קטטה בתאילנד

גערן

New member
קטטה בתאילנד

שלום לכולם, אני רוצה לחלוק איתכם מעשה שקרה לי לפני כחודש וזיעזע את תפישת עולמי. מעט רקע: אני בן שלושים ושלוש ומתאמן באומנויות הלחימה און אנד אוף מגיל שתיים עשרה (יותר און מאוף....) התאמנתי חמש שנים בגוג'ו ריו קרטה, כשש שנים בקונג פו וטעמתי גם משיטות אחרות. בשנים האחרונות אני מתאמן עם חברים ולבד, אך בשנה האחרונה לא התאמנתי כלל. אני בכושר סביר. הדגש באימוני תמיד היה על הצד הלחימתי והגעתי להישגים טובים, בהשוואה לסביבות האימונים שלי. מעשה שהיה כך היה: לפני כחודש, בלילה האחרון שלי בתאילנד, ישבתי ושתיתי עם חברים על הרצפה ברחוב רמבוטרי שבקווסאן. הייתי מבושם קלות, והלכתי עם חבר אנגלי, כבן עשרים ושתיים, להשתין במורד הרחוב, בבאר שהיה עוד פתוח (השעה היתה שלוש לפנות בוקר). הרחוב היה חשוך וריק מאנשים. לפתע עצרו אותנו שלושה מקומיים, ואחד מהם ביקש מאיתנו חמש מאות בהט, כשהוא מציץ בעצבנות מעבר לכתפו, לכיוון תחנת המשטרה הנמצאת כמה מאות מטרים משם. אני זוכר שהתגובה שלי לדרישה המופרכת היתה של שעשוע, אך לא הספקתי להגיב, שכן שבריר שניה אחרי שנאמרו המילים חטפתי מאחור מכת מקל בראש (הוקפנו מבלי שהבחנו בכך, ומאחורינו נמצאו עוד לפחות שני מקומיים). עוצמת המכה פערה פצע שנזקק לחמישה תפרים, אך לא הפילה אותי ולא כאבה כלל. התגובה הרפלקסיבית שלי היתה לזנק על המקומי הקרוב אלי ביותר ולהחליף איתו מהלומות. אני מדגיש שהיה זה רפלקס. במהלך אימוני יצא לי לגעת מעט בלחימה מול מספר אנשים, וברור לי שזו לא הגישה הנכונה, אך זה מה שיצא ממני. עמדתי מול הבחור והשחלתי לו אפרקאטים (לפחות שלושה נכנסו), הוא מצידו לא היה פראייר והציע אפרקאטים משלו. אני זוכר תחושה של פליאה שהבחור לא נופל. הייתי גבוה ממנו בראש וכבד ממנו בהרבה ונכנסתי עם כל הלב. כמו שני סלאגרים טחנו אחד את השני, כשל הזמן (המדובר בכחמש שניות) ניטחות עלי מכות מסביב ומאחור (בעיקר בראש, אך משום מה בלי המקל). ראיתי שהבחור לא נופל והבנתי שכך זה לא יכול להמשך. דחפתי אותו ממני והתחלתי לרוץ במורד הרחוב. בשלב זה כבר הייתי קצת גרוגי ושותת דם מפצעים שנפערו בגבה (ארבעה תפרים), בראש (חמישה) בשפה התחתונה (חמישה) במצח (שמונה) ובאף (שישה). רצתי במורד הרחוב החשוך, ולתדהמתי, המקומיים הספורים שהיו בו ניסו, כל אחד בתורו, לחבוט בי בעודי רץ. לפתע ראיתי מולי מקומי עם אלה. הבחור חבט בי בעצם השוק (חמישה תפרים) והפיל אותי על הכביש. מצאתי את עצמי על הרצפה, כשראשי כנגד קיר, ואני חשוף משלושה כיוונים. מיד הגיעו שאר הבחורים בריצה והתחילו לתת עלי עבודה. הייתי סחי לגמרי, לא כאב לי בכלל אבל היתה לי תחושה משונה של דחיפות ראשונה במעלה. לא הייתי מטושטש במיוחד, אך ידעתי שאין מצב לקום. שלושה מקומיים התייצבו מעלי. שניים בעטו בי מצד שמאל, והבחור עם המקל חבט בי מימין. ניסיתי להרחיק את בעל המקל ברגלי, ולעצור את המכות, ובידי הגנתי על ראשי. בעל המקל שבר לי את זרת ימין (הוא הרביץ מימיני כדי לא לפגוע בחבריו). באיזשהו שלב עברה בראשי המחשבה שהלך עלי ואין כבר מה לעשות, והתחלתי לצעוק. לפתע הפסיקו התוקפים להרביץ לי ונעלמו. אספתי את עצמי ונכנסתי לפאב הקרוב כדי לבדוק את הנזק. בשלב זה כבר היתה התקהלות ברחוב ומישהי התקשרה לאמבולנס, שהגיע במהירות מפתיעה ולקח אותי לבית החולים. הקטע הוא, שהבחור האנגלי איתו הלכתי, קיבל גם הוא אגרוף מפתיע בפנים, אך תגובתו היתה (כפי שאחר כך סיפר לי) להרים את ידיו ולסגת. בגלל שלא היווה התנגדות, עזבו אותו תוקפיו והתפנו לטפל בי. אני שב ומדגיש שלא בחרתי להכנס איתם לקטטה – אחרי שחטפתי את המקל בראש, פשוט זינקתי על הבחור הקרוב ביותר בלי לחשוב. בנעורי יצא לי ללכת מכות לא אחת. הדינמיקה המקובלת בארץ היא של הבנייה איטית של הקרב. היתה זו הפעם הראשונה בה נתקלתי באלימות קיצונית, פתאומית ובלי כל הבנייה. כנראה שבאמת, מי שמתחיל את הקרב גם גומר אותו. אני לא מרגיש שיכולתי לפעול אחרת, והבחירה היחידה שלי, בעצם, היתה לעזוב את החלפת המהלומות ולברוח - בחירה, שלדעתי היתה נכונה, ואני שלם איתה. מה אתם אומרים?

fa jing

New member
כמה דברים

1. אתה לא מעודכן גם כיום בארץ אין הבניה בקרב, ישר נכנסים ודוקרים (צפית בחדשות/עיתונים לאחרונה?). 2.אני מאמין כי כל עוגמת הנפש שנגרמה לך וכל הטיפולים בביה"ח והתפרים עלו לך יותר מ 500 בהט (שהם כולה 50 ש"ח). 3.ללכת מכות מול כמה? ועוד בארת זרה?.....מה עבר לך בראש? 4. מתי נלמד לא להיות ישראלים מצויים ונלמד לסגת גם במחיר כבודנו מה"סיירת". 5. חביב לפי התיאור שלך יצאת עוד בזול, היית יכול להגיע בארון מתים הביתה, לך תגיד ברכת הגומל. מצטער אם זה נשמע נוקב, פשוט לא מצאתי משהו אחר לומר לנוכח התיאור שנתת. גם אמן לחימה מיומן היה אוכל אותה קשה בסיטואציה הזו, אבל מאידך אמן לחימה מיומן היה מוציא את הארנק וגם נותן להם 100$ העיקר שיעזבו אותו. סופ"ש נעים, חנן

גערן

New member
לא הבהרתי את עצמי,

לא היתה לי הזדמנות לשלם. הם גם לא ניסו לחטוף לי את הארנק או את חגורת הכסף. אני משאר שהיה איזה עליהום על תיירים (אולי כמה תיירים עשו בעיות קודם לכן באותו רחוב) וזה גם מסביר למה עוברי אורח "תמימים" השתתפו בלינץ'. לא נתנו לי הזדמנות לסגת (אלא אם כן היו עוזבים אותי אחרי המכה הראשונה), אך שוב, לא בחרתי לקפוץ על הבחור, פשוט מצאתי את עצמי קופץ עליו. אני באמת בר מזל, זה נכון. יצאתי בזיל הזול. לא חשבתי לצעוק קודם לכן. זה פשוט לא עלה בדעתי. כמובן שהייתי שש לשלם להם, אפעס לא רצו הכסף. רצו להרביץ.

zoti

New member
העונש בתאילנד על תקיפה של תיירים

הוא כבד מאד. אני מתפלא שככה סתם קפצו עליך.

SVS1

New member
למה לא צעקת מההתחלה?

אם היה נותן 500 בהט יכלו גם לבקש את כל תכולת הארנק ויותר. אינסטינקט מוזר הייתי אומר, לקפוץ על בנאדם שמולך אחרי שחטפת מקל בראש במקום לקפוץ על התוקף. אני חושב שפשוט היית צריך לצעוק מההתחלה, או לפחות להתחיל לרוץ אחרי שראית ש"החבר" שלך ברח. כמו כן, שימוש באבנים על תוקף שמחזיק מקל זה מאוד שימושי.

chinabird

New member
כולנו חכמים וגו', ובכל זאת

זה לא שהוא הלך ברחוב והתנפל על כמה עוברי אורח תמימים. גם לא שהעדיף לתת מכות במקום את הארנק. מאוד קל להיות חכם בדיעבד, אבל שים לב שכל העניין התחיל אחרי מכה בראש, מאחור, במקל. האם היה חכם יותר לברוח? בטח. כשלא מקיפים אותך (וכשאתה לא עם חבר שקפא). מצד שני, אחרי שקיבלת מכה ראשונה מאחור, האם בטח חכם להישאר במקום, זמין לחבטה (או לדקירה) הבאה, מאחור או מלפנים? כלומר, יש המון דברים ללמוד מהסיפור הזה, אבל מעט קשה לי להזדהות עם הגישה שעיקרה "תשמע, טעית". מקל בראש. מאחור.

rvd420

New member
הסבר פסיכולוגי

ישנן שתי גישות שמסבירות את ההבדל בתגובות לארוע בינך לבין הבריטי, אחת "נרכשת" והשניה "מולדת". ההסבר לפי התנהגות נרכשת: בילדותך היית חשוף לאלימות, מה שגרם לך ללמוד אומניות לחימה, שרק חיזקו אצלך את התגובה האלימה לכל איום פיזי. הבריטי לעומת זאת גדל במשפחה אוהבת עם הרבה חברים, ולכן למרות שהוא צעיר ממך ב33%, הוא הגיב בצורה הרבה יותר בוגרת לאיום וידע לסגת. ההסבר לפי התנהגות מולדת: התגובות שלך לארועים שכאלה נקבעו כבר בגנים. אתה נולדת שעיר וקשה קליטה, והבריטי נולד יפה ומהיר מחשבה. כשאותך מתקיפים מספר מקומיים בעיר זרה אתה מיד מתנפל עליהם, בעוד שהוא קולט את המצב, מתגונן ונסוג. אם המקרה באמת "זעזע את תפישת עולמך" והבנת מה היא "הבחירה הנכונה", אתה צריך לעבוד על שינוי של התגובות שלך, בין אם הסיבות להן סביבתיות ובין אם הן מולדות.

rvd סלח לי אבל תשובתך מאוד לא הולמת

מולדת, נרכשת... מילא ההסברים שלך היו בדגדר הגיון הסביר. תגובתו של הבחור הייתה רפלקסיבית הישרדותית בלבד! חש סכנה ותקף. רק חבל שלא תקף נכון. בקרב רחוב לא מחליפים מהלומות - פוגעים כמו שצריך בנקודות תורפה וכך זה מסתיים מהר כמובן שאתה חייב לקבל מראה כולל של כל התוקפים ולא לעמוד ולחטוף מכל הכיוונים. אם היית דוחף לו אצבע לעיין או בועט לו לאשכים זה בטוח היה נגמר מהר יותר מאשר "אפרקטים" לבחור יותר חזק כבד ממך - מה חשבת לעצמך בדיוק שאתה מוחמד עלי? זה קרב רחוב לא זירת אגרוף!!!!! יצאת בזול מאוד ואני מקווה שאתה בריא. אגב באמת תמיד דאי לתת את הכסף במקום להכנס לתקרית לא נעימה במדינה זרה.

cincin

New member
עמית תקרא שוב

ביתר תשומת לב,הבחור כותב בפירוש שהוא לא הספיק לתת כסף והתגובה שלו הייתה אינסטקטיבית, ודבר שני לא פחות חשוב כמו שהבנתי הוא כן הכניס לנקודה רגישה, מכות לאפרקט כראש זה לא רגיש מספיק, השאלה שעולה גם לי למה זה לא עבד? הוא יותר גדול וחזק מהתיאלנדי ובכל זאת לא הצליח להשכיב אותו, אז מה יקרה כשנעמוד מול תוקף יותר גדול מאיתנו? האם יכול להיות שחלק ממה שמלמדים אותנו לא עומד במבחן המציאות? אגב שמעתי פעם סיפור דומה על אחד שעשה את שלמד ולהפתעתו היריב לא התקפל כמו החברה על המזרון שנה טובה

אני חדש אבל

חייב להתערב.תאילנדים הם לא דוגמא.הם עשויים ברזל.אני לומד אגרוף תאילנדי והם פשוט חיות אני רואה זאת בזירה כך שאני לא מתפלא שהבחור הקטן הגיב ולא נפל.

../images/Emo128.gifהודעה בסגנון לא מקובל בפורום.../images/Emo128.gif

RVD, צורת ההתבטאות שלך לא הולמת את הפורום. בפורום שלנו יש מדיניות סלחנית למדי בנוגע למחיקות, אבל בחסימות אנחנו לא רעים. אני מבקש ממך לא להמשיך לכתוב בסגנון הזה, ואולי אפילו להתנצל בפני גערן.

גערן

New member
האמת,

ששני ההסברים שלך תקפים לגבי: גם "זכיתי" להיחשף לאלימות בילדותי (ואני חושד שזה מה שהביא אותי ללמוד אומנויות לחימה) ואני גם קשה קליטה למדי, אם כי לא כל כך שעיר (גם לא חלק במיוחד). אני לא חושב שהאנגלי קלט מה קורה, ובטח שלא התגונן. הוא פשוט חטף ונכנס להלם (האמת שגם התחיל לבכות ולא הפסיק במשך שעות). בעקבות האירוע אני באמת עובד על שינוי התגובות שלי. זו היתה הפעם הראשונה בה הרגשתי חסר אונים. הקטע הוא שאנשים כנראה הרבה יותר עמידים ממה שהיינו רוצים להאמין בתור אנשי "הגנה עצמית". עצם העובדה שהבחור נשאר על הרגלים, או אפילו לצורך העניין, שאני נשארתי על הרגלים למרות שספגתי מקל לראש ועוד מספר לא ברור של חבטות שאולי פתחו לי את הצורה אבל לא טישטשו או הפילו אותי, מעידה על כך. אגב, אפרופו התגובה התוקפנית שלך, שלא נעדרת ממנה גם נימה קנטרנית,אני חייב להגיד שזה לא מפתיע אותי. כבר מזמן שמתי לב שרבים זוכים לקיתונות של לעג ותוקפנות בפורום, וזאת הסיבה שהפסקתי לקרוא אותו מדי יום. תרבות הקטילות שהשתרשה בפורומים בארץ חדרה גם לפורום אומנויות הלחימה, הרי לך עוד שינוי עצמי שעלינו לחולל.

גערן שלום

אין ספק שעברת טראומה גדולה. אני מקווה שאתה לא אוכל את עצמך על "איך לא הצלחתי לנצח אותם עם כל שנות הנסיון שלי בא"ל" - אני מאמין שאף אמן לחימה, מנוסה ככל שיהיה, לא היה מצליח לצאת מהסיפור הזה בלי פגע. מה שחנן אמר לך לגבי ברכת הגומל הוא נכון. מה שכן, אני חושב שהסיפור שלך הוא הדגמה יפה לדלתא שבין "אמנות לחימה" ל"הגנה עצמית". בקריקולום של הגנה עצמית פרופר, הייתי רוצה להאמין שהאינסטיקנט הראשוני לא היה "לתת אגרוף" אלא לאבחן את המצב, להבין כמה הוא מסוכן, ומה היא הדרך הכי פחות מסוכנת לנטרל אותו. טוני בלאור (Blauer) ומארק "אנימל" מקיאנג (MacYoung) כתבו רבות על הנושא - ייתכן ויעניין אותך

גערן

New member
האלו גוטמן,

האתר של בלאור נראה מעניין מאד ודורש חקירה לעומק. בינתיים עניין אותי לקרוא על ההבדלים בין ה"ראיונות"-השלבים המנטליים אותם עובר העבריין בדרכו לתקיפה. הדברים שהכי מטרידים אותי במקרה שלי הם: א' העובדה שלא חזיתי את ההתפוצצות (ככל הנראה בגלל ההרגלים שרכשתי בארץ, המכתיבים הבנייה ברורה של עימות). ב' העובדה שאדם קשוח לא נופל אחרי יותר משלוש אגרופים חזקים בפנים. ג' העובדה שהתגובה הרפלקסיבית שלי, שנרכשה במשך שנים של אימונים היתה בעוכרי - מצאתי את עצמי עושה את מה שעשיתי באימונים, קרי, מנסה להגיע לטווח ידיים ו"הולך על הראש", זאת בלי קשר לסיטואציה ולעובדה שהמציאות הכתיבה גישה אחרת. אין לי ספק, עכשיו, שהאימונים שלי לא הכינו אותי לאותה סיטואציה, ואפילו גרעו מכישורי להתמודד איתה. ברור לי שגישה מושכלת יותר להגנה עצמית היתה נושאת פירות אחרים. לא הייתי מצפה מעצמי לנצח את כל הכנופיה, אך אני מאוכזב מהתגובה שלי ומהעובדה שהגבתי כסלאגר חמום מוח. ככל שאני מנסה להאשים בכך את המכה שקיבלתי בראש מהמקל לפני שהכל התחיל (שריקת הפתיחה של הקטטה היתה שריקת המקל באויר, אם תרצה), קשה לי להמלט מהתחושה שלא הכנתי את עצמי כראוי להתמודד בסיטואציה כזאת, שהיא אמנם נדירה, אבל ראבאק, כשהיא מגיעה אתה רוצה להיות מוכן.

eladי

New member
העיקר שאתה בריא ושלם

ולגבי העובדה שאגרוף לראש לא תמיד מפיל - זה נכון. בשביל זה יש ארסנל שלם של אגרופים ומכות יד פתוחה לכל מיני נקודות... רק הבעיה ששוכחים הכל ברגע של אמת
אבל גם אם היית מוריד אחד, מי יודע איך האחרים היו מגיבים, וחלילה גם היה מערבים את החוק - אפילו שהם האגרסורים ולא אתה. בקיצור... אני מקווה שיצאת מחוזק מהתקרית, ושבטיול הבא תעשה חיים ולא תצטרך להגן עליהם.

אני חייב לומר משהו.

יש מורה ללחימה בישראל שאת שמו לא אזכיר שהיה לוחם ימ"מ אגדי ומיתולוגי. בזמן שרותו הייתה להם משימה להוציא מבוקש מביתו כשהמבוקש היה הר אדם ביכולתו הפיזית. חמישה לוחמים התאשפזו אחרי התקרית הזו וקיבלו מכות עד שניכנס אותו בחור, קפץ על המבוקש וכניס לו אגודל לעין והבחור נוטרל. המיקרה הוא מיקרה אמת שלא אותו בן אדם סיפר לי אלא חבריו לחולייה. מה אני מנסה לומר. נתת אגרופים לפנים זה יפה, דחפת לו אצבע לעין? בעיטה לאשכים? מרפק לפנים ולא אגרוף? לא שאני שופט אותך אבל רצית לקבל פיתרון לתא לחימה זה, הנה הפיתרון. פנים היא נקודה כללית מידיי עין זה המקום הנכון! מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. עמית

eladי

New member
צודק 100%, ואני חושב שברור

לגערן שיש פתרון - ובכ"ז; לוחם ימ"מ אגדי ומיתולוגי גם מתורגל יותר, וגם יוזם את התקיפה (ולא מופתע ממנה)... סביר להניח שיצליח מאשר מתאמן טיפוסי באמנויות לחימה. האדרנלין עובד ושוכחים הכל, וגם אם זוכרים - קשה לבצע.

ואולי היית חוטף בכל מקרה?

עם הכנה ובלי הכנה, בלי האפרקאטים או איתם. מתיאור האירוע לא ניתן להבין האם הקפיאה של האנגלי הצילה אותו, כי אם החבורה הגיעה כדי להתעלל בתייר הם היו עושים זאת כך או כך עד למיצוי הריגוש. האם נאנסת המתמסרת לאנס יוצאת בפחות נזקים לעומת זאת שנאבקת? לא בטוח! למרות שמזעזעת אותי המחשבה על התמסרות. במקרי התקיפה של בני סלע גם הנשים שנאבקו איתו וגם אלו שהיו קפואות נאנסו. יש מצבים בחיים שאי אפשר לנתח ולהבין והם נשארים סתומים.

גערן

New member
אתה צודק

אין לדעת מה היה קורה אם גם אני הייתי מתמסר. יש לי הרגשה שהם היו ממשיכים קצת להתעלל (כבר באו מוכנים עם מקלות, לא יהנו קצת?)זה כנראה מצב שישאר סתום, כדבריך. בדיעבד, התגובה שלי הצילה את האנגלי, אך לא אותי. צחוק הגורל. כנראה כדאי להסתובב עם חמומי מוח שימשכו את האש...

למעלה