צריך עזרה/פתרון

גל כתב

New member
האם יש איזה תיעוד כי הג'נטל לידר שבר לכלב....

היי אבנר, לפני הכל כדי שחלילה לא יחשבו קוראי הפורום שאנו "אויבים" כי יש נטייה לפרשנות אז אבנר ואני מכבדים זה את זה ושנינו באנו מרקע דומה בחיים פשוט גישות שונות ובדאלק זה מהעדה הערקית בה אנו חברים. הרולס רויס לא זכתה על הומניות, בג'נטל לידר עושים שימוש המובילים בתחום ההתנהגותי בעולם! ד"ר פיטר ניוויל, ד"ר קרן אוברול, ד"ר אילנה רייזר, ד"ר איאן דנבר ועוד ועוד. הג'נטל לידר אינו לוחץ באופן קבוע על אף הכלב נהפוך הוא 99,9% מהזמן מודרכים בעלי כלב לשמור על רצועה רפויה, הרצועה שיושבת על עורף הכלב כן לוחצת כך שבקושי אפשר להכניס אצבע, רצועת העורף אינה חונקת ומפריעה לכלב, זו רצועה אשר נוגעת בנקודות רפלקס טבעיות אשר קיימות בכלב, ראה גור המורם על ידי אימו איך הוא נרגע אני אומר זאת ממחקרים בדוקים על ידי חוקרי התנהגות וזאולוגים זאת ועוד רצועת העורף מנצלת 80% מרפלקס ההתנגדות לטובתנו. רצועת האף גם היא יושבת על נקודות אשר עדיין במחקר אך הוכח כי היא משפיעה ונותנת לכלב מסר כי אנו המנהיגים האחראים אשר מובילים אותו וכל זה בשפה של הזאבים בלהקת זאבים אין אלימות אם שנינו חברי להקה ואתה תפצע אותי, סיכויי ההשרדות שלך ושל הלהקה יורדים כי יחד וזה עוצמתה של כל להקת זאבים וכלבים נצוד ונתגונן מפלישת להקות אחרות הכי טוב. לרצועת האף יש קליפס המגביל אותה מלפול מאף הכלב והיא יושבת על אפו ומשוחררת עד הקטע הבשרני של האף. שתי הרצועות עובדות בסינכרון מדוייק ואת השילוב עושה טבעת 2D לכן כאשר מושכים גם המשיכה הקלה ביותר מסמנת לכלב שהוא "לא בסדר" במונחי בני אדם כלומר כאשר הכלב מושך רפלקס ההתנגדות פועל ורצועת האף מסמנת לכלב כי הוא "לא בסדר" בשפה איתה הוא נולד, שפת הזאבים. ההלטי בנוי משש רצועות והשתיים העיקריות אינן עובדות בסינכרון יחד! למה ללכת עם רצועה של 4-5 מטר עצם התקדמות הכלב כבר במטר הראשון מתגמלת אותו להמשיך למשוך, את המתח הכלב בונה עם הג'נטל לידר, כדי להשתחרר ממתח זה חייב הוא לעצור במידה והוא ממשיך אנו מושכים בעדינות רצוי גם להפסיק את ההליכה קדימה כך הכלב מקבל סימון טבעי מהג'נטל לידר להפסיק להתקדם וגם הטיול קדימה נפסק כמובן כאשר הכלב עוצר הוא מתוגמל ליד הרגל, הכלב לא חייב ללכת "רגלי" כמו חייל מספיק שישמור על רצועה רפויה כדי שנוכל להנות מטיול איתו. האם יש איזה תיעוד כי הג'נטל לידר שבר לכלב את הצוואר, תיעוד עליו כל המומחים אשר ממליצים אינם יודעים עליו? לגבי כלב עם גירויים הענה באופן הבא: שאלה אותי מישהי פעם בלי אלימות, אבל מה עושים כאשר הילדה שלי בת 4 שיחקה תופסת ליד הכביש ובהסח הדעת רדפה אחר חברתה לתוך הכביש זה הקפיץ לי את הלב רצתי אחוזת אמוק ובאותו הרגע נתתי לבתי סטירה שאני לא אשכח בעולם, בהחלט שאלה שכל הורה באותה סיטואציה מהבהלה כנראה שהיה מפליק אך האם האשמה היא בילדה שאלף פעם אמרו לה לא לרדת מהמדרכה או האשמה היא בנו שלא תרגלנו את מוחה בכל סיטואציה מגרה ככל האפשר לא לרדת ולא לחצות כביש. אני עם לב שלם תרגלתי את ילדי הבכור במשחק וילדים אשר קוראים לו מעבר לכביש לבוא אליהם וחזקתי את רוחו כאשר רצה אך התגבר על הגירוי לעבור, גם כלבים אשר תורגלו לא לחצות גם כאשר יש גירוי מאוד חזק לא יחצו ולא צריך להכאיב לכלב כדי ללמדו לא לחצות כביש עצם כל החינוך שלא הרמנו קול עליו וליד כביש ללא פשרות נהיה יותר אסרטיביים זה יצרב במוחו במקרה וירד מבלי שקראנו לו. כלבים שומעים מצויין צריך רק ללמוד אך ללמד אותם להקשיב. למה בכלל להתחיל בחשיבה להעניש את הכלב קודם כל נלמד אותו איך לחיות עימנו בשלום ומה אנו רוצים ממנו וכמו הילדה הקטנה הוא באחריותנו לכן אם הוא חלילה נדרס זה אשמה שלנו. המשך יום נעים, נ.ב. בפעם הבאה שאני בדרך לירושלים אבקש מאימי להכין לך קובה. גל

גל כתב

New member
קישור לסרטון-הג'נטל לידר+הסבר מתורגם לעברית.

http://www.dogcat.org/home/doc.aspx?mCatID=8994

מקווה שאין תיעוד אך אין צורך בניסוי וטעייה

מספיק ביקור או טלפון לווטרינר עם הסבר על כלב השועט בדהירה ונעצר בבת אחת והראש מסובב באיבחה אחת לאחור ע"י הרצועה....אני רוצה לחשוב על חוליות הצוואר והמפרקת בשניה זו .. סיימון מה שלומך ? אגב שיטת המנעות לא קיימת!! למידת המנעות ובריחה קיימת בחיזוק שלילי אשר מלמד כלב להמנע מהתנהגות לא רצוייה ע"י שהתנהגותו מפסיקה את הגירויי האברסיבי (אי נעימות) וחמחזקת התנהגות אשר בעטייה הופסק הגירויי האברסיבי..על כן זה נקרא חיזוק מהמילה לחזק התנהגות.. אשמח לענות לכל שאלה.

אתה צודק

פשוט רציתי לדעת, אם יש סטטיסטיקה. לדעתי, יש להתנות מכירה של קולרים חשמליים, חנק, האלטי וגנט'ל לידר, וכדומה בהדרכה כלשהי של מאלף או וטרינר. ממש כמו שכל אדם הנושא נשק, חייב לעבור הדרכה ומיטווח אצל מדריך ירי . אגב, פעם גם נשיאת נשק, לא הותנתה בהדרכה. שלומי טוב, תודה. שיטות הימנעותיות, הן השיטות הכוללות את הגירוי האברסיבי, והן אכן מחזקות התנהגות רצויה. זה השם אליו אני מותנה.

Ultra marine

New member
אני מנסה להבין פה משהו...

אמרת שאת הג'נטל לידר שמים בצורה רפויה כך שהוא לא מפריע... זה לא בדיוק מה שעושים עם חנק?! אמרת בשביל מה לעבוד עם רצועת 4-5 מ' שמתגמלת תא הכלב למשוך... עבדתי עם אבנר עם כלבה שהיתה לי. הייתי עושה איתה הליכות ולא מעט בכלל עם רצועת 10 מ' מסתרכת על הרצפה. הייתי מקצרת ומאריכה את הרצועה כל הזמן (בהתאם לתנאי השטח או סתם בשביל לשם העניין) והיא לא היתה מושכת כלל!! אין קשר בין רצועת 4-5 או 10 מ' לתגמול של הכלב לא למשוך.. אמנם עבדנו עם הכלבה עם הלטי אבל אני לא חושבת שזה מה שהפך את ההבדל בין רצועה 10 מ' מול 2 מ' לאפקטיבי. הסיבה שעבדנו עם הלטי היתה שהכלבה היתה מוסחת בקלות ועבודה עם הלטי עזרה לי למקד אותה כשצריך. אני חושבת שאתה בעל דעה "קיצונית" ואני לא חושבת שזה דבר בריא לכשלעצמו. כלבים (כמו אנשים) שונים זה מזה ודורשים לפעמים אתגור מהדרך הרגילה שבה למדת לאלף . לפעמים צריך להקשיב לקול של הכלב ולזרום איתו ולא לפסול דברים על הסף בגלל שהם "נורא פוגעים בכלב" (ע"ע כל נושא תיחום בכלוב טיסה שנחשב ע"י לא מעט אנשים כ"התעללות נוראית בכלב"!)

רֵעוּת

New member
לא הבנתי, ה"ויכוח" הוא בין הלטי לג'נטל לידר?

מה ההבדל בינהם? (מלבד ההתאמה של הג'נטל לכלבים פחוסים) האם ההבדל הוא שההלטי רק לוחץ על האף להגדרת מרות ואילו הג'נטל גם לוחץ על האף להגדרת מרות וגם לוחץ על העורף ואומר "זה בסדר אמא פה"? או שה"ויכוח" הוא באופן כללי בין שימוש בהלטי/ג'נטל לידר לשימוש באביזרי אילוף שמבוססים על כאב? האם אתה מדבר כאן על תקשורת וחינוך של כלב "נורמאלי" שיש לפתח שפה משותפת בינו לבין האנשים שלו? או שהמאמר הזה מתיחס לכל כלב בכל מצב נפשי כולל כלבים שהתקשורת שלהם לקוייה מסיבות שונות וזקוקים לשיקום התנהגותי ספציפי למצבם? (המילה ויכוח היא בכוונה במרכאות כי אני מעדיפה לראות בזה דיון מעניין ולא ויכוח)

AllRed

New member
ההרגשה שלי היא שמדובר רק על כלבים

"נורמאליים" שבעליהם סה"כ זקוק להכוונה וייעוץ ולא לשיקום ממשי בתוצאה מסיבה כזו או אחרת. אני לא מבין איך אפשר ללמד כלב ללא אמצעי ענישה/גירויים שליליים (וכמובן י-ם של חיזוקים חיוביים, א"א אחרת) לא לטרוף ילדים ברחוב או חתולים שהרי מדובר בסכנת חיים והכלב חייב להבין זאת. בדיוק כמו בטבע, לא הורגים/מנדים חבר להקה אלא אם כן הוא מהווה עול קשה מנשוא, בדיוק כמו שכלב לא אמור לתקוף ילד מ"הלהקה" שלו בבית, אלא אם כן יש חוסר תקשורת או טראומות מן העבר או אלוהים יודע מה העבר על כלב ששוטט והתגלגל.

גל כתב

New member
שיקום התנהגותי לכלבים...

שלום, שיקום התנהגותי לכלבים ולא משנה עד כמה הם אגרסיבים צריך באבחנה מדוייקת והרבה עבודה אינטואיטיבית.

AllRed

New member
לא אמרת בעצם כלום....עשית הכללה שכל בעל

מקצוע שמכבד את עצמו יעשה בטרם הוא ניגש לשיקום כלב. איך תלמד כלב שתוקף ילדים בביתו להפסיק לתקוף? - שפת גוף? - אינטונציה? - מעניין לשמוע.

רֵעוּת

New member
זו תשובה לשאלה שלי?

אפשר לקבל משהו יותר ספציפי? יש בפורום כמה שאלות טריות בנושא התנהגות חלק על התנהגות גורית או כלבית טבעית ואחרות מתארות בעיות. אשמח אם תגיב לשאלות אלו כדי לנצל את הההזדמנות ולהדגים את כוונותיך. ועוד שאלה, ברוח היותר פילוסופית. איפה עובר הגבול בין אלימות לתקשורת? האם להחזיק כלב בבית ולטייל איתו רק בהשגחה זה לגיטימי? או שזה אלים וכלב צריך שתהייה לו אפשרות לצאת ולהכנס כרצונו? האם לסרס כלב זה לגיטימי? או שזו אלימות להתערב בגוף הכלב? האם להבהיר לכלב את אי שביעות רצונך בטון נמוך או מבט נוזף או תנועת ראש זה לגיטימי? או שזו אלימות לתת לכלב תיקון משום סוג. מה היתרון של הימנעות מיחס על פני מתן יחס והבהרת כוונות? האם משיכה בג'נטל לידר היא תיקון לגיטימי?

מחכה לקובה כשתגיע ../images/Emo140.gif גל אני מסכים עם לא מעט

מדברך, אך אתה מדבר איתי על לימוד הכלב להתניות ופקודות ואני מדבר על אלימות שפרשת לקולרים האחרים מהגנטל וההלטי. והנחרצות שהם כלים אלימים. ואינך מתייחס לעמדתי בנקודה זו ועל ההשלכות ללקוחות וכלבים ועל פסילת כלי אילוף אחרים. כאחד שמלמד דורות של תלמידים איני יכול שלא להתייחס לקיבעון והצרה וחסידות למנטרה אחת באילוף כלבים.אני מלמד איך לעבוד עם כל כלי עזר באילוף אך כלי העזר הם כאפס לעומת שפת תקשורת נכונה עם כל טיפוס וכל מזג של כלב. והכלי האמיתי הוא האדם והמאלף עצמו..וחשוב להבין את דרכי למידה של כלבים ושל חוקי הלמידה עדין לא קם ולו מומחה אחד להתנהגות אשר סתר את חוקי ההתניות של פבלוב סקינר ותורנתייד אשר כל האנושות לומדת דרכה..כולל אותם המומחים. ואתה מתייחס ומגן על הגנטל. לא כאן הבעיה ,הבעיה היא שאתה משתמש בעונש ע"פ תיאורך ואינך יודע זאת או שבאמת אינך מבין . אסביר . הדרך בה תיארת איך אתה עובד עם הגנטל בטיול, ברגע שאתה עומד בטיול ובזמן שאתה מושך קלות אם אינך מבין שאתה משתמש בגירויי אברסיבי במשיכה ? איך לדעתך במוחו של הכלב נעשים ההקשרים בין המשיכה לבין זה שהוא אמור לעמוד ? הענה לך, אתה מציג לו גירוי אברסיב י(גירוי בלתי נעים) להתנהגות לא רצויה (ההליכה והמשיכה קדימה) הכלב מציג התנהגות לאחר מכן הוא מקבל משיכות קלות (גירוי אברסיבי = עונש) למעשה הכלב עומד בכדי להפסיק את הכאב אתה מדבר על רפלקס הלחץ הרפלקס קשור למערכת העצבית הקולטת את עוצמת המשיכה וזה מכאיב לו ..מאחר ונתת עונש הן ע"י העמידה אשר גרמה למשיכה או במשיכות קלות התנהגות הכלב מפסיקה את הכאב על כן הוא בהדרגה ימנע להבא להתקדם קדימה. עונש כפי שהבנת מדברי ניתן לאחר התנהגות.. והוא מקטין התנהגות מאחר ואם העונש יוסר ההתנהגות תחזור. אני מעדיף ללמד שאת העונש יינתן בד"כ כשהמאלף אינו מספיק להגיב והכלב גילה התנהגות וכמובן שחובה לחזק לאחר עונש. אך מאלף העובד לסירוגין עם חיזוק שלילי וענישה הוא מאלף בכמה רמות ממאלפים אשר אינם מבינים שתהליך האילוף הוא אביטואצייה אשר חשוב להבין בדיוק איך להציג לכלב מה אנו דורשים ממנו בהתנהגותו. מאלף אשר מבין את ההבדלים ופורס את פעולותיו אחת לאחת וידע מתי הוא מתכוון לחזק ע"י חיזוק שלילי ומתי לתת עונש ואת עוצמתו כלפי האינדיבידואל שאיתו הוא עובד יצליח להתקדם במהירות ונכון ועם כלב המבין בדיוק מה נדרש ממנו על כן הוא יעדיף לרצות מאלף זה. ופחית הרעשה היא עונש ולא בגלל שהיא מרעישה ומלחיצה אלא כי היא מופעלת לרוב רק לאחר שהכלב גילה התנהגות ...ומה כל כך רע להסביר לכלב השוקל 30 ק"ג כפי שקרה לי היום כשנכנסתי לחצרו הוא קפץ עלי ושרט אותי, שלא לדבר על הבוץ שהוא השאיר עלי..הבעלים רוצים להיפתר ממנו כי הוא הרס והשמיד ונשך .. תוך כדי הפגישה אי אפשר היה לשבת ולשוחח כי הוא הפעיל את כל בני הבית וידעתי שאם לא הפסיק את התנהגות הכלב בסופו של דבר הבעלים לא יהיו מרוכזים ויוותרו. כי אין להם סבלנות לאי נעימות שהכלב גורם בהתנהגותו ..ביקשתי פחית הרעשה הם לא הבינו מה קרה לכלב בקפיצתו הראשונה הרעשתי עם הפחית כעונש... כמובן הוא מיד נסוג ובאותה השנייה קיבל נקניק בהפתעה על התנהגותו הנסוגה לאחר עוד שני ניסיונות הכלב שכב לידי בשמחה אתה יודע למה ..כי סוף סוף מישהו התייחס אליו וביצע איתו תרגיל שאם לא תקפוץ (הימנעות) תקבל גמול של נקניק ובעיקר תשומת לב ממני "כלב טוב" וחיזוקים. ראה איך דרך ענישה ללא מגע הכלב התחיל לרצות אותי ושמח על העונש. מחר כלב זה מגיע לטיפול. ראה כמה חשוב לא להיות מקובע ולא להצר את דרכך בטיפולי התנהגות בעיקר ולא רק בחינוך ואילוף אלפי פנים לאילוף ורצוי להכיר תמיד יותר מדרך אחת. לאחר שהבנו שגם אתה משתמש בעונש למרות שלא תסכים איתי בגלל הקיבעון, אך על כך יש ספרות בפסיכולוגיה .גל לא קיים מאלף אחד ומחנך אשר אינו מעניש העונש גם הוא כלי בלמידה .וכל עוד הוא ניתן במידה הראויה להתנהגות ולסף הגירוי של הכלב . הרי לא נבוא עם טנק להעניש נמלה... גל אני אוהב כלבים לפחות כמוך וכל חיי אני מלמד לא להשתמש באלימות הרי אני משתמש בהלטי מעל 10 שנים ואני מבין את ההבדלים בהחלט. ולו רציתי לשעמם את הגולשים הייתי מעיר את הערותיי המקצועיות לגבי ההבדלים בין ההלטי לג'נטל אך בקצרה ממש מתוך הבנה שההלטי נכון ומרגיע את הכלב והוא לוחץ לא פחות מהגנטל את נקודת טיגמוטקסיס נקודת לחץ חיובית (רפלקס).. ולניסיוני יש לו שליטה על הסרת הגירוי טובה יותר מאשר לגנטל ובחיזוק שלילי ההלטי שולט על האף וכיוונו טוב יותר מהגנטל למרות חמשת הנקודות הלחץ מופעל בדיוק על אותה הנקודה ..אך זהו לדיון אחר...ראה בתמונה היכן הלחץ מופעל בעיקר... שוב איני מתווכח עמך על הדרכים "ההומניות " מזכיר לך שהדיון היה על חנקים וקולרים לומר לו לאלו שכן משתמשים ...שימוש מושכל הוא שימוש נכון לכל כלי. כשתעבור לי-ם אתה מוזמן לארוחה ולא כמו הפעם הקודמת
אשמח לענות לכל שאלה

גל כתב

New member
להורדת יחס יש יותר משמעות מכל כאב לכלב!

אבנר, כפי שהראת בתמונה עם הזאבים כך הג'נטל לידר עובד מדבר בשפה שלהם לא חונק,צובט או מחשמל שזו שפה שבני האדם המציאו כדי לתקשר עם הכלב לחנוק ולחשמל. ופחית ההרעשה לגור שנושך, גרוע מאוד וכבר הסברתי למה. כאשר אתה נכנס לחצר והכלב קופץ עליך משמחה עם כל הבוץ, אל תכנס לחצר הרי זה מה שהכלב רוצה יחס. חכה כמה צעדים ליד הגדר כאשר הכלב ירד מהגדר אז צעד אחד קדימה אם הכלב שוב קפץ צעד אחורה הכלב ירד, שוב צעד קדימה הרי הוא חפץ בתשומת לב אשר מתלווה עם האדם אשר מגיע הביתה וזו המוטבציה איתה עובדים עם הכלב, הוא יבין שכדי לקבל את היחס הוא צריך להיות רגוע ולא עם שתי רגלים על הגדר ואחר כך על האדם שנכנס. זה מה שמעניין בעבודה הזאת, המורכבות ולא פתרונות של פחית רעש על כל דבר, אין לזה סוף. החברה פבלוב, סקינר, פוקס, קינג ואליוט כל אלה חוקרי התנהגות וזאולוגים לא ידוע לי על שימוש שהם עשו עם חנק וחברותיה ל"אלף" כלבים זאת ועוד שאנו בתור בני אדם התפתחנו וכפי שההצלפה בילדים בבתי הספר נעלמה מהעולם לפחות בעולם המערבי כך גם בסופו של דבר אותם כלים אשר בונים גישה אלימה לתקשורת עם כלבים. מה אז הילדים לא היו מחונכים? לא היה דבר כזה חוצפה. האדם הנאור קודם כל הבין כי אין מקום לאלימות בחינוך ילדיו ואז ועד היום נוברים בשיטות חינוך לילדים מה שהכי מצחיק שאם מביטים בלהקת זאבים לומדים שהם אינם משתמשים באלימות כדי לחנך את חברי הלהקה הכל מאוד מסודר ואת החינוך הם מתחילים מהיום בו הם נולדו ולא כפי שסברו עד לא מזמן פה בארץ שאת חינוך הכלב רצוי להתחיל בגילאים של 6,7,8 חודשים. כאשר כתבתי תוכנית עבודה לגורים לפני יותר מעשור, אנשים הרימו גבה וטרינרים לא קבלו שלא לדבר על מאלפים ההוכחה היום שיש יותר יותר כיתות גורים בעולם וזה מתפתח גם בארץ. לכן יש לי את הסבלנות להמתין עד אשר יוציאו מחוץ לחוק את כל האביזרים לחינוך הכלב אשר גורמים נזק בקשר בין האדם והכלב. לידיעה הובחנו מצבים של בני אדם עם התייחסות אלימה ביותר לכלב והכלב תמיד בה בכשכוש זנב וזה בגלל שהוא רואה בנו חברי להקה זה עד כמה חזק קשר הלהקה. כאשר נכנסים לבית והכלב מתייחס אלינו באופן מדהים בעדינות "וכבוד" באופן אשר מעורר פליאה את בעלי הבית ולבעלי הבית הוא עושה צרות, זה לא כי זרקנו פחית רעש עליו זה כי באופן טבעי ההתייחסות לכלב נקודתית עם בליטוף ואם במבט ולכן הוא רואה אותנו כמנהיגים, בלהקה יש הרבה חוסר יחס מהפרטים הגבוהים לפרטים הנמוכים ואם זה כלב אומגה אשר ברוב המקרים מאובחן כאלפא על ידי בעלי מקצוע גם וטרינרים, חוסר היחס עושה לו טוב כי הנה נכנס משהו אשר אני בתור כלב החי בבית ללא מוביל עדין ואחראי יכול להרגיש עכשיו יותר רגוע ושליו. כלים כמו הורדת יחס (וזה בה בתוכניות רבות ומגוונות תלוי בהתנהגות הכלב והבעלים חשובות ויותר אפקטיביות) מאשר הכלים שהוזכרו קודם(חנק וחברותיה) ושוב אלה כלים הבונים קשר לא בריא, גישה אלימה ולא מתפשרת לכלב! בואו נלך הכי רחוק יחד אתכם כל בעלי המקצוע העושים שימוש עם חנק וחברותיה, נגיד בגלל שאתם מקצוענים בשימוש עם החנק ו"אילפתם" מאות כלבים ונזרום עוד אתכם וזה היה בלי טיפת כוחניות ואלימות האם אתם סוברים שהבעלים יהיו מקצוענים כמוכם בשימוש המכאיב לכלב, מתי כן להכאיב ומתי לא? אני חושב שכולכם יודעים את התשובה, צאו מהמסגרת המקבעת אתכם (לא אותי אני כבר התנסתי עם חנק) תנסו להגיע ולפעול אחרת ולא לבוא בתרוצים "זה כלב אגרסיבי לבני אדם חייבים לחשמל אותו". אלה להבין מאיפוה נובעת התוקפנות ולטפל רק כך תגיעו לתובנות עמוקות יותר בטיפול בכלבים וחיבורם לבני האדם. יום טוב. יש הרבה סוגי קובה תבחר.

מרוב עצים לא רואים את היער../images/Emo201.gif

הי שוב אייל אני מאוד מיתרשם מדברך ומיזדהה אם חלקם אני תוהה לגבי אחזוי ההצלחה בגישה זו מיכוון התהליך שאתה דורש מבעלי הכלב הוא מאוד תובעני וסבלני מיצידם . החלק הקשה ביותר שלנו כמאלפים הוא הכשרת והנעת הבעליים בתהליכים שאתה מתאר בעל כלב ממוצה לא ישרוד שבוע ( פרט לגורים בגיל מאוד מוקדם ) ושוב אשמך אם תיצור קשר ישיר איתי [email protected] אייל קליין ושוב סליחה על שגיעותהכתיב

AllRed

New member
אתה מתאר עולם אוטופי מידיי....מצטער.

אני מבין את הגישה ומהיכן היא נובעת וברור לי מעל לכל צל של ספק שבהרבה מקרים כאשר יש סבלנות ורצון גם היא ניתנת ליישום. אנחנו חיים בעולם שמשתנה כל הזמן, הדרישות של לקוחות הן לרוב בלתי מתפשרות וחסרות סבלנות. ללא מתן פיתרון מהיר (שאינו כולל אלימות וברוטאליות! כלל וכלל!!), יעיל ואפקטיבי (ולא רקאחד מהם) הרבה כלבים ימצאו עצמם חזרה בעמותות והסגרים. קשה לי לקבל את הגישה שלך בגלל מצב הכלבים בארץ שהוא בכי רע ואתה יודע את זה. כחבר עמותה המתנדב בהסגר עירוני אני עד לחוסר סבלנות והתפשרות מצד בעלים, כיצד הם זורקים את כלביהם למות. עם חלקם אפילו יוצא לי לדבר ולשאול מה קרה, למה מוותרים? - אצל כולם, כמעט, אותה תשובה. הכלב עושה בעיות ואין זמן לטפל ואף אחד אחר לא רוצה אותו. אני חייב לציין שאת הכלב שלי התחלתי לאלף לפני חצי שנה עד לרמה של איזון בדברים שמציקים לי ומסכנים אותו. עשיתי שימוש בגירויים שליליים, פחית רעש, עונשים וה-מ-ו-ן חיוקים חיוביים והקשר שלי איתו פשוט פורח. מדובר על כלב בן 9 וחצי עם התניות קשות מאוד והתנהגות בלתי מתפשרת לכלבים אחרים. הכלב רוצה את הקירבה שלי למרות העונשים (שהיו סה"כ אמירת המילה "לא" ואולי תיקון עם הרצועה) ולמרות החיזוקים השליליים.

גם ילדים אוהבים את הוריהם המכים

כמי שמתנדבת בבית מחסה לילדים שהוצאו מבתיהם בעקבות התעללות הוריהם בהם, אני יכולה לספר לך שהם הכי אוהבים את הוריהם ואפילו מוכנים לספוג כוויות סיגריות על עורם הרך - רק שלא יפרידו ביניהם. הכלב שלך ירצה בקירבתך גם אם תתעמר בו. זה עדיין לא אומר שזו הדרך הנכונה.

AllRed

New member
יש קירבה ויש קירבה. לא מסכים איתך.

אני מדבר על קירבה שפורחת ולא מכורך הנסיבות שהוא חלק מהלהקה.

למעלה