קולות לשינוי - ההפרדה בין גברים

אמיר.

New member
לא.

אבל היו נשים בועדה המיעצת והבוורת של המועמדים......

אמיר.

New member
האמת.

הכי מתאים כרגע, זה לשבת בצד. מה נותר לי לעשות ? מפרשנים אותי. אומרים לי מה עלי לחשוב. עונים במקומי. יש כבר פרומו של הפסיכואנליזה שלי.. ===== בקרוב ======== צילום מקרוב של CT שנעשה למוח שלי בצרוף דוח המעבדה על הרכב הדם... =========================== את לא מכירה את החברה שבה אני חי. אין לך שמץ של מושג על מה שקורה בה. די לקרוא את הטענות המועלות כאן ולדעת את זה. עכשיו הגעת לשיא הגיחוך בהלבישך רעיונות הנשמעים עלפניהם חילוניים למהדרין על העולם הדתי.

אמיר.

New member
התיחסות ענינית.

כל הסוגיות שמועלות כאן הן מענינות וחשובות ונידונות בהחלט בתוך הציבור הדתי. השינויים שחלים, לא עולים לתקשורת מפאת ´חוסר ענין לציבור´. אני ממליץ לכולם לחפש את הסיכומים של כנס ´פורום קולך´. ------------- 1. בנות יכולות לעלות לתורה, לא בנוכחות גברים. האם הן עושות זאת ? לא כל כך. המוטיבציה הדתית מופנית לכוונים אחרים (לימוד תורה למשל). 2. נשים פסולות לעדות ? נתחיל בכך שנשים נאמנות בדיוק כמו גברים (ולפעמים יותר). לפעמים ישנה מצווה של עדות ונשים פטורות ממנה. 3. אשה לא יכולה לגרש איש. נכון. אבל ההלכה כבר יצרה מצב לפיו בעצם זה הדדי. הגירושין חייבים לבוא מתוך הסכמה. ישנם מקרין קיצוניים שבהם עדין יש בעיה. בטיפול. 4. נשים פגועות ונאנסת מורחקות מהקהילה ??? לא ידוע לי על כך. גם לא בחברה החרדית (אבל אני מודה שאני לא ממש בקי שם). ההתחרדות שמייחסים לדור הצעיר במפד"ל הוא פיקציה. לא כאן המקום לפרט. וכן, אני מאמין בדרך שלי. לא רק פוליטית וחברתית, גם פמינסטית.

wasaby

New member
אני לא הולכת לבתי כנסת למטרות תפילה

מכיוון שאינני מאמינה ואין לי מה לחפש שם. כילדה בבית הספר בקיבוץ זכור לי שלקחו את הכיתה שלי לבית כנסת כלשהו בקריות (לא בעת התפילה). האדם שקיבל את פנינו שם הסביר שהנשים יושבות בעזרת הנשים "כדי שלא יפריעו לתפילה". בסיור הלימודי שהיינו בו בפולין נכנסנו לבית הכנסת הגדול של וורשה. בית הכנסת מופעל כיום על ידי חסידי חב"ד. איש חב"ד שקיבל את פנינו שם (הרב?) גירש את הנשים לעזרת הנשים שבבית כנסת זה היא גבוהה מאוד. הוא הסביר רבות על מבנה בית הכנסת וההיסטוריה שלו אבל לא זכיתי לשמוע את ההסבר מכיוון שהוא לא טרח להגביר את קולו כך שגם אנו נוכל לשמוע.

אמיר.

New member
אין ספק שזה ענין של יחס הקהילה.

בבית הכנסת של אבי שליט"א, החלוקה היא ימין שמאל (ולא קדימה אחורה) וכשריהטו מחדש את בית הכנסת -הנשים קיבלו את הכסאות הנוחים קודם. גודל עזרת נשים משתנה בהתאם לכמות הצפויה (בחגים גדול יותר מאשר בשבתות). גם בבית הכנסת הזמני בו אני מתפלל עכשיו, אין הבדל בין כסאות הנשים וכסאות הגברים. גודל עזרת הנשים השתנה בגלל החגים. החלוקה אצלנו היא אמנם קדימה אחורה אבל זה מפני שהכניסה לא מאפשרת אחרת. בכל מקרה, הבמה מוקמה ליד המחיצה כך שאפשרות השמיעה של הנשים היא בדיוק כמו של הגברים. בזמן שיש שיחה, הנשים נכנסות לעזרת גברים והחלוקה היא אכן ימין שמאל. למיטב ידיעתי זה הטרנד היום בבתי כנסת של הצעירים. הסיבה לחלוקה של מעלה מטה היא בעיקרון ארכיטקטונית, ככה יש ניצול טוב יותר של השטח.

four seasons

New member
זכור לי

בית כנסת שסבתא שלי נהגה ללכת אליה, אומנם היתה הפרדה אבל היא יותר בילתי נראית מרפסת פתוחה גבוהה ב20 ס"מ עם מעקה קטנטן ומעוטר מספר הנשים והגברים המבקרים בה על בסיס יומיומי כמעט זהה לרוב בני גיל הזהב ובלי שום איום, אחרי התפילה היו נוהגים לאכול יחד נשים וגברים בגינה יפה מחוץ לבית הכנסת למרות זאת הסוגיה אינה דת או מאמנים אלה מימסד וכך בכל תחום אחר בחיים הפרדה בין דת למדינה תפתור את כל הסוגיות, דעתי

למעלה