הג'נטל לידר וההלטי יכולים לגרום לשבירת צוואר
הכלב. היי גל בדאלק! גם הרולס רויס עטורת פרסים בין לאומיים מסוגלת להרוג בני אדם ובע"ח בגלל טעויות אנוש. שוב - שימוש האדם בכלי עושה את ההבדל.. אין צורך לגשת לפרופסור הממציא. יש היגיון בריא ויש ניסיון רב בשימוש עם קולרים אלו. זו כמובן אינה הסתייגות מקולרים אלו, שאני עושה בהם שימוש, אלא אני מדבר על עובדות שאותן ניתן לשאול כל ווטרינר שהוא. אותו עניין לגבי הקולרים ושימוש בהם. דוגמא: אדם ההולך ברחוב עם כלבו עם ג'נטל לידר או הלטי, מבחין בגירוי של חתול הנמצא 20 מטר ממנו, וכמו שאתה יודע רוב הכלבים שועטים בדהרה למראה גירוי זה. מה יקרה לכלב אשר מונח עליו הקולר ג'נטל לידר או הלטי כשאורך הרצועה 5/10 מטר כשהוא ייעצר בבת אחת וראשו יסתובב כמעט ב 180 מעלות באלפית שניה. נניח שמדובר ברוע"ג, כלב בינוני וממוצע. מה יקרה לו לדעתך...? אני מבין שאתה פונה לבעלי מקצוע ועדיין לא שכנעת אותי, כדי להבהיר שאפשר לעבוד ללא אמצעים אלימים ואני עושה כך כל שנותיי כמאלף. כבעל מקצוע אינך משכנע אותי על ידי הבנת תהליכי למידה. אתה ממשיך עם המנטרה שזוהי אלימות ואינך מבהיר זאת במונחים והגדרות מקצועיות ברורות. האם פחית רעש בעיניך היא אמצעי אלים? אם כן טענתך המקצועית היא שאין ענישה בתהליך האילוף.. אם כך גם אין חיזוק שלילי. אני מקוה שההבדלים ביניהם לבין אלימות ברורים...! אצרף מאמר של ידידי אמיר שוורץ על שכר ועונש בתהליך האילוף (בהודעה נפרדת). אתה מדבר על גישה המתפשרת עם הכלב. האם ההתייחסות לכלב כבעל חיים שחי אתנו בבית - צריכה להיות מתפשרת? האם אדם המגדל כלב אשר מאיים על בני הבית ועל ילדיו יכול להתפשר?? איפה הבטיחות של הכלב בכל זה? האם כלב שאלמד אותו לא לקפוץ לכביש באמצעות שפת גוף, באמת יבצע זאת כשבמדרכה ממול תעבור פודלית מיוחמת? איני תומך כמובן באלימות עם כלבים אבל אני כן תומך בגישה לא מתפשרת. כשמגיע אליי לקוח עם רוע"ג שכמעט טרף את ילדו בן השנתיים וכמובן כמעט עף מהבית בטיל ישירות למזרק ההרדמה בצער בעלי חיים - אז לא. אני לא מתפשר. אני מחוייב כבעל מקצוע לתת לאותו אדם את כל הכלים שברשותי בכדי שיוכל להמשיך להחזיק את הכלב בבית מבלי שאף אחד ייפגע, וזה כולל את הכלב. האם השימוש באחד מאותם הכלים שהזכרת הם אמצעים אלימים נגד הכלב או האם לתת לכלב כזה להגיע לידי מסירה לאחת העמותות, הגופים השונים או חלילה להרדמה - זה אנושי יותר?? האם זה נכון יותר כבעל מקצוע המחוייב לבריאותם הנפשית והפיזית של הכלבים?? זוהי האתיקה המקצועית האמיתית לדעתי. אני שוב חוזר על דבריי - כל כלי שהוא, וזה כמובן בכל תחום שהוא, יכול אדם לעשות בו שימוש נכון ומושכל ויכול להפוך אותו לכלי התעללות. גם כלוב טיסה, שזה כלי עבודה מצויין ויעיל הנותן הרגשת ביטחון אדירה לכלב יכול לשמש ככלי התעללות אם תסגור בו את הכלב למשך 23 שעות ביממה. אל לנו להכניס באותה נשימה אלימות ושימוש בכלים כמו חנק וכיוצ"ב. יתרונות וחסרונות יש לכל כלי עבודה כמובן. השאלה היא מהו השימוש שנעשה בכלי וכיצד הוא הותאם לכלב ולבעליו. הכלי אינו מכתיב את שיטת העבודה עם הכלב. שיטת העבודה היא זו שמכתיבה את השימוש בכלי כזה או אחר על פי קריטריונים רבים הקשורים למזג הכלב, לאופיו, לאופי הבעלים ולצורכיהם. האם ג'נטל לידר או הלטי (שאגב, הומצאו במקור על ידי הזאב ) המתלבשים על פיו של הכלב, כלי הביטוי העיקרי שלו, אינם שוברים את רוחו?? האם לא מדובר פה בשבירה מנטלית של הכלב?? אולי הוא פחות מכאיב פיזית אבל אולי הוא מכאיב יותר לנפשו של הכלב? הרי סגירת הפה זוהי השיטה ה"אלימה" בטבע בין בעלי החיים להראות שליטה ודומיננטיות. מסגרת הלהקה, כפי שידוע לך וודאי, מוכתבת על ידי אלימות פיזית ולעתים עד מוות. אם אתה מתכחש לכך, תצטרך לגלות גמישות רעיונית מחשבתית בכדי לקבל את הדברים כהווייתם ועם שכל בריא. חוקי הלהקה בטבע מושתתים על ידי מגע פיזי אלים. לא שאנו משתמשים בחוקים אלה מכיוון שיש לנו בינה שונה ואנו יכולים להכתיב חוקים המדמים את מסגרת הלהקה בטבע. כמובן שאיני חושב כך לגבי ההלטי או הג'נטל לידר, ברצוני רק להראות לך שטיעונים כאלו אנו יכולים להפנות כלפי כל כלי עבודה שהוא. מבחינה רעיונית, איני חולק על המאמר שלך. גם אני איני תומך באלימות ואיני מלמד שיטות אלימות. אך אני חולק על הצגת הדברים שמשתמע מהם שמאלפים המשתמשים באביזרי אילוף מסוימים הם אלימים. אל לנו להטעות בעלי כלבים שלא יפנו לעזרה של מאלף שיוכל לפתור להם את הבעיה ובסופו של דבר הבעיה לא תיפתר והכלב ייזרק אולי. העוול שנעשה לגולשים שאינם בעלי מקצוע ויימנעו בעתיד מפניה לעזרה של בעלי מקצוע מעולים אשר משתמשים בכלים אלו שנעשה בהם שימוש מימים ימימה. אם כך הדבר, עלינו להוציא את כל הרכבים מהכביש, אם נעשה הקבלה של הדברים לאלימות בכבישים.