קוספליי וציפיות

innocence

New member
קוספליי וציפיות

אני רשמית שונאת את תפוז, כי כתבתי הודעה סופר ארוכה, והוא החליט פשוט למחוק אותה. ננסה לשחזר מה שכתבתי בתקווה שהפעם זה כן ישלח. השאלות פה מכוונות בעיקר לקוספליירים הותיקים יותר, אם כי גם הפחות ותיקים מוזמנים לענות עליהן:) האם אי פעם הרגשתם שיש מכן "ציפיות" בשל היותכן קוספליירים ותיקים, או "מפורסמים" בקהילה? ציפיות כמו להשתפר כל שנה, לעשות דמויות ועיצובים יותר מסובכים וכו? איך אתם מגיבים לציפיות האלו? האם הן משפיעות על הבחירות שלכם בסופו של דבר? האם אי פעם ויתרתם על קוספליי בשל הפחד לא לעמוד בציפיות (ולא של עצמכם, אלא של אחרים מכם...) למה אני שואלת, אתם תוהים? אז ככה. השנה התחלתי ללמוד לתואר ראשון, והלימודים גובים ממני זמן, השקעה וכוח רבים. הסכמתי, כמו בשנה שעברה, לקחת חלק בפאנל השיפוט בתחרות. עם זאת, הקוספליי שלקחתי על עצמי הוא קוספליי פשוט יחסית, שאת רוב רכיביו אני אוכל לקנות או לשפץ מבגדים קיימים, ובזמן שזה היה לגמרי מקובל עליי, פתאום התחלתי לפקפק בעצמי. האם זה באמת ראוי שאשפוט בתחרות קוספליי, כאשר אני בעצמי לא הכנתי את רוב הקוספליי שלי? איך יסתכלו עליי מבחו, הן כשופטת והן כקוספליירית ותיקה שתמיד מצפים ממנה לדברים מסובכים ורציניים? אז נכון, אני יכולה לתפור את הבגדים, אבל זה יעלה לי יותר כסף, ובעיקר יותר זמן והשקעה, שאני חוששת שיבואו על חשבון הלימודים שלי - דבר שאני לא מוכנה שיקרה. אז בזמן שיש לי המון טיעונים ראציונאליים למה לא לתפור את הקוספליי הוא הדבר הנכון לעשות, אני לא מצליחה שלא לחשוב על התגובות שעלולות להגיע מבחוץ, ואולי גם בצדק.

Lady_Voldemort

New member
גאיה,

בתכלס- את לא חייבת שום דבר לאף אחד. יש ציפייה מפאנל השופטים שיהיו בקוספליי- וזה מתאים אבל הציפייה שזה יהיה משהו מרהיב וגדול כדיי להראות את הכישורים שלך היא לאו דווקא נכונה - את גם מותיקות הקהילה וגם מוכשרת בתחום למדיי.רוב הקוספליירים מודעים לזה. האמת היא שזה שאת מוכנה לקחת על עצמך לשפוט בזמן הלימודים זה מדהים בעיניי-וביקורת כלפיי זה שלא "השקעת יום ולילה" בקוספליי שתשימי על עצמך במהלך השפיטה היא לא מתאימה ביסטואציה הנוכחית לדעתי. לעיתים קוספליי פשוט שעשוי טוב יכול להיות יותר מוצלח מקוספליי מורכב שעשוי רע עקב חוסר חומרים או ידע טכני או זמן ומניפולציה של בגדים קיימים היא גם סוג של כישור שמאוד שווה להכיר בקוספליי- אז בקיצור. אם את מבקרת את עצמך- אני חושבת שאת מחמירה ואם את חוששת מביקורת של הקהילה אז דעי לך שזה יבוא דווקא מאנשים קטנוניים שאל להם להכנס לך לחיים הפרטיים.

innocence

New member
השאלה היא עמוקה יותר,

איך אני יכולה לשפוט אדם על היצירה שלו, כאשר אני לא נותנת דוגמא אישית? אין ספק שקוספליי שעשוי בחיפזון עשוי להיראות רע יותר מאשר קוספליי שחציו קנוי או משופץ, אבל השאלה היא האם זה בכלל רלוונטי. הרי בשיפוט אני לא שואלת אותו למה יצא לו כל כך מכוער\יפה, אני שופטת את מה שאני רואה בסופו של דבר, ואת התהליך היצירתי שלו. אין לזה תשובה אחת מוגדרת, אין לי ספק. אלו סתם נקודות למחשבה.

juliChan

New member
דאה אישית שלי

דאה אישית שלי , אני קוספלייר לא וותיק ממש אני בסך הכל שנה + , אני יכול לומר מבין את הדילמה שלך בתור בן אדם מבוגר אני לא ניתקלתי בזה שמצפים ממני לשיפור בכל קוספליי וקוספליי שלי למרות שאני ממש מישתדל , אבל הקהילה צריכה להבין שהמון קוספליירים וותיקים או "מפורסמים" למינהן יש להם דאגות אחרות על הראש חוץ מקוספליי , אז צריכים להבין שלא כל הזמן ניתן לעשות קוספליי מפוצץ , אנחנו כבר בגיל שבו אנחנו חושבים על העתיד שלנו חלקנו לומדים , חלקינו עובדים בעבודות שהם מאוד תובעניות אני למשל עובד "באלביט - מערכות" ואני עובד בשעות שהם ממש לא הגיוניות , אבל עדיין מוצא לי את הזמן לעשות את התחביב שאני אוהב מאוד אני לפי דאה שלי - כן - את ראויה לשפוט בתחרות הן בגלל הניסיון הרב שלך בתחום שלנו ,

innocence

New member
אין ספק שיש השפעה לכל מה שקורה בחוץ

אבל בעת שיפוט, לא מתייחסים לזה, ומסתכלים על הדברים הצורה הרבה יותר יבשה. ויכול להיות שקוספלייר שהיה לו יותר זמן יזכה ולא בהכרח כי הוא מוכשר יותר או פחות מאחרים, אלא כי היה לו הזמן והאמצעים לעבוד על זה, בניגוד לאחרים. אני אשמח גם אם תענה על השאלות בנוגע לציפיות :)

happy berry

New member
ציפיות יש רק בכריות

וכריות עם מילוי נוגט זה טעים
אמנם לא מי יודע מה מפורסמת או ותיקה בקהילה, אני לא ממש מרגישה ש"מצפים" ממני לעשות איזה משהו מסובך או מרהיב, ואם זה כן קיים, לא ממש אכפת לי. הציפיות היחידות שיש לי הן מעצמי, אני לא אוותר על קוספליי מסויים רק כי אני יודעת שלא אוכל לעמוד בציפיות של אנשים אחרים, או כי הקוספליי לא מרהיב או מסובך מספיק [אחרי הבום של הקיץ, לדוגמה, בחרתי לעשות דברים פשוטים יחסית. גם בפורים הזה,שזה הזמן להפציץD: בחרתי בשמלה פשוטה למדי] ואת גברתי, הציפיה היחידה שיש לי ממך כשופטת בתחרות היא שתשפטי בצורה הוגנת וטובה, וזו צריכה להיות הציפיה של כולם. גם אם תלבשי קוספליי "פשוט" וכזה שלא את תפרת. את "חובת ההוכחה" שלך לקהילה כבר ביצעת ממזמן. את לא צריכה להוכיח לאף אחד ש"מגיע" לך לשפוט, לא סתם ביקשו ממך לשפוט כבר פעם שניה ברצף:]

innocence

New member
XDDD

מסכימה בנוגע לציפיה לשפוט בצורה הוגנת, אבל קשה לי לנער מעצמי את המחשבה על איך זה יראה מבחוץ. בין אם זה כי אני אשב בין 2 קוספלייריות סופר מוכשרות שבטח יפציצו בפורים, ובין אם זה כי לא כל הקהילה מכירה אותי (מן הסם) ולהגיע בקוספליי שלא תפרתי מרגיש לי כאילו אני לא "ראויה" (בהגזמה, כמובן) כי אני א משמשת דוגמא.

CoralP

New member
אני חושבת

שאת הוכחת לא פעם ולא פעמיים את היכולות שלך, ותפרת מ0% קוספלייז מדהימים. אז גם אם הפעם את מעדיפה לעשות משהו פחות גרנדיוזי (שזה עדיף מלא לעשות בכלל!), אנשים זוכרים את ימי הזוהר
(שלא תמו!) אז אל תהיי קשה כל כך עם עצמך, זה שאת מוכנה לתת מהזמן שלך ולשפוט ולהתעסק בכנס זה הכי חשוב. ועל זה גם יש לא מעט הערכה :)

innocence

New member
אני מרגישה כזו זקנה XDD

ימי הזוהר שלא תמו... כאילו אני איזה כוכב רוק זקן או משהו P:

הממ...

אני אחלק את המענה שלי לתשובה לסיטואציה שלך ולתשובה לשאלות היותר כלליות. בקשר אלייך אני ממש לא חושבת שיש לך ממה לחשוש. אמנם אני חושבת שטוב ששופט קוספליי מופיע בקוספליי, אבל בזה זה מסתכם. כשהביאו לפני המון המון זמן שופטים מבצלאל (זה קרה, נכון? לא דמיינתי?) אף אחד לא ציפה שהם יבואו בקוספליי, כי הם לא היו צריכים להוכיח שום דבר לאף אחד - הם מומחים בתחום, וזהו. אז גם אצלך, עשית כבר כל כך הרבה קוספלייז מעולים וכולם כבר מכירים אותך, אז גם ככה את נחשבת כמומחית בתחום. את לא צריכה "להוכיח" את עצמך עם קוספליי מפוצץ, כי נבחרת להיות שופטת על סמך העבר ולא על סמך הכנס הנוכחי. מה שכן, אני כן חושבת שזה יותר נחמד ויותר יושב טוב בעין כששופט מגיע עם קוספליי, מעין תזכורת שהוא הגיע מהתחום הזה. אבל זה ממש לא חייב להיות משהו מטורף, זה יכול להיות קוספליי 'פשוט' או אפילו מיחזור קוספליי ישן רחמנא ליצלן. וחוצמזה, את מתחפשת לדמות מאוד ידועה ופופולרית... תיהי בטוחה שזה הרבה יותר משנה להרבה אנשים שלא עמוק בעסק. (וכל מי שבעסק כבר מכיר אותך וכו'... אני מתחילה לחזור על עצמי
) ומה, אסור כבר להתחפש לדמות שאוהבים רק כי העיצוב שלה פשוט מידיי? <_<; ומה לעשות שאפשר להקל על החיים ולקנות הרבה מהבגדים שלה. זה לא שאת נכנסת לתחרות ותצטרכי לתת דין וחשבון על זה
("איך העזת לקנות חולצה לבנה כשאפשר לתפור אחת?!...") קיצר, תשקיעי בלימודים בלב שקט. ואם לענות בקשר לעצמי... אני לא טובה בלזהות אנשים, אז אני תמיד תחת ההנחה שכולם כמוני X; אז אני אף פעם לא חושבת שבאמת מישהו זוכר את הקוספלייז שלי בעבר ומקשר אותם אליי. אז לא יודעת, אני לא מרגישה ציפיות. מה גם שקוספליי זה כמו ציור - ברגע שאני מסיימת אותו אני שונאת אותו ממש כי אני יודעת על כל הדפקטים שיש בו. אז אחרי שקיבלתי את מנת הצומי בכנס כלשהו, אני תמיד מסתכלת בתמונות ולא אוהבת את התוצאה, אז עוד לחשוב שלמישהו יש ציפיות אחרי ה...הדבר הזה שיצא לי? פחח. אני אוהבת רק 3 דברים מכל הקוספלייז שלי עד עכשיו (את הכובע של הקאטה, את הקוספליי ארוקה, ואת הבובת-שרלוטה) אז כשמסתכלים על זה ככה - למה שיהיו ציפיות אחרי רק 3 דברים? |: אני אוותר על קוספליי אם אני אחשוב שאני לא מסוגלת לבצע אותו. אבל לוותר בגלל מה שיחשבו? אני עושה את הקוספליי לעצמי, ולא לאף אחד אחר.
...יצא חפירה. סורי XP

innocence

New member
תודה שענית על הכל:)

היחידה שיודעת לקרוא הוראות P: וזה לא שאסור להתחפש למשהו קל, פשוט יש איזו.. ציפיה שלא מדברים עליה בתוך הקהילה, אבל אולי רק אני מרגישה בזה. כל פעם להיות יותר מקורי, יותר נועז, יותר מטורף... ואין ספק שקשה לעמוד בציפיות, בעיקר כשהחיים שלנו דינאמיים ולא תמיד יש לנו זמן לזה. ואז יש הרגשה שאכזבת או משהו כזה, גם אם אתה לא בהכרח יודע את מי אכזבת P:

D:

עזבי אותך מאנשים אלמונים שאולי תאכזבי. למי אכפת. וכמו שאמרתי, הקוספליי שלך ממש פופולרי, אני לא חושבת שבאמת יהיה מישהו שיתלונן או יתאכזב מזה שבחרת אותו. וחוצמזה, זה קוספליי עם פוטנציאל להיות ממש ממש יפה בעיניי, אם עושים אותו טוב. הרבה פעמים קוספליי נראה מרשים לא בגלל כל ההשקעות המטורפות אלא רק בגלל שהוא מדוייק, מתאים למי שבחר אותו, ויושב יפה. והקוספליי שלך קולע להגדרה... אני מחכה לקוספליי הזה מאז שהכרזת עליו, אז אם זה עוזר - לי רק פיתחת ציפיות
אם היית מחליטה להחליף אותו בקוספליי אחר, גם אם הוא היה הרבה יותר מרשים, הייתי מתאכזבת בטירוף ;_;

innocence

New member
ואם הם לא אלמונים? P:

זה סתם משהו במאחורה של הראש שלי, לא מצליחה לגמרי להסביר את זה. אבל כן, אני מניחה שיש משמעות לעובדה שבפעם (אולי הראשונה?) אני עושה קוספליי לדמות מאוד פופולארית ומוכרת. כולכם ממש עושים את ההיפך ממה שציפיתי, גורמים לי לפחד לאכזב אפילו בקוספליי כזה XD

CibiHeart92

New member
אני אסכם את העניין

במה שאמרתי ללירון לפני בדיוק שעה: "להיות כנה, איך ששמעתי שהם רואים שטיינסגייט התפללתי לקיומו של הקאסט הזה, רק כדי לראות את גאיה בתור הדמות שהיא הולכת לעשות, וכי היא תהיה מדהימה. ועכשיו אין מאושרת ממני" זה נכון, תשאלי את לירון. ציפיות שמצפיות. קוספליי עושים בשביל הכיף יש דברים בחיים שיותר חשובים מקוספליי, כמו הלימודים שלך זה שאת שופטת זו תכלס תרומה לקהילה אף אחד לא יכול להכתיב לך על הרמה שאת צריכה להגיע אליה. זה בולשיט. ולסיכום, אם תבטלי את הקוספליי של כריס אני אבכה. |:

innocence

New member
איזו מצחיקה את:))

את רואה, את עוד יותר מעלה את הציפיות ממני P:

למעלה