צ`י

chataka

New member
אין צורך, לא נעלבתי

הוא לא צריך לשלם לי כדי לקנות את עולמו. סתם חשבתי שהוא ישמח למצוא את התאום האיראני שלו.

תיארתי לעצמי שלא נעלבת ../images/Emo13.gif

היתה לי הרגשה שיש לך מספיק שליטה בהיעלבויות שלך בשביל לא להפגע מזה. אבל זאת לא הנקודה. המסר הזה הוא בניגוד לכללי הפורום האוסרים (לנסות) להעליב משתתפים אחרים, וחשוב לי שזאפון יבין את זה.

zappon

New member
חחחח... את מצחיקה(רציני) ואני מבקש

אני לא פרסי. אני מתנצל(אמא,מיתר??, הכריחה אותי) אם פגעתי בך. אני לא מבין למה זה העלבה שאמרתי שמישהו לוקח סמים? אגב זה לקנות את עולמך ולא עולמי... ולידעת חברי הפורום כולה רציתי לספר חוויה שעברתי,לא איכפת לי מי מאמין ומי לא(אין לכם מושג עד כמה) ואני מבקש לא לתת סתם אתרים שקשה להבין מה מצחיק בהם קצת יותר פירוט בפעם הבאה.

chataka

New member
לקחתי לתשומת ליבי :)

למען הסדר הטוב ושמירת הנימוס בפורום- ההתנצלות התקבלה, והכל בא על מקומו בשלום? אז יופיטופי. ביקשת פירוט, אז הנה- התכוונתי לעולמך שלך זאפון. ייתכן שיום יבוא ותצטרך לקנות אותו חזרה.

תמיד הייתה לי בעיה עם ההלכה הזו

"במקום שבעלי תשובה עומדים..." לדעתי היא "מסריחה" ממסיונריות. אבל זה עוף של עוף (דאבלבורגר?)

bizhar

New member
גם צדיקים גמורים לא אוהבים אותה

ובכלל בקרב הקהילה הדתית יש יחס אמביוולנטי כלפי חוזרים בתשובה. (ואם אני טועה פה אז מה הפלא? עם עבר קיבוצי קצת קשה לבוא אלי בטענות)

isaacl

New member
אם יורשה לי

רק אל אלה שהם יותר מדי דוסים. קיימת אמרה בתלמוד האוסרת על גרים לכונן חבורה אקסלוסיבית של גרים לאכילת קרבן הפסח מחשש שהם עלולים לפסול אותו (משום שההנחה היא שהם מחמירים יתר על המידה). מכאן אתה למד שהרתיעה מפנאטים חוצה גבולות. יצחק

isaacl

New member
רק משום

שאתה מפרש את המושג "בעלי תשובה" פירוש אנכרוניסטי. בעל תשובה איננו בלשון חכמים, חילוני שהתחרד והלך ללמוד באור שמח, או לחילופין עומד בצמתים וצורח נחמן. בעל תשובה הוא מי שגנב, שדד, רצח העליב והתחרט על מעשיו. האם גם זה נשמע מיסיונרי?

קראתי את הקטע שהביאה צ'טקה

דובר שם על כך שניתן לקנות עולם ברגע אחד. כלומר לא צריך לעשות צדיקות כל חייך. מיותר לחלוטין לבזבז על זה חיים שלמים. מספיק שיום יומיים לפני מותך תחזור בתשובה וקנית את עולמך. כמו הוידוי אצל הנוצרים - שהוא מעיקרו נובע ממסיונריות. מהרצון לקרב אנשים רבים ככל האפשר לדת, לא משנה מה עשו כל חייהם.

chataka

New member
הולם את הגישה התועלתנית שלך, אבל לא

-לא "ניתן". אני אנסה להסביר מה אני מבינה: יש תן וקח בין אדם לחברו ויש תן וקח בין אדם לאלוהיו, והם לא עובדים לפי אותם חוקים, אז אולי עדיף לא להשוות בינהם. יש שקונים את עולמם ברגע ויש שלא. זה משהו שקורה לא משהו שעושים. קצת דומה לגישה היוגית והזנית להארה- היוגים עובדים קשה מטפסים שלב אחד ועוד שלב מתאמצים מזיעים מקווים לאט לאט להתפתח בהדרגתיות. הזן טוען להארה פתאומית, זבנג וגמרנו. זה יכול לקרות ככה וזה יכול לקרות אחרת וכמובן ברוב המקרים זה יכול לא לקרות בכלל. האמת, אני מאמינה שno pain no gain, גם מי ש"קנה עולמו ברגע" כבר הזיע ועבד קשה בעברו (גם אם עברו הרחוק והנשכח). כך או כך, אין זה בשליטתו (או טווח ידיעתו המוקדמת) של האדם. מה שבשליטתו של האדם זה ההתנהגות שלו (תחת נסיבות) והדרך בה הוא מגיב. לכן יש הפרדה בין פיתוח אופי לבין התפתחות רוחנית. שני דברים שונים, עם זיקה בינהם אבל לא בהכרח ישירה ומיידית. המוטיבציה לנהוג בצורה צודקת לא צריכה להיות "רווח רוחני" כזה או אחר או הבטחות לעתיד טוב יותר, אלא הכרה שזו הדרך הנכונה לנהוג, הרצון להטיב עם חבריך וסביבתך. בלי פרסים. מי שמגיע לו- יקבל קרמבו, ומי שלא- יקבל עוד סיבוב על הגלגל, אבל אין זה בטווח שיפוטו או ידיעתו של האדם, וטוב שכך, כי אחרת היתה מסחרה בדיוק כפי שתארת בחינניות כה רבה.

Sensei

New member
Very nicely put

and a healthy outlook. A person can receive Olam Habah due to his doing a Particular Deed. One event in his life can have great meaning and cause him to receive great reward. However since we dont know what that particlar deed is we must do Good deeds all the time. Shimon​

gafni

New member
ואולי הקטע של לקנות עולם ברגע

מתייחס לרגע ההבנה של איך זה עובד ? קצת כמו במטריקס , מרגע שאתה מבין איך המערכת עובדת אתה כבר לא שחקן רגיל. אבל עד אז אתה צריך לעבוד על מושגי בסיס ולתרגל ולאמן את התפישה שלך. אולי ?

chataka

New member
אין לי מושג, אולי

אבל לא נראה לי.אני לא יכולה לומר שאני מכירה או מבינה את המושג "עולם הבא", אבל יש לו משמעות די ספציפית, אז הייתי מעדיפה לשים אותו בצד. גם בלי קשר לזה- זה נכון שמודעות משנה את השחקן- זה נכון בכל רמה של מודעות ובכל מערכת, אבל יש הבנה ויש פעולה\התנהגות\בחירה, זה שאתה רואה\מבין\מודע לאיך דברים עובדים עוד לא אומר שאתה פועל בתוכם בצורה האופטימלית, ובטח לא אומר שאתה משוחרר מכללי המשחק. אם אתה מתייחס להבנה של ההכרה- אז היא גם ככה מוגבלת מדי וקטנה מדי בשביל להתיימר להבין את מכלול "המערכת". יש לי עוד כמה דברים להגיד בעניין אבל הם כולם בתחום המיסטיקה ולא שייכים לכאן, וגם ככה יכולים להיות רק השערות שלי או רעיונות שאספתי מפה ומשם.. יש ציטוט מהטאו טה צ'ינג במאמר המעולה של רינה בלאט, שזאב הביא במקום אחר בשירשור זה, הוא נראה לי מתאים: “ העולם נשלט על-ידי שנותנים לדברים לקחת את מסלולם הוא לא יכול להישלט על-ידי התערבות “ ודלית- הציטוט הזה הוא בשבילך.

isaacl

New member
כדאי לתת קרדיט אפילו לנצרות

לא כדאי לצטט אמרות בעלות משמעות אמיתית בהקשר של דת מוסדית. גם בנצרות מתיחסים במיאוס לקשר הלא טהור בין האמרות המצדיקות תשובה של רגע לבין מכירת תשובה בכסף. אין הבדל בין מכירת אינדולגיות ומכירת שמן קדוש ומים קדושים מבית כדורי או בחירה במפלגה הנכונה מבית עובדיה. זוהי לא דת. חבל להחמיץ אמרות חשובות רק משום שנבלים עושים בהם עסקאות מגונות. "יש קונה עולמו בשעה אחת". אכן יש. לא קל ובדרך כלל זה לא קורה אבל זה אפשרי. כבני אדם אנחנו יכולים לשנות ולהשתנות כל הזמן. זוהי המשמעות של תשובה. תשובה בכסף פשוט איננה תשובה ואיננה רלוונטית. האמרה "יש קונה עולמו בשעה אחת" איננה ממליצה להתנהג כרשע כל ימיך ולחזור בתשובה ברגע האחרון. אינך יודע מתי הוא הרגע האחרון, ואינך יודע כיצד תנהג גם כשאתה יודע שזה הרגע האחרון. התנהגות נאותה היא בדרך כלל תולדה של הכנה ארוכה, של אימון וחינוך עצמי. ומי שמצליח לעשות תשובה ברגע אחד, כנראה עשה עבודת הכנה מרשימה מאוד, אף אם דרכו נראית נלוזה כלפי חוץ. יצחק

Sensei

New member
Isaacl

I find it difficult relating to the ''Reisha'' ,however I agree with your "Seifa" and find it very Traditional thought.​

למעלה