צריכה עזרה בגמרא

stאסתי

New member
צריכה עזרה בגמרא

היי, מבקשת עזרה וזה דיי חשוב לי אני צריכה לדעת אם יש משהו בגמרה שכתוב והוכח מדעית שהוא לא נכון. שמעתי מכמה אנשים שיש דברים כאלה "אבל אנחנו לא זוכרים בדיוק מה". אז אם יש למישהו דוגמה אחת או יותר למשהו כזה כולל איפה כתוב זה ממש ממש ממש ממש יעזור לי תודה רבה מראש אסתי

שאלתי את בעלי

והרי התוצאה. במסכת שבת כתוב שכינים לא מתרבות מהזדוגות אלא מעפר או מזעה ולכן מותר להרוג אותם בשבת הדבר נפסק בשולחן ערוך וברמבם ויש כאלה שפוסקים כך גם היום. הרמבם מביא גם סוגים של תולעים שמותר לאכול כי הם נולדות מעפר להבדיל מאלו שנולדות מזיעה של פירות. חחח זה היה המדע של פעם מעורר גיחוך אגב אני בעד שיהרגו אותם גם בשבת. איכס.

ב מ ב י

New member
חשוב מאוד לציין

שהרבה מפרשים של הגמרא מסבירים מדוע חכמים כותבים דברים שלא מתאימים למדע של היום. לפני שחורצים דיעה צריך ללמוד את ההסבר שלהם. דבר נוסף לך יפהפיה. אתה צריך לדעת ולהודות שיש בעלי חיים קטנים שאינם מתרבים כמו בעלי חיים על ידי הזדווגות. תחשוב על זה. וזה מצביע שכן היה לחכמים ידע מתקדם. בלי להכנס לוויכוח צדקו או לא.

פנדיאני

New member
אין ספק שלחכמים היה ידע במדע

אבל זה היה ידע כפי שהיה ידוע לחכמי אותו הדור. אני לא בז להם בזה שהם לא ידעו שאין רבייה ספונטנית, מאותה סיבה שאני לא בז לחכמי אותו הדור שסברו כך. מאידך, אני גם לא מסוגל לטעון שהיה להם רוח הקודש. היו גם יוונים נורא חכמים, רומאים נורא חכמים, והיו גם תקופות שארצות ערב היו מרכז התרבות (את ה-x באלגברה המציא ערבי). ואפילו בני תרבות המאיה ידעו דברים שרק אחרי מאות שנים גילה המדע המודרני. אבל, הידע שלהם היה בתור חכמה ולא בתור חכמה אלוהית. אם זה היה חכמה אלוהית, הם לא היו יכולים לטעות. אני מעריץ את האנשים שידעו בכלים שלהם, לגלות ולהמציא כל מיני דברים, והעובדה שאחרי שנים גילו שהם לא ממש מדוייקם לא גורמת לי להעריץ אותם פחות.

באותו נושא

אחת הטיעונים שיותר הרשימו אותי ביהדות. הרבה יותר מהר סיני ושאר ירקות זה אייך חז``ל ידעו את זמן מולד הירח בדיוק של שבעה ספרות? מה שרק היום בעזרת לוינים הצליחו לדעת.

פנדיאני

New member
דיוק של 7 ספרות?

לא מה שלי ידוע. הרמב"ם בהלכות קידוש החודש מחשב - ע"ס ספרי היוונים כפי שהוא עצמו מודה - את ההפרש בין מולד למולד ב29 יום, 12 שעות, 44 דקות, ו1/18 מן הדקה. לפי מה שיצא לי להבין, זה נורא נורא קרוב למה שהאסטרונומיה המודרנית קובעת. גם היא מסכימה שזה 29 יום, 12 שעות, 44 דקות, אך טיפ-טיפה יותר מ1/18 מן הדקה. במסכת ראש השנה עצמו, שלכאורה שם אמור להיות המידע הזה, לא פשפשתי יותר מידיי, אך קשה לי להאמין שיש שם חישובים כאילו. אין לי גמרא בבית, מצטער. ואין לי כח לחפש במאגרים האינטרנטיים.

אiהד

New member
אפשר לחשב את זה

לפי זה ההבדל בזמנים בין ליקויי חמה (כל ליקוי חמה הוא בדיוק באמצע החודש העברי, אם ניקח את הזמן בין שני ליקויי חמה ונחלק אותו במספר החודשים - נקבל את הזמן המדוייק של מחזור הירח) כך שזה לא מוכיח שהתורה מאלוהים.

laife

New member
הרוב שם זה בולשיט

חבל לקחת אותם ברצינות. (אם זה הולך לשמש נגד אדם שבאמת מבין)

stאסתי

New member
כן זה בדיוק מה שאמרו לי

לכן פניתי לפה. יש משו אחר חוץ מדעת אמת?

תגיד בן צבי

אני לא מבין אותך כתוב מה שכתוב על פניו זה לא נכון אז כל מה שיש לך להגיד בתור חרדי זה דעת שקר?מה לא נכון מה שיקרי?שתבין אני לא כופר ואף פעם לא חשבתי או הררהרתי בעיניני אמונה.גם שלמדתי לא שמתי לב לכלום האמת איך יכולתי וגם היום זה לא מטריד את מנוחתי. אבל אתה איש החלטי בטוח בעצמו תן לפחות תשובה על דברי התניא.

hemi32

New member
סגירת חשבון עם התלמוד ...

הרוב שם זה בולשיט ??? זה מה שאמרו לך ? תגידי לזה שאמר לך שהוא מוזמן להתווכח איתי ... 1. מסכת שבת דף קז' כינה אינה פרה ורבה ! וכך נפסק להלכה ... בולשיט משום שהכינה פרה ורבה כמו כולנו .. 2. מסכת חולין דף מב' דרוסת הזאב טרפה משום שמטיל בבהמה או בעוף 'ארס' מציפורניו ... בולשיט אין לזאב ארס בציפורניו 3. מסכת חולין דף מה' ניקב הלב לבית חללו וברש"י חלל גדול חלל אמצעי, חלל קטן הרבה חדרים קטנים ... ואנו יודעים שיש ללב ארבעה חללים שניים גדולים ושניים קטנים בלבד .. 4. שם השו"ע פסק להלכה ביו"ד סי' מ' "הלב יש לו ג' חללים" !!! 5. בעל התניא חלק ראשון פרק ט' כותב שבחלל הימני אין דם !!! עוד בולשיט בכל החללים יש דם בשווה ... 6. מסכת חולין דף מה' תלתא קנא הוו שיש שקנה הנשימה מתפצל לריאה ! לכבד ! וללב ! בולשיט קנה הנשימה הולך לריאות בלבד 7 . ואת השפן כי מעלה גרה הוא ופרסה לא יפריס טמא הוא וגו' בולשיט כי השפן אינו מעלה גרה 8. ואת הארנבת כי מעלת גרה היא ופרסה לא הפריסה טמאה היא וגו' בולשיט כי הארנבת אינה מעלת גרה 9. בכורות דף ח' זאב ארי דב נמר ברדלס פיל קוף וקיפוף זמן הריונן 3 שנים ... בולשיט ! אריה 3.5 חוד' דוב 8 חוד' נמר 4 חוד' פיל 24 חוד' קוף 8 חוד' ... 10. ועוד שם הריונו של נחש שבע שנים .. בולשיט רוב סוגי הנחש מטילי ביצים וזמן הבקיעה בין חודשיים לארבעה עשר חודש ואלו המתעברים זה בין 3 חוד' לשנה ... 11. פסחים דף צד' ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למעלה מן הרקיע - פירושו של דבר שהארץ היא כמין צלחת שטוחה בחצי כדור ועליה רקיע בעל עובי והשמש עולה בלילה מעל הרקיע .. 2 הבלים ! 1. העולם עגול וכדורי ולא שטוח .. 2 העולם מסתובב סביב השמש ולא השמש סביב העולם .. 12. כל הלכות קידוש החודש והחשבונות מוטעים ותמוהים ליודעי דבר.. ראה ראש השנה כה' ורש"י ותוס' שם שכתבו אין מאמין זה אלא אדם עם הארץ טיפש בתכלית הטפשות ועוד ועוד 13. כל חישוב שנת החמה אנו נוהגים כרב אדא בעירובין דף נו' ואילו לברכת החמה אנו נוהגים כשמואל וזה סותר לגמרי זה את זה למבין המינימלי של הסוגיות .. 14. מסכת נידה דף ט' דם נעכר ונעשה חלב (בהנקה) ולכן אין ווסת בהנקה .. שטויות אין ביוץ בהנקה ולכן אין ווסת 15. נידה דף כח' אשה מזרעת תחילה יולדת זכר איש מזריע תחילה יולדת נקבה .. בולשיט גדול ... 16. כתובות לט' ע"א שלש נשים מותרות לשמש במוך קטנה מעוברת וכו' ופי' שיש חשש שאשה בהריון תיכנס לעוד היריון .. וואלה ! 17. נידה דף יז ' סוגיות ארוכות על המבנה האנטומי של האשה הרחם וכו' והכל הבלים הבל הבלים ... 18. נידה דף כא' המפלת מין בהמה חייה ועוף טמאה וכו' הכל הבל ובולשיט ולא ייתכן במציאות כלל .. 19. יבמות קכא' נחתכה רגלו מן הארכובה ולמעלה אשתו מותרת שוודאי ימות .. וגם זה שטות רפואית גמורה 20. שבת דף קלה' בן שמונה הרי הוא כאבן וכו' פי' הנולד לחודש שמיני וודאי ימות עוד שטות רפואית זהו רשימה חלקית בלבד, וכל מה שהעליתי כאן כבר דשו ותמהו בזה גדולי הדורות ונשארו ברובם עם פה פתוח או שהתעלמו מהמציאות .. אבל יש עוד ים של הבלים בחז"ל וטעיות עד כדי גיחוך על ימין ועל שמאל, אולי אמצא יום אחד זמן ושקט ואערוך את מאות התמיהות בשפה פשוטה ...

חתיכת כויפער...

איך אתה מעז לכתוב כאלו דברי כפירה!!! נבל ברשות התורה !!!! כל מה שכתוב בתורה או בגמרא או בכל אחד מהספרים ראשונים אחרונים וכו' הוא נכון. ואם בספרים החיצוניים המכונים "ספרי מדע" כתוב אחרת , המדענים טועים . ובכלל השפן והארנבת של פעם זה לא לא כמו של היום ... והכוונה בדברי רשי היא X ולא Y .. ואם ר' קלוצמאכר אומר שזה נכון אז זה נכון אפילו יאמר על שמאל שהוא ימין ןלהיפך... תתביש לך... ועכשיו ברצינות: לנסות ולהוכיח לדתי שהתורה נכתבה בידי אדם ע"י תיאור הטבע ה"מדוייק" שמופיע שם, זו משימה קשה עד בלתי אפשרית . כשזה מגיע לתורה פתאום ההיגיון נעלם ומונפצים כל מיני חוקי הגיון שלא שיערום אבותינו. זה לא קורה רק אצל עמי הארץ והבטלנים בישיבות אלא גם אצל אקדמאים דתיים בכירים ראה כאן http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/diloogim2.html יוזמתך לערוך את אלפי התמיהות בשפה המובנת לכל אדם מבורכת ואשמח לעזור במידת יכולתי.

דברים שחשוב לדעת לפני שנוגעים בנושא

יש הרבה מילים שהפרוש שלהן היום אינו מה שקראו אז. כך לדוגמא השפן, שהובא כאן כדוגמא, לא ברור שזה השפן שהתכוונו אליו בגמרא, כי המסורת אבדה לגבי דברים שונים. דוגמא נוספת היא ה"מלפפונים" שכתובים בגמרא, שכנראה הכוונה לקישואים של היום, ולא למלפפונים. ויש עוד הרבה מינוחים שהעברית המחודשת של בן יהודה השתמשה בהם מבלי לדעת למה התכוונו הקדמונים שהשתמשו במילה זו. ועכשיו, hemi32, לפני שאתה כותב בולשיט גדול, תבדוק כמה הידע שלך שווה. אני אתייחס לדבריך, אם כי לא לפי הסדר. 19. - אתה מודע לזה שפעם לא היתה אנטיביוטיקה, ומזיהומים רבים פשוט מתו???? אתה יכול להניח גם שלא תמיד הם ידעו איך לעצור את הדימום. כך שאם נחתכה רגלו וכו' הם ידעו בוודאות שהם לא יוכלו לעצור את הזיהום/ והאיש ימות. 11. מי אמר לך שזה הפירוש? הגמרא הנ"ל בפסחים לא מדברת על הכדור, אלא על החמה. תביא לי ציטוט מדוייק בש"ס שמראה שהכדור מרובע!!!! מה גם, שלמרות שחז"ל אכן טעו בתאור מהלך השמש, הרי שכל חשבונות עיבור החודש מדוייקים עד החלקיק האחרון, דבר שאומת על ידי טובי האסטרונומים של זמנינו. 12. שים לב לסעיף הקודם, אתה חייב להיות עם הארץ כדי לומר זאת. ד"ר ניסים וידאל, אסטרונום שמעיד על עצמו שלמד את הנושא 15 שנה כדי לרדת לעומקו, מסביר איך הגמרא, על כל חשבונותיה, מדוייקים בצורה מדהימה. אז כמה שנים אתה למדת אסטרונומיה לפני שקבעת את הקביעה הזו???????? 1. כינה אינה פרה ורבה בדרך בני אדם, כך שאינך יכול לומר שהיא פרה ורבה כמו כולנו. הכינה אומנם מטילה ביצים, אבל כדי שיהיה לביצים שלה קיום היא זקוקה לדם בני אדם!!! וזו הסיבה שהכינים חיות בראש שלנו..... בכל מקרה, שום אדם וגם רוב בעלי החיים האחרים אינם זקוקים לדם של בעל חיים אחר כדי להתפתח. כלומר: הפריה והרביה של הכינה אינה פריה ורביה פשוטה כמו שלנו, וזה הפרוש של דברי חז"ל. 14. דם נעשה חלב - קודם כל, החלק הזה נכון. כמניקה ותיקה שחקרה את הנידון אני יכולה להודיע לך שלחלב אם קוראים היום "הדם הלבן" משום שהוא לחלוטין דומה בהרכבו לדם שלנו. במילים אחרות - זה שהמדע עוד לא גילה את הדרך המדוייקת שהדם נהפך לחלב לא אומר שחז"ל טעו, משום שכבר הוכח שהחלב הוא הוא הדם. ועכשיו, מי אמר לך שזה שאין וסת לא נובע מהקביעה הנ"ל?

בדיוק על זה דיברתי

מיכל היקרה בדיוק על ההגיון של אנשים כמוך כתבתי בהודעה הקודמת שלי. היגיון שכאשר הוא מגיע לדת יוצא מנקודת הנחה שאותה אי אפשר לסתור והיא שהתנך ותושב"ע לדורותיו נמסרו מאלוהים. כאשר אנשים כמוך נתקלים בדבר מה שכתוב בתורה הסותר את המציאות בצורה מפורשת ביותר, אנשי פומבדיתא (או נהרדעא כבר שכחתי...)- המעיילין פילא בקופא דמחטא - קטנים לידם "לא ברור שזה השפן שהתכוונו אליו בתורה...המסורת אבדה לגבי דברים שונים...". אה מעניין כי עכשיו אולי גם המסורת שלא להדליק אור באמצעות מפסק חשמלי שהיתה ידועה בזמן חז"ל אבדה? ואולי מותר להדליק אור בשבת? מוזר המסורת אבדה רק בדברים שסותרים את המדע במפורש... אולי המסורת אבדה וזהו...??? "...ד"ר ניסים וידאל אסטרונום שמעיד על עצמו שלמד את הנושא 15 שנהכדי לרדת לעומקו מסביר איך הגמרא על כל חשבונותיה מדוייקים בצורה מדהימה.." מעניין!! המדע נחלץ להגן על אמיתות התורה פששששש . בוא נתקדם כמה שורות"..זה שהמדע עוד לא גילה את הדרך המדוייקת שהדם נהפך לחלב לא אומר שחז"ל טעו.." כן מה הבעייה בזה ? המדע צודק רק כשהוא מתאים למה שחזל כתבו. אם לא מתאים להם שישבו ויחקרו עד שיגיעו לתוצאות הדומות לאקסיומה שהכל אמיתי בתורה ובחז"ל. איי מבהיל לאיזה מצב התדרדרנו!! נשים "מניקות ותיקות" לומדות תורה! שומו שמים !!!! ישרפו דברי תורה ואל ימסרו לנשים!! נשים כשרות וחסודות קוראות ב"צאנה וראינה". לא לומדות תורה ,בוודאי לא קוראות אסטרונומיה ובוודאי שלא גולשות במ"ט שערי טומאה באינטרנט איייי "מבהיל על הרעיון". מיכל היקרה במקום לנסות ולהתפתל ולהסביר את השטויות הכתובות בחז"ל עדיף שתאמצי מנהג נשים צדקניות ותקבלי על עצמך קבלה שקשורה למצוות שבין אדם לחבירו כגון: לכבד אנשים טובים ולא לכתוב להם: "תבדוק כמה הידע שלך שווה" או "אתה חייב להיות עם הארץ כדי לומר זאת" אה ואל תשכחי לקרוא ב"צאינה וראינה" בשם אלללה הרחום שליחו של אלוהים

hemi32

New member
הא הא שכחתי להוסיף ...

כל אבל כל הבולשיט שרשמתי אינו איזה המצאה אישית שלי או גחמה של רגע .. הכל כבר נידון ונטחן בספרי האחרונים החל מהרש"ר הירש שהתמודד עם לא מעט שאלות מהנ"ל עובר דרך החזו"א ואפילו הגר"א מוילנא והחת"ס.. כולם ועוד רבנים רבים שנגעו בנושאים אלו כתבו מפורשות שזהו טעות יסודית של חז"ל בהבנת המציאות או שהמציאות השתנתה .. אני יודע גם יודע לתרץ באלף ואחד סיבובים ולעקם יותר טוב ממך או מכל אחד אחר כאן אבל השכל הישר לא יתעוות והדברים רק מוכיחים דבר אחד שחז"ל אינם כמלאכים ותורתם אינה שמיימית והידע שלהם ניזון בהתאם לידע שהיה אז ואין שום חכמה ותבונה יתרה בדיבריהם על פני חכמת העמים שהייתה וקיימת בייתר שאת גם היום .. מעבר לכך שהעם היהודי מעולם היה שוחר ספר ואהב להתווכח על כל דבר ובכך נוצרו ריכוזים גדולים של ספרים וחילוקי דיעות מכאן ועד ועד ועד , וחכמה רבה רוכזה תחת ארון הספרים היהודי אין בדבריהם שום צד היסטרי ויוצא דופן .. שלא לדבר על המוסריות הירודה שיש בתורה ובחז"ל כשדברים בסיסיים כמו רצח אונס וגניבה ממודרים בצורה חייתית כמעט אצל חז"ל .. ראשית הצד הנתקף עליו להיות יהודי שאם לא כן יהיה הרוצח או האנס פטור לגמרי מעונש כלשהו .. האנס ישלם מקסימום איזה שהוא קנס כספי לאבא של הנאנסת וגם תלוי באיזה גיל הנאנסת .. ולגנוב אסור רק מיהודי אבל מגוי אם אין חשש של דרכי שלום אז יאלה תדחוף יד לכיס שלו .. כנ"ל לגבי השבת אבידה , ולא רק זאת אלא גם יהודי אם הוא לא אדוק הרי הוא מומר ואין מפקחין עליו גל בשבת כנ"ל לגבי חילול שבת של גוי זה רק משום דרכי שלום ועוד כהנה וכהנה רבות ונצורות .. בקיצור לקחו את אלוהים הלבישו אותו בשטריימל וחליפה קצרה עשו לו קרחת ומה שעניין אותו בעולם זה רק קבוצה של כמה מליוני חלקיקים מסריחים שיהיו נחמדים אחד לשני ולכן הוא ברא את כל העולם המדהים הזה .. כל השאר לא מעניין אותו , העיקר שמליוני החלקיקים הללו לא יאכלו בעולם העליון 'נהמא דכיסופא' . כאילו דא אל תברא אותם ואל תיתן נהמא דכיסופא ... ולסיום : הפרופ' הנכבד שלך אם קרא לא שנה [ראי גם למטה את ההודעה של סלסרו ותיראי איך מסלפים דברים בשביל לשמור על מסגרת המסיון בכל מחיר ..] שהרי אפילו הרמב"ם מודה ומתוודה שכל חכמתינו בעניין האסטרונמי הינה מחכמי העמים והחזו"א בעצמו מראה עד כמה טעו חז"ל בחישובים אלו ודבריהם מלאים סתירות והוא אויבער חכעם חושב שיצביע על זה כהוחכה שהיא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים ??? והדם הלבן בהחלט הצחיק אותי ויש לך טעות קשה בהבנת הנקרא .. הדם הלבן לא מתייחס באף מקום לחלב אם וודאי שזו לא סיבת אי הופעת דם אלא שאין ביוץ במקרה של הנקה ורק הדיוט יכול לחשוב כך ..דם לבן מוזכר בנוגע למחלות סרטן והטיפול בהן וכדו' ... ובכלל מה הקשר בין ביצי הכינה לאופן הפרייתה שבחז"ל נאמר שהיא נוצרת מהאויר ! ולא מזיווג ???? טוב יאלה לעקם הכל כבר כתבתי שאני יודע יותר טוב , ונא להיצמד לטקסט ..

Le Fay

New member
כן, בטח. הדם של רירית הרחם, שלא

נוצרה, נאגר כל ההריון בחדר הריק ההוא, שלא קיים בלב, משתמר כמו גירת השפן, צובר ריבית ונשך בנוסח פך השמן, והמלאך גבריאל, אני מניחה, מוזג אותו לבלוטות החלב בחצוצרות. אלו שהפילו את חומת יריחו שלא נבראה.

למעלה