צפע סטרייפ--כנסו!!!!

naja

New member
טל הרשה לי לתקן אותך.

אין קשר בין הצפעים האלה לבין יעקב סלע. הצפעים האלה בקעו מהטלה של נקבת צפע במופע רגיל שנלכדה בטבע. לגבי הטמפרטורה-גם אני חשבתי שאין השפעה על המופע של הצפעים אבל זה לא נכון. הטמפרטורה היא שגרמה לצפעים האלה להראות כמו שהם והיא גם גרמה להם לעוד כמה פגמים, לאו דווקא במופע.

tal901

New member
אם יעקב סלע ז"ל שהיה משוגע על צפעים

במיוחד במופעים מיוחדים עשה את זה דורות על גבי דורות, יש סיבה. ודרך אגב אתה יודע ממי הם בקעו? תסכים איתי שיעקב הבין יותר מכל אחד בפורום הזה ובכלל בארץ בנחשים. אז אם זה היה קשור קשור לטמפרטורה הוא לא היה עובד כל כך קשה. מסכים?

BabaGee

New member
אני לא ממש רוצה להתערבב בדיון הזה

אבל הרגשה שלי היא שיעקב הזה (לא הכרתי את האיש) הבין הרבה מאוד אבל לא יודע אם כמו שתיארת את זה ("הבין יותר מכל אחד בפורום הזה ובכלל בארץ בנחשים") . לי נראה שהבחור זכה לכל הפרסום שלו יותר בגלל האישיות המיוחדת / ביזארית שלו ופחות בגלל הידע שלו. אנשים מוקסמים מנחשים ואדם ביזארי כמו יעקב הוא item תיקשורתי משעשע (אפילו קוריוז) ומכאן הפרסום הרב שלו, לאו דווקא הידע שהיה לו (והיה לו אבל לא יודע אם הכי הרבה בכל הארץ ואם בכלל ניתן לכמת את זה).

טל שלום

תראה,אני לא מכיר את יעקב סלע וכל מה שאני יודע עליו זה מסיפורים. ושם של בן אדם לא בהכרח מעיד אם זה נכון או לא,מה שהוא עשה.ואני לא מקבל את זה שאם יעקב סלע עשה משהו,זה אומר שזה נכון,וזה לא בגלל שאני מבין יותר מידיי בזוחלים,אני עוד בחיתוליי בתחום הזה ויש לי הרבה הרבה ללמוד והרבה נסיון לרכוש.אלא בתור בן אדם שחושב בצורה נכונה.יעקב סלע גם עשה הרבה דברים פסולים ואין מה לפרט יותר מידיי (גם זה הכל מסיפורים כמובן) .ד.א,מה הקשר שלך ליעקב? ז"א יצא לך להכיר אותו? לעבוד איתו וכו? וגם הגדולים והטובים יכלו לעשות טעויות,יכול להיות שגם הוא עשה משהו כי חשב בצורה מסויימת ובדיעבד זו טעות,ככה שלעניות דעתי,לא כל מה שאומרים שמישהו מבין עשה הם נכונים.

tal901

New member
יעקב סלע ז"ל.

יש לי בבית את כל "הירושה" שלו. לא נחשים. חומר לימודי בכתב יד, צילומים, תצפיות, התנהגות וכמובן מה שכולם יודעים על אורח החיים הביזארי שלו. אני ידיד קרוב מאוד לשלי [אצלי בבית לפחות פעם פעמיים בשבוע] וסוגי הנחשים שהם גידלו בארץ ובחו"ל [ארה"ב].רוב המגדלים בארץ רק ראו בתמונה. למי שהכיר אותו יודע על מה אני מדבר ואין לי ספק שהנחשים הללו הם צאצאים לא ישירים של הנחשים שלו. אחרי הירצחו הרשות החרימה את כל הנחשים ולך תדע איפה מי ומי שרד עד היום אבל בדבר אחד אין לי ספק הנחשים הנ"ל קשורים ליעקב סלע ז"ל. אל תחשבו שאני מסכים עם מה שהוא עשה [לפי דעתי הפרטית הוא היה פסיכופט לא קטן אבל זה לנושא אחר. דרך אגב יש עכשיו אתר הנצחה לזכרו, תסלחו לי אבל אני לא יודע את הכתובת המדיוקת...

naja

New member
לא מסכים איתך בכלל.

דבר ראשון-בניגוד אלייך, אני יודעאת ההיסטוריה של הצפעים האלה ויעקב לא ממש מופיע בה.... דבר שני-אתה אולי תופתע לשמוע, אבל יש פה בפורום לפחות 2-3 אנשים שלא נופלים מיעקב בידע שלהם(שלא לומר-עולים עליו ובהרבה....). דבר שלישי-אני לא יודע אם הוא ידע או לא ידע את הקטע עם הטמפרטורה. אם הוא ידע, אז כנראה שהוא התאמץ במטרה להשיג צפעים לינטייםש יהיו גנטיים, או שהוא פשוט ידע את מה שאתה עומד לגלות בקרוב-לא כ"כ פשוט לגדל את הצפעים האלה..... אם הוא לא ידע, זה קצת מחזק את סעיף ב' שלי.....

tal901

New member
בו נסכים שלא נסכים.

כל אחד בדעתו ואיו דרך למדוד את זה [במיוחד שהבן אדם כבר הרבה שנים באדמה.

רן333

New member
ידוע על שיבושים בדוגמא, כולל יצירה

של פסי אורך, שנגרמים עקב טמפרטורות הדגרה לא נכונות, או על ידי החזקה של נקבות הרות בטמפ' לא נכונות. דברים כאלה תוארו אצל מספר מיני חנקיים, כולל: פיתון בורמזי, פיתון מתכדר, ובואה קונסטריקטור. אפשר לקרוא על כך, ולראות תמונות, ב-The Reproductive Husbandry of Pythons and Boas של Ross&Marzec, וכן ב-The Ball Python Manual של de-Vosjoli. לא יצא לי לקרוא או לשמוע על דברים כאלה אצל זעמניים, צפעוניים או פתניים. הדבר הכי קרוב לזה שאני מכיר אצל זעמניים קשור בכרכני תירס.Michael McEachern, בחוברת A Color Guide to Corn Snakes, מתאר כרכן תירס מפוספס שבקע מביצה שהותקפה על ידי פטריות בשלבי ההדגרה המוקדמים.

שלום טל

אני הייתי רוצה לדעת על מה אתה מבסס את ההנחה שהצפעים הללו הם צאצאים של הנחשים של יעקב סלע,הבן אדם שתפס,הפגיש בין הנחשים והדגיר את הביצים נמצא איתנו ואומר לך שאין קשר,ידוע בברור שהם נתפסו בטבע. אסף,יצא לי לראות את הצפעים האלו כמה וכמה פעמים,איזה בעיות יש בגידול שלהם? ושאלה לטל,מאז שאתה מטפל/מכיר אותם הם אכלו?

naja

New member
הבעיות שלהם.

כמו שאתה בטח יודע-הם מסרבים לאכול. אין לי ספק שזה קשור ישירות לטמפרטורת ההדגרה שלהם.

tal901

New member
אחד אכל.

מה זה אומר לפי דעתך? גם גרי בנדים עושים בעיות באוכל כמו הפירומילנו אז מה? יש נחשים בעיתיים אין מה לעשות. אל תדאגו בסוף כולם יתחילו לאכול.

naja

New member
מה זה אומר לדעתי?

צפע זה אחד הנחשים שהכי קל להאכיל. עצם העובדה שהצפעים האלה לא אכלו עד היום(הם בני קרוב לשנה לידיעתך.....) מראה שיש להם איזושהי בעיה. אין קשר לגרייבנד ולפירומילנות מאחר ונחשים אלו מתחילים(בטבע) לאכול בעיקר לטאות, ואילו הצפע יאכל כל מה שיתנו לו פחות או יותר.

tal901

New member
תחליט.

או שיש בעיה או שצפע זה צפע. בהודעה אחת אתה אומר שהם לא יוכלו ואז אז אתה אומר שקל להאכיל אותם. תחליט? אני נמצא שם בדיוק שבוע ורק פעם אחת ניסיתי להאכיל אותם אז אני אופטימי. בוא נקווה לטוב ולא נאחל להם מוות מרעב.

naja

New member
מה לא ברור?

צפע זה נחש שקל להאכיל. ראיתי מעט מאוד צפעים שסרבו לאכול. הצפעים הסטרייפים שלך מסרבים לאכול מהיום שהם בקעו. גם האחים הסטרייפים שבקעו יחד איתם סירבו לאכול. לא נראה לך שיש קשר בין המופע שלהם לעובדה שהם מסרבים לאכול?

nevs

New member
נאג'ה האם החבר שלך

הגיע למסקנה מה גרם לתוצאה של הסטרייפ האם טמפרטורה מוזרה או מוטציה גנטית? לגבי זה שהם לא אוכלים הגיוני שהם ישרדו שנה שלמה בלי לאכול פעם אחת? או שעשו להם האכלה בכוח?

tal901

New member
אחד אכל בתוך שבוע שאני שם...

קצת זמן ושלושתם יוכלו אל תדאג... אולי מי שהיה לפני לא הצליח. זה לא אומר אומר כלום על הסיכויים שלי. וחוץ מזה מאז שאני בפורום אתה [naja] רק פונה אלי בצורה תוקפנית אם יש לך בעיה איתי דבר חופשי אל תעקוץ בקטנות....

naja

New member
אין לי בעיה איתך.

אני לא חושב שאני פונה אליך בצורה תוקפנית,זה הסיגנון כתיבה שלי. עברתי על כל השירשור הזה ולא ראיתי שום סימן לתוקפנות. בסה"כ הבאתי עובדות שמהן אתה בוחר להתעלם משום מה.

למעלה