קוספליי וציפיות

innocence

New member
איזה מקסימים כולכם!

אבל חוץ מיעל וקצת עינב, אף אחד לא ענה על השאלות שלי P: ואין רצון לבטל את הקוספליי, סם תוהה מה אני אעשה איתו בפועל. למרות שיש עוד זמן והרבה מבחנים עד שאני אוכל להגיע אליו, אבל התחלנו כבר לעבוד על הקוספליי של אייל ולהבין איך משתמשים בפיאות עם פרונט לייס, ואפילו קנינו דבקים מיוחדים!

KerenLin

New member
אני גם אהיה ילדה טובה ואענה על הכל!

אבל נתחיל מהחלק שלך: נבחרת להיות שופטת לא בגלל מה שאת הולכת לעשות אלא בגלל מה שכבר עשית. בגלל היכולות שלך והכישורים שלך והעובדה שכולם יודעים מי את ומה את עושה. לומר לך את האמת? גם אם היית באה בלי קוספליי לשיפוט של פורים זה לא היה נורא. יודעת למה? כי יש סיבה לכך שאת שופטת בפעם השניה. ונכון שזה קשור גם לשיפוט הוגן ולהתנהלות, אבל זה עוד יותר קשור לעובדה שיש לך מה לתרום לנושא מבחינת ידע וניסיון. אז לא תפציצי בקוספליי? אז לא תפרת את כולו? אז מה? האנשים שישפטו אותך (אם בכלל) יתחלקו לשני סוגים-אלה שמכירים אותך ואלה שלא. אלה שמכירים יכולים לחשוב "אוי איזו עצלנית. אבל שתמות היא יפה מידי" - שיקפצו. אלה שלא מכירים אותך יחשבו "אוי איזה יופי היא נראית!" - מאיפה הם יכולים בכלל לדעת שלא עשית את הכל בעצמך? פה אני לגמרי נאלצת לומר לך לסתום את הפה ולהיות יפה, כי נוו, מותר לעשות הנחות כשאפשר. את לא מכירה את האימרה הידועה בקוספליי שהיא "אם לא רואים את זה זה לא קיים?!" . אותו דבר הולך על "אם זה כבר קיים אני לא אכין את זה שוב!" ובנוגע אלי, ציפיות: לא מרגישה משהו מיוחד. למרות שכן תוייגתי בתור "פרופסרית" או משהו כזה אחרי פורים והקיץ. אני יודעת שאנשים אכן רוצים לראות אותי מפציצה בעוד פרופס אבל לומר שזה מזיז לי?.. לא יותר מידי. גם כשהייתי א.קוספליי, לא הרגשתי שאני צריכה לבוא בקוספליי מפוצץ כי אני את שלי הוכחתי, לכן כבר נבחרתי לתפקיד. (עזבי שבסופו של דבר עשיתי את הפרופס של החיים שלי....) בכל מקרה, ציפיות שמציפיות, אני עושה מה שבא לי לעשות ומי שיאהב יאהב ומי שלא לא. בסופו של דבר אין לאף אחד באמת מילה בעניין כי קוספליי קיים בשביל שמי שעושה אותו יהנה, בלי להתחשב במה שאחרים אומרים לו לעשות כי זה כבר לא קוספליי, זה דוגמנות (או שקר כלשהוא אחר) מיאו. לילה טוב

innocence

New member
"אם זה כבר קיים אני לא אכין את זה שוב!" XDD

אילו קוספליי באמ היה עובד ככה XDD

S.Riddle

New member
זה מצחיק שאני מרגישה בדיוק ההפך ממך. :)

מכיוון שחלק גדול מהחברים המשותפים שלנו הם קוספליירים, שלא לדבר על קוספליירים *מצוינים*, אני כבר הרבה שנים מרגישה "left behind" ודווקא זאת שלאף אחד אין ציפיות ממנה - כי אני מסתכלת עליך, ועל נאקו, ועל עוד אנשים שאני מסתובבת איתם ואני מרגישה כמו "החולייה החלשה" - זאת שכולם סביבה משתפרים, ושלקהילת הקוספליי יש מהם ציפיות מטורפות, ודווקא אצלי זה "טוב לירון היא קוספליירית סבבה....." וזהו. זה ממש לא קריאה לצומי, אגב; אני פשוט אומרת שלדעתי יש הרבה במה שאת אומרת מבחינת ציפיות, במיוחד לגביך. אני חושבת שאנשים זוכרים בעיקר את הדברים היותר חדשים, ולוא דווקא את זה שפעם לפני מיליון שנה לא תפרת לעצמך קוספליי.... אנשים זוכרים את יוקארי, ולאקוס, ו*יוקו*, שהכנת בעצמך - וכמה מדהים זה יצא. האם אני חושבת שזה יגרום למישהו "להתאכזב" מקוספליי פשוט יחסית? hardly. ואם כן? למי איכפת מה אנשים אחרים חושבים, כל עוד את עושה קוספליי למשהו שאת *אוהבת*. אולי זה נובע מאיזה תסביך מוזר, אבל בתור מי שעושה קוספליי 10 שנים - זה מוזר שפתאום נכנסים אנשים חדשים לקהילה שעושים דברים שאני בחיים לא עשיתי, כמו לבנות מחוכים (מה שעשיתי פעם ראשונה בחנוכה שעבר) או להכין פרופס אימתניים.... וזה יוצר סוג של down עצמי כזה. ....ומצד שני, כל קוספליי שאי פעם עשיתי היה קוספליי שחשבתי ימים ושבועות רבים על זה שאני רוצה לעשות - לכן אני יודעת שאלה היו בחירות מושכלות, ובחירות מושכלות זה משהו שאני לא יכולה להתחרט עליו; זה נכון שרוב הקוספליים שלי היו "פשוטים" מבחינה ש - לא עשיתי אף פעם דמות מטריניטי בלאד, או שמלת קרינולינה מטורפת - אבל זה רק בגלל שלא היו דמויות כאלה שרציתי לעשות, וזה בסדר. זה קצת מלנכולי לחשוב שאף אחד לא מצפה ממך לשום דבר, אבל כל עוד אני עושה מה שאני אוהבת ומה שטוב לי - מבחינתי זה הכי חשוב. :) ואין ספק שציפיות לא ימנעו ממני לעשות קוספליי, אלא אם זה ציפיות *של עצמי*. עשיתי את הבחירה המושכלת לדחות את הקוספליי של אוטנה, קוספליי חלומות, למתי שיהיה לי יותר זמן ואמביציה; ואני שלמה לחלוטין עם זה. זה דווקא ממש נחמד לשמוע שיש קוספליי שאנשים רוצים שתעשה - למשל פעם שרון אמרה לי שהיא ממש רוצה לראות את הקוספליי דיסגאיה שלי, וזה נתן לי המון בטחון עצמי ורצון באמת לעשות את הקוספליי הזה. אני מנסה לקחת מציפיות את הדברים הטובים (דטרמינציה, מחמאות) ולא לחשוב יותר מדי על הדברים השליליים (לחץ, פחד לא לעמוד בסטנדרטים). אני לחלוטין חושבת שזה ראוי שתשפטי בתחרות, מכמה סיבות: -בתור מי שעברה את התהליך של לקנות קוספליי -> להכין קוספליי, אני מאמינה שתהיה לך עין ליותר מ"מי תפר הכי טוב" - תוכלי להסתכל על קוספליי מכמה זוויות, למשל - אם יש פריט קנוי, לא תזלזלי בקוספליי ישר, אלא תדעי להעריך האם זה היה חכם לקנות את הפריט הזה במקום להכין (למשל - כפפות, שכולנו יודעים שזה סיוט....). -את אחת מוותיקות הקהילה וראית הרבה וריאציות של הרבה קוספליי, מה שנותן לך ייתרון בשפיטה של קוספליים מסוימים. -בזה שאת תשפטי עם קוספליי "לא מסובך" את תעבירי את המסר החשוב, חשוב, חשוב - שלהיות הכי גדול, וצבעוני, ומטורף - זה לא הכל בקוספליי. שיש יותר מאספקט אחד למי צריך לזכות בתחרות, וזה לא בהכרח מי שתפר הכי הרבה חצאיות על הקרינולינה שלו, או משהו.

happy berry

New member
מסכימה עם כל מילה

innocence

New member
בדיוק בגלל זה יש ציפיות...

כי כשאני רואה את כל מי שסביבי משקיע הרבה, ומוציא בסופו של דבר גם קוספליים מדהימים מבין ידיו, אני רגישה מאחורה, וכאילו אני מאכזבת לא רק את עצמי, גם את ה"קהילה". למרות שהם מבחינתם מקבלים קוספליירים חדשים ומוצלחים P: לראות את הקוסקום של חלק מהקוספליירים בקהילה שמתחפשים פחות זמן ממני, אבל יש להם פי 5 יותר תחפושות מאשר לי גורם לי לתהות - ומה איתי? אני מתקשה להפריד בין הציפיות שלי מעצמי לבין הציפיות עלי ימבחוץ, אני מאמינה שהציפיה שלי מעצמי נובעת בין היתר גם מה שאני מאמינה שמצופה ממני מבחוץ.

WayToDawn

New member
יאיי גם אני D:

טוב, נתחיל ממך. ותסלחי לי אם אני אתחיל מהחלק הפחות נחמד ואחרי זה אהיה נחמדה [כולם כבר היו כל כך נחמדים. והם צודקים, אז אני בטוחה שתסלחי לי (;] ישפטו אותך. וישפטו אותך באמאמא. וכמות האנשים שתגיד "מה זה מי נתן לה לשפוט?" תהיה גדולה. הם גם יהיו, ברובם המוחלט, חבורה של ילדים בני ארבע עשרה כאלה שבטוחים שהכל מגיע להםץ והם גם יגידו שעשית בחירות מטומטמות בתור שופטת גם אם תבחרי הכי נכון בעולם. כי ככה פשוט הקהילה שלנו נראית, ותכלס ככה זה בני אדם בהרבה מהמקרים וזה מה שיש. אבל, וזה אבל גדול- זה לא צריך לגרום לך לעשות דברים שאת לא יכולה, שאין לך זמן אליהם, או שאת לא רוצה. בסופו של דבר, אני בטוחה שרוב הקוספליירים שמגיעים להישפט, כן יודעים מי את- גם כי את קוספליירית מוכרת וגם כי כבר שפטת בכנס הקודם. ובקוספליי פשוט אין מניעה מלהיות שופטת טובה. ממש לא. ההפך, אם תלכי ותסתכלי על שופטים בתחרויות כרמה "קצת" יותר גבוהה משלנו, הם לא לבושים בכזאת הפצצה. http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...46497_188850644482909_1060160_624989998_n.jpg הנה, תמונה של השופטים בWCS. לא הפצצות גדולות. בסופו של דבר, אולי זה מעמד מחייב- אבל צריך לזכור שהתפקיד הוא שופט, ולא נשפט. ועכשיו לשאר, יאיי : D האם אי פעם הרגשתם שיש מכן "ציפיות" בשל היותכן קוספליירים ותיקים, או "מפורסמים" בקהילה? לול ואוו, הרבה. לאו דווקא על ה"לעשות משו מפציץ" אלא גם על טייפקאסט של קוספלייז שעשיתי עד עכשיו ואפיין אותי, ותמיד הייתה הרגשה שיש ציפייה לקוספליי בסגנון הזה. בקשר לרמה, לא יודעת- לא מסתכלת על זה כל כך. אז יכול להיות שהיו, ויכול להיות שלא. בקשר לשאלת המשך, אני לא יודעת אם מישהו אחר יכול לצפות ממך שתשתפרי משנה לשנה- כי מאיפה הוא יודע במה השתפרת ובמה לא. איך אתם מגיבים לציפיות האלו? האם הן משפיעות על הבחירות שלכם בסופו של דבר? ואוו, לא משפיעות בכלל XD כאילו יש לי ציפיות מעצמי, וגם קטע כזה של עלות מול חשיפה שאומר שאני לא אשקיע מלא כסף והמוך קריעת תחת בשביל קוספליי שאני היחידה שאראה אז כנראה שאני כן אשמור תדברים היותר מרשימים לכנסים וכאלה. אבל זה נורא דבר שהוא ביני ובין עצמי, וממש לא קשור לציפיות. האם אי פעם ויתרתם על קוספליי בשל הפחד לא לעמוד בציפיות (ולא של עצמכם, אלא של אחרים מכם...) ממ....בגלל ציפיות שלי קרה לי הרבה, אבל בגלל ציפיות של אחרים.... אני לא ממש יודעת. לא נראה לי.

innocence

New member
ציפיתי לזה בכנס הקודם,

הייתי בטוחה שתהיה הרבה ביקורת על צורת השיפוט שלנו (למרות שאני עומדת מאחוריה במאה אחוזים), והופעתי כשלא ראיתי כזו בארף פורום (אולי בשושו היתה, אבל לא כזו באופן פומבי...) אז אולי גם מהבחינה הזו אפשר לצפות שלא תהיה? לגמרי מבינה את הלשמור דברים מסובכים לכנסים וכאלו XD

WayToDawn

New member
אני חושבת

שהשיפוט באמת היה הוגן. וגם היו הרבה נגזרות, כמו העובדה שלא היו כל כך הרבה קוספליירים וכאלה. בפורים לרוב העניין שונה, יש מלא קוספליירים- הרבה מהם מפציצים, ולכל אחד בקהל יש את הפייבוריט שלו. אבל תכלס? כל עוד את עומדת מאחורי השפיטה שלך אין בזה שום בעיה. לא את, לא סתיו ולא נסטיה טיפשות שלא יודעות מה הן עושות. אני אישית לא רוצה בעיה עם השפיטה שלכן, גם אם אני לא אסכים עם הזוכים בעצמי P:

innocence

New member
אין ספק שפורים זה עניין שונה.

מקווה שילך חלק כמו שהיה בקיץ.

rocket

New member
מנסה לענות לך ,

אז קודם כל אני אענה לגבי התהיות האישיות שלך - לצערי, הקהילה שלנו מאוד מאוד ביקורתית לפעמים ולכן לפעמים זה לא משנה כמה מדהימה תהיי עדיין ימצאו במה לבקר אותך. מצד שני את יכולה לבוא במשהו ממש פשוט ואפילו משהו קנוי אבל העיקר שזאת דמות פופלארית ויסגדו לך לנצח. ככה זה בנתיים. אני חושבת שאין לך מה לדאוג. כן - אני מניחה שיהיו כאלה שיגידו משהו שלילי אבל מי שיגיד אלה לא אנשים ששווה לך בכלל להתייחס אליהם כי זה נאמר בד"כ מתוך כעס או קנאה או שניהם. כן, זה ראוי שתשפטי בתחרות בגלל שנבחרת לשפוט לא בגלל הקוספליי שאת עושה בכנס הקרוב אלה בגלל אלה שעשית בעבר. ואני חושבת שהוכחת את עצמך מספיק בשביל להגיע למעמד של שופטת. אני חושבת שאת צריכה להירגע ולהבין שאת שלך כבר "הוכחת". אל תרוצי ותתפרי משהו מפוצץ על חשבון הלימודים רק כדי "להוכיח את עצמך". זה לא שווה את זה. ולשאלות האחרות , האם הרגשתי שיש ממני ציפיות ? לא יודעת, קשה לי לענות על זה. יכול להיות שכן, אבל אף פעם לא באמת התייחסתי לזה. כי אני את הדמויות שלי בוחרת על פי קודם כל חיבה לדמות. אני צריכה גם לאהוב את העיצוב כמובן אבל עיצוב פשוט לא ימנע ממני את הקוספליי. אז לפעמים עושים משהו מסובך, לפעמים מה שיותר פשוט. מה שיוצא. האם ויתרתי על קוספליי אי פעם בגלל ציפיות? לא של אחרים. אלה שלי. דחיתי קוספליים כי ידעתי שמה שאני מצפה מעצמי לקוספליי הזה עדיין לא תואם לרמה שלי בתפירה. נגיד עכשיו מה שאני צריכה לתפור לפורים, אני עדין מרגישה שזה מעבר ליכולות שלי וזה ממש ממש מלחיץ.

innocence

New member
מסכימה לגבי הפופולאריות,

נקווה שזה יעבוד ככה P: למרות שנראה כאילו הולך להיות קאסט נוסף, מעניין מה יהיה עם זה. אני לא מכירה את חברי האקסט השני, אז אני תוהה. מותר לשאול למה החלטת בכל זאת לתפור את זה למרות העומס וההרגשה שלא תעמדי בזה?

rocket

New member
בגלל שבגעתי למן תחושה של

its now or never כמה אפשר לדחות? במשך שנים פחדתי לגעת בגזרה או במכונה כי היתי בטוחה שאני לא מסוגלת להעביר אפילו תפר וכתוצאה מזה "איבדתי" שנים בהם היתי פנויה יחסית ויכולתי לתפור בכיף ובלי לחץ. אז החלטתי שזהו, אני עושה את הקוספליי זה כבר, וכן זה מלחיץ ואני נורא לא רוצה לפשל אבל אם אני אדחה את זה לזמן לא ידוע זה כבר לעולם לא יצא לפועל ו*אז* אני באמת אצטער

happy berry

New member
הגזרות לא באמת כאלה מסובכות, נעשה את זה יחד..

אבל בשביל זה צריך לקבוע מפגש תפירה מאוד בקרוב....

rocket

New member
אני פחות מפחדת מהגזרות עצמן, זה משהו שאני

כן יכולה להתמודד איתו. אני יותר חוששת מכל הגימורים והעיבוד שצריך להיות ממש מדוייק הפעם.

happy berry

New member
אבל בשביל מה אני קיימת.

אני אוהבת לעשות גימורים יותר מכל דבר אחר בערך, תשאלי את קרןD: אני אעשה לך את הגימורים, ואת תעשי לי את כל הדברים שאני שונאת לעשות. כמו כפפות. אלאס.

happy berry

New member
מסכימה;A;

אני שונאת לתפור כפפות. אבל ממש. וזה לא עוזר שצריך גם לרקום עליהן.

innocence

New member
כל כך...

למזלי הייתי צריכה רק כפפה אחת בקוספליי האחרון, וזה היה סיוט בלתי נגמר. ועדיין היא התחילה להתפרק במהלך הכנס >>

rocket

New member
זה מצחיק שאת יוצאת מנקודת הנחה שאני יודעת

לתפור כפפות. ניסיתי באייקון ובנתיים כשלתי XD אבל החדשות הטובות הן שאתמול הוצאתי את המכונה סוף סוף ותפרתי בערך שליש מהקוספליי להנאמי. ככה שטיפה הורדתי את החלודה ואני מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו :)

למעלה