דברים שחשוב לדעת לפני שנוגעים בנושא
יש הרבה מילים שהפרוש שלהן היום אינו מה שקראו אז. כך לדוגמא השפן, שהובא כאן כדוגמא, לא ברור שזה השפן שהתכוונו אליו בגמרא, כי המסורת אבדה לגבי דברים שונים. דוגמא נוספת היא ה"מלפפונים" שכתובים בגמרא, שכנראה הכוונה לקישואים של היום, ולא למלפפונים. ויש עוד הרבה מינוחים שהעברית המחודשת של בן יהודה השתמשה בהם מבלי לדעת למה התכוונו הקדמונים שהשתמשו במילה זו. ועכשיו, hemi32, לפני שאתה כותב בולשיט גדול, תבדוק כמה הידע שלך שווה. אני אתייחס לדבריך, אם כי לא לפי הסדר. 19. - אתה מודע לזה שפעם לא היתה אנטיביוטיקה, ומזיהומים רבים פשוט מתו???? אתה יכול להניח גם שלא תמיד הם ידעו איך לעצור את הדימום. כך שאם נחתכה רגלו וכו' הם ידעו בוודאות שהם לא יוכלו לעצור את הזיהום/ והאיש ימות. 11. מי אמר לך שזה הפירוש? הגמרא הנ"ל בפסחים לא מדברת על הכדור, אלא על החמה. תביא לי ציטוט מדוייק בש"ס שמראה שהכדור מרובע!!!! מה גם, שלמרות שחז"ל אכן טעו בתאור מהלך השמש, הרי שכל חשבונות עיבור החודש מדוייקים עד החלקיק האחרון, דבר שאומת על ידי טובי האסטרונומים של זמנינו. 12. שים לב לסעיף הקודם, אתה חייב להיות עם הארץ כדי לומר זאת. ד"ר ניסים וידאל, אסטרונום שמעיד על עצמו שלמד את הנושא 15 שנה כדי לרדת לעומקו, מסביר איך הגמרא, על כל חשבונותיה, מדוייקים בצורה מדהימה. אז כמה שנים אתה למדת אסטרונומיה לפני שקבעת את הקביעה הזו???????? 1. כינה אינה פרה ורבה בדרך בני אדם, כך שאינך יכול לומר שהיא פרה ורבה כמו כולנו. הכינה אומנם מטילה ביצים, אבל כדי שיהיה לביצים שלה קיום היא זקוקה לדם בני אדם!!! וזו הסיבה שהכינים חיות בראש שלנו..... בכל מקרה, שום אדם וגם רוב בעלי החיים האחרים אינם זקוקים לדם של בעל חיים אחר כדי להתפתח. כלומר: הפריה והרביה של הכינה אינה פריה ורביה פשוטה כמו שלנו, וזה הפרוש של דברי חז"ל. 14. דם נעשה חלב - קודם כל, החלק הזה נכון. כמניקה ותיקה שחקרה את הנידון אני יכולה להודיע לך שלחלב אם קוראים היום "הדם הלבן" משום שהוא לחלוטין דומה בהרכבו לדם שלנו. במילים אחרות - זה שהמדע עוד לא גילה את הדרך המדוייקת שהדם נהפך לחלב לא אומר שחז"ל טעו, משום שכבר הוכח שהחלב הוא הוא הדם. ועכשיו, מי אמר לך שזה שאין וסת לא נובע מהקביעה הנ"ל?