קולות לשינוי - ההפרדה בין גברים

נכון

התכונה האנושית שעניינה לגונן על הבחירות שלנו בחיים חזקה מההכרה שמשהו פגום בהן. זה בא לידי ביטוי במיוחד בבחירות מהותיות שנושאות עימן תחושה של העדר חלופות. אז מה, לא נגן עליהן ? איפה זה מעמיד אותנו ? לכן ההכחשה של אלו שמנהלים אורח חיים דתי לעיוותים מוסריים באורח החיים הזה ו/או במערכת הכללים שמנהלת אותו.

ולפני צאת החג וכניסת אמיר לפורום...

אני מגיבה על התגובה שלו שעוד לא ניתנה כאן - מן הסתם תועלה כאן משוואה להגנת החילוניים על עולמם. אז ככה: 1. אכן כפי שציינתי התכונה היא אנושית. 2. העולם החילוני הוא פלורליסטי מובנה (לא תפיסת עולם פלורליסטית - כי זו מהווה עניין אינדבידואלי ואישיותי שאינו בהכרח נחלת הרבים - אלא בבחינת ריבוי אידיאולוגיות, דרכי חיים ותפיסות עולם וקלות המעבר האינדבידואלי ביניהם). הווה אומר - לדרך חיים חילונית יש חלופות בתוך החילוניות, מה שאין לדרך חיים דתית בתוך הדתיות.

דבורי

New member
כמה תגובות

קודם כל, לדבריה האחרונים של חנה: גם לאורח חיים דתי יש חלופות - יש הרבה דרכים להיות אדם דתי, או גם יהודי או יהודיה דתית. לעניין הקודם שהועלה פה: אני משתדלת ללכת לבתי כנסת שבהם החלוקה בין עזרות הגברים והנשים היא שווה (ימין-שמאל וגודל שווה), וארון הקודש נמצא לפני המחיצה, כך שיש נגישות אליו משתי העזרות. יש גם כמה בתי כנסת כאלה (אם כי לצערי הם עדיין בודדים).

אמיר.

New member
אוי אני בצרות....

איך מגיבים לתגובה לתגובה שלי (שבכלל לא כתבתי ??) ??? אני בקושי זוכר מה אמרתי, איך אני אמור לזכור מה חנה חשבה שאמרתי ? טוב, אנימודה שיש בגישה המונותאסטית קנאות מסוימת דה-יורה נגד אלילות (ואתיאיזם זה סוג של אלילות). דה-פקטו היהדות פעלה (אם בכלל) רק תחת לחץ (ע"ע המכבים)

טל קר

New member
אוף טופיק. הצחיק אותי לקרוא שלדעתך

אתאיזם הוא סוג של אלילות. כי על פי מיטב ידיעתי, אלילות הוא לעבוד אלים *שאינם קימים*, ולדעתי מי שעושה את זה זה הדתיים. אתאיסטים לא עובדים אף אל, כי הם לא מאמינים בקיומו של אף אל. כאמור כפי שכתבתי בהודעה אחרת שלי, לדעתי אלוהים, על כל שמותיו וסוגיו הוא המצאה אנושית.

אמיר.

New member
א-ט פראי....

גם להעמיד את האדם מעל הכל - זה סוג של אלילות. אני ממש לא זוכר מי ההוגה (סוציאליסט נדמה לי) שאמר משהו בסגנון של: המשעבד הכי נורא של אדם - זה הוא עצמו. אולי תעזרו לי להזכר מי זה היה ?

סאטיר #3

New member
ההבדל הוא

במציאות החילונית המוכרת לנו, טרם עלתה האפשרות שיש משהו עליון על בני-אדם, ואם ארצה להרחיב - אין דבר עליון על החיים באשר הם. בסיטואציה של התנגשות ערכים, שקוראת להכרעות מוסריות כבדות משקל, לא תמיד ערך עליון זה "זוכה" במקום הראשון. ולדעתי, זה היתרון היחיד של חיים דמוקרטיים-חילוניים, אין ערך "נצחי" טרנסצנדנטי מחייב.

ציפי ג

New member
הרחקה הוא גם ביטוי

הנוגע למגע מיני ו/או פונקציונלי ו/או של חיבה בין בעל לאשתו בזמן שהאשה נידה. ואין שום סיבה בעולם, למעט אמונה דתית בציווי הבורא, שבני זוג קבועים יחליטו לקבל על עצמם דינים אלו. הם די מקשים. מנסיון. והתורה אם כי לא כולה היא זו - האשה היא נושאת התינוק, ורק זהותה ודאית. אם מעונינים בשמירת זכויותיו של האב, יש חובה לשמור על סדר. אנחנו מעונינים לשמור על הסדר הזה, ואני גם די נהנית אישית שבעלי לא הולך ומפרה נשים שונות, ולא יגיעו אלי פתחי עוד 20 שנים צאצאים המחפשים את אביהם מערב של סטוץ עם האם. זו זכותי לשמור על המסגרת הנוקשה של המשפחה, וזו זכותו של האב לדעת מי הם ילדיו, ולא לתהות על קנקנם של צאצאי אשתו. לא מקובל עליך? אז בחרת. מה לך כי תליני על אחרים שבחרו אחרת ממך?

סאטיר #3

New member
בחירותיך הן בחירותיך, אלא

שהעמדה האינדיווידואלית שאת מציגה תקפה רק לגביך. בראייה מקיפה ומעט חודרנית יותר, הגישה הזו מאיימת תדיר על רבים המעונינים לשמור על אורח חיים דמוקרטי, פתוח, מטיל ספק ואינו מסתפק בתשובות של רבנים או פסקי הלכה שונים. לו הופרדה הדת מהמדינה - לו הזכות של אנשים לצאת מקהילתם כרצונם היתה נתונה להם הבעיה היתה הופכת שולית יותר.

אמיר.

New member
מתיעמדה הופכת...

לאינדיווידואלית ? אולי זו עמדה של ציבור שלם ? של השקפה כוללת ? ומי קבע שהיא איום לדמוקרטיה ? זו אולי עמדתך האינדווידואלית, כשלמעשה אורח החיים שהרוב מענין לשמור עליו הוא דם מסודר וגם דמוקרטי. טול קורה.

סאטיר #3

New member
ידידי - ביום שתציג כאן

הסכמות של הרבנים המוכרים בציבוריות הישראלית, אשר יטענו דברים אחרים משהם טוענים ללא הרף, באותו יום אטול קורה מבין עיני. בינתיים אתה היחיד, שאני שומע, המטיף בעד פמיניזם, שיוויון ושאר דברים.

אמיר.

New member
לא ביקשתי רשותם של רבנים...

ולכן תאלץ לחפש לבד. מצא את הקובץ ´נשים בהנהגת הציבור´ או מאמרים שונים ב´תחומין´, ´בצומת התורה והמדינה´ ועוד. הבעיה תהיה אולי , הכרת הז´רגון. אתה מוזמן לשאול אם תתקל בבעיה. (אולי אשלח לך מייל)

סאטיר #3

New member
ז´ארגון אינו בעייה בשבילי

ואנסה לקרוא. יתרה מכך, יש לי "ספק אישי" אשר מבחינה פמיניסטית ודתית הוא מתקדם מאוד. לצערו כמו לצערך, הוא עדיין עוף מוזר בסביבתו. למשל: כלל לא מטריד אותו שאני מגיע לבקר כשאני במכונית בשבת. למשל - כלל לא מטריד אותו שבשבת, אני יוצא מביתו לעשן בחוץ. למשל - ממש לא מטריד אותו שתהיה רבנית ראשית, ברצינות. והוא הולך לבית כנסת, לא רפורמי, ומקפיד על מצוות.

אמיר.

New member
זה שהוא לא אומר לך מילה ...

לא אומר שזה לא מטריד אותו. הוא מתיחס אליך דה-פקטו ולא דה-יורה. ובעצם, אם כך, למה לא תבקש ממנו רשימת רבנים ?

מירי,

New member
למה בעצם הסכמות של רבנים?

כמה מנהיגים חילוניים שוביניסטים יש? אני חיה בחברה חילונית וסביבי אין כמעט גברים פמיניסטיים (בקושי יש נשים שמגדירות עצמן ככאלה) , גם מנהיגי החברה שלי (יש כאלה?) לא ממש פמיניסטיים, כמה נשים יש בהנהגת המדינה? כמה ראשי ערים ממין נשים? האם זה אומר שהאיש שלי או אני לא יכולים להיות פמיניסטיים?????????

סאטיר #3

New member
מה הקשר?

עוד לא בדיוק ראיתי בחירות למען הרב עובדיה יוסף, או לצדיק היושב בחצרות סאטמר או למחליפו העתידי של הרבי מלובביץ´. את מנהיגיך, לפחות, בתיאוריה, את יכולה לבחור.

אמיר.

New member
מכיון שאף אחד מהנ"ל איננו

מנהיג בציבור הציוני דתי - אני פטור מלענות. ובאופן די משעשע, ממש עכשיו ערכו בבית הכנסת שלנו בחירות לרב. וכן - גם הנשים הצביעו. וכן - בית הכנסת אורתודוכסי למהדרין ומלא מפה לפה ברבנים ותלמידי חכמים.

למעלה