קונפליקט אדיפלי

22ק ו ס ם

New member
למדתי בבאר שבע

לפני 10 שנים בערך ויכול להיות שזה לא מייצג את כל האוניברסיטאות אבל זו הייתה ההתרשמות האישית שלי. אנחנו למשל למדנו סמסטר שלם של אישיות א' על התיאוריות של פרויד וכל ממשיכי דרכו. אני שמח לראות שזה השתנה.

aviviel

New member
אם כך, תשמח לשמוע שהיום בב"ש

הבעיה היא "עודף" התעסקות בפסיכולוגיה קוגניטיבית

לקוסם - אכן דברים השתנו

מסכימה עם אביבית - הבעיה כיום בתואר ראשון היא עודף בקוגניטיבית (בכנות, המוח שלי נשבר...). נראה שדווקא הפסיכואנליזה נדחקה לפינה, ובכל פעם שפרויד מוזכר מוזכרות גם שלל הביקורות על התיאוריה שלו.

22ק ו ס ם

New member
גם בזמנו היה עודף של קוגנטיבית

הניק ולייזר שלימד את הקורס בפסיכולוגיה קוגנטיבית, והאמת שחלק מהחומרים לא היו כל כך משכנעים בעיניי (וחלק היה מרתק). מה שלי מפריע במידה רבה, זה שמרצים מסוימים כל כך מאוהבים בחומרים שהם עוסקים בהם שהם לא נותנים תמונה מאוזנת בקורסי המבוא. קורסי מבוא צריכים לתת רקע ו"טעימות" מגוון הנושאים שהתחום עוסק בו. במקום זה מבלים לפעמים שיעורים שלמים בנושאים שמעניינים את המרצה ומתעלמים מתחומים אחרים. אני זוכר שכשלמדתי להכיר את התחום של פסיכולוגיה קוגנטיבית יותר לעומק, הופתעי ממה שהוא עוסק כי זה ממש לא היה הרושם שהתקבל מהקורס שלקחתי. אין לי בעייה שבקורסים מתקדמים יתמקדו בנושאים ספציפיים אבל די חבל שבמבואות עושים את זה.

אצלנו במבוא

בזמני, הקורס במבוא לפסיכולוגיה רוכז על-ידי מרצה אחת, אך הועבר למעשה על-ידי מספר מרצים- בכל שבוע או שבועיים מרצה אחר, שדיבר על נושא ספציפי בפסיכולוגיה (למידה, חקר אישיות וכל שאר נושאי המבוא), וכמובן תיבל את החומר בנושאים שהוא עצמו חוקר.לדעתי- רעיון מצוין- כך נחשפים לתחומי ידע שונים וגם לא "נתקעים" כל הסמסטר עם אותו מרצה, אם הוא משעמם ...

../images/Emo47.gifפרויד היה מלך ...וכל המתוסבכים

שבניכם אל תבואו בתלונות לפרויד ....דובר פה על שלב האידפלי ואיך פרויד יכל לדעת מה קורה במוחו של ילד .... פרויד היה מלך וקלע בול על התאים האפורים של בני האדם....זאת עובדה ואתם יכולים לתחקר הורים...שיש גיל 4-5 שבו הילד מתעקש שאמא זו שתטפל בו תלביש אותו ..תרחץ אותו וכל עזרה של האבא הילד כועס...כנ"ל אצל הבנות הן מעדיפות את האבא ולא רוצות שהאמא תטפל בהן ...זה התסביך שפרויד דיבר עליו ...אז לכל בניכם שמתקשים לקבל תתיאוריה של פרויד זה רק מראה שאתם מתוסבכים וכואב לכם שפרויד קלע בול עליכם

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif קצת ביקורתיות לא תזיק

מלך? קלע בול? אם אנחנו מעבירים בקורת על פרויד אז אנחנו מתוסבכים? בין כך שהילד יכול להעדיף הורה מהמין השני בגיל מסוים, לבין הקביעה שהילד רוצה להתחתן עם אמו ולרצוח את אביו, או לקביעה שהילדה רוצה שגם לה יהיה פין כמו לאביה יש מרחק עצצצצצצצצצצצצום לדעתי. עכשיו תגיד שאני בהכחשה.

מזה פמניזם???

בנות שסובלות מקינאת הפין חחחחחחחחח מיימוצה לא יעזור לך ..פרויד היה מלך וקלע בול .. ובאמת אם הפמניסטיות היו מקבלות קצת זין בחיים הן לא היו מגדלות שפם וביקורתיות נגד הגברים לדעתי את לא בהכחשה כי עברת את השלב של קינאת הפין (או שלא) אבל אם יש לך בעיה עם התיאוריה של פרויד כנראה הוא פגע בך בתחום אחר..למשל ...אישיות נוירוטית שיש בך? ..אני לא מכיר אותך לכן אני לא יכול לקבוע מה הבעיה שלך...אבל שתדעי שפרויד מלך מלךךךךךךךךךךך

../images/Emo6.gif אתה רציני?!

אני חושבת שהבעייה היא בך. זו ממש לא דרך לנהל דיון על נכונות תיאוריה זו או אחרת, והגישה של פרויד היא ממש לא תורה מסיני- מותר להעביר עליה ביקורת. זה פשוט פתטי שדעות כאלה מופיעות בפורום פסיכולוגיה

Deep1

New member
כמה שאתה טיפש

בכזאת תגובה עילגת ומלאת שנאה מזמן לא נתקלתי...

אין דבר כזה קינאת הרחם

אבל יש כזה קינאת פין ...אני מוכן לתת לך לשחק בפין שלי כדי לעזור לך להתגבר על הקינאה

תגובה

הקונפליקט האדיפלי הינו התאהבות הילד בהורה בין המין השני וה"נאמנות" להורה בן מינו.

טלינקה5

New member
ג'יזס...

איזה ויכוח השאלה שלי יצרה... אבל לא נורא... בכל אופן, נראה לי שהבנתי שהתסביך האדיפלי הוא כאשר הבת הופכת להיות פתיינית וזנותית או לחילופין חסודה מדי, או כשהיא מחפשת מישהו שיהיה דומה בול לאבא שלה וכנ"ל לגבי הגבר.

בערך הבנת

הבת נהפכת לחסודה או לא קשור להזדהות שלה עם ההורה בני אותה מין ...אם אמא שלה זנותית אז היא תגדל להיות זנותית וההפך ..זה מה שהתיאוריה של פרויד אומרת...בקשר לשלב האידפלי זה אומר שהבת מתאהבת באבא שלה ורק רוצה אותו בנכחותו ומתעלמת מהאמא ותוקפת אותה לפעמים כתוצאה מקינאה בה ...ההומוסקסואליות לפי פרויד כאשר הקופליקט לא נפתר נכון או שההזדהות לא נעשית תקינה ...למשל תמצאי שהרבה הומואים ההורים שלהם התגרשו שהם היו בגיל מוקדם ..במילים אחרות שאבא עזב תבית ..לילד לא היה עם מי להזדהות ...והוא יותר הזדהה והפנים ערכים של האמא ...ולכן בבגרות הוא יצא יותר סיסי יעני קוקסי ..יעני אוכל בתחת יעני הומוסקסואליות בשבילך

בסה"כ ציינתי מה אומרת הפסיכואנליזה

על הומוסקסואליות כפי שהבחורה רצתה להבין...אל תבואו אליי בטענות

למעלה