צריך את עזרתכם:

אני מסכימה בקשר לנימוס

אבל היו פעמים שמרב נימוס אנשים לא הבינו את המסר. אפילו לכתוב משהו כמו "נדמה לי שאתה מחפש את פורום לימודים ועוד" עלול להיות לא ברור, כי הנער או הנערה באותה סיטואציה התעקש שלא, הוא מחפש את פורום ספרים וספרות כי יש לו שיעורים סציפיים בספרות. אז לדעתי צריך להיות נוסח קבוע שכל המשתתפים יהיו מודעים לו ושיגיד בנימוס אך בתקיפות שמדיניות הפורום היא לא להכין שיעורי בית במקום אנשים ושאולי בפורום לימודים יוכלו לעזור לו. אם הנוסח יהיה קבוע ויהיה היחידי המקובל על המשתתפים לענות, לא יהיו בעיות של חוסר נימוס ואנשים יוכלו לענות במקום ריווי אם היא עסוקה.

Rivendell

New member
סיון, הוצאת לי את המילים מהמקלדת!

וניסחת את זה יותר טוב ממני
. ובאשר לניסוח קבוע, אפשר פשוט לכתוב "שורה אדומה, למעלה". מי שלא יבין את המסר, אפשר להפנות אותו לכללי ההתנהגות בפורום (כאן), הכל מפורט שם.

אני לא יודעת אם אנשים שמתעצלים

לחפש דברים בעצמם יטרחו לבדוק מה כתוב בשורה האדומה או בכללי הפורום. לפי דעתי אפשר להחליט על כלל ההתנהגות הרלוונטי (כלל 2) כתגובה הקבועה של הפורום לפניות מסוג זה, וכך נימנע מחוסר נימוס של משתתפים בפורום כלפי אלה שכותבים את ההודעות.

Rivendell

New member
מניסיוני בד"כ מספיק לכתוב "שורה

אדומה למעלה" (בעיקר שהיא תפנה ישירות לפורום לימודים) ובזה נגמר בסיפור. הנקודה היא שבאמת לא אכפת לי באילו מילים תהיה ההפנייה, רק שהיא תהיה מנומסת בצורה סבירה. אם מישהו מעדיף לאמץ נוסח קבוע - בכייף. אם מישהו בוחר להתעלם - גם מצויין. הכל, כל עוד זה לא פוגעני.

קובנר

New member
מהומה רבה על לא דבר

השארתי כאן תגובה קצרה של מילים ספורות, נסעתי לסופש, וכשאני חוזר רואות עיני שסערה שלמה היתה כאן. אז כמי שהתחיל את כל המהומה אסביר את צעדי ואנסה להגיב על חלק מהדברים שנאמרו. 1. עצלן זה לא שם גנאי. זה תואר. אני חושב שמקובל על כל מי שקרא את הדברים שהשואל התנהג בעצלנות. 2. כדי לבסס את תחושה הבטן הפנימית שלי, שהבחור לא עשה כלום על מנת למצוא את השיר הזה ואחרים, הקלדתי את שם השיר בגוגל והנה האתר ניצב לו באחד המקומות הראשונים בעמוד הראשון של הקישורים. (אפשר לנסות בבית). 3. על אף הכל המשיך הברנש וכתב כי הוא לא התכוון שהוא מחפש שיר ספציפי אלא אתר שמכיל מאגר של מילים של שירים, כי כאמור, הוא צריך שירים רבים של משוררים שונים. אם היה בו הרצון באמת לחפש הוא היה מגלה שהאתר הזה נועד בדיוק לאנשים כמוהו. 4. אין מה לאיים בתרגילי מזוודות והדגשת מילים, ומי שלא רוצה לקרוא את ההודעות שאני כותב מוזמן לדלג כל פעם שכתוב את שמי לצד כותרת ההודעה, אני מבטיח לא להפתיע עם שם אחר. 5. לחנך? אני חושב שבאיזה מקום, אולי לא עכשיו, אולי לא כאן, יחשוב הבחורצ'יק על מה שכתבתי לו ויבין שאת הגישה והדרך צריך לשנות. 6. אגרסיות? תעשו לי טובה. אם זה בשבילכם הוצאת אגרסיות אז כנראה שאנחנו חיים בעולמות שונים. כל ההודעות שלי, (שוב, אפשר לבדוק בבית) מעולם לא היו נגועות באיזשהו סוג של אלימות, ודאי לא בשפה זולה ואגרסיבית. שבוע טוב

Rivendell

New member
קובנר

אף אחד לא מאיים בכלום. בפורום יש כללי התנהגות, כמו בכל מקום אחר. אני לא חושבת שהם לא סבירים. "עצלן" זה אולי תואר, אבל זה תואר מעליב ואני מבקשת להמנע מכאלו. כמו שאמרתי - בעיני זו לא בקשה מוגזמת.

Rivendell

New member
אני משוכנעת שאתה מבין לבד

והדיון, מבחינתי, מוצה. שמעתי את הדעות, הבהרתי את עמדתי, השורה למעלה תוקנה וכעת היא מפנה לפורום לימודים. אם מישהו מרגיש שיש משהו לא סביר בכללים, הוא מוזמן לפנות אליי במסרים ולהסביר את עמדתו. להקשיב - אני מבטיחה.

קובנר

New member
לך ולכולם

אם לדרך ארץ אנחנו רוצים להוביל את אותם עוללים, אני לא בטוח שפורום שיעורי בית הוא המקום. קפצתי לבקר שם (הייתי חייב לראות פעם אחת לאן נשלחים החב'רה) - עליבות בשיא תפארתה.

Rivendell

New member
אמרת בעצמך, אנחנו לא מחנכים

אלא רק מנסים לשמור על המיקוד של הפורום שלנו
.

Boojie

New member
אני תומכת בקובנר.

אין שום סיבה שלא לומר לאדם בפניו שהוא עצלן, כשזה מוצדק. ברוב המקרים, חבל שלא אמרו לו את זה קודם. אגב, אין לי כלום נגד עצלנות. אני לא אוהבת אותה כשמדובר באנשים שנדמה להם שמצאו דרך נפלאה להתמודד עם העצלנות שלהם: להפיל את העבודה שלהם על אחרים. עצלנות יצירתית היא אחת התכונות האנושיות הנפלאות, ולולא היא סביר להניח שלא היינו זוכים לרוב ההמצאות האנושיות הגדולות. למישהו יש ספק שאת הגלגל המציא מישהו שנמאס לו לסחוב משאות כבדים מפה לשם על הגב? אבל הדרך אינה לתת למישהו אחר לסחוב את המשא בשבילך. הדרך היא להמציא גלגל שיקל עליך את העבודה.

עופר D

New member
"נ" הגינוי, חזרה לספרות

בעניין ספרותי לגמרי, ללא קשר לבקשתו של המבקש והגנאי המתבקש בעניינה, עצלן הוא תואר בתוספת "נ" הגנאי. התואר הנקי יותר הוא עצל. יוסיפו לשונאי הפורום, אבל אותה "נ" יכולה להתווסף במקרים רבים: לאומי בניגוד ל- לאומני; גזעי בניגוד ל גזעני; ובאופנים שונים גם: ראווה - ראותנות; גאווה - גאותנות; רעב - רעבתן; חוסך - חסכן;

Boojie

New member
הו, כן, גינוי.

שוקד - שקדן. לומד - למדן. וחוסך - חסכן??? גנאי? שלא לדבר על סובל - סבלני, שבו בכלל מילה שלילית הופכת לתואר חיובי. בקיצור, לא דובים ולא יער. הנ' הזו היא פשוט דרך ליצור מבנה מסוים בשפה העברית, שהופך פועל, תואר או שם עצם לתכונה.

arandiera

New member
כפי שאמרה בוג'י

העניין הוא שכשמוסיפים נ' הופכים פועל לתכונה, בכך למעשה קובעים שהאדם לא התעצל באופן חד פעמי אלא שזה משהו שיטתי וקבוע באופיו. לכן יש כאלה שרואים בזה, בהקשרים ספציפים העלבה. אני אישית מעדיפה שקדן על עצלן, אבל מי יודע. בכל אופן נדמה לי שעם הזמן הפכה תוספת הנ' לתוספת שמעצימה ומקצינה את המושג. כך לאומן ושמאלן (ההטיות האלה נכונות בכלל?) גרועים מלאומני ושמאלי.

Boojie

New member
אני חושבת שההבדל הוא

שלאומן זה שם עצם ולאומני זה שם תואר, וכך גם שמאלן ושמאלני. לפחות מבחינת הצורה. כמו שקדן ושקדני (איש שהוא שקדן עובד באופן שקדני).

עופר D

New member
OK אבל ברוב המקרים זה אכן לגנאי

בואו נחפש דוגמאות ל-"נ" שהופכת לתכונה חיובית. מה לעשות, החיוביים מעטים. יש המון שליליים, או כאלה שמוסיפים לתכונה מן גוון שלילי. משהו שבא להגדיר תכונה שבהקצנה. ומה לעשות, להקצנה בד"כ קונוטציות לא חיוביות כ"כ. למדן - אחד שלומד באופן אובססיבי, כנ"ל חסכן, קמצן, כתבן, חרשן,בררן... ובמיוחד לאומן, שמאלן, גזען.

למעלה