קבלה לעברית

קבלה לעברית

מסיבות אלו ואחרות אני שוקלת להירשם לתוכנית המשולבת בעברית (למרות שכבר התקבלתי לאת"א), הבעיה היא שכרגע אני נמצאת בדיוק באמצע בין סף הדחייה לקבלה.. ובהתחשב בעובדה שכבר יוני, אני לא יודעת אם זה כ"כ סביר שאני אכן אתקבל (וגם אם כן, זה יהיה ממש מאוחר כשאני לא אוכל לקבל החזר מקדמה מאת"א ולא אוכל להגיש בקשה למעונות בזמן ואקבל מעונות שלאו דווקא רציתי- אחת הסיבות שאני חושבת על העברית היא שהמעונות שם ראויים למגורי אדם, עד כמה ששמעתי, בניגוד לאת"א). אני מתלבטת אם כדאי להירשם (השקעה כספית).. אשמח לדעות.. ו.. אם ההרשמה נמשכת מעבר לזמן שהוקצב לה בהתחלה, זה אומר שיש עוד הרבה מקומות פנויים, וגדל הסיכוי שסף הקבלה יהיה נמוך יחסית, לא?

קריטי לך המשולבת?

כי אם לא, פשוט תירשמי למשפטים רגיל בעדיפות שנייה (או שלישית, אני לא בטוחה איך זה הולך). לשם את בטוח תתקבלי אם את לא נדחית מהמשולבת. כך לפחות תהיי בטוחה שאת מתקבלת למשפטים, גם אם לא למשולבת, ותוכלי להיפרד מאת"א כידידים.

NFish

New member
למרות שהיא עייפה העיצה של הסטודנטית באמת

טובה, תרשמי ליתר ביטחון גם למשפטים וחד חוגי ותתחילי לשב החל משנה שנייה... לדעתי הסיכויים לא הכי ראיאלים... בשנה שעברה בכל אופן היית נדחית... ההרשמה יכולה להיסגר כל רגע, כשיתמלאו המקומות, אני לא חושב שמיהו יכול לנבא מתי זה יקרה, אני חושב ש-400 שקל זו השקעה טובה בשביל שאחר לא תאמרי חבל שלא נרשמתי או התחלתי ללמוד במקום אחר... בכל אופן עם המקדמה יש לך עד אוגוסט להחליט... בהצלחה...!

תודה על התגובות..

העניין הוא שהשילוב הוא הסיבה העיקרית שבגללה אני בכלל רוצה להירשם לעברית. בגדול אני מעדיפה את ת"א על פני י-ם (לא נמנית עם חובבי דת וקודש למיניהם), אבל אם אני אתחיל לשלב מהשנה הראשונה (הגשתי בקשה להרשמה מאוחרת באת"א גם לחשבונאות) חבל לי לבזבז כ"כ הרבה זמן על נסיעות לת"א, ואני מעדיפה כבר ללמוד במקום שיש בו גם מעונות ראויים למגורי אדם. אם בסוף לא יאשרו לי לשלב, אין טעם מבחינתי לעקור ל"עיר הקודש".

כמו?..

רק לדעתי כמובן, היא לא מגרדת את הקרסוליים של ת"א מאף בחינה כמעט (אווירה צעירה, פתוחה וחילונית, מקומות בילוי.. בקיצור אני פשוט מאוהבת בעיר הזאת
)

Hugin

New member
באוניברסיטה עצמה לא ממש תרגישי קודש..

אולי ברחובות העיר אבל גם אז..אף אחד לא מכריח אותך להסתובב בבר אילן ודומיו עם רבבות החרדים. וזה בא מאחד שעושה את קו ת"א-ירושלים על בסיס יומי (כן, אני לא מוצא דירה, כן, אני עייף), אגב, כל שנות חיי גרתי בת"א ואומנם לדעתי היא באמת מקום נהדר עדיין אין מקום לרומנטיקה הנ"ל :) הנראה לעניות דעתי כתבתי (עד מתי משפט עברי?!)

מה את חושבת שירושלים זה רק הר הבית

והכותל?!מתי הפעם האחרונה שהיית בה? מבחינתי ירושלים זה הרבה מעבר- יש בה שפע של דברים לעשות מבחינת מקומות בילוי, מוסדות תרבות, פסטיבלים וכו'. אז נכון לת"א יש תדמית הרבה יותר ליברלית ופרועה אבל אני אישית בגלל זה פחות אוהבת את ת"א..

NFish

New member
את יודעת שאת חייבת לנוע עם שביס סתוך האוניב'?

הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית היא המקום

האחרון שתמצאי בו דת (חוץ מבמשפט עברי, שיש בכל מקום). הסטודנטים חילונים ברובם, וכך גם ברוב האוניברסיטה. אבל גם אם לא - לפי התפישה שלי, להיות משפטן זה לרכוש כלים להועיל לאוכלוסייה בכללותה. האוכלוסייה הזו כוללת גם מגזרים מוחלשים (כמו עולים חדשים מרוסיה, אתיופיה וכו') ומגזרים שונים, שרוצים לכלול את כולם במערכת המשפט של המדינה. וכן, זה כולל גם דתיים וחרדים (שימי לב להבחנה - לא כל חובש כיפה הוא אוטומטי חרדי). שווה להכיר אוכלוסייה קצת שונה כדי להבין שלא כולם בול כמוך, ושזה לגיטימי (למרות שגם בעברית יש מרצים שעוד לא קלטו את זה...). להרחיב אופקים, להכיר יותר, להפוך להיות אדם טוב יותר. לחיות בבועה זה מנוון. כמו שלא טוב שמלא דתיים הולכים לבר אילן, כי הם בעצם אף פעם לא יוצאים מהבועה של אנשים שהם פחות או יותר שלהם,וכך לא משתלבים בחברה, כך לא טוב שאנשים מהסוג (את יודעת למה אני מתכוונת) ילמדו באת"א, כי הם לא מכירים את השונה מהם. אז אני לא אומרת שצריך להתחלף, אבל נראה לי שללמוד במקום טיפה שונה ממך מעשיר, ועושה אותך אדם יותר טוב. וכל מה שאומרים על ירושלים, שאין חיי לילה, שחנוק, שמכריחים אותך לעשות דברים - זה בדרך כלל שטויות. זו אחלה עיר!

BlackUnicorn

New member
לא הייתה לנו שיחה על זה כבר? ש"לילה"

בת"א ובירושלים זה משהו שונה? בירושלים ה"לילה" זה סביבות 22:00-00:00 ובת"א הוא רק מתחיל באיזה 00:00-01:00 ונגמר כשהשמש עולה?

מה זה משנה, כל עוד זה נכנס בחושך?../images/Emo3.gif

והיי, למי חסרות שעות שינה אחרי שהייתה בהופעה של החברים של נטשה עד 6 וחצי בבוקר? לי אז די...
הכל מאהבה
אני מנסה לגרום לך לעבור לירושלים!

אוניברסיטת ירושלים דורשת מתלמידותיה בתקנון את

הדברים הבאים: גרביים בצבע חום (לא צבע גוף, שקוף , 15 דנייר וכד) 30 דנייר ומעלה. חצאית - לא צרה מדי לא ארוכה מדי ולא קצרה מדי בצבעי כחול או שחור , סה"כ 10 ס"מ אחרי הברך, אין ללבוש חצאיות עם שסע או קישוטים שונים (יש הקוראים אותם בלע"ז: אפליקציות) יש להקפיד על שיער אסוף שלא יהיה קצר מדי ולא ארוך מדי- אין לצבוע את השיער ואף לא לטובלו במיני תיבולים (הקרויים אצל עדת הספרדים : חינה) אין ל/שים סיכות או קישוטי שיער שאוכן או רוחבן עולים על מחצית האמה. אין לענוד עגילים בשןפ מקום מלבד התנוך ואלו יהיו עשויים כסף מקשה אחת או נחושת בלבד ולמאורסות יש להתיר זהב מפאת שלום בית וכדי לחבבן על בעליהן. על נשים נשואות אסורה לבישת פיאה מכל סוג ווודאי מסוג הקאסטעאם שרבות בנות ישראל אותן הדיחה אותה ע"ז מדרך בית ישראל סבא, רחמנא ליצלן. כי אם תלבש שביס שחור או לבן (בימי מועד) ולספרדיות התירו לחשוף שערן עד 10 אצבעות גרומות (יש למדוד לפי אצבעותיהם של החולים במחלת האנורקסעיה) כמו כן תלבש חולצה ארוכת שרוולים ( עד פרק כף היד) לא הדוקה וללא מחשוף שתכסה את כל עצמות הצואר עד הסנטר לא שקופה והמחמירות ישימו שאל מעין הצמר או הפישתים וכל המרבה הרי זה משובח. לא תביט סטודנטית בעיני סטודנט ולא תפנה אליו בשלום כי אם תלך וראשה טמון במרצפת, כדרך בנות ישראל הצנועות ואימותנו הקדושות לא תשקר בת ישראל את גרונה לא תלבש סטודנטית נעלי עקב בת נשואה תביא אישור על כך שטבלה וספרה ימי נידתה ולא - לא תורשה לשבת בשיעורים מפאת טומאתה, בימי נידתה תשב הסטודנטית ביציע באולמי ההרצאות ולא תדבר ולא תשאל את המרצה שום שאלה (הקרויה אצל ק"ק הסטודנטים: קדיחה) מפאת טומאת הנידה ו"לא תטמאי את קהל קודשי" ועל דרך "והיה מחנך קדוש אני ה'" (וכבר הרחיבו בזה בספר הישרים והצדיקים לדורותיהם בעמ' קלו ראי שם) ויראת מאלוהייך אני ה'! זה תקנון אוניברסיטת ירושלים לסטודנטית , שלא תבוא חלילה לידי פריצות ותביא (גיוועלד!!!) את בחורי ישראל הטהורים וחהזכים לידי מחשבות טומאה המביאות לזרע לבטלה ולמיני מזיקים ושדים רעים (ראי לילית בפרק לא תנאף שבחומש דיברורים מהוגינה סימן צוקל"ה ) ומעל הכל תזכור הבת הסטודנטית (הקרויה גם "סטודענטית" ) כי: "כל כבודה בת מלך פנימה" וה' יברכן בכל מילי תמיטב אמן.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif לטאגליינס!!!!!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

למעלה