צריך את עזרתכם:

צריך את עזרתכם:

עוד 3 ימים יש לי מתכונת בספרות, ואני צריך שתפנו אותי לאתר בו אוכל למצוא את המילים לשירים כמו: צנח לו זלזל / ח.נ. ביאליק.
מראש!

דוסטו

New member
יש לך מתכונת בעוד 3 ימים

ואין לך את הספר של שירי ביאליק בבית? ואין ספריה בבי"ס? בשכונה? בעיר?

arandiera

New member
הנה מילים לשיר כמו צנח לו זלזל

עף לו ענף על גדר ויחלום כה כפוף אנוכי מה לי מזלך שקובנר אדיב. אני בכל אופן לא בטוחה מה ביקשת, מה זה מילים לשירים כמו, מה עוד רצית?

Rivendell

New member
חבר'ה

אתם לא חייבים לענות, מותר לכם בהחלט להתעלם. אבל בואו נוותר על הטפות המוסר השונות, זה לא תורם כלום לאף אחד מהצדדים
. ולמבקש העזרה - אני מניחה שאת השירים תמצא בספר, אותו תמצא (אני מניחה שאין לך בבית) בספרייה. ואתה יכול גם לנסות בפורום "לימודים ושיעורי בית", הם יותר טובים מאיתנו בדברים האלו.

Rivendell

New member
א. אתה גם נתת קישור

כך שבמקרה זה לא ממש התכוונתי אליך ב. ה"עצלן" לטעמי קצת מיותר. אתה באמת לא חייב לענות, ואני מדברת במלוא הרצינות, אבל אם אתה כבר בוחר לעזור, אפשר לעשות את זה בצורה נחמדה
.

דוסטו

New member
ריווי, אני יודע ואת יודעת

אני יודע שאני לעתים חם מזג ואת יודעת שאת לעתים מגזימה בנסיון שלך לגונן ולעטוף בצמר גפן את הפורום 'שלך' (בלי שום לעג). מה כבר אמרו? עצלן? אכן לא רק עצלן אלא גם חצוף. יאללה די. שוב אני ממשיך לתרום לשרשור מיותר שכל קשר בינו לבין ספרות מקרי ושולי

Rivendell

New member
שבחפץ חשוד אסור לגעת? ../images/Emo2.gif

הפורום הוא לא שלי, הוא 'שלנו'
. ובאמת מיצינו את הנושא, כל אחד הביע את עמדתו.

תודה לכל העונים, גם אני אוהב אתכם.

"עצלן" - ייתכן שאני מפוזר אבל אני לא עצלן. חשבתם אולי על האפשרות שבנוסף לביאליק אני צריך בערך 10 שירים של משוררים שונים, כמו גם סיפורים קצרים וכו'... אז מצטער אם אני מעדיף לשבת בבית ולמצוא שירים תוך 20 דקות באינטרנט מאשר לשוטט ברחבי העיר ולחפש בספריות עירוניות (ביה"ס לא פועל בשישבת). וכי למה תעדיפו לשלוח מסרים אישיים דרך האינטרנט במקום לשלוח אותם אחד לשני בדואר? אם תרצו לעזור לי, אשמח, אם לא - אל תעזרו, בכל מקרה אבקשכם לשמור את ההערות המעליבות לעצמכם, פניתי אליכם בכבוד ואני מצפה לאותו יחס. ולעניין עצמו - תודה על האתר, אבל לא התכוונתי שאני מחפש שיר ספציפי אלא אתר שמכיל מאגר של מילים של שירים, כי כאמור, אני צריך שירים רבים של משוררים שונים.

בנגלה

New member
באמת הגישה קצת מגעילה..

מהנסיון שלי בפורומים: מילים כמו "עצלן" או "שלום ולא להתראות" ממש לא גורמים לאנשים לרצות לחזור ולהשתתף בפורום!

Rivendell

New member
אם תסתכל למעלה

תראה שהערתי על העניין.אבל - וזה אבל גדול - תזכרו שיש גם צד שני לכל דבר ולפורום, בכנות, קצת נמאס מכל מבקשי העזרה בשיעורי בית. בגלל זה יש לנו שורה אדומה בראש הפורום. במקרה הזה היתה פנייה מנומסת ובקשה סבירה לחלוטין, אבל בד"כ הדבר אינו כך ויש קצת חוסר סבלנות כללי. סליחה שזה נפל על האדם הלא נכון וזה לא תירוץ, אבל בכל זאת כדאי לזכור שחברי הפורום כאן לא עובדים בשביל אף אחד ובאמת לא חייבים כלום לאיש. אנחנו כאן כי אנחנו אוהבים לקרוא ספרים, להנאתנו. שיעורי בית, זה בפורום נפרד
.

בנגלה

New member
את צודקת לגמרי!!

אבל יש דרך להגיד כל דבר.. מספיק להגיד לו בצורה מנומסת שזה לא הפורום המתאים.. ובקשר להערות של- אנחנו באמת מעדיפים שאנשים כאלה לא יגיעו לפורום. אני ממש לא מסכים עם זה.. אנשים כאלה שמבקשים עזרה בשיעורי בית יכולים בסופו של דבר לחזור לפורום בעקבות ספר שהם קראו או סתם כדי לדבר ולחפש המלצות לספרים. גישה כמו שראיתי כאן דיי משעירה טעם רע בפה..

perhay

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת בהחלט לגישתך

הוצאת לי את המילים מהפה! תפקידנו הוא לא לעשות עבודות במקום התלמידים אבל בהחלט אפשר לכוון אותם למאגרי ספרות כלליים (שחלקם נמצאים בקישורים ואולי אפשר להוסיף עוד). כמו שאתה אומר אולי תרמנו בכך במשהו שאותו תלמיד יחזור שוב לפורום בנסיבות אחרות ויגלה דרכנו ספרים ראויים לקריאה ו"מתוך שלא לשמו בא לשמו".

gordiwow

New member
חשוב לזכור

שאנחנו לא חייבים לאף אחד שומדבר. זכותנו, גם אם זה לא יפה, להיות גסי רוח. התגובה של אנשי הפורום לתלמיד הנבוך היתה תגובתם לאלף אחרים בחודשים האחרונים, שלא בראש שלהם להכין שיעורי בית, לקרא באמת, או להכין את עצמם לבגרות בספרות בפרק זמן שעןלה על שלושה ימים. הם לא רציניים ועבורנו, אנשים שהספר הוא בשבילם בן-ברית ושותף לחיים, זה נתפס כזלזול בנו ובספרות. אנחנו לא פה כדי לעזור לאף אחד, וגם לא פה כדי לעורר את חדוות הקריאה אצל אף אחד - זה יהיה נחמד אם זה יקרה, אבל זה לא הכרח. אנחנו פה בשביל לדבר על ספרים עם אנשים שאוהבים ספרים. כל האחרים, מתבקשים לסגור אחריהם את הדלת בשקט. זה לא יפה, זה גס - וזה בדיוק מה שאני רוצה לעשות.

בנגלה

New member
זאת זכותך להתנהג איך שבא לך..

אף אחד לא מכריח אותך להיות נחמד פה לכולם.. כל עוד זה חוקי ולא נוגד את חוקי הפורום.. תעשה מה שאתה רוצה.. אבל לדעתי באמת אף פעם לא מזיק להיות בנאדם נחמד יותר! חוץ מזה, אל תמהר להסיק מסקנות לגבי כל אחד שנכנס לפורום ועושה משהו שלא לרוחך.. אני למשל מאוד לא אוהב שירה (ביאליק וכל הדברים האלה שצריך ללמוד לבגרויות) אני לומד את זה כי אני חייב!! אבל אני מאוד אוהב ספרים!! במידה וגם אותו "עצלן" אוהב ספרות ולא שירה אחרי תגובות כמו שהוא קיבל פה הוא ממש לא ירצה לחזור ולדבר על ספר שהוא קרא.. אין לך מושג מי נמצא מאחורי ההודעות בפורום. יכול להיות שכרגע הפסדת בנאדם מרתק או בן שיחה מדהים לספרות. גישה נחמדה אף פעם לא מזיקה!!

Boojie

New member
האנשים בפורום הזה

לגמרי במקרה ישמחו מאד אם אנשים שמחפשים עזרה בלימודים לא יחזרו להשתתף בפורום הזה. לא לזה הוא נועד, ויש פורומים שכן נועדו לזה, וזה כתוב באדום, בגדול למעלה. אני בעד גישה מגעילה. יותר מדי אנשים חושבים שפורום זה מין שיטה מתוחכמת למצוא מישהו שיעשה את העבודה במקומך, ואפילו לא טורחים לבדוק את הכללים לפני שהם מתחילים בניצול ה"משאב" הזה. ומילא אם הכללים היו נסתרים באיזשהו מאמר, אבל זה כתוב באדום בראש הפורום, בחיאת. אנחנו לא משאב לימודי.

Rivendell

New member
יקירתי -

מסכימה איתך מאוד לגבי הרוב, אבל נגד הגישה המגעילה האקטיבית. אני מבינה את חוסר החשק לענות, אבל לא חושבת שצריך להפוך את זה לשדה קרב. הכי נכון - להתעלם, או להפנות לפורום הנכון. הרי לא יצא כלום מזה שנלך מכות וירטואלית עם אנשים ונעליב אותם. אנחנו לא כאן לחנך (וגם לא נצליח, לדעתי) אלא ליהנות מהפורום באווירה טובה. חבל על האנרגיות.

למעלה