זה מצחיק שאני מרגישה בדיוק ההפך ממך.
מכיוון שחלק גדול מהחברים המשותפים שלנו הם קוספליירים, שלא לדבר על קוספליירים *מצוינים*, אני כבר הרבה שנים מרגישה "left behind" ודווקא זאת שלאף אחד אין ציפיות ממנה - כי אני מסתכלת עליך, ועל נאקו, ועל עוד אנשים שאני מסתובבת איתם ואני מרגישה כמו "החולייה החלשה" - זאת שכולם סביבה משתפרים, ושלקהילת הקוספליי יש מהם ציפיות מטורפות, ודווקא אצלי זה "טוב לירון היא קוספליירית סבבה....." וזהו. זה ממש לא קריאה לצומי, אגב; אני פשוט אומרת שלדעתי יש הרבה במה שאת אומרת מבחינת ציפיות, במיוחד לגביך. אני חושבת שאנשים זוכרים בעיקר את הדברים היותר חדשים, ולוא דווקא את זה שפעם לפני מיליון שנה לא תפרת לעצמך קוספליי.... אנשים זוכרים את יוקארי, ולאקוס, ו*יוקו*, שהכנת בעצמך - וכמה מדהים זה יצא. האם אני חושבת שזה יגרום למישהו "להתאכזב" מקוספליי פשוט יחסית? hardly. ואם כן? למי איכפת מה אנשים אחרים חושבים, כל עוד את עושה קוספליי למשהו שאת *אוהבת*. אולי זה נובע מאיזה תסביך מוזר, אבל בתור מי שעושה קוספליי 10 שנים - זה מוזר שפתאום נכנסים אנשים חדשים לקהילה שעושים דברים שאני בחיים לא עשיתי, כמו לבנות מחוכים (מה שעשיתי פעם ראשונה בחנוכה שעבר) או להכין פרופס אימתניים.... וזה יוצר סוג של down עצמי כזה. ....ומצד שני, כל קוספליי שאי פעם עשיתי היה קוספליי שחשבתי ימים ושבועות רבים על זה שאני רוצה לעשות - לכן אני יודעת שאלה היו בחירות מושכלות, ובחירות מושכלות זה משהו שאני לא יכולה להתחרט עליו; זה נכון שרוב הקוספליים שלי היו "פשוטים" מבחינה ש - לא עשיתי אף פעם דמות מטריניטי בלאד, או שמלת קרינולינה מטורפת - אבל זה רק בגלל שלא היו דמויות כאלה שרציתי לעשות, וזה בסדר. זה קצת מלנכולי לחשוב שאף אחד לא מצפה ממך לשום דבר, אבל כל עוד אני עושה מה שאני אוהבת ומה שטוב לי - מבחינתי זה הכי חשוב.

ואין ספק שציפיות לא ימנעו ממני לעשות קוספליי, אלא אם זה ציפיות *של עצמי*. עשיתי את הבחירה המושכלת לדחות את הקוספליי של אוטנה, קוספליי חלומות, למתי שיהיה לי יותר זמן ואמביציה; ואני שלמה לחלוטין עם זה. זה דווקא ממש נחמד לשמוע שיש קוספליי שאנשים רוצים שתעשה - למשל פעם שרון אמרה לי שהיא ממש רוצה לראות את הקוספליי דיסגאיה שלי, וזה נתן לי המון בטחון עצמי ורצון באמת לעשות את הקוספליי הזה. אני מנסה לקחת מציפיות את הדברים הטובים (דטרמינציה, מחמאות) ולא לחשוב יותר מדי על הדברים השליליים (לחץ, פחד לא לעמוד בסטנדרטים). אני לחלוטין חושבת שזה ראוי שתשפטי בתחרות, מכמה סיבות: -בתור מי שעברה את התהליך של לקנות קוספליי -> להכין קוספליי, אני מאמינה שתהיה לך עין ליותר מ"מי תפר הכי טוב" - תוכלי להסתכל על קוספליי מכמה זוויות, למשל - אם יש פריט קנוי, לא תזלזלי בקוספליי ישר, אלא תדעי להעריך האם זה היה חכם לקנות את הפריט הזה במקום להכין (למשל - כפפות, שכולנו יודעים שזה סיוט....). -את אחת מוותיקות הקהילה וראית הרבה וריאציות של הרבה קוספליי, מה שנותן לך ייתרון בשפיטה של קוספליים מסוימים. -בזה שאת תשפטי עם קוספליי "לא מסובך" את תעבירי את המסר החשוב, חשוב, חשוב - שלהיות הכי גדול, וצבעוני, ומטורף - זה לא הכל בקוספליי. שיש יותר מאספקט אחד למי צריך לזכות בתחרות, וזה לא בהכרח מי שתפר הכי הרבה חצאיות על הקרינולינה שלו, או משהו.