צריך עזרה! help me!

python 4

New member
צריך עזרה! help me!

יש לי פה בול ישראלי שאני צריך לדעת באיזה שנה הוא הופק. למישהו יש קטלוג שהוא יכול לבדוק לי? בדקתי בקטלוג הבולים באתר של התאחדות הבולאים ומשום מה הבול הזה לא מופיע שם. הוא בטח יופיע בקטלוג מודפס. ועכשיו פינת הסיפור: בסוף השבוע הזה החלטתי לקחת על עצמי פרוייקט לסדר את כל בולי ישראל שלי בסדר כרונולוגי, לפי שנת הוצאה. לצורך כך עברתי על כל בולי ישראל הקיימים, לפי הקטלוג באתר של ההתאחדות (לקח לי 3 שעות!) וסידרתי את כל הבולים שלי לפי סדרם. הגעתי לכמה מסקנות: 1. חשבתי שיש לי הרבה בולים מישראל, אבל כשעברתי על הקטלוג התברר לי שאין לי אפילו 20% מכלל הבולים; 2. למרות שיש לי בולים מכל שנה מ- 1948 ועד 1980 (למעט 1951, משום מה) אין לי כמעט אף בול עבור כל שנה משנות השמונים והתשעים! זה נובע מזה שאת האוסף שלי קיבלתי מדוד שלי בסביבות שנות ה- 80 המוקדמות, אני לא אספתי מאז ורק ב- 2002 התחלתי שוב פעם לאסוף בולים, ככה שיש לי פער של שני עשורים לסגור! 3. הבולים הישראלים הם הכי יפים בעולם, תגידו מה שתרצו; 4. בשנת 1977 מישהו בשרות הבולאי נתקף באמוק של הוצאת בולים ואף אחד לא עצר אותו. אז נשאר לי רק הבול הזה לקטלג לשנתו. אנא עזרו לי אנשים טובים!

נו באמת, פיתון,

זה בכלל לא בול ישראלי אלא "בול" שהנפיקה הקרן הקיימת לישראל (סינדרלה, אם תרצה) בשנת תשכ"ה (ובעברית - 1965-6) לציון ארבע מאות שנה לכתיבת השולחן הערוך. על כל בולי ישראל, למעט בולי דואר עברי, מופיע שם המדינה "ישראל". אם זה לא שם, זה לא קיים. לא שאני כזה חכם, כתוב על הבול... איך זמן התגובה כאן, הא?

python 4

New member
../images/Emo3.gif

לא שמתי לב שלא כתוב 'ישראל'... בתהליך המיון של הבולים שלי לשנים גיליתי עוד בולים שלא הופיעו בקטלוג, 12 בולים של החברה להגנת הטבע. שם ישר שמתי לב שמדובר בבולי סינד', כי לא הופיע המילה 'ישראל'. במקרה של הבול הזה לא שמתי לב כנראה מרוב כיתוב על הבול.. בכל מקרה, תודה לך, והבול נכנס הישר למקום של כבוד השמור לבולי סינדרלה בפתח האלבום הישראלי שלי.

את בולי החברה להגנת הטבע היו לי -

זה היה כשהייתי מנויה על "פשוש", והם נשלחו לכל המנויים. שמרתי אותם די הרבה שנים, עד שהתחלתי לייצר כרטיסי ברכה בעצמי (עם קולאז'ים של כל מיני מדבקות, תמונות וציורים). בין היתר הדבקתי שם גם בולים (כן, אמיתיים. כאלה שהיו לי בעשרות, כמובן) וגם את בולי הלטאות והפרפרים היפהפיים של החברה להגנת הטבע. ויש לי גיליון חריג של בולי שבעת המינים של הקק"ל. בשבילך, אם תרצה. שלח לי מסר עם הכתובת. ואני מציעה לך לא לכנותם "סינדרלות" אלא פשוט "בולי קק"ל". ממש כמו אלה שמודבקים על תעודות המעבר משנה לשנה בבית הספר (פעם רציתי להוריד אותם ולצרף לאוסף, ואמא שלי כמעט הורידה לי את הראש).

python 4

New member
ובכן,

תודה לך שהזכרת לי עכשיו נשכחות. באמת תהיתי מאיפה לי בולי החברה להגנת הטבע. גם אני הייתי מנוי לפשוש. כל הכבוד לך שאת זוכרת כזה רחוק!
אגב בכל מה שנוגע לבולי קק"ל והחברה להגנת הטבע את צודקת בהחלט - כבודם במקומם מונח. לא דינם כדין בולי קופ"ח ולחם. אז גם לך היו עשרות בולים מיותרים שיכלת להדביק בכל מני מקומות... אוי.. נראה לי שאני הולך להוריד את הבולים מהתעודות..

python 4

New member
פעם היו דברים כאלה, לא?

בכל מקרה כפי שכבר ציינתי מספר פעמים בעבר יש לתת את הכבוד הראוי לכל בול - דואר, קק"ל, קופ"ח, הכנסה, לחם וכו'. הרי אין שום דבר פסול באוסף של בולי קופ"ח, למשל.

avitalit

New member
יש לי עוד כמה בולי קופ"ח מהימים

שהיה צריך להדביקם על המרשמים כהוכחת תשלום .... בערב אסרוק ואעלה לכאן תמונה לטובת הדור שלא ידע על קיומם ....

kerengil

New member
ישנם בולי קופת חולים עוד יותר ישנים

שהיו מדביקים כל חודש בתוך הפנקס האדום של ההסתדרות...

אלה לא היו בולים, אלא קבלות

על תשלום דמי החבר להסתדרות. ולמי שהיה פנקס כחול דווקא (הפועל המזרחי, מה שאח"כ נהיה מפד"ל) היו גם פתקיות חודשיות, אבל בצבע אחר.

פיתון, זה במיוחד בשבילך../images/Emo140.gif

הרי אתה מתעניין בכל פתקית קטנה עם שוליים משוננים, מוזרה וזרה ככל שתהיה אז הנה כך נראו בולי קופ"ח או ליתר דיוק בולי מס אחיד. (בהודעה הקודמת כמובן)

python 4

New member
../images/Emo99.gif

מדהים. נכון שאלו לא בולים רשמיים, אבל (ואל תסקלו אותי באבנים) מי אמר שאסור לאסוף כאלה דברים? הרי זו גם חתיכת היסטוריה, לא? בהחלט מזכיר לי נשכחות מימי הילדות..

שַׁי

New member
קרן, הזכרת לי - הגיע אלי בעבר פנקס

אדום, שכזה יחד עם ספרים רבים. שלפתי אותו מוקדם יותר, וראיתי - הוא אכן מלא בולים. פיתוֹן, אם אתה מעוניין בו - רק תאמר, ותוכל לראות בו כשלך; הוא לא שייך למשפחתי, אין לו משמעות רִגשית עבורי.

python 4

New member
../images/Emo24.gif

אל תצחק, אבל זה יכול להיות רעיון די מעניין לאוסף. למה כולם פה נגד זה? קצת יצר אספנות, אנשים!
בכל מקרה אני ישמח מאוד לצרף כמה בולי קופ"ח לאוסף בולי הסינדרלה שלי!

../images/Emo45.gifאף אחד לא נגד

אולי תעשה לך אוסף של "דברים שאנשים לא חשבו עליהם כעל אוסף". איזה דבר מעניין זה יכול להיות.

python 4

New member
יש לי רעיון יותר מעניין -

"אוסף כל הדברים שאי אפשר לאסוף" ומה דעתך על "אוסף כל הדברים שלא יכולים להיכלל באוסף"? האם האוסף כולל את עצמו או לא?

למעלה