה לא עלה יפה. הבעיה היא שמרגע שסיימתי את הבזיון, הגעתי למסקנה שאולי הוא בעצם לא היה נורא כ"כ. אולי הספק-בחור ספק-קשיש הזה, הניהליסט המשונה שכלל לא נמשכתי אליו, והתנהג אליי בצורה מחפירה למדי רוב הזמן, וגרם לי להרגיש הכי קטנה ומטומטמת בעולם ושכל מה שטוב בי זה שאולי אני אשכב איתו בסוף, ושכל יחסינו התבססו על העובדה שאני צעירה וחמודה והוא ממש מזכיר את אבא שלי, אולי...אולי הוא בעצם לא כ"כ נורא. אולי אני בעצם די מחבבת אותו, רחמנא ליצלן. אפילו מתגעגעת. וקצת עצוב לי בגלל זה עכשיו. קצת. אולי אפילו קצת יותר. -והייתה לי בעיה. יש לי בעיה, בעצם. זה לא דבר שעובר. בעיה שדי העיבה על חיי בשנתיים האחרונות, בתקופות שונות, באה והולכת ומסרבת להרפות. וזה לא הטריד אותי יותר מדי עד לא מזמן, אולי כי היא הייתה בולטת פחות, אולי כי הייתי שמחה יותר. אבל בזמן האחרון זה נהיה אינטנסיבי, וקשה, ויום-יומי. והסבל מהבעיה הזו התחיל לגבור על היתרונות. ולייסר אותי, גאד דמיט, לייסר. ונכנסתי למצוקה די איומה. ובולטת. ומחשידה. והתחלתי לחלוק אותה עם יותר מדי אנשים. סתם, לא ברור למה בכלל, לא ברור למה זה טוב. ואז אמא גילתה. מה חשבתי לעצמי. ועכשיו חיי הם די גיהנום. -רע לי בצבא. רע לי מאוד. אני שונאת את התפקיד שלי, ושונאת את המשרד שלי, ושונאת את הבחורה שעובדת איתי, ושונאת את הקצינה. ושונאת את העובדה שכבר כ"כ נואשתי מלנסות להתחבב עליהן, שאני הופכת לאוטיסטית אפאתית שרק בוהה באוויר ומחכה שהזמן יעבור. ומשחקת סוליטר. זה כן. ואני שונאת להרגיש כמו ילדה בת 12 שכל המגניבות עושות עליה חרם ומשאירות אותה לבד בחדר ועובדות עליה בטלפון כדי שתילחץ. ואני שונאת שכל פעם שהן אומרות משהו כמו: "מאמי, זוזי שנייה", הלב הפתטי שלי קופץ מהתרגשות כי, וואלה, "הן קראו לי מאמי! אני אהובה"... ואני שונאת. אני כ"כ כ"כ כ"כ שונאת. ותכל'ס? אני באמת חושבת שאני אצא מהצבא. ואם לא, זה יהיה רק מעצלנות ופחד מהתמודדות עם החיים האמיתיים. כי פה ממש אין לי מה לחפש. -ועצוב לי. די. עצוב. אני מתנוונת, ושום דבר לא מרגש אותי יותר, וכל יום נראה כמו היום הקודם ולא משנה מה אני עושה שום דבר לא מזיז לי. אני יוצאת לברים, ולמסיבות, ומדברת עם אנשים, ומוצאת את עצמי בשיחות נפש עם בחורים בני 30 שאומרים לי שאני נורא יפה ואולי אני אבוא אליהם לדירה- ושום דבר לא עושה לי טוב. משעמם לי. ואין לי את התחושה הזו שהייתה לי פעם כ"כ הרבה, של פרפור קטן בלב של "וואלה טוב לי!", שאני מתגעגעת אליה כ"כ. וישבתי היום עם אחת השותפות בחוץ, אחרי שירדנו לגינה מתחת לבית והשפרצנו צבעים על גליון נייר ענקי כי התחשק לה להיות ג'קסון פולוק, ושתינו בירה ואכלנו קבוקים ואפילו לשניה אולי נשבה איזו רוח ולא היה כ"כ מחניק. וחשבתי...חשבתי שטוב לי. לא? מה יכול להיות רע? ואמרתי לה "אני לא חושבת שרע לנו", והיא ענתה "לא, אני חושבת שלא". וציפיתי להרגיש את התחושה הזו בבטן. או בלב. את הפרפור. ולא היה כלום. ריק. ושתינו שתקנו אח"כ, ולא דיברנו הרבה יותר. אני לא חושבת שרע לי. נדמה לי. לא צריך להיות. אבל למה כן?