צריך את עזרתכם:

Guy K

New member
../images/Emo6.gif אני דווקא מסכים

רק שכמו שכתבתי, אין בזה הרבה תועלת...

Ungareska

New member
תגידו לי כולכם

אני חושב שכולנו התרגלנו לזה שמדי פעם יש כאלה שמבקשים עזרה בשיעורי בית (כן, כן, למרות השורה האדומה המאיימת). למה חצי מהבקשות האלה מתפתחות לשרשור של עשרות תגובות, עם עקיצות ציניות, התנצלויות, עקיצות שכנגד וכו'? נכון, גם אני עניתי בהתחלה בציניות, אבל לאט לאט התרגלתי לזה שזו תופעת טבע (כמו גשם, ברד וכו') שאין ממש מה לעשות נגדה. הרי אף אחד פה לא אבא או אמא של אותם הנערים ולא ממש יצליחו לחנך אותם. סתם להוציא קיטור? לדעתי תגובה קצרה ועניינית שפה זה לא המקום הנכון תספיק. ולא אני לא בקטע של לעטוף את הפורום בצמר גפן, אבל את האמוציות ניתן להפנות לדיונים יותר מהותיים. לא ככה? (אני לא מתכונן לפתוח פה התנצחות, רק לומר את דעתי).

Rivendell

New member
../images/Emo45.gif

אני איתך בעניין הזה
.

אם לא נצליח לחנך, אולי בכל זאת נמחק

הודעות כאלו? אין ספק שזה מציק לחברי הפורום בעין וזה מוריד הודעות חשובות לדפים קודמים. ואם מדובר באנשים ש-1) לא טרחו לקרוא את כללי הפורום בו הם מיהרו לכתוב או 2) קראו והתעלמו, אני לא רואה למה אנחנו חייבים להם להשאיר את ההודעות שלהם במקומם. האם הייתם משאירים גם הודעות על ספורט, תוכנית טלוויזיה אהובה או בקשה לייעוץ בנושאים רפואיים? נוצר בי הרושם שאנחנו בכל זאת מתייחסים להודעות האלו כאילו הן קשורות לנושא הפורום, ואם החלטנו שהם לא אז בואו נלך עם זה עד הסוף. ועוד דבר, אנשים הרבה פעמים לא קוראים את השורה למעלה, ואני יכולה להבין שזה קורה, אבל אז אם הם רואים שיש בפורום בקשות עזרה לשיעורי בית, אפילו אם לא ענו עליהן עדיין, הם מקבלים את הרושם שזה כן המקום הנכון. אם נמחק הודעות כאלו מראש לפחות זה יקטין במשהו את הסיכוי ליצירת רושם שכזה. זו רק דעתי. תרגישו חופשי לחלוק עליה.

arandiera

New member
ריווי, הזדמנות לפתוח את הדיון

מחדש. אני בעד. למחוק. או לתת לנו להשתולל ולהוציא הכל. וגם לקבל בהומור.

Rivendell

New member
לתומי חשבתי שזה בדיוק מה שאנחנו

עושים - פותחים את זה. אחרת מה הטעם בכל הדיון הארוך הזה?
לתת לכם להשתולל להוציא עצבים - צר לי, אבל לא. אתכם זה משעשע אבל זה מעליב אחרים. אין לי התנגדות שתשתוללו כשזה לא על חשבון פגיעה במישהו אחר, אבל במקרה הזה זה מעליב את המבקש, וזה לא משנה אם בקשתו לא במקום. זה מכער את הפורום ומוציא שם רע לאוהבי הספר, בעיני. אבל למחוק זו בהחלט אפשרות. אם כי שוב, מבחינתי אתם תתעלמו ואני אפנה למקום הנכון.

gilgalad

New member
זה אפשרי שתמחקי בפורום ותשלחי

הודעה אישית לכותב? אם זאת לא טירחה גדולה מדי? כי נראה לי שעדיף, באמת, לא לתת להודעות כאלה להתגלגל לדיון ארוך ומעיק.

Rivendell

New member
זה אפשרי

אם כי מסבך קצת את העניינים, כי לפעמים הודעה נראית כמו ש.ב והיא לא ותמיד יש ספק
. ומעבר לזה, לא כל הודעה כזו הופכת לשרשור ארוך, זה תלוי בכם. אני אמרתי מה דעתי: תתעלמו, ואני כבר אפנה למקום הנכון. זה יגזול מעט מאוד מקום ולא יטריח אף אחד.

אבל זה לא פותר את שתי הבעיות

שהעלתי: 1) גזילת מקום בדף הראשון 2) נתינת רושם מוטעה שהודעות כאלו לגיטימיות אצלנו בפורום (כי הנה, יש כאן כמה)

Rivendell

New member
לגבי הבעיה הראשונה

כל עוד מדובר רק בהודעה אחת זה לא נורא בעיני. ובמידה ויש יותר מאחת אני משרשרת. הרי בכל מקרה השרשורים הפעילים קופצים למעלה ואם לאלו לא יגיבו הם ירדו מהר מאוד לדף השני. לגבי העניין השני - שוב, אם לא יגיבו לזה ולא יעזרו, אלא רק יפנו אנשים לשורה האדומה למעלה (ששונתה) - לא יתקבל רושם כזה.

siv30

New member
לא הבנתי למה למחוק?

ההודעות האלה לא פוגעות בשום כלל של הפורום רק מטרידות למשתתפים חסרי סבלנות וסובלנות את העין. חוסר סבלנות וסובלנות אף פעם לא היתה עילה למחיקה.

siv30

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

גם אני בהתחלה התרעמתי על התופעה. אבל אז הבנתי שבאמת היום הנט יותר נגישה ואנשים מנסים לנצל כל משאב שעומד לרשותם וזה גם לגיטימי. מה יותר טבעי מאשר לגשת לפורום ספרים וספרות ולשאול כל מיני שאלות בנושאים רלוונטיים שיעזרו לי להשלים את חובותי אם לבית ספר ואם לאוניברסיטה ואם לבגרות ואם למתכונת? אז אפשר לא לעזור בכלל, קרי להתעלם ואפשר להיות מחנכים, מגעילים, אגרסיביים, ציניים ועוד שלל תיאורים (תמצאו את זה שמבטא עבורכם הכי הרבה את הגועל נפש של ההתנהגות שרואים בשירשורים האלה)? פעם השתתפתי די הרבה בפורום הזה. אבל לאט לאט השתתפותי פחתה, גם בגלל דברים כאלה. לפעמים אני נשארת בלי מילים שיביעו את שאת הנפש שלי מההתנהגות של אנשים כאן. אומרים שלח לחמך על פני הארץ כי ביום מן הימים תמצאנו חזרה. תחשבו על זה...תתרמו לעולם והעולם יחזיר לכם והכי חשוב מי שלא עושה דברים בכיף אלא רק בשביל לחנך את הצד השני משיג את ההפך. שבת שלום.

Ungareska

New member
תקשיבי, זה לא שאני

פתאום אוהב את התופעה הנ"ל. פורום היסטוריה (שאני בד"כ רק קורא בו) לדעתי די נהרס בגלל תלמידים, כי שם היתה מדיניות שעונים לתלמידים. הם התחילו להציף את הפורום לקראת הבגרויות, ודחקו לחלוטין את רגלי המשתתפים הקבועים. עד שבשבוע האחרון הם פתחו פורום נפרד רק לשיעורים בהיסטוריה, ועכשיו מפנים את התלמידים אליו. אז אני כן חושב שלא צריך לעזור להם, כי זה יהרוס את הפורום ויביא להתנפלות של תלמידים (ויתכן מאוד, בכנות, שאם הייתי תלמיד גם אני הייתי מנסה את מזלי. למעשה, אני די בטוח). אבל אפשר פשוט להסביר בקצרה שפה זה לא המקום וזהו. ואם אביגיל משקיעה ולוקחת על עצמה לשרשר הודעות כאלה אחת לשניה אם יש יותר מאחת בעמוד, אז לדעתי אפילו לא צריך למחוק. גם קורה לפעמים שיש תלמידים ששואלים שאלה מאד ספציפית ואז דוקא כן יש חשק לעזור להם (לא אני כמובן, אלא אם כן הם רוצים להיכשל
), גם כי רואים שהם לא סתם עצלנים וגם כי זה יכול להתפתח לשרשור מענין עבור כולם. וחבל שהשתתפותך פחתה, כל הרעיון זה להגביר נוכחות של אלמנטים חיוביים...

Rivendell

New member
../images/Emo45.gif מבחינתי, המדיניות היא כזו:

הודעות לא לגיטימיות בעליל ("הנה שלושים שאלות, תעשו לי ותשלחו לי לאימייל דחוווווף") - יימחקו.
הודעות מנומסות וסבירות (כמו זו שבגללה הדיון התחיל) לא יימחקו, אבל ישורשרו זו לזו כדי לא לתפוס מקום של יותר משרשור אחד. עכשיו החלק החשוב: אף אחד לא חייב להגיב. מי שבוחר להגיב - מתבקש לעשות זאת בצורה מנומסת וסבירה. מי שלא מסוגל - שלא יענה. אני מבחינתי לוקחת את ההודעות האלו בתור אחריות שלי, כדי שאף אחד לא ירגיש מחויב לענות. הודעות בוטות, מעליבות ופוגעניות פשוט יימחקו. זה מכער את הפורום וזה מוציא שם רע לאוהבי הספר. אם השאלה היא ספציפית, אפשר ואף רצוי להפוך את זה לדיון ולא רק לענות. זה קרה בעבר וזה בהחלט תורם לפורום. מעבר לזה, כמו שאמרו, גם מי שנכנס לבקש עזרה יכול לחזור אח"כ ולהפוך למשתתף פעיל ותורם, או להמליץ על הפורום לאחרים. יש לנו רק מה להרוויח מזה. אני לא חושבת שזו בקשה מוגזמת. קצת שליטה על מה שיוצא מהמקלדת שלכם וקצת נימוס וסובלנות, לא יותר. שבת שלום לכולם

siv30

New member
אני מסכימה שזה צריך להיות תחת שליטה

ואביגיל שולטת בנושא ביד רמה (משרשרת, עונה ומפנה למקומות הנכונים). לפעמים אני רואה שאנשים גם מוסיפים משלהם וזה משמח אותי כי אני תמיד נכנסת לקישורים ולומדת על כל מני דברים שלא ידעתי. תודה על הסיפא של הדברים

Boojie

New member
בדיוק ההפך.

הרשת בימינו נמצאת בשלב של בניית הכללים. אם עכשיו לא יוגדרו כללים בנוסח "אנשים ברשת אינם משאב ואינם נתונים לניצול", הרי שזו הגישה שתשתלט, ובעוד כמה שנים זה יהיה "חוק טבע". הזמן לשנות הוא עכשיו, עכשיו כשכל העניין עדיין מתפתח והכללים עדיין לא נסגרו. עכשיו, כשעוד אפשר לקבוע ש"פורום הוא מקום לדיון ולא מין משוכלל של מנוע חיפוש שעושה שימוש בבני אדם", ויש סיכוי שזה גם יקלט. אני נגד, לגמרי נגד, ללמד בני נוער שקבוצה חברתית של בני אדם זה המקום לבוא ו"לכרות" בו מידע. זה חינוך רע וזה קובע נורמות רעות. ואני ממש לא רוצה לראות את הנורמה הזאת מתקבעת כך שבעוד חמש שנים, לכל צוציק (ויותר גרוע: לכל מורה) יהיה מובן מאליו שפורומים הם מרחב כרייה לגיטימי, ושאין צורך לחפש את מקורות המידע היעודיים, אלא אפשר פשוט לעצור כל עובר אורח וכל קבוצת אנשים שהתכנסו לדיון ידידותי ולחקור אותם לצרכיך. יש לנו כרגע כוח ויכולת להגדיר את קונספט הפורום כיחידה חברתית, ולא כמשאב רשת. לטעמי, זה הדבר הנכון לעשות. ותרומה לעולם לא צריכה להיעשות בלי הבחנה.

odedee

New member
לא בדיוק, אבל בערך.

אין ספק, צריך ללמד בני נוער שפורומים אינם אוסף של אנשים שעובדים בשבילם, והסיבה שאנשים כותבים בפורומים היא בדרך כלל לא צורך בלתי נשלט לעשות שיעורים לתיכוניסטים. אני חושב שהכללים האלה מקובלים על רוב חברי הקהילות, כך שלא מדובר פה על בניית כללים ברשת. הרשת קיימת כבר הרבה שנים ו-Netiquette זה מונח ממש לא חדש. מה לעשות שהתלמידים שמפגיזים בשיעורי-בית לא נמצאים ברשת עשר שנים אלא עושים את צעדיהם הראשונים באינטרנט? אז פשוט מאד, צריך ללמד אותם את הכללים. למרבה הצער, חוששני שאי אפשר לצפות ממערכת החינוך בארץ שתחנך בני נוער בהתאם. את הלמידה הם יעשו מתוך ניסוי וטעייה ברשת. לכן, לדעתי, ההתייחסות שמקבל צוציק שנכנס לפה ומבקש תקציר של אנטיגונה, במידה רבה תשפיע על התנהגותו העתידית. כמו כל ביקורת, אם היא בונה (קרא את היצירה כולה, היא מאד מעניינת, או שאל בפורום שיעורי בית) היא לוקחת לכיוון מסוים. לעומת זאת, אם התשובה שהם מקבלים פה (וכמובן בפורומים אחרים) היא צינית, מתנשאת או סתם בוטה, היא מן הסתם תעורר רק אנטגוניזם ולא תשיג את מטרתה. הצוציק הזה רק ייעלב (ולפעמים בצדק, והיו פה הרבה דוגמאות), ינסה להעליב בחזרה, ויחזור על הנסיון להשיג את המידע הזה באותה צורה בפורום אחר. אני חושב שתסכימי איתי שלא זו המטרה.

siv30

New member
את לא חייבת לתרום

לא מהידע שלך ולא מהזמן שלך אם את לא רוצה. אף אחד לא אוחז לך אקדח ברקה ומכריח אותך לענות לכל נסיון נואל של איזה צוציק לכרות מידע ממשאבי המידע שלך. אבל את חייבת, כחלק מהקהילה, להתנהג בנימוס בסיסי. לכן,אם את עונה, לענות על פי הכללים, קרי מבלי להעליב, לפגוע, להשתלח, להיות צינית וכד'. הייתי שמחה אם אנשים כאן לא היו רואים בפורום ובחסות האנונימית שהוא מעניק, כלי להוצאת האגרסיות והגועליות שבהם.

למעלה