צריך עזרה/פתרון

AAA1981

New member
צריך עזרה/פתרון

שלום יש לי כלב זאב בן חצי שנה, אומנם קטן בגיל , אך לא קטן בגודל ובכח, היום הלכתי איתו ברחוב , והוא ראה כלב אחר , ניסה ללכת לכיוון הכלב ואני תופס אותו חזק ברצועה אך לפתע הרצועה השתחררה והוא הצליח לברוח וממש לא שם עלי או על הצעקות שלי, למזלי הוא חזר אחרי כדקה. מה ניתן לעשות שדבר כזה לא ישנה שוב? ואיזה רצועה אתם ממליצים בכדי שהוא לא יברח? הכלב כל הזמן מלא אנרגיות , פעם היה להוט על כל חתול ברחוב והצלחתי להרגיע אותו מזה. אנא שתפו אותי בטיפים והמלצות. תודה

תגובה

חשוב מאד להתייעץ עם מאלף זה לא מחליף עיצות בפורום. אבל אני אתן לך כמה עיצות שיהיה לך חומר למחשבה ועם מה להתחיל. 1. תתחיל לעבוד איתו על פקודות עם רצועה קצרה, אחכ עוברים לרצועה ארוכה. בטח שהוא לא ישמע לך, הוא לא מאולף ויש לו המון גירויים. זה מאד קשה... ככלל מה שאני ממליצה זה להתכופף על הברכים לא לשדר שאתה בלחץ, ולהגיד בוא קח, או ללכת לכיוון אחר... לרדוף אחריו רק גורם לרוץ. 2. הרצועה או הקולר השתחררו? הרצועה השתחררה לך מהיד או מהקולר? 3. קולר חנק משמש לאילוף בלבד והוא לא יגרום לך לשלוט בו יותר טוב אם לא תיקח שיעורי אילוף.שימוש לא נכון בקולר חנק יכול להיות הרסני מבחינה פיזית וגם נפשית. 4. האם הוא נוטה לריב עם כלבים אחרים? מה עם לסרס אותו? 5. מה דעתך על הלטי?

AAA1981

New member
אני לקחתי...

אני לקחתי אותו מחבר שלי שבכלל לא התחייס לכלב, הכלב על היום היה קשור אצלו בחצר בלי יחס והיו מוציאים אותו אולי פעם בשבוע, אז אצלי יש לו גן עדן. השתחרר הקולר והרצועה עם הקולר נשארו אצלי ביד, זה מאד מפחיד בגלל מכוניות וכל מיני מחלות או שיברח. אני לא יודע אם הוא רב עם כלבים אחרים כי לא שיחחרתי אותו ברחוב מעולם , אך הוא נובח ומשתולל ולדעתי רוצה לשחק איתם. אגב כשהוא ברח אני כבר התייאשתי כי הוא נעלם לי מאופק ולא היה לי מצב לתפוס אותו, לבסוף הוא חזר אחרי כמה דקות. הוא כ"כ חברותי עם כל האנשים שזה גם מפחיד אותי שלא יגנבו אותו, מתי הוא יתחיל להיות יותר תוקפן כלפי זרים?

AAA1981

New member
ולמה חנק..

למה חנק מסוכן פיזית ונפשית? אשמח להסבר

אני אסביר לך מדוע חנק מסוכן פיזית ונפשית

פיזית- מבדיקות של כלבים שהשתמשו לגביהם בחנק, נמצא כי לא מעטים מהם, סובלים מבעיות אורטופדיות , כולל פגיעות קשות, עקב השימוש בחנק. בנוסף, החנק גרם ועלול לגרום לעיוורון, עקב פגיעה אפשרית בעצב הראייה של הכלב. נפשית- כל פעולה אלימה ופתאומית דוגמת חנק, גורמת נזק נפשי מצטבר. יש להדגיש כי מעטים האנשים כולל מאלפים, היודעים להשתמש בחנק, לרוב מפעילים אותו חזק מדי או חלש מדי, ויש נזקים בשני המקרים. אגב, ראיתי לא אחת כי השימוש בחנק גורר אנשים רבים להשתמש בכוח מופרז, כולל אוהבי כלבים שהתנגדו לחנק. בכל מקרה, קיבלת עצות טובות משזיף מתוק, תבדוק נקודתית , מדוע הכלב השתחרר, אולי הקולר היה רופף מדי?, אולי לא סגור היטב? ומה עם הרצועה? רצוי שלפני שאתה יוצא תבדוק בבית, את תקינות הקולר והרצועה, ואת יכולתם למנוע מהכלב בריחה, בלי ללחוץ יותר מדי. וכן רצוי להתייעץ במאלף, הן לגבי הבעייה שהעלית, והן בכלל. בהצלחה. ש.א.ג. אילוף כלבים

סליחה שאני מתערבת, אבל

מה זה רצועת חנק? זה כאילו, ממש לחנוק את הכלב? איך משתמשים בזה..?

יער עד

New member
ממליצה בחום על הלטי

לא יקר ולא מסובך ולפחות אצלנו הראה תוצאות ממש מהר, שיפור מהפעם הראשונה. לכלב שלי היתה בעיה קצת שונה הוא פשוט היה מושך בלי הפסקה.... ההלטי ממש לא נורא מבחינת החוסר נוחות למרות החששות שהיו לי.

גל כתב

New member
אלימות נגד כלבים.

אלימות נגד כלבים מאת : גל כתב מטפל התנהגותי בכלבים "מי שהוא אכזר על חייתו איך ירחם על זולתו" אברהם בן חסדאי הלוי אלימות בכלבים מתרחשת יום יום, שעה שעה. אין מדובר באנשים חולים בנפשם, המתעללים בכלבים, אלא הכוונה לאנשים מן השורה, אוהבי כלבים. אנשים, אשר מוקירים את כלביהם ומכנים אותם "בני משפחה". תופעה זו מתחילה מהציפיות שלנו מהתקשורת עם הכלב ומהגדרות תקשורת זו. לכן פונים לא פעם לבעל מקצוע המנחה אותנו: "תקן אותו": "תן תיקון מהיר", "תן תיקון יותר חזק". ממתי יש צורך "לתקן" את הכלב ? מה הוא מקולקל ? עצם התייחסותנו באופן זה לכלב זו יהירות, והדרישה מהכלב לתפקד כרובוט, כאשר קוראים לו, גם היא שגויה. בני האדם מואמנים בתקשורת ווקאלית מיומם הראשון, וגם הם אינם מצליחים תמיד לשמוע, כאשר מישהו קרוב קורא להם, כי באותו הרגע הם עסוקים בשיחה מעניינת. קל וחומר הכלבים. השפה הרווחת בקרב כלבים היא שפת הגוף, ובאמצעות שפה זו יש להתחיל את בניית התקשורת עימם. יש לזכור, כי כלבים לא נולדו עם הידע, איך לחיות ב"שלום" עם בני האדם, ותפקיד הבעלים של הכלב הוא להדריך ולאמן אותם לחיים משותפים. כלים קיימים והגדרות: ברוב המקרים הכלים בונים את הגישה לכלב. שימוש בתקשורת עם הכלב במשיכות קצרות וחזקות- הכלב קשור ברצועה לקולר, ובעקבות כל "טעות" מושכים ברצועה המחוברת לקולר של הכלב. בדרך זו גם האדם העדין ביותר הופך להיות אלים לכלבו במשיכה הקצרה הזו. קיימים שלושה סוגים עיקריים של קולרים ל"אילוף" והנזקים שלהם רבים, המשותף להם היא הגישה: 1. שימוש ל"אילוף" עם הקולר הרגיל – הרצועה מחוברת לקולר רגיל, והכלב מקבל "תיקונים" של משיכות קצרות וחזקות. מצב זה אינו שונה מרצועת החנק. הגישה הנבנית ביחס לכלב היא אותה גישה. בשני המצבים הכלב מקבל מכה באזור הגרון, מכה שעלולה לפגוע, גם ללא כוונה, בפיקת הגרון של הכלב. יש לזכור, כי הגרון הוא אזור רגיש, ופיקת הגרון רגישה במיוחד. ניתן להמחיש זאת לאדם על-ידי שימת היד על פיקת הגרון האישית ולחיצה עליה. מיד נוצרת תחושה לא נעימה. אדם, המקבל מכה באזור זה, עלול למות. כך גם הכלבים רגישים באזור זה. גם אם בעל הכלב "עדין" בגישה זו, הרי כאשר הכלב מוסח, הבעלים ממשיך באותה גישה, ובמקום המשיכות הקטנות ש"עבדו" קודם לכן, האדם העדין הופך להיות מפלצת, כי הוא מגביר את עוצמת משיכותיו. 2. שימוש ל"אילוף" עם קולר חנק - שימוש בקולר מתכת (שרשרת טבעות ממתכת), המתהדק על צוואר הכלב ומכה באזור חוליות העורף ובאזור הגרון של הכלב. 3. שימוש ל"אילוף" עם קולר דוקרנים – קולר חנק בעל קוצים. המשותף לכל הקולרים הללו היא הגישה של הבעלים לכלב. זוהי גישה אלימה וחסרת סבלנות לכלב, הכוללת "תיקונים חדים", הרמות קול ותסכול רב בקרב הבעלים, כי כל קולר מהווה שלב מתקדם יותר בהתעללות האדם בכלב, וכך בעלים, הרואה שהמשיכות עם הקולר הרגיל כבר אינן פועלות על כלבו, עלול לעבור לקולר חנק ואף לקולר עם דוקרנים. בדרך זו ההנחה של האדם היא שהוא ישפר את התקשורת עם הכלב, כאשר יפגין כלפיו אלימות הולכת וגוברת. זאת ועוד, כאשר האדם מושך ברצועה, ובצידה השני הכלב שפוף אוזניים לאחור, והאדם משבח אותו במילים "כלב טוב", נבנית תקשורת חד צדדית ללא התחשבות ברגשות הכלב באותו הרגע ובהתייחסות שלו למצב הלמידה. יש לזכור, כי רמת הקליטה של הכלב היא ירודה מאוד כאשר הוא מפוחד. הדרך הנכונה ליצירת תקשורת עם הכלב: תקשורת עם הכלב הוא נושא שצריך לעבוד עליו עם הכלב ולשמור עליה. יש להתחיל בכך מהיום בו מגיע הכלב הביתה: תחילה יש ללמוד להכיר את הכלב, בעיקר- מה מושך את תשומת ליבו. באמצעות אותו גורם המושך את תשומת ליבו ניתן לחזק ולתגמל את הכלב. רק בדרך זו התקשורת בין הבעלים לכלבו תהייה איכותית ללא תופעות לוואי, בניגוד לדרכים האלימות שהוזכרו קודם לכן. יש להימנע בהגדרות כלב מסוים, למשל- ככלב דומיננטי, כי בעצם ההגדרה עלול הבעלים להתנהג לכלבו בדרך שגויה, מה גם שאחוז קטן מאוד מהכלבים נולד כדומיננטי. הגישה לכלב צריכה להיות מבוססת על סימני ידיים, כי זו השפה הרווחת בקרב כלבים, שפת גוף. לכן קל לכלב לקשר פעולות לשפה שהוא מכיר. לאחר קישור זה יש לחבר לשפת הגוף את הסימנים הקוליים. כן יש לזכור, כי כל פניה לכלב - סימן קולי או סימן עם היד – הם סימנים ולא פקודות. קיים הבדל התנהגותי בולט בין אדם, שהודרך לעבוד עם סימנים, לבין אדם, שהודרך לעבוד עם פקודות. הבדל זה מתבטא בסבלנות ובהתנהגות המילולית והפיזית שלו כלפי הכלב, וכן ההבדל מתבטא בסביבה הפיסית בה מתקשר האדם עם כלבו. יש להבין, כי כאשר מתנהגים ברגישות אל הכלב, הוא יפתח רגישות אל הבעלים. אין זה עומד בסתירה לכך, שרצוי ובריא להציב גבולות לכלב וללמדו, איך להתמודד עם הרגשת תסכול, אבל אין צורך באלימות. יש לזכור, כי אלימות זו שפה, שהמציאו בני האדם ולא שפת הכלבים. לפיכך לא ירחק היום בו תופסק הגישה לכלבים באמצעות שימוש בכלים, כמו: קולרי חנק ומשיכות קצרות וחזקות. אלימות אינה פותרת בעיות של אגרסיה בכלבים. היא רק משהה אותן ויוצרת בעיות חדשות עבור אותו כלב. בעיות אלה תתפרצנה בעתיד, והבעלים לא יבין את הסיבה לכך. כפי שבעבר חשבו, שיש צורך בחינוך ילדים על ידי המקל, וגישה זו סולקה מהעולם המערבי, כך גם הגישה האלימה לכלבים, אשר מושרשת בבני אדם ומוצאת ביטוייה בשימוש בקולרים השונים ובמשיכות הקצרות- יש לסלקה. אמרו "לא" למשיכות קצרות וחזקות! אמרו "לא" למכות ו"לפליקים"! אמרו "לא" לקולרי החנק למיניהם! סבלנות היא המפתח להצלחה! "על ידי מידת הסבלנות משיג האדם רצונו יותר מאשר ישיג על ידי כל התקיפות שבעולם" הגאון רבי אליהו מוילנא גל כתב מטפל התנהגותי בכלבים לאהוב אותם עם כל הלב © כל הזכויות שמורות לגל כתב. צילום מאמר זה והפצתו ללא אישור כתוב מהמחבר מהווה עבירה על החוק.

NoKi2sh

New member
מאמר מעולה גל!!!!!!

אני מדפיסה לי, אם יההי שוב מצב שאאלץ להתווכח עד בלי דיי עם אדיוטים הטוענים שהשיטה האלימה היא האולטימטיבית-יהיה לי משהו מסומך להראות. יש לך עוד מאמרים בסגנון? מדוע למשל לא רצוי לכות כלב(הבחור שאיתו התווכחתי, טוען כל כולו שכלב אפשר לחנך רק במכות. לא היה מוכן לזוז מכך) תודה ובוקר אור אליס

RSPA

New member
כתבת המון על "איך ומה לא לעשות"

ומעט מאוד על מה "כן לעשות". אולם גם כאן, נתת רק מסגרת כללית ולא עצות ממשיות ישומיות מיידיות. אם היית מצרף דוגמאות מוחשיות זה היה מועיל יותר. למשל, אם אמשיך את הקו שלך, אז הכלב שלי אוהב מאוד כדור מסוים למשחק. כשאני רוצה לצ'פר אותו אני זורק לו את הכדור. עכשיו בוא ותסביר לי איך אני משתמש בזה למנוע ממנו להתנפל על כלבים וחתולים כשאני מטייל איתו ברחוב, או איך באמצעות זה אני מונע ממנו למשוך אותי קבוע תוך כדי הליכה עם רצועה. זה יהיה מועיל. חייב לציין, שכל הסקירות הכלליות הללו (לא רק שלך) מוסיפות משהו להבנה כללית, אבל לא עוזרות במיוחד בתאכלעס. חבל.

גל כתב

New member
יש פתרונות צריך רק לחשוב ולא "לתת לכלב בראש"

שלום, אי אפשר להתייחס לכל הבעיות עם אותו פתרון, אם כלבך מתנפל על חתולים זה דבר אחד, מתנפל על כלבים זה דבר שני, מושך ברצועה וכן הלאה לדוגמא אם כלבך אינו רגוע ליד חתולים פשוט ללמדו תרגילים מתגמלים כמו "משחק סת'כל עלי" בו כלבך מתוגמל על כל מבט אליך כאשר ידך עם חטיף נמצאת בסנטר, מתחילים מהבית ואט אט בונים את זה מחוץ לבית וכן הלאה עד אשר הגענו למצב שיש פח אשפה עם מליון חתולים ההתקרבות לפח צריכה להיות בהדרגה בהתחלה 100 מטר עם אותם תרגילי הרגעות ואם הגענו למצב בו הכלב אינו רגוע זה הזמן להפסיק את התרגיל וכן הלאה. כמובן שיש צורך של בחינת המצב של הכלב לגבי חתולים ולהכין תוכנית עבודה יותר מסודרת עם התקדמות לפי הנחיית אינדיקטורים ברורים וליווי של בעל מקצוע לכל הבעיות בעולם עם כלבים יש פתרונות לא אלימים כמו החנק וחבריה (ישנם מעט מאוד בעיות שאין להם פתרון ולא משנה מה יעשו). לא אמרתי שזה קל אך ברגע שתופסים את המומנטום זורמים איתו והסיפוק האדיר בפתרון הבעיה ללא טיפת אלימות על הכלב שווה את הכל.

מסכים עם כל מילה.

במישור האוטופי העקרוני, הישום בשטח לא פשוט. אך כאמור צריך לפעול כמה שיותר ברוח המאמר.

AllRed

New member
לא הבנתי איך אנחנו מחנכים כלב למשמעת או שזו

בעצם התפיסה שלך שאיננו צריכים ללמד את הכלב תקשורת ששנינו נבין אחד את השני. האם לדעתך תקשורת של שפת גוף מספיקה? - האם לדעתך כל בעל כלב ידע לשדר לכלב את רצונו רק בשפת גוף? בעיניך מאלפים הם אנשים אלימים בגלל אמצעי האילוף בהם הם נוקטים?

למעלה