קולות לשינוי - ההפרדה בין גברים

אני, ונשים רבות אחרות מדירה את רגלי

מבית הכנסת מתוך התחשבות באוזניהם ובתפילתם של המתפללים האחרים, ומפאת כבוד בית כנסת שצעקות של 3 ילדות קטנות עלולות לזעזע אוחם. אני מניחה שאמהות רבות שיש להן ילדים קטנים מעדיפות, מסיבה זו להשאר בבית. שלא לדבר על הטרחה שבלהלביש את הילדים (דבר שלוקח המוחן זמן).

אמיר.

New member
פתרון שאנחנו נוקטים לפעמים...

אני הולך למנין מוקדם (0630) ורעיתי הולכת למנין הרגיל אחרי שאני חוזר.

ציפי ג

New member
ואצלי דווקא הבנים הולכים עם האבא

(בד"כ הארבעה הגדולים, ולעיתים גם הינוקא), ולי יש את הזמן החופשי שלי, בלי אף מריבה. ואצלנו גודל העזרות זהה. נוחות הכסאות זהה. אנחנו מתפללים בכיתות של בית ספר, וכל ביהכ"נס הוא מתחת לכל בקורת. מזל שהקהילה נפלאה.

ציפי ג

New member
יוסאריאן - ביהכ"נס ממוקם בחצר

שתרם הנדיב בידוע, זסלבסקי ז"ל, שהיה בעל ממון, אבל ללא יורשים, והוריש את כל קרקעותיו בעירנו לקהילה הדתית. עכשיו תחפש, איזה ביכנ"ס ממוקם בחצר שתרם נדיב ידוע זה, (ואני חוששת שיש כמה בתי כנסיות כאלה בפ"ת). ואם אתה רוצה, אתה מוזמן, על משפחתך להתארח אצלנו (אבל כמובן לשבת שלמה) ולהכיר את הקהילה.

מאיר כוכב??????

תודה על המידה, אני אחפש. תודה גם על ההזמנה. גם את, על משפחתך, מוזמנת לבוא אלינו (לשבת שלמה, לחלק משבת, לחג שלם, לחלק מחג וכל כיו"ב). (המזון והכלים - כשרים. שבת וחג לא נשמרים, אבל אם תבואו - נוכל לשמור). חג שמח.

אמיר.

New member
ילדים קטנים ....

הגדולה שלי (כיתה ב´) באה איתי לפעמים. שלשת האחרים ? רק ישמידו את בית הכנסת (וגם אני מתפלל במקום זמני).

מירי,

New member
../images/Emo2.gif ואיפה אבא???

אפילו ילדי הפרועים לומדים את כבוד המקום (בית הכנסת) וסופגים את האוירה.. ואבא עוזר להלביש אותם , ולצערי על מנת לשמוע את התפילה הם יכולים להיות רק עם אבא , בעזרת הנשים אצלנו לא ממש שומעים וממש ממש לא נח! ואם מתעקשים בכל זאת שהילדים ישארו בבית , למה לא מחליטים שאמא תצא לביה,כ ואבא ישאר עם הילדים?? (או פעם כך ופעם כך...)

אני מדירה את רגלי מבתי כנסת

שיש בהם הפרדה בין נשים לגברים ויש בהם עזרת נשים. המקרים האפיזודיים והמאוד נדירים שהגעתי בהם לבתי כנסת היו: 1. טיולים בחו"ל (בתי כנסת עתיקים שהם יותר מוזאון מבי"כ, כמו הספרדי באמסטרדם למשל, שנכנסתי לתפילה בו כמו כולם וכולן בלבוש קצר) 2. המנעות מפגיעה רגשית בקרובים ממדרגה ראשונה 3. כשהייתי צעירה מכדי לומר לא.

אמיר.

New member
אני שוב רוצה לציין ש...

יש אנשים עם השגות לגבי בתי כנסת. יש שמשיגים לגבי ההפרדה. אבל !!! כפי שכבר צינתי, ההפרדה היא הדדית ואין בה משום פגיעה בנשים. לכן כל הדיון על עצם ההפרדה - אינו ממש ממין הענין לפורום זה.

ניתן היה להגדיר את ההפרדה כהדדית

לו ארון הקודש היה בשטח נייטרלי ונגיש לשני המינים. הוא לא.

אמיר.

New member
זו נקודה אחרת.

הרי היית מתלוננת על זה גם אם הישיבה היתה משותפת. המיקום של ארון הקודש הוא פונקציונלי.

טל קר

New member
תגדיר פונקציונלי. למה שמישהו

או מישהי תתלונן אם הישיבה היתה משותפת, כשלמעשה כיום המצב הוא שהנשים תקועים הרחק למעלה ומאחורה? באמת הסבר מצוין למה לא לשפר דברים. ואגב, לא אני אומרת את הדברים, ואפילו לא אישה אומרת את הדברים, אלא גבר דתי אומר את הדברים. אז אולי בכל זאת יש משהו פונקציונלי בלתקוע את הנשים הרחק מאחורה, משהו פונקציונלי שקשור למעמד האישה ביהדות?

אמיר.

New member
זה אכן ארכיטקטוני...

עובדה שמבין בתי הכנסת שאני מכיר, ישנם רבים בהם עזרת נשים היא לאורך. המחיר הוא צמצום מספר המקומות. יש קהילות שעומדות בזה. המענין שלפעמים החלוקה קדימה אחורה או מעלה מטה נוחה גם לנשים בקהילות מסוימות. הנקודה היא פשוטה. נגיד שאת וחבריך וחברותיך תרצו להקים בית כנסת אורתודוכסי. לא תמצאו שום איסור על חלוקתו ימין שמאל. אם תרצי - אין בעיה. התלונה שלך יכולה להיות על בית כנסת מסוים, לא על ההלכה. את לא חייבת ללכת לבית הכנסת ההוא.

אמיר.

New member
אם אתן לך כתובת

של בית כנסת לנשים בלבד ובו ארון הקודש נגיש לנשים בלבד (גברים יוק). האם תהיי מרוצה ? כלומר, יש הפרדה...

סאטיר #3

New member
שוב - עיוות של מציאות ארוכה

ההפרדה איננה הדדית. מטרתה להרחיק את הנשים ממוקד העוצמה הדתית- ספר הקודש. למה בנות לא עולות לתורה? למה נשים פסולות לעדות? למה אשה לא יכולה לגרש גבר?(אל תגיד לי שכן, היא תישאר נשואה עד אשר יחליט האדון אחרת), למה נשים פגועות ונאנסות צריכות לרחוק מקהילתן? ואל תאמר לי שוב - זה לא אצלנו, זה אצל החרדים. הנטייה להתחרדות בקרב צעירי המפד"ל איננה המצאה חילונית. תגיד - אתה באמת מאמין בדברים שאתה אומר?

סאטיר, תאר לך שאמיר יגיד לעצמו

את האמת. שהוא חי בחברה, בה הוא מקיים סידרה ארוכה של ציווים ואיסורים, ומסכים עם מה שנהוג בה, ושחברה זו מפלה את הנשים החיות בה, בגלל התיחסות פרימיטיבית/פרימאלית, לרעיון, ש: 1. אי אפשר לדעת של מי הוולד שאשה נושאת ברחמה. 2. ברגע שגבר פוגש אשה, מיד, רצונו ומטרותיו הם לקיים בה את זרעו. כל אדם שמסכים עם הפרדה, הרחקה וכי"ב, מסכים עם הרעיון הבסיסי: החיבור מביא לתוצאות שליליות ולהרס המשפחה והקהילה. זו כל התורה כולה..

למעלה