צריך עזרה/פתרון

../images/Emo45.gif כתבת יפה ומעניין מאד.

אני מסכימה בהחלט. ואוסיף עוד משהו קטן בהמשך לדבריך, לפי חוקי למידה בסיסיים בפסיכולוגיה, החיה צריכה ללמוד ממה להמנע, אחרת אין לה סיבה להפסיק את ההתנהגות. כלומר, חייב להיות גירוי אברסיבי מסוג כלשהוא (בין אם חנק/ האלטי/ דוקרן) שהכלב יקשר, כדי שהכלב ילמד להמנע מהתנהגות שלילית.

אבנר, מנצל"שת לשאלה

אני יודעת שסגירת הפה (כמו שההאלטי עושה) משמשת לחינוך גורים. אבל האם גם בוגרים בלהקה משתמשים בשיטה זו כדי "לחנך" כלב שמתנהג לא בהתאם לחוקים? מצטערת אם כתבת איפה שהוא ופספסתי, אני פשוט סקרנית. תודה

בהחלט הבוגרים משתמשים בתנוחת ההלטי ובעיקר

חוסמים את הפה ע"י לחיצה על הלסת והאף במקביל. ראי תמונה למעלה של ממציא ההלטי. אשמח לענות לכל שאלה.

אפרתs

New member
מניסיון של ה"להקה" שלי

בימים הראשונים של סופי כאן והפגנת משחקי המעמדות שלה עם ג'ולי היא הסתובבה עם פה פתוח המון, וכל פעם באה וסגרה על האף/פה של ג'ול.. לא בדיוק כמו בתמונה המהממת
אבל משהו דומה. בסוף יצא שג'ול היתה (באופן מפתיע לחלוטין מההתנהגות האוטיסטית הרגועה שלה) יותר דומיננטית וסופי נרגעה. מה שנשאר מזה היום זה ניסיונות נואשים לתקוף את רגלה הקדמית של ג'ול האדישה ולשלהב איזה משחקון. סופי המסכנה נותרת ללא פרטנר רציני למשחק ובאה להתחנף אליי שאני אזרוק לה איזה חבל, או עצם

year of the cat

New member
מזכיר את המצב אצלינו

לרה היתה יושבת רדומה ימים שלמים ואני החלטתי שזה בגלל שהיא משועממת וצריכה חברה אז אימצנו את ג'סי השובבה ואז התברר שלרה בכלל לא רוצה חברה היא המשיכה לרבוץ לה ככלבת שטיח ואז לג'סי היה משעמם בסופו של דבר יש לנו שלוש כלבות לרה, כלבת השטיח וג'סי ומילה שמשחקות כל היום

אפרתs

New member
גם אני שוקלת לצרף עוד אחת למשפחה

אכן תארת בדיוק מה שקורה אצלנו..

drora121

New member
מכל הויכוחים שהתפתחו בשרשור הזה

אתה יכול להבין שבשורה התחתונה, כל שעליך לעשות הוא לבחור בזהירות את המאלף שיעבוד איתך ועם כלבך, שכל כלי העבודה הם טובים ובתנאי שיותאמו התאמה נכונה לכלב שלך ובמיוחד שהמאלף שמציע לך את כלי האילוף המתאים לטעמו ידע לעשות בו שימוש מקצועי ומושכל. מעבר לכך, אחרי כל הויכוח המקצועי הזה, שבאמת העשיר את כולנו, מי בעד ומי נגד, בידע נוסף ובהכרה טובה יותר על דרכי העבודה של מאלפים בארץ, מתברר כי מעבר להכל, האדם הוא המפתח ליצירת הקשר הנכון בינך לבין כלבך. אם תבחר מאלף שלא ידע להכיר ולאבחן את כלבך, תמצא את עצמך מזיק לכלבך בין אם תאלף אותו עם קולר חנק/דוקרנים, עם קולר אלקטרוני, באמצעות שיטה שלא הוזכרה פה ונקראת שיטת הקליקר, בין אם תרקוד איתו או תלחש על אוזנו, בין אם תלמד אותו לבצע פקודות בטון סמכותי ובין אם תעשה זאת בשקט או בשפת הסימנים; החשוב מכל הוא - איכותו של המאלף, שידע לאבחן את כלבך ולהתאים את השיטה המתאימה לו ביותר, שידע לתקשר עם הכלב ולהשאירו נינוח בכל כלי עבודה שיבחר, שידע להעביר אליך הבעלים את הדרך הנכונה לעבודה עם כלבך, על מנת למנוע ממך טעויות אקוטיות ובעיקר וזה חשוב ביותר, שייצור אצלך את האמון בו כדי שתרצה, תוכל ואף תעשה זאת, תזרום איתו לאורך כל התהליך ותאפשר לו להשלים את האילוף ולהעניק לך את הכלב שרצית באופן הכי אמין, שילווה את התהליך גם אם יהיו עיכובים מסיבות שונות, שיהיה אמין ואחראי ולא ייעלם לך לאחר שקיבל את כספו. כל השאר הוא פרפאזה שבה כל אחד מאיתנו המאלפים מקשט את מיומנותו המקצועית להתהדר בה. דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי. בכל שאלה, בעיה או התלבטות אשמח להיות לך לעזר.

RSPA

New member
../images/Emo45.gifוחשוב להזכיר עוד בהקשר לשירשור זה

שגם מאכילת קובה אפשר להיחנק אם לא עושים את זה נכון בהדרכת עיראקי/ת אסלי/ת
וחשוב באמת, שנהניתי מאוד לקרוא את כל מה שנכתב ע"י כולם בנושא.

לגל כתב

היי גל
כתבת גם בפורום וואלה כלבים אותו אני מנהל, וכן צירפת את המאמר שלך כחלק מההתייחסות לנושא. אני רוצה להבהיר לך שההתקוממות שלי בתגובה לדבריך היא האשמתך החמורה לגבי רוב מאלפי הכלבים בארץ (ועליי לציין שגם בעולם ) המשתמשים בכל אביזרי ועזרי האילוף. טענת שאתה מאלף כלבים רק ע"י חיזוקים חיוביים ורק בעזרת אביזר אילוף אחד, ג'נטל לידר. כמובן שגם אני , גם אבנר, גם מאמר של עמיתנו אמיר שוורץ ועוד אנשים טובים ובעלי נסיון בתחום, חלקם רב יותר משלי ושלך יחדיו. כולם אוהבי כלבים וכולם הרוצים בטובתו של הכלב. אני מניח שאתה לא חושד באבנר שהוא מתעלל בכלבים, אחרת לא היית טורח להציע לו את מנת הקובה שאמך מכינה באופן מיוחד (ועוררת את התיאבון לכל חברי הפורום). מי שמתעלל בכלבים, אנשים או בעלי חיים אחרים מקומו לא איתנו ועלינו לטפל באנשים אילו במסגרת החוק. אני מניח שאינך סבור שאבנר רז או יתר הכותבים שמקדישים חלק ניכר מהחיים שלהם לחינוך, לשיקום ולטיפול בכלבים על מנת להעלות את איכות חייהם ואיכות חיי הבעלים שלהם איתם, אני מניח שאינך סבור שהם אנשים אלימים, למרות שהם נעזרים באביזרים שאתה פוסל על הסף (לדעתי שלא בצדק). במידה ובאמת היה לך חשד וביסוס לכך שאנחנו אלימים לא היית מכנה אותנו עמיתים למקצוע וודאי שלא היית מציע לחלקנו פרס בדמות קובה חמים וטעים. אני חושב שהתשובות שניתנו לך באופן מרשים של כתיבה עניינית, מקצועית ומנומקת, אמורות לתת לך נקודות למחשבה ולא לפסול את כל הדברים על הסף, כמו שלחלק מדבריך יש ביסוס ואנחנו מסכימים עימם. אני מציע לך להתנצל על אמירתך שקושרת את אותם אנשי המקצוע שעובדים בשיטות שונות משלך ומובן ממנה שהם אנשים אלימים. אני מסכים איתך שיש "מאלפי כלבים" (בכוונה הדגשתי במרכאות ואני מוסיך כפולות ומכופלות) שהם משתמשים בטכניקות אילוף ברוטליות ואלימות שיכולת לגרום לנזקים פיסיולוגיים ונפשיים בלתי הפיכים לכלב, ואני מוקיע אותם. בכל אופן אני מאחל לך בהצלחה, ומצפה לתשובותיך לשאלות שנשאלו בפורום כאן ובפורום השכן בוואלה (עדיין יש שאלות פתוחות שלא ענית עליהם). אורן מנור-אילוף כלבים www/oren-hiluf.co.il

תוספת....

בפסקה השנייה שלי בדבריי בשרשור הקודם, כוונתי הייתה שאנשים אילו ודבריהם מוכיחים לך שגם אתה וגם אנחנו וכל אחד שמאלף כלבים ומחנך ילדים נעזר בחיזוקים חיוביים, חיזוקים שליליים ובעונשים גם מבלי להיות אלים וברוטלי.

מי שצריך להתנצל זא לא גל כתב

אלא כל מי שמשתמש בדרכים אלימות כלפי כלבים, גם אם הוא חושב שזה למטרה טובה. ובמיוחד מי שמחזיק עצמו כמומחה בתחום (מאלף) ובסמכותו הרבה משפיע על בעלי כלבים להפעיל דרכים אלימות כלפי כלביהם. אני מודה לגל כתב על השתתפותו בפורום שלנו ועל משב הרוח המרענן שהוא מביא עימו.

סליחה,אני לא ראיתי מאלפים שמטיפים לאלימות

או מאלפים (שכותבים פחות או יותר באופן קבוע) לא מקצועיים בפורום זה, עד כמה שהתרשמותי שווה משהו. מסכים איתך כי מאמרו של גל כתב חשוב מאוד, בסמלו את הצד האוטופי שכולנו חייבים לשוות אותו מול עינינו ולשאוף אליו.

הם לא קוראים לזה אלימות

אבל מדובר בדרכים אלימות ומדכאות. המאמר של גל והגישה הכללית שלו אינם אוטופים בעיני כלל וכלל. הם ישימים כאן ועכשיו. רק צריך לאמץ אותם.

כולם מאמצים אותם

אבל בעקרון חלקם גוזלים זמן רב, זמן שאותו חלק ניכר מבעלי הכלבים לא יסכים או לא יוכל להשקיע. ואז גורלו של הכלב יחרץ. יצויין כי בארה"ב (ואני די בטוח שגם בארץ) הסיבה הראשונה להמתת כלבים היא נטישה, או הרדמה על פי רצון הבעלים עקב בעיות משמעת. מזוויע, לא אנושי, נכון!!! אך עובדתי!!!!!!! פגשתי את אחד המאלפים הבכירים בהולנד, מאבות השיטות חיוביות. הוא נשאל כיצד ימנע, מכלב לתקוף חתול כשהכלב באמצע התקיפה. " אם שום דבר אחר לא יוכל לעזור,אבעט בו" הייתה התשובה "הגבול שלי הוא כי הכלב לא יפגע ביצורים חיים אחרים". הוא גם הסביר כי למרות שהוא מתנגד בכל התוקף לרצועות חנק וקולרים אלקטרונים, הרי במקרה וחיי הכלב תלויים בכך, הוא לא יהסס להשתמש בהם. חיי הכלב עדיפים. בכל מקרה לא מדובר באלימות, אלא בעזרי אילוף האמורים להיות מופעלים על ידי בעלי מקצוע אמינים.

למעלה