צום עשרה בטבת

יש משהו, אבל עדיין - איפה אשתה בלי לפחד

שמישהו מסתכל ובלי לפחד שמחר יבוא אלי מישהו ויגיד, רגע, אז לא צמת אתמול??

גם אני הייתי פעם הרבנית של החברה, התפטרתי !

תעדכן את החבר'ה שיש הקלות, אם לא מרגישים טוב וכו'. לאט לאט הם יקלטו אותך. אם אתה עובד במקום עבודה חילוני, קח את כל הפריוולגיות להנאתך. הם לא ממש יודעים מה מותר ומה אסור, כמה למה וכיצד. אחת מישיבות הצוות הוגשה ארוחת צהרים, פתות, פלאפל וחומוס אבוגוש. חברותי המסורות טרחו לעדכן אותי שבשבילי הם קנו גם חומוס רגיל, ולא מ'גויים'.... אני לא חשבתי הרבה ואכלתי מה שבא ליד ובעיקר לפה. לרוע מזלי ישבו שם כמה בנות חילוניות שומרות מסורת, (כשרות שבת וטהרת משפחה) החילוני שבחבורה אמר להם, למה אתן לא אוכלות, תראו, אפילו מבולבלונת אוכלת, זה כשר... חמודה אחת אמרה: ואם מבולבלונת תקפוץ מהגג, גם אני אקפוץ? אגב, מאז אותה אחת לא מחליפה איתי מבט עינים, שלא לדבר על מילה... קיצור, מהר מאוד קלטו אותי. וטוב שכך. אם יש מקום אחד שבו אוכל לחיות את חיי כאוות נפשי, אז למה לי להערים קשיים על עצמי. . . לך בכחך זה והושע את עצמך.

מתבי6

New member
אהבתי

אז אצלי מזמן נתתי לאשתי לאכול מהכל והיא בתמורה מאכילה אותי בכל זמן. פירוש: אני קונה לה מכל כשרות והיא תוציא חלב גם אם לא מזמן אכלנו בשר. אישה כשרה עושה רצונה ורצון בעלה

אצלי בעבודה

הם עדיין זוכרים לי ימי קדם, הארורים, ועל כל שוקולד מוצלח ללא חותמת של נציגי האלוהים, מישהו נזכר להעיר לי ש'זה לא גוש קטיף'. תנו להנות, תנו לי לדאוג בעצמי לעולם הבא שלי (שלפי דברי המורות, בלאו הכי הוא כולל בעיקר התענגות על התורה שלמד הבעל. אז א', כבר נתקלתי בחיי בהנאות גדולות יותר וב', הוא לא לומד תורה).

mister xy

New member
ואותי כבדו בעבודה בהדלקת נרות חנוכה

בתור "הרב" של החברה. בסוף הצלחתי להתחמק... ומעבר לזה אין לי הרבה בעיות כי אני הדתי היחיד בסדום ואפילו בתשעה באב עבדתי.

מזדהה

תמיד אהבתי את תחושת ה"עכשיו מגיע לי לאכול" אחרי שצמתי במשך כל היום, אבל מסתבר שתחושת הקפה על הבוקר שווה יותר.

אני צם קל

וזה בכלל הצום הכי קל בשנה - גם נגמר מוקדם מאוד וגם מזג אוויר מאוד נוח. הקפה היה מעולה וגם המרק בטטה מהחנות של הגלידות היה סביר. אמנם לא באיכות של קפה ג'ו, אבל אחרי צום גם זה מתקבל בברכה.

לחוד

New member
אולי תצום מחר?

תחושות הרעב והצמא זהות, והקפה אותו קפה. (מה, יש במוצאי צום תבלין מיוחד כמו במאכלי שבת?).

כשכולם צמים זה אופנתי

מה אתה רוצה שאני ידליק נרות חנוכה בפורים, יאכל מצות בתשעה באב וינענע את הלולב בעשרה בטבת?...

למעלה