צ`י

Zeev Foux

New member
בסינית לינג 靈 מוסבר לרוב כ"מבורך ב

בסינית (מבוטא לינג) 靈 מוסבר לרוב כ"מבורך בחסדי שמיים" או "בעל קישור לשמיים". הרבה פעמים שואלים על מקדש או כהן "האם הוא לינג?" כלומר האם תפילותינו שם "עובדות" או מקושרות. האות מורכבת משאמאנים (人) הכורעים בתפילה לפני מזבח 巫, שעליו מונחים שלוש קעריות קטנות 品 ומתפללים לגשם 雨 זאב

fa jing

New member
היי זאב

מה הקשר בין ה LING הנ"ל שהבאת כדוגמא לעיל לבין ה LING שפירושו AGILE ןאןמר מהיר זריז וכו'. אחרי הכל זו אותה סימניה -אני רק לא זוכר אם הטון שונה או לא...... חנן

Tonjin

New member
מי לימד אותך....?

להברה ריי פירושים רבים, לקאנג'י (סימנייה) של ריי ברייקי ישנם שני פירושים מילוליים. (לפחות רק שניים שבשימוש נפוץ) מה שכן, לא מכיר מספיק רייקי בשביל להגיד אם "קוסמוס" מתלבש או מתאים בתוך מערכת המונחים של ה"רייקידוקא".... הרי זו לא תהיה פעם ראשונה או אחרונה שאנחנו (כאנשים) נשאיל מונח או שנייחס משמעות חדשה למילה אחרת...

המסטרית שעשתה לי חניכה לרייקי 1

ציינתי את זה, כי לפעמים בכל זאת כדאי לשאול את המשורר למה הוא התכוון.

Tonjin

New member
תמיד כדאי לשאול את המשורר למה הוא

התכוון! אבל מצד שני, שיטות, ביטויים וכוונות תמיד נודדים במיוחד כשמדובר בארצות שונות (נסי לשאול מישהו בשאולין אם הוא 'ניבל-טרסרו'.....)

Tonjin

New member
ביפנית 宇 פירושו בד"כ ביית או גג...

אם כי גם לפעמים רקיע או שמיים, הסימניות של רייקי הן 靈氣....

Zeev Foux

New member
הקרנה של צ'י ביישום לחימתי.

אוקיי, נתחיל בהתחלה. (בתשובה לשאלה "1. האם ראית הקרנה של צ'י וגו'") ~ ראיתי אנשים מזיזים אחרים וחפצים. ~ שמעתי אותם אומרים/מסבירים שזה "צ'י". ~ שמעתי הסברים שונים, כולל פיזיקליים וכולל פסיכולוגיים, שחלקם אף נשמעו לי אמינים, לאותה תופעה. ~ שמעתי, מאותם מדגימים, כי זוהי יכולת שקשורה ליכולת הלחימתית. ~ לא ראיתי יישום של זה תוך כדי לחימה. ~ ההדגמות נראו לי (בחלקן) אמינות, במובן שהודגם על אדם שאינו תלמיד (או חפץ רגיל שהונח באופן רגיל על משטח), ובמובן שניתן היה לחזור על כך מספר פעמים. חלק מההדגמות נראו לי הצגה. (לגבי שיטות הריפוי? איזה, איך וגו') שיטת הריפוי הנקראת בשם הכולל "הילינג" קשורה לדעתי לנושא. הדרכים ללמוד הילינג הם רבות, ויכולה להיות דרך דתית שתגיע לאותה תוצאה של השאמאן האינדיאני. אבל בעיקרו של דבר, ריפוי ללא מגע ישיר קיים שנים רבות, כמעט בכל תרבויות העולם. לא ידוע לי על בתי ספר המלמדים זאת בארץ, אבל ישנם לא מעט המטפלים כך. זאב

Dragon Roar

New member
דלית...

אתה יכול לבדוק שוב ולראות שלא הגבתי לזפון. הגבתי לשני אנשים בדיון הזה ועכשיו שלושה אנשים. תראה דלית, אל תכניס לי מילים לפה.. אתה כביכול טוען שלעגתי לזאפון ועל המקרה שהוא סיפר לנו. עכשיו, ראיתי בחיים שלי דברים כאלו אז בבקשה ממך אל תקבע לי אמונות ועמדות. קאפיש?

הבנת הנקרא?

לא טענתי שהגבת כנגד זאפון. טענתי שהגבת בצורה ילדותית ולא בוגרת. לא טענתי בעד או כנגד מי. לצורך העניין: הגבת כנגד המגיבים כנגד זאפון, בצורה ילדותית ובאופן שלא הלם את שאר הדיון או משתתפיו. קאפיש?

Dragon Roar

New member
בטוח?

"עד כה, למעט דרגון רור כולם כאן אליך בבגרות" כמו כן אתה פונה לזאפון מה אתה רוצה שאני יחשוב?

אחשוב, לא יחשוב

ואני הייתי מדגיש את ה"הגיבו" שבתגובתך זו נעלם כליל. כולם הגיבו בשרשור הזה בבגרות. את השרשור התחילה הודעה של זאפון. כולם, ז"א, חוץ ממך. לא מבין מה הבעיה שלך? אתה מתנגד לניסוח? הנה ניסוח חלופי רשמי: זאפון, כולם כאן הגיבו לטענותיך בבגרות, למעט דרגון רור (שהגיב למגיבים) והיה היחיד שעשה זאת בצורה ילדותית ומתלהמת. עכשיו טוב יותר?

Dragon Roar

New member
דלית..

אל תגיד לי איך לכתוב כמו שאני לא אומר לך. כדאי שנפסיק את זה כאן או שנרד לרמה קצת יותר נמוכה וחבל.

chataka

New member
:) זאפון-

I laughed and shook his hand, and made my way back home I searched for form and land, for years and years I roamed I gazed a gazely stare at all the millions here man who sold the world

zappon

New member
נו מה? אמרנו שלא לוקחים סמים

ישר אחרי זה... תחכי קצת שזה ירד.

למעלה