ציקצוק יומי

arcidea

New member
co existence

both r segments of what is tru u hold ur segment i hold mine like hotpotatos do u juggle?

arcidea

New member
../images/Emo9.gif מה? זה לא ספירלה?

טוב טוב, נעזוב את ההתחכמויות- ד"א לא כל מה שמנוסח מאוד הוא התחכמות- אבל הרוב כן--- חבל לי שהתחלת עם הערה רלוונטית וחשובה- על הפוטנציאל הבעייתי של שכלתנות והגעת לתשובה מתחכמת כמו האחרונה שלך על מעגלים. בפשטות, מה שרציתי לומר הוא- שהלמידה, נעשית בלב. החשיבה הלוגית והאנליטית אחראית רק על עיבוד האינפורמציה- הלב הוא זה שמחכים. בנוסף- חשיבה (וגם קריאה) יכולה להיות פעולה מדיטטיבית, בנסיבות המתאימות. בלי שום שימוש בלוגיקה או אנליטיות. גם אם לא חוית את זה בעצמך, אל תמהר לפסול את האפשרות שאחרים לא חווים את זה :) מדי פעם כשאמרתי שאני "עוקבת עם הלב" התכוונתי שבסופו של דבר- אני יכולה להשתמש בלוגיקה ואניליטיות שלי כדי לנפות ולארגן וכו וכו, אבל מכיוון שהאיבר בו שוכנת החוכמה הוא הלב- ההתקדמות האמיתית שלי נעשית דרכו, באמצעות האינטואיציה. יש בהחלט חשיבה אינטואיטיבית, והיא ספירלית. כך נדמה לי. היא אינה ליניארית- בזה אני בטוחה. אם נשאר לך זמן מכל הפאלון גונג אולי תציץ על כתבי גורדייף הוא מנסח את זה טוב ממני. וגם בכתבים הסיניים העתיקים- שם עיגול מסמל את עולם הspirit שיהיה לך אימון טוב

Panoramix

New member
הממ

את מפספסת את כל העניין בנסיון להכניס קונספציות ולהבין את זה בצורה לוגית. זה לא לוגי, אי אפשר להבין את זה באמצעות המחשבה, גם לא באמצעות החכמה. בודהא פעם אמר "זה כל כך גדול שאין לזה חיצוניות וכל כך קטן שאין לזה פנימיות", בכל גרגר חול יש 3000 עולמות. זה כל כך עמוק ופנטסטי. אם תסבירי לי איך גורדייף והאינטואיציה שלך מובילים אותך לזה, אני אשמח לשמוע
.

בארס

New member
מה אתה רוצה?

מה? שהיא תפסיק לחשוב ושתצתרף לפאלון? שהיא תפסיק להסתובב ותתחיל ללכת ישר? מה? ואתה ? אתה הגעת לאנשהו? או שאתה רק מרוצה מהדרך שמצאת? (שאין בזה שום רע כמובן). אתה יכול להבטיח לה איפה נמצא האור? או לגרום לה להבין שיש דבר עדיף עבורה? כל אדם הוא עולם בפני עצמו, כל אדם מתבשל בתנאים המיוחדים לו. ומגיע או לא מגיע לדברים מעצמו (ואנחנו מדברים כאן על דרך או כיוון) האם יש בדבריך משהו שיכול לטבל את התבשיל שארכידאה הוא, או שאתה מוסיף תבלינים לתבשיל שאתה הוא?

Panoramix

New member
הממ

אני לא רוצה כלום. פה ושם כן דברים, אבל אני עובד על זה. מה אני רוצה ממנה? שום דבר, אני פשוט עונה לפי מה שאני רואה ותמיד טורח להוסיף שזו הבנתי האישית. פאלון לחוד ואני לחוד. אמנם אני מאד אוהב את השיטה, אבל כמו שאני לא טוען להבין את דבריו של שקיאמוני כך אני לא טוען להבין את דבריו של המורה לי. אמנם כל אחד והחיים שלו על פני האדמה, אבל כדי להגיע להארה יש מכנה משותף לכל הדרכים והוא התמוססות האני. לך ידידי, אני דואג. אם התכתבות קלה בפורום יוצרת אצלך התפרצות כזאת אז אתה כבר עומד במקום הלא נכון. אני אספר לך סיפור. נזיר נוצרי ונזיר בודהיסטי הסתובבו ביער כשלצדם משתרך אגם. באיזשהו שלב הם היו צריכים לעבור לצד השני כדי להגיע למחוז חפצם. הנזיר הנוצרי מיד ניגש אל הנהר והחל ללכת על המים. הבודהיסט ראה את זה וקרא "תחזור לכאן, אתה עושה את זה לא נכון". הנזיר הנוצרי חזר ושאל "למה זה?". הבודהיסט הציע שיעקוב אחריו וכך הם הלכו עד שהגיעו למקום הכי נמוך בנהר. ואז חצו.

אני לא ראיתי כאן שום התפרצות.:)

כדי שתחזור שוב כמה דפים אחורה לשירשור על נושא הבנה,תוכן צורה ותשכיל. ובכלל,ידידי,בארס הוא אחד האנשים הנדירים והעמוקים ביותר שיצא לי אישית אי פעם לפגוש.כשהוא מדבר,האגו שלי מרגיש ממש בנוח להעלם ונותן לי להקשיב בהערצה הולכת וגוברת.לא ניתן שלא להרגיש בעוצמות גדולות,גם אם לא תמיד מובנות. אז נצל את ההזדמנות שהוא ניקרה בדרכך.אני אישית מוצא את דבריו עמוקים ומועילים.מעבר לכך,האמת שיוצאת מפיו נמסרת ממקור ראשון.לא תמצא את זה בספרים. יום טוב ושבת שלום. (ובארסי,סלח לי אם הבכתי אותך :)אחרי השיחה של אתמול,הערכתי אליך רק גברה.אז עמך הסליחה,אני נמצא עדין תחת השפעת המילים והרעיונות.) מוטי.

Panoramix

New member
האמת

האנשים שנראים לי כאן הכי מכווננים למטרה הם דהארמהאקס, הארי_י ויאגה1 אם שכחתי מישהו, זה כי אני עדיין לא מכיר את כולכם. תמיד יהיו את אלו החופרים לתוך קרן של פר.

שאלות.

היי פנורמיקס. מהי המטרה?כיצד אתה מסוגל לדעת בוודאות מי מכוון אליה ומי לא? מי מכוון את מי?כיצד אתה מסוגל לדעת ש "מי" שמכוון בכלל יודע למה הוא מכוון ונניח והיה יודע שהוא בכלל מסוגל לצלוף את עצמו אל לב המטרה ואם הוא בכלל מסוגל לצלוף את עצמו בדיוק ולא לפספס נניח במילימטר או שניים(וכתוצאה מזה למצוא את עצמו בעולומות אחרים לחלוטי וממש לא רצויים או לא למצוא את עצמו בכלל,מי אמר שיש שם בכלל מטרה ואם יש שם בכלל מטרה,אז מי אמר שזאת המטרה? בזמן נתון אדם לא מסוגל לראות אפילו מעבר לקצה אפו ולכן מצחיק בעיני שהוא מסוגל לראות מעבר לקצה אפם של האחרים.אין לי דבר כנגד דהארמה x הארי או יאגה1 או יהיו אשר יהיו כל האנשים האחרים פה או אי שם, אבל זה נראה קצת חשוד שאתה מנסה ליצור כאן איזושהי חזית נגד חזית, כי אני למשל לא רואה כל חזית ובוודאי שאינני רואה כאן מערכה או מלחמה. הכל בעיני המתבונן.שים לב לעצמך ושים לב למשקפים שאתה לובש.כל תורה אינה אלא משקפים מכוונים למטרה.אם יש איזשהי מטרה בכלל,הרי שתוכל להגיע אליה,אם בכלל,אך ורק לאחר שתוריד את המשקפים ותיתן לעיניים שלך עצמך לראות.זה מה שנתן לך הטבע.בעיניינים האלה,אם הן לא תראנה,אזי כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא להסיק,שאפילו יש מטרה,כאדם ייחודי,העומד בודד מול היקום,היא איננה קיימת עבורך ואיננה ברת השגה. מה המשמעות לחפור לתוך קרן של פר?לא ממש הבנתי.אנא באר והסבר,אם תוכל. מוטי.

Panoramix

New member
אני אענה לשניכם ביחד

the seven emotions--happinese (喜), anger (怒), sorrow (哀), joy; (樂), love (愛), hate (恨), and desire (慾)--and the six sensory pleasures; derived from the eyes, ears, nose, tongue, body and mind ובארס, זה משהו שעובדים עליו, כי צריך לוותר במודע. כשסוטרים לך לא לסטור בחזרה. כשצועקים עלייך, הלב לא זז. כשמשבחים אותך אתה לא מתמלא בעצמך. הארה זה לא פיקניק, וככל שאתה קשור יותר לרגשות האלה ככה זה יותר מר לוותר. יש גם את מי שאף פעם לא יוכל. ושמש, המטרה היא לחזור למקור האמיתי, מי שמכוון אותך זו הדרך שבה אתה בוחר ללכת, אתה זה שמחליט ללכת אחרי דרך מסויימת, תשתמש בהגיון הבריא שלך. אם הלב הוא מה שחשוב בה, אז לך אחריה. יש אנשים שהולכים בדרכים רעות, אבל זה חלק מהעולם. אין לי עניין במחנות או במלחמות, אבל אני מבין למה אתה רואה את זה בצורה כזאת, היה סמוך ובטוח שאין לי עניין בדבר.

אז ...

אז בוא אני אספר לך ולשאר, איך אני רואה את זה. נתחיל באמת היסודית, האמת הבסיסית היא שבשורה התחתונה, האדם לא יודע מה הוא צריך ומה חסר לו. מה עליו לעשות ולמה? ולאן הוא אמור להגיע? !! (גם אם מדובר בחזרה אל עצמו) הוא לא יודע את זה ומהבחינה הזאת פניו מופנות אל הלא נודע. ועד שהוא לא הגיע, הוא לא יודע ולא ידע. זאת האמת הבסיסית , זאת המציאות של האדם . מציאות נוספת היא שיש וייתכן ואפשרי לו לאדם להתפתח. ונאמר שאיכשהו, הידע הזה היה נחלת קבוצות או יחידים מסויימים בהיסטוריה האנושית. אז הקבוצות האלו הבינו משהו, כל קבוצה הבינה ברמה מסויימת. עכשיו עמדה בפניהם משימה, בעצם מספר משימות, אחת מהן היא איך לכוון אדם שכל מה שמוביל אותו קדימה הוא "שיקרי", אל עבר האמת, אל עבר מציאות עצמו? וכאן, כל קבוצה על פי איכות הבנתה והנסיבות ברקע, פיתחה או קיבלה או גילתה תורה או שיטה מסויימת. רוב הדתות ה"טריק" שלהן עובד בעיקר במישור הריגשי, כך שמצד אחד מכריזים מלחמה באמוציות האנושיות ובמקביל יוצרים שילהוב רגשי , על בסיס של אמונה ורגשות דתיות. זו שיטה גסה יחסית והיא מבטיחה מעט מאוד ותופעות הלואי השליליות שלה הן רבות והרסניות. ברמה הכללית תופעות הלואי מתבטאות בכל סוגי הפנאטיזם שאנחנו מכירים וברמה האישית נוצר איזה רושם שיש איזו "עבודה" לעשות , שישנם אי אילו תכונות שצריך לדכא או להפתר מהן. מי שמבין באמת בנושא של התפתחות פנימית, יודע שכדי שיתרחש איזשהו תהליך צריך בערה פנימית מסוג מסויים, בלי האש הזאת לא יקרה כלום, הבעיה היא שהידע שבבסיסם של הדתות הכלליות הוא גס יחסית והן מכוונות אל המוני אנשים והדרך היחידה שלהם ליצור את הבערה הפנימית הזאת היא ע"י יצירת המאבק בתוך האדם בינו לבין התכונות ה"שליליות" שניתן להצביע עליהן בפניו. זה ככה עבור ההולכים בדרכי הדתות השונות. ולא מן הנמנע שעבור אלו, יש איזו תחושה שהמשימה שלהם ברורה, קרי , מה צריך לעשות ומהי העבודה. זו אשליה כמו כל האשליות , כי העבודה האמיתית מתרחשת הרחק הרחק מחוץ להישג ידה של ההכרה, המביכה, של האדם בדרך. ואין לו מושג קלוש עליה. כך יוצא, שלפני שאדם מגיע לאנשהו בכלל, הוא יכול להרגיש שיש ביכולתו לייעץ או להטיף או לדעת מה טוב ומה רע עבור עצמו ועבור אחרים. הוא יודע מהי הארה ומה מביא אליה. הוא יודע שצריך להגיש את הלחי השניה "במודע". רק שיש דברים "קטנים" שהוא נוטה לשכוח, כשיש לכך סיבה. דתות הן דבר חשוב ומלא חוכמה בינן לבין התפתחות רוחנית לא תמיד יש קשר. ומתופעות הלואי של המטודיקה והפרקטיקה הדתית לא כולם חייבים לסבול. כל אלו נכונים עבור ההולכים בדרך הדת או דומיה.

בארס

New member
ודוגמא אחת

קטנה על עצמי.. היא .. שלחתי את ההודעה הזאת מהכרטיס של אישתי ! לפחות אני לא מסביר לאנשים מהיא הארה :)))))

האם באמת אני זה שמחליט

האם ללכת בדרך מסויימת? אבל הרי על זה כל העניין,שהאני הזה שאתה אומר שמקבל החלטות לא ממש קיים.מי מחליט ללכת בדרך מסויימת ולמה הוא מחליט? מה הגורם בתוך עצמך שהחליט ומי בדיוק בתוך עצמך ערב לו שהוא יודע מה הוא עושה?איפה הביטוח שלך ואם יש לך ביטוח,האם בכלל קראת טוב את הפוליסה שבאה איתו,האם בכלל אתה יודע לקרוא ומבין את השפה שבה הוא כתוב? מי מחליט איזושהי הדרך "הטובה" ואיזושהי הדרך "הרעה" ולמה? מה זה עשוי ללמד אותו על עצמו?מה הוא מבקש בדרך הזאת ולמה? למה צריכה להיות דרך?איך בכלל יכולה להיות דרך? על איזה הגיון בריא אתה מדבר?על זה שאחריו הלכה האנושות עד עצם היום הזה ואיתו הגיעה לכל "השגיה" המפוארים? כל הטכנולוגיה המפוארת אינה אלא פיצויהולך וגובר על המחסור והמצוקה שהולכים וגוברים ביחס ישר לטכנולוגיה.כולנו יודעים את זה ועניין משרת יפה סופרים ומשוררים שאוהבים להציג בפירוט את הניכור האורבאני המודרני של "שוכני המערות" המתקדמים. אבל שוב ועל כך אני רוצה לשים דגש,מניין לך לדעת איזו דרך טובה או רעה? במצב היחסי שבו אנחנו נמצאים איננו יכולים לדעת מה טוב או מה רע. אתה עיור,אתה גולם.אתה אינך בוחר דבר.אפילו איננו יכולים לומר על עצמנו שאנו נמצאים בתהליך.תהליך זה משהו שאתה יוצר אבל אין לנו כוח ליצור דבר. אנחנו אבן מתגלגת במורד.אנחנו חומר לקומדיות המטורפות של האלים. אולי המדיטציה יכולה לעזור קצת ועל כל השאר וכיצד הוא מתרחש,איך אומרים רק השד יודע או אולי האל הטוב. מוטי.

Panoramix

New member
תגיד

אתה תלמיד של זן בודהיזם במקרה? אני סתם תוהה בגלל השאלות על דרך
תראה, אם כן אז בודהידהרמה בעצמו אמר שהדהרמה שלו תעבוד רק ל6 פטריארכים אחריו ואז היא תפסיק להיות מסוגלת להציל אנשים. בזן טוענים שאתה צריך להתעורר לזה בעצמך, שאין מה ללמד. בודהידהרמה ייסד את הזן עפ"י משפט של שקיאמוני שאומר "אין דהרמה שהיא דהרמה מוחלטת". בזן הבינו את זה שאין דהרמה ללמד. אם תלך היום למקדש זן ותשאל שאלה תקבל מכה, זה נקרא "מכת אזהרה" כי אסור לשאול וצריך להתעורר לזה בעצמך. איך שאני רואה את זה, בגלל שזאת דרך קטנה היא הספיקה רק ל6 פטריארכים ולא יותר, כבר הרבה זמן שהיא לא מצילה אף אחד. בעוד שהדהרמה של בודהא שקיאמוני הצילה אנשים במשך 2500 שנה. אני חושב שזה אומר שיש מקום ללכת בעקבות דרך מסויימת, דרך שהפרות שלה רבים. אתה יכול לבחון את העץ לפי הפרות שלו. האנושות הלכה אחרי הדואליות עד היום והרצונות של אינדווידואלים, איפה ההגיון בזה? אני חושב שנכון להגיד שאם האנושות הגיונית אז אני מלפפון.
תראה, אני לא יכול להכניס בהודעה את ההסברים להרבה דברים, זה ידרוש ספר שלם ועוד הסתעפויות. אנחנו לא חומר לקומדיות של האלים, רק יצורים שכמונו יכולים לצחוק על המצב העגום שנקלענו אליו, ואי אפשר לומר שזה לא באשמת האדם המצב שלו נורא כל כך. שמעת פעם על קארמה רעה?

שששלום

New member
אני בשוק אני בהלם

היתכן כי דבריו של בודהידרמה אמר זאת כי ידע שיהיו חסרי הבנה שיסלפו את דרכו ? או כי ידע שכל 6 דורות יצוץ מורה חדש ? אף אחד לא ממש היה שם ושמע מה נאמר. הכל השערות כאלו ואחרות שבאו למימוש צרכים. למה להיגרר לזה ולא לדבר לגופו של עניין על פאלון לדוגמה. ד"א לזן בודהיזם יש ויש דהרמה שהתחילה בבודהה ונטולת משקפי
. אבל האם זה באמת משנה לצורך התפתחותנו כל הנאמר ?

Panoramix

New member
הממ

אני חושב שבודהידהרמה אמר את מה שאמר כי הוא ידע שהדהרמה שלו תהיה קצרת תוקף, הוא לא הגיע לרמתו של שקיאמוני, כך שהדהרמה שלו לא יכלה להשאר תקפה למשך זמן רב. אגב, גם שקיאמוני דיבר על תקופת סוף הדהרמה שלו שבה הנזירים במקדשים יתקשו מאד להציל את עצמם. התקופה הזו היא עכשיו. הוא גם אמר שכל 2500 שנה יהיה סיבוב של גלגל הדהרמה ומורה חדש יבוא לאנושות. על פאלון אמרתי את כל מה שאני יכול להגיד, מה שיש שם ניתן רק למי שרוצה. אף תלמיד של דאפא לא יספר לך מה כתוב בפנים. (ברובד השטחי, אפשר להגיד שכתוב שם איך להיות אנשים מאד טובים) השיטה היא שיטת טיפוח-תרגול כשהטיפוח מתייחס לשיפור הXin Xing, טבע הלב, המחשבה לפי העקרונות של היקום אמת-חמלה-סובלנות. והתרגול מתייחס לחמישה תרגילים. בנסיוני האישי השינוי מההתחלה היה דרסטי. ויכול להיות שזה רק אני, אבל זה נדמה שהוא משפיע על כל הבית. אם יום אחד תקרא את הספר ויהיו לך כל מני מחשבות או תהיות, אני אשמח להחליף מסרים ולהחליף דעות והבנות. אם כל מה שנאמר משנה להתפתחותנו? אני חושב שזה תלוי במי שקורא

למעלה