אהלן בארס
אני מצטרף דווקא לדעתך שסוג התרגול שאתה עוסק בו אינו השאלה הכי רלוונטית בפורום הזה. התכנים חשובים יותר משאלה בנוגע "לטכניקה" כזאת או אחרת. שמתי טכניקה במרכאות משום שנראה לי שאני יכול להעיד(פחות או יותר לפי הבנתי הצנועה וידיעותי היכן "בילית" את זמנך "הרוחני" בשנים האחרונות),שמה שאתה מתרגל איננו ממש ניתן להכנסה למסגרת כזאת או אחרת באופן חד משמעי ובאופן עקרוני זה לא מה שיוכל לסייע לאדם כזה או אחר מלבד אולי לספק את הסקרנות של אישיותו המזוייפת(כבר חלף זמן רב מאז שמושג זה הידהד בחללו של הפורום

.זה יכול לסייע בערבון מוגבל,כמו שאתה אכן אמרת אם אדם שואל את זה ממקום של רצון אמיתי לסייע לעצמו ולא בהכרח לנגח את האחר. משום מה נראה לעיתים לאנשים שאם ידעו מה פלוני או אלמוני מתרגל או תירגל בעבר יוכלו לעשות כמוהו ואולי אף יגיעו לאותם "המקומות". אולם בשורה התחתונה,כל אדם יכול להגיע(אם יגיע)אך ורק למקום שלו והמקום של האחר כמו גם "השיטות","הדרכים","הטכניקות" וכו שלכאורה(או שלא) הביאו אותו לשם לא בהכרח רלוונטיים עבורו "באותה הקונפיגורציה" הייחודית שבאה לידי ביטוי אך ורק בחייו של האדם הראשון על כל מה שהיווה אותו ומהווה אותו ככולות. ובהחלט גם קנאה במה שאדם מייצג או אולי איזשהו כעס נסתר יכול להביא אדם כל הזמן לחרחר ריב ומדון ולנסות להצדיק זאת באיזושהי אידיאולוגיה.חוץ מלהביע תקווה שהאדם הנוהג כך יוכל יום אחד לראות את עצמו מבחוץ ולשפר את דרכיו לטובתו שלו ושלו בלבד,הרי אין הרבה מה לעשות. אני אומר זאת,משום שלא נראה לי שגם אם תכביר מילים על "הדרך" שלך ותתאר את כל מה שעברת בחיים עד לרגע זה, לא יהיה בכך די כדי להשביע את המולך הפנימי הקיים בבני אדם ששאלה זאת בנוגע אליך מנקרת כל הזמן בראשם. אדם לא חייב לתרגל שום טכניקה כדי להבין במדיטציה,כי מדיטציה היא איננה זהה לטכניקה וכבר דיברנו על כך רבות בעבר. לכן הטענה שכדי להבין במדיטציה עליך לתרגל טכניקות מדיטציה היא חסרת בסיס ומופרכת מעיקרה במוחלטות שלה והיא מריחה לא בהכרח מריח של התנסות אמיתית במצבים של שכינה,אלא מהתנשאות ומהתפתחות של אגו רוחני הרוצה לנכס לעצמו מוניטין על בסיס מה שנראה לו כמאמץ "כן ואמיתי" שלו עצמו לעומת אחרים.האגו מנסה להצדיק בכל מחיר את האידאולוגיה שלמענה נראה לו שהוא הקריב לא מעט והאידאולוגיה לא רוצה למות והיא תגן על עצמה בכל מחיר. כל עוד האדם מדבר מאונותו השמאלית וכל דרכי מחשבתו,אפילו זאת הנראית לו כדרך מחשבה "חדשה",מוכתבות על ידי האונה הזאת,האדם לא מבין שום דבר וזה ממש לא משנה אפילו אם יתרגל במשך שנים טכניקות מדיטציה וילמד רעיונות וינסה להבין במוחו את משמעותם.ישנם תרגולים מיוחדים מאוד,שלא בהכרח עונים להגדרה של טכניקות מדיטציה ושכל עניינם הוא "לטפל" בשגעונות שהיכו שורש עמוק מאוד באונה הספציפית הזאת. בשורה התחתונה,אוויל יכול רק להשריש אפילו אם הוא מתרגל הרבה שנים טכניקות מדיטציה,אלא אם כן מישהו יעזור לו לשרש את אווילותו מן הייסוד בטרם אווילותו תספיק להכות שורש עמוק ובלתי הפיך.תנאי הכרחי נוסף לכך הוא שקיים רצון אמיתי באדם,אפילו יהיה קטן מאוד לקבל את ההשפעה האמיתית הזאת ולכן גם בעניין זה,מה למשל בארס מתרגל,שנטידווה היקר,מהמקום שבו אתה שאלת זאת,איננו ממש רלוונטי עבורך.באופן עקרוני,הוא גם איננו רלוונטי עבורך אננדי,למרות שאני מאמין מהיכרותי עם הודעותייך,ששאלתך הגיעה ממקום לא מקנטר בכלל.
המקום שאת נמצאת בו איננו המקום שבארס נמצא בו ולכן סיפוק הסקרנות הזה יועיל לך מעט מאוד בהמשך התקדמותך הכנה בדרך הרוחנית שאת בחרת בה. מה שיש לעשות,לעניות דעתי, במקרה הזה היא לא לעודד שאלת שאלות מקנטרות ובכך להמשיך ולהנציח את ההתנהגות הווכחנית,אלא להאיר את העניין ברמה קצת יותר עמוקה של דיון. הכנות הכי גדולה שמספר אנשים מדברים עליה כאן כל הזמן תהיה להתבונן בווכחנות חסרת הרסן שלהם,שהם מתעקשים(אלוהים יודע למה)להטיל כל הזמן לחללו של הפורום ובכל אדם שאיננו רואה את העולם ואת הדרך הרוחנית כמוהם. בודהא אמר דבר מאוד פשוט,לא רוצה ללכת עם טיפשים(או כאלה שאתה רואה בהם טיפשים),אז לך לבד,אבל אם אתה מתווכח אם טיפשים או כאלה הנראים לך טיפשים, אז למה זה הופך אותך? טוב,כל אחד מאיתנו טיפש לפעמים,טיפשות היא סוג של התנהגות ילדותית,מעין "אני חייב להתעקש על זה,אפילו שאני יודע בתוך תוכי,עמוק עמוק,שזה לא נכון,שאני סתם צווח ומרעיש,שאינני מבין באמת שום דבר,שלמרות שאני מתרגל אינספור טכניקות מדיטציה המיינד שלי עדיין משגע אותי ולא נראה כאילו התקדמתי לשום מקום,חוץ מאולי התקדמות משמעותית שהושגה בעולם דמיונותי הרחב לאין שיעור ופשר". ובהזדמנות זאת,שקפצתי לביקור מולדת קצר,ברצוני לאחל למנהל הפורום הטוב ביותר שהיה אי פעם,מר קמהדנו,מזל טוב לרגל זכיית הפורום במקום השני. למעשה,הפורום היה אמור לזכות במקום הראשון,זה הייתי בוודאי אני שהוסיף קולות לפורום "שאלו את הרב",כדי להציל את האגו של מנהל הפורום הנוכחי מכיליון ויהירות שווא...

you shuold thank me!