צריך עזרה/פתרון

AllRed

New member
את זורקת סיסמאות חסרות תוכן לאויר שוב פעם.

מה זה קשור בכלל? כלב נאמן מכורח המציאות של היותו חבר להקה והאינטינסקט שלו לשמור עליה ועל קיומה. האם זה אומר שבלהקה שירעיבו אותו ויתעללו בו (קרי, הבעלים) הוא יעדיף להשאר בה אם תציגי לו להקה אחרת טובה יותר? - האם הוא יעדיף להשאר אצל הבעלים המתעללים ולא במקום שמשרה עליו אוירה חיובית וחיונית להשרדותו? - יצר הקיום הבסיסי ביותר שלו ושל כל בעל חיים יהיה להמשך לאותה להקה אלטרנטיבית המקיימת את אותם הצרכים הבסיסים לקיומו. לגבי נאמנותו של כלב לעומת נאמנותם של בני אדם....גם כאן אני לא מסכים איתך. את מכלילה מידיי ומשתמשת בסיסמאות. תגידי את זה לחייל שרץ לתופת להציל חבר שלו, תגידי לאבא שיגן על ילדיו בעת סכנה, תגדי לאלה שתורמים דם או תורמים איברים. זו נאמנות בעיניי. תסבירי משהו, למה כלב שעבר התעללות מצד גורם אחד בבית, בעוד שהגורם השני התייחס אליו בחיוביות, יגלה המון אמביוולנטיות ביחסו כלפי הגורם המכה. דוגמא, כאשר המכה יקרא לכלב אליי הוא יגיע בראש מושפל, יגיע במעגלים ולא יביע נכונות להתייצב בפניו אלא בגלל שקיבל פקודה, בעוד שהגורם החיובי יקרא לכלב "אליי" הוא יגיע בריצה מכשכש בזנב בשמחה. הכלב יודע טוב מאוד איפה כדאי לו להיותואל תבלבלי שייכות מכורח הנסיבות ללהקה לבין נאמנות לחברי הלהקה.

בוקר טוב ענת רפואה.....

מעניין שדווקא אנשים כמוך שנוטים להאשים אותנו הם הראשונים לבקש את עזרתנו. שאני אזכיר לך את מקרה חילוץ הכלב ממסובים, שפנו אלי בשעה שבע ועשרים בבוקר בבהילות, להזכירך את היית אחת מהפונות. ולהזכירך, שרק בגללי, "המתעלל הגדול", אותו כלב (לאקי קראתי לו) ניצל מהמתה. לא את היא זו ששיקמה אותו תקופה של כארבעה חודשים אינטנסיביים. אבל לבקש ידעת.לראות אותך מבקרת את הכלב ועוקבת אחרי שיקומו שכחת ולא הגעת. אז אל תספרי לי על מוסר. מעניין שכשדיברת איתי בטלפון, לא קראת לי מתעלל. אם אינך זוכרת את המקרה, אני אפנה אותך לאנשים שיזכירו לך.

../images/Emo46.gif ענת, כרגיל אינך יודעת מה את שחה

אני כמקור ראשון - כאדם שעבר בילדותו התעללות והתאכזרות נדירה וקשה על ידי אבא ,מתרעם על דברייך על ילדים שחווים התעללות וממשיכים לאהוב את הוריהם. אני שונא אותו עדיין, איני יודע ולא מעניין אותי היכן הוא קבור. "כל כך לא רציתי שיפרידו בינינו" - עד שברחתי מהבית לקיבוץ...! העולם שלך עטוף בהתיפייפות נפש ובאמירות לא מוכחות ולא עובדתיות. חשבתי שזה רק לגבי כלבים אבל מסתבר שגם עם ילדים.. כל הכבוד לך על עבודתך עם ילדים אלה
אך אל תאמרי אמירות כאלה מבלי שאת יכולה לבסס את הדברים. ושוב, אני מדבר ממקור ראשון כמי שחווה את הדברים האלה על בשרו. אל תעמידי עצמך במקומי ובמקומם ואל דברי בשמם של אנשים שאינך יודעת מה הם באמת חווים ומרגישים.

מצטערת אם נפגעת מדברי

ומצטערת עוד יותר לשמוע שעברת בילדותך התעללות. כואב לי לשמוע על כך. עם זאת, כמי שנמצאת בקשר עם עשרות ילדים כאלה, אני בהחלט יכולה להעיד על אהבתם האמיתית להוריהם למרות ההתעללות. יש יוצאים מהכלל, אבל הרוב אוהבים ומוכנים לסבול רק כדי להיות איתם (הילדים עליהם אני מדברת הם בגילאים 7 עד 14, אגב).

גל, היה ממש נחמד לדון אתך

אך אתה חי, כפי שכבר נכתב פה, בעולם אוטופי ומנסה למצוא חן. אני רק מאחל לך הצלחה בדרכך. אינך נותן שום טיעון מקצועי רציני. אתה מדבר על תנאי מעבדה סטריליים. לידיעתך, כבר 20 שנה אני עוסק בחינוך גורים החל מגיל 6 שבועות, כך שלא שמענו שום חידוש, גם עליי אמרו שאני מטורף, בפרט בגלל השימוש בכלוב טיסה (ויש כאלה שאומרים זאת גם היום...). אתה רואה את הדברים בצרות עין קיצונית, איני יכול לדון אתך בצורה מקצועית כי אתה עוטף את דברייך בפילוסופיות לא הגיוניות ובלתי יישומיות בחיי היום יום של בעלים עם כלביהם. הרי אף בעלים לא ישקיע שנים בחינוך כלבו בדרך שאתה מציע. לעניות דעתי, זה נובע מחוסר ידיעה ולמידה של תהליכי למידה של כלב, הפסיכולוגיה הכלבית, התקשורת הכלבית ועוד. (אגב, אתה מוזמן להגיע אלי לראות כלב שאולף רק בעזרת נביחות וגרגורים - האם זה חידוש בשבילך?). איני יודע מהיכן רכשת את הסמכתך, אבל נראה על פניו שהדברים נעשים על ידיך בצורה אינטואיטיבית ובמטרה לשאת חן בעיני אנשים. הוכחתי לך הרי בצורה מקצועית, מלומדת (סימוכין אוכל לשלוח לך במייל) ומוכחת שאתה גם משתמש בעונשים ושאינך מודע להם כלל, אתה משתמש במשיכות של הג'נטל - מהן משיכות אלה אם אינן עונש? אין למידה ללא עונשים. אך לא קיבלתי ממך תשובה רלוונטית. אתה הולך סחור סחור בטיעונים פילוסופיים אוטופיים לא מציאותיים ובלתי ישימים. פבלוב, אגב , אולי לא השתמש בחנק אבל עשה ניסויים אכזריים ביותר בכלבים, כך שכדאי לך לקרוא לגבי העבודה שעשה בנושא רפלקסים והתנהגות. היום סביר להניח שהיה נכנס לכלא על ניסויים מסוג זה. כמו שאתה וכמו שענת רפואה ממליצים, ואני בטוח שזה מכוונה טובה, אתם רק מסייעים לכלבים להיזרק מהבית!!!! אל תיקח את זה באופן אישי, איני בא לזלזל בך - אבל יש פער רציני בינך לבין אנשי מקצוע שמבינים באמת את תהליכי הלמידה של הכלבים ואשר הוכשרו בצורה מתאימה ולא הוכשרו על ידי האינטואיציה שלהם בלבד. לטעמי ומבחינתי אין טעם לדון בנושא יותר באופן מקצועי. השקפתך מקובעת וקיצונית - כולם משתמשים בשיטות אלימות ואתה היחידי שלא. אז שיהיה....! אגב אין קשר לבין התובנה המקצועית שלי לגביך לגבי האדם שאתה ונמשיך להיות חברים. אולי אני ויתר המאלפים אפילו נצליח לשכנע אותך :). אני לא מוותר על הקובה. אני בוחר קובה אדומה
אשמח לענות לכל שאלה

לא יאה, אבנר

לא יאה ולא מכובד מצדך לבקר את גל כפי שאתה עושה כאן, או להאשים אותו ואותי בסיוע לזריקת כלבים מהבית (אין לך מושג כמה כלבים אני מצליחה להשאיר בבית, מדי יום). הצעת הקשבה, אך לא הקשבת. הקובה לא מחפה.

ואנו כל המאלפים מבוקרים על "אלימותנו" לכלבים

אנ מאלפים העוסקים במקצוע באופן מקצועי ומלומד לאחר השקעה של שנות לימודים רבות. אדם כותב מאמר ומאשים את כל המאלפים הקיימים באלימות כלפי כלבים מכיוון שלא עובדים על פי שיטותיו האוטופיות. אין אני מוכן שיבקרו אותי על אלימות מבלי לבסס את הדברים. מי שייפגע מדברים אלו הם בעלי הכלבים בעצמם מאחר והם לא ישתמשו בבעלי מקצוע מיומנים אשר השקיעו בלמידה ועובדים על פי עקרונות לא אלימים והעיוות העיקרי הוא שגל מדבר רק על המעטפת ולא על התוכן. כוונתי היא שהוויכוח המקצועי הופך לוויכוח שאינו מבוקר, מבוסס או כזה הנשען על תיאוריות שונות בפסיכולוגיה לגבי למידה. על כן איני יכול לדון באופן מקצועי עם אדם שנותן לי תשובות שאינן קשורות כלל לתוכן. הסתכלי בכל תגובותיי לגל וראי שהדבר העיקרי שהתרעמתי כנגדו היה השימוש במושג אלימות וזאת נאמר מבלי להבין כלל את תורת הלמידה בכלבים. הצלתי ואמשיך להציל כלבים מתוך אהבה מבלי לפגוע בנפשם ומתוך הבנת התוכן של הכלב, הבנת התהליכים הנפשיים העוברים עליו ואופן הלמידה שלו. כפי שאני העליתי תכנים מקצועיים המוכיחים את טענותיי, ציפיתי לקבל תגובות דומות שיישענו על התכנים המקצועיים ולא על מושגים מעולם שכולו טוב. ולא במשלים לא מציאותיים. אני תמיד מוכן להתווכח ברמה המקצועית כשמדברים באותם מושגים אבל לעניות דעתי , כעוסק ומלמד את המקצוע, אני רואה פה פער משמעותי בהבנה הכלבית. אדם שנותן לכלב עונש ומציג את המושג כלא קיים - לא מבין את הבסיס של התורה כולה. על כן כשבאים לבקר אדם, צריך להוכיח בצורה ברורה ועניינית את הדברים. זכרי שהביקורת מופנית לכל המאלפים אשר משתמשים באותם כלים שציין (חנק וכו'). טענותיו חסרות שחר. עבודתו לא שונה משלי רק שאני קורא לילד בשמו "עונש" בעגה המקצועית והוא מקיים את אותם עונשים, אך משלה את כולם שאינו עובד עם עונשים - האם זה על מנת לשאת חן או חוסר הבנה? כשאנחנו המאלפים עומדים תחת ביקורת חמורה מאין כמוה, אעמוד על כך ואבקר את מבקריי בנקודות שאני חושב שהן לא נכונות. נ.ב. הצטרפת גם את להאשמה באופן גורף וכך הרמקולים הנשמעים מכם לציבור הרחב מטעים את הציבור. וזאת הטעיית ציבור מחוסר ידע ברור. אשמח לענות לכל שאלה.

רֵעוּת

New member
ליאה רוצה להגיד משהו למי שאומר על אבנר "אלים"

תזהרו ממני, אני מאחוריו, ואני יודעת להרביץ...וופ (או במילים שלה "נו בחייאת רעות, תזרקי לי את המקל הזה כבר" וגם..."נו רעות, לא הבטחת שנוסעים לבקר את אבנר? אני רוצה לשחק איתו...ועם פרי...ועם טליה וגלשלי")

AllRed

New member
אני שומע ניסים ונפלאות עליה רעות, אני חייב

לראות במו עיניי! יש מצב שאני בא לקחת את צ'יקה בשבת וואולי אבוא לבקר.

רֵעוּת

New member
אנחנו נשמח

אם אתה רוצה לקחת את צ'יקה אני אשמח להביא לך אותה להרצליה בבוקר וכשתחזיר אותה תבוא לבקר אותנו (אתה יכול לבוא עם צ'יקה גם).

AllRed

New member
זה יכול להיות מעולה!!!

נדסקס על כך! אני גם אראה את סטאר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כפרה עליה!!

drora121

New member
חבל שאנשים שמתיימרים להבין התנהגות לא מעודדים

רב שיח גם אם הוא מבוסס על חילוקי דיעות מושכלים. לנפנף במילה אלימות זה בפשטות להטעות את הציבור במתק שפתיים שאין מאחריו דבר וחצי דבר. אף מאלף לא נהנה "לערוף" ראשיהם של כלבים וכפי שציין אבנר, ברוב המקרים טובתו של הכלב ועתידו תלויים בטיפול התנהגותי קיצוני ואין בכך משום להפוך מאלף המשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו כמי שנהנה מלגרום לכלבים סבל. בכל הצורך האובססיבי להוכיח בשער כל מי שלא מסכים איתך, או שפועל בדרכו שלו הוא צורך כפייתי להיות צודק ואין בכך משום עזרה ממשית לכלבים שעומדים בפני נטישה. וכפי שאיני מסכימה איתך שיש להחזיק בחיים בכל מחיר כל כלב ויהי מה, גם אם אין לו כל סיכוי לשיקום פיזי או התנהגותי ואין הוא בר אימוץ; ולמיטב הבנתי הרדמת כלב אומלל כזה היא יותר הומנית מהשארתו בחיים לאומללות אין סופית; כך גם אינני יכולה להסכים איתך ששימוש בכלובי הטסה, מבחר הקולרים וכלי העבודה הנוספים העומדים לרשות המאלף המקצועי הינם התעללות. לדעתי, זו גישה שגורמת יותר עוול לכלבים מאשר עוזרת להם. כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי. בכל שאלה, בעיה או התלבטות אשמח להיות לך לעזר.

גל כתב

New member
עדיין לא נתת תשובה פשוטה לגבי הגור שנושך...

שלום אבנר, אם אינך מסכים עם דבריי למה יצרת קשר עימי ואמרת לי כי מאמרי מוצאים חן בעניך? הרי מה שאני כותב נוגד את גישתך לכלבים. למה באנגליה ארץ אוהבת חיות אולי מספר אחת בעולם שלא לדבר על אנשי המקצוע זה יהיה מחזה נדיר ומזעזע שם לראות כלב עם חגורת חנק? להתבונן בלהקת זאבים, אין אלימות הכי פשוט בעולם, שם יש את כל התשובות. אם הייתי רוצה לשאת חן באנשים (וזה כל כך לא שייך לדיון מקצועי) הייתי פשוט מסכים עם דברך! מי שמשייך את הג'נטל לידר לקטגוריה של חגורת החנק כנראה אינו יודע לעבוד איתה. מה לא הגיוני בהורדת יחס? הכי גרוע לפסול גישה שאתם לא ניסיתם (כזכור אני עבדתי עם חנק אף פעם לא דוקרנים וחשמל). מקווה אני שההסבר על כלב שקופץ על הגדר היה מובן. לילה טוב, נתראה בעתיד...

גל ראה תגבותיי לרוח המאמר ..אני מסכים עם רוח

הדברים אך כשאתה מאשים מאלפים באלימות ללא ביסוס כלל לאורך כל התגובות הוקעתי את המינוח אלימות ואתה ממשיך ומחזק את האשמה בתוגובותיך ..... ציטוט מתגובתך " חנק, דוקרנים, חשמל ופחית הרעשים {דוגמא לפחית-גור (ועוד בגיל כל כך קריטי) אשר נושך מחפש אינטרקציה. פשוט לתת לו את הדבר ההפוך חוסר אינטרקציה ולא להבהיל אותו עם רעש כי עדיין הוא לומד לבנות קשר עימנו ואנו לא רוצים שיקשר את קרבתו אלינו עם רעש מפחיד.} הם אמצעים הבונים גישה אלימה ולא מתפשרת עם הכלב! אין תוצאות כאן ועכשיו מה שרוב בני האדם אוהבים, זה לא מכונית "תקן וסע" בניית קשר אורכת זמן. זאת ועוד שמטרת כל בעלי המקצוע ללמד סבלנות עם הכלב וזו הגישה ההפוכה. כן כל מי שמשתמש ברצועה זו הוא אלים לכלבו!" סוף ציטוט. הסביר מדוע אני ממליץ לא פעם להשתמש בפחית הרעשה לגבי נשכנות ובעיקר עם גורים,,, גור המחפש אינטריאקציה חברתית ע"י נשיכות של ידיים ( ומזיק ומכאיב לבעלים )מפתח התנהגות נשכנית ואם לא הגיב הגמול על הנשכנות יגביר את חוזק הנשיכה ויגביר את מעמדו בלהקה..(מאחר ומשחקי גורים נועדו בעיקרם ללמוד והגדרת מעמדות) .וזאת ע"פ שיטתך. אני מגיב ע"י ענישה מרוחקת ( חשוב מאוד ללא קשר עין) אשר מפסיקה התנהגות לא נכונה מאחר והגמול הוא גירויי אברסיבי...אך לא רק להגיד לא ולהרעיש..אלא החשיבות היא לתת לו אלטרנטיבה שתגרום לו ולמשפחה אינטריאקצייה חברתית עשירה מובנת והמתחילה להגדיר לגור גבולות..ענישה מרוחקת אינה פיזית (למרות שאתה כותב שהיא אלימה.) אם העדיף להתעלם ע"פ שיטתך (וראוי לציין שלא רק אתה אלא אני שומע על רבים הממליצים כך) זה אומר שאני מגלה לגור במקרה זה "הסכמה" למעשה הוא ינשך אותי ואני התעלם כשהוא תלוי לי על הגיד בקרסול.? על כן הפחית היא הדרך הנכונה להניא את הכלב ממעשיו ע"י רעש לא נעים..אך אל תשכח שכמטפל התנהגותי יש לתת לגור אלטרנטיבה לנשיכת בעלים..כך לא הכיתי אותו. ולא צעקתי עליו.. והוא חדל.. וממשיך לשחק בשמחה אחר כדור או צעצוע אחר..וכלב כזה יקבל הרבה גמול חיובי מאחר והוא הבין מיד את הגבולות כך שמראש הוא להבא לא יכנס "לצרות" .גם זו מודיפקצייה התנהגותית בבואנו לפתור התנהגות נלמדת ושאינה מתאימה לבעלים או לסביבה. התעלמות ואי תגובה כלומר להיות פסיבי מול התנהגות כזאת כמו שאתה מציע ברוב המקרים מעמידה אותך נמוך בהיררכיה.. . על כן יש לראות את כל התמונה ולא רק את הכלי ..וזו הסיבה שאתה אומר שאני אלים. ( מה שלא הוכחת עד כה ) שוב המאמר נכתב ברוח נכונה והלוואי ויקרה כך ואמרתי זאת גם כאן ולא רק בטלפון, אך אתה מאשים ללא כל ביסוס את שאר המאלפים שהם אלימים ואני בתוכם... גל לשאלה אחת לא עניתי (האמת שעניתי על מקרה קפיצות) ואני שאלתי אותך המון שאלות ולא ענית לי כלל..כמו שימוש בעונש וגירויי אברסיבי????? גם אני מחכה לתשובות מרובות ששאלתי לאורך הדיון. ואין זה אומר כשאין הסכמה חייבים להיות אוייבים..
ואפשר להמשיך ולהמשיך בסיעור מוחות הוא רק מבורך בעיני. אשמח לענות לכל שאלה. .

גל כתב

New member
נשיכות גורים.

נשיכת גורים מאת: גל כתב מניעת נשיכה תוך כדי משחק בחברה של להקה, ברגע שגורים הופכים פעילים הם משחקים משחקים פיזיים אחד עם השני ומציקים לבוגרים על ידי משיכת אוזניהם, זנבם וכו'. בימיהם הראשונים מורשים הגורים לעשות מה שבא להם, אך ככל שהם גדלים, גם בוגרים וגם חבריהם לשגר הופכים יותר ויותר בלתי-סובלניים – במיוחד לשיניהם החדות מאד. עד הגיעם לגיל 4.5 חודשים לומדים גורים שנשיכה חזקה סתם כך או נשיכה חזקה תוך כדי משחק היא אסורה בהחלט ואם יעברו על אחד מהחוקים האלה, הנזיפה לא תאחר לבוא. כאשר מוכנס גור למשפחה, תהליך למידה זה לרוב לא הושלם. על המשפחה להמשיך מהיכן שהפסיקה אמו של הגור. כיצד לעשות זאת ? שתי דרכים ליישם: (1) כל פעם שהגור משתמש בשיניו תוך כדי משחק, על האדם המעורב להגיב ב-"איי!" בקול חד וגבוה ,להישמע כאילו הוא באמת נפגע. אם הגור הפסיק לנשוך, להציע לו צעצוע לעיסה שהוא מאוד אוהב כדי שהגור - (א) יתוגמל על זה שהפסיק לנשוך. ו - (ב) שילמד כמה מתגמל ומהנה לנשוך צעצועי לעיסה. (2) אם הגור עדיין משתמש בשיניו תוך כדי משחק, על האדם המעורב להגיב ב -"איי!" חד וגבוה, להישמע כאילו הוא באמת נפגע, להתרחק מהמקום ולהתעלם מהגור למשך כ- 5 דקות. בדרך זו ילמד הגור - (א) להגביל את חוזק נשיכתו גם במשחק וגם באמת ו - (ב) שנשיכה מביאה לתגובה הפוכה אם רוצים למשוך תשומת לב. * לא לנער איבר/בגד כאשר הגור נושך כי זה רק ידרבן אותו להמשיך ולנשוך. משחקים נכונים גורים לא יודעים בצורה אוטומטית איך לשחק עם אנשים עד אשר הם לומדים. הם ינסו לשחק איתנו כמו שמשחקים עם גורים אחרים על-ידי נשיכות ולעיסות התנהגות כזו אינה רצויה על בני אדם ובמיוחד ילדים ולכן זה חשוב שנלמד אותם איך לשחק עם צעצועים. ילדים - שלוט בילדים צעירים סביב הגור. הגור יכול לסבול הצקות למשך זמן מוגבל – אין לו אפשרות להגיד "אתה מלחיץ אותי, נא עזוב אותי במנוחה!" רוב הגורים ינסו לשחק איך שהם מתחילים להתלהב ולכן להציע צעצוע, כאשר הגור מתלהב. כמו במקרים שמישהו מתקרב ומגיע לבית, כאשר הגור מתלהב להזיז את הצעצוע ולפעמים לתת לו לתפוש אותו – חשוב לעשות זאת בהתלהבות. ישנם גורים שונים עם העדפות שונות – יש שמעדיפים משחקים אחרים ולכן צריך לנסות מה הכי פועל על הגור שלנו: משחקי רדיפה, משחקי משיכה או משחקים עם צעצועים מצייצים, לראות ולבחון מה הגור שלנו מעדיף. לשחק באנרגטיות אבל להפסיק את המשחק אם המשחק מתחיל להיות קשוח מידי או בטעות הגור נשך את ידנו. בדרך זו הגור ילמד להיות עדין במשחקיו וינסה להימנע מלגעת עם שיניו בעור אדם. לשחק מידי פעם, לבחור זמן חופשי במשך היום, משחקים בצורה שגרתית יעזרו להוציא מהגור אנרגיות ויגרמו לגור להיות גור שקל לחיות איתו. משחקים עם הגור מוציאים ממנו אנרגיה, גורמים לו להיות יותר מרוכז בנו ומחזקים את הקשר בין הבעלים לגור.

שוב אתה מסיט את הויכוח לא למקומות הנכונים

ישנן אין סוף מודיפקציות התנהגותיות לפני הגיע הגור לגיל 4.5 חוד' ומדוע אינך מתייחס לדברי כלל אלא עונה לי איך מחנכים..וואינך פייר זהו ויכוח חד צדדי חבל...ואני עונה לך לעינן ואתה ממשיך לא לענות ולעבור הלאה הסברתי לך מדוע אני משתמש בפחית הרעשה ואתה לא מתייחס כלל לעינין אתה מדבר על עוד שיטות ..ואינך משכנע גם בויכוח זה המדובר על פחית הרעשה.......כפי שטענת שהאינטריאקציה אינה ראוייה עם פחית האעשה..ולא התיחסת. לגישה לצעוק איי ..ואולי הגור יפסיק לנשוך ואם הפסיק אתן לו צעצוע (פרס) הרי אתה מחזק את הנשכנות של הגור.. כל פעם שהוא ירצה משחק הוא ילמד שע"י נשיכה הוא מפעיל את הבעלים לתגמל אותו במשחק..מה לעשות שוב הסביר את חוקי הלמידה..בהתניה אינסטרומנטאלית (פעילה) ישנו גירוי (יד האדם) - התנהגות הכלב (נשיכה) - פרס (חיזוק)משחק..ברגע שקיים קשר בין הגירוי והפרס המתקרב,הכלב יבצע את ההתנהגות באופו עצמאי. גל האם אתה מסכים שזו התנייה מפעילה או לא...אנא ענה לשאלה ומבלי להתחמק. הכלב לא מבין כשיש צעקה היא נובעת מכאב זו האנשה ב1000% מפליא אותי.תפיסת עולמו שונה מהמובן לנו החיים בעולם וורבאלי.. כלבים מבחינים בצלילים אך אינם יכולים לתת פירוש מה הכוונה לצליל זה. כלב לומד ע" הקשרים ולא לפי תובנות האדם. גל למעשה מה שאתה מציע בסעיף 1 זה חיזוק נשכנות והחמרת הבעיה. אנא התייחס לטענתי זו בבקשה. אותו הדבר בסעיף 2 אם גור נשכן בעל יצר הגנה פעיל הנושך את בעליו והבעל "בורח" הגור מקבל חיזוק פנימי להתנהגותו אשר גרמה לאדם לברוח.. זו בדיוק ההתנייה לכל הכלבים בעולם לחיזוק המעמד של הכלב וכך מלמדים ע"י התנייה זו של בריחת האדם כלבי הגנה ותקיפה. שוב גירוי -האדם - התנהגות הכלב - נשיכה -תגמול(פרס) -בריחה של האדם מה כלב בעל יצרי הגנה פעילים יפתח או לחלופין פחדן..התנהגות נשכנית בכדי לנצח במלחמת המעמדות. באם אילפת כלבי שמירה אזי אלו ההתניות לחיזוק התגובה הנשכנית של הכלב. על כן לא מעט בעלי כלבים ננשכים מכלבים אשר קבלו חיזוק ע"י התעלמות ובריחה. רציתי לציין דבר חשוב והוא הצעקות לגבי נשיכה ...ישנה טענה הרווחת שכלבים התוקפים ילדים צועקים מגבירים את תוקפנותם וחריפותם כי בשפת הכלבים זהו טרף פצוע ויש לחסלו ....על כן צעקות אינן מלמדות את הכלב מאום אם אין גירויי אברסיבי בו בזמן הצעקה.. גל חשוב להבין את חוקי הלמידה אחרת מלמדים בדיוק ההיפך עם כלבים בעלי יצר הגנה פעיל והתנהגותם מומרצת הבעיות שהזכרתי חמורות בגיל 3 ו4 חודשים. אשמח והפעם אל תתעלם התייחס לנקודות שהעלית בכדי להמשיך דיון מקצועי ומעמיק... אשמח לענות לכל שאלה.

גל כתב

New member
כך אנו מלמדים את הגור התנהגות חלופית בריאה לצ

אבנר, צפה בהתנהגות להקה ותבין על מה אני מדבר. כאשר גורים נושכים אחד את השני הם מגבילים את נשיכתם על ידי יבבה המקביל ל"איי" בקול גבוה (צפה במשחק בין כלבים איך הם מפסיקים כאשר כלב אחר מייבב) לפעמים גור אחר פשוט שוכב ללא תזוזה עקב משחק מכאיב של אחיו לשגר כלומר מתעלם ומפסיק את האינטרקציה הלא נעימה, בהקבלה אלינו בני האדם כאשר גור נושך "איי" בקול גבוה מלמד אותו לרסן את נשיכותיו וצעצוע נועד לכוונו וללמדו איפה כן מותר לו לנעוץ את שיניו, כך אנו מלמדים את הגור התנהגות חלופית בריאה לצורך שהוא נולד עימו מבלי לדכאו או להפחידו. אבנר נסה לבוא באינטרקציה עם גור וכאשר הוא נושך תעשה "איי" בקול גבוה תראה שהוא מפסיק מיד. מה אכפת לך לנסות ולחזור אלי עם תשובה, ניסיון פשוט, לא דורש שום מאמץ מיוחד. בהצלחה, אני מחכה לתשובה. דרך הגב גם עם בוגרים זה עובד נהדר.

למעלה