צום עשרה בטבת

אני חי במקום

הכי חרדי שיש .ובאמת לא לקח הרבה זמן עד ששמתי לב ,אבל על הבוקר שכחתי מזה ,דבר שעוד לא קרה לי.

אני לא צמה כי אין סיבה שאני ירעב בג

בגלל שאומרים שלפני כמה אלפים היה בית מקדש ונחרב ואנשים מתו מרעב. תגידו לא מספיק לאלוהים שהם היו רעבים? למה גם אני?

מתבי6

New member
מטרת הצום היא

פעם היו מציינים ככה זמן לעצור ולחשוב. אז זה היה הזמן שקבעו להיזכר איך היה ולהפיק לקחים (שאגב, עד היום לא הופקו כי אנחנו לא מפסיקים לריב על כל דבר וכל אחד מוצא את מי להאשים) עם הזמן השתנו הדברים וקשה לי להאמין שיש מישהו שצום כזה עוצר אותו מהשיגרה. (אם כן, אני מוריד בפניו את הכובע, שבארון) אנשים, גם הצמים, ממשיכים בשיגרה ואפילו ממשיכים לריב במוצאי הצום, היום בערב.

אם אנחנו לא מאמינים אז עד הסוף מה

הקטע שיש פתאום דברים כמו כפור ששומרים אז זה מראה שבעצם הם מאמינים רק יש להם תאות

בזמנים שהאמנתי

היו דברים ששמרתי. כמו כיפור. אבל ביום שהבנתי שהכל שקר... אין שום סיבה לסבול ולשמור על כל שטות שמישהו המציא אי פעם... אכלתי טוב ביום כיפור ואז חזרתי לבית הכנסת. שלא ישאלו לאן נעלמתי....

אז מה אתה עושה פה? זה לא מקום לכאלו

שרוצים לעשות עברות ומחפשים תרוצים. ועל זה כבר קרא הנביא עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים

כנראה שבניגוד אלייך ישנם אנשים שחושבים...

ובשביל לעשות עבירות לא צריך תירוצים צריך פשוט לעשות אותם אני לא רוצה להישמע מחב"ת אבל גם לטובת הדת ישנם כמה וכמה טיעונים כבדי משקל ומאידך טיעונים חזקים ופירכות עצומות ולכן אני לא מכריז על עצמי כ"כופר" אלא כמתנדנד (כשלדעתי האישית ייתכן מאוד שישנה יישות אלוהית אבל זה לא בהכרח אומר שהיא מחייבת אותי) ואם כבר בנביאים עסקינן אז כבר אמר החכם מכל אדם "גם אוויל מחריש לחכם יחשב" והמשכיל בעת ההיא יידום

מתבי6

New member
מה לא מאמין, ומה יפה לו?

עולה לכם כסף כל מילה? תרחיבו קצת. אתה מאמין שהיה פעם בית מקדש ולא מאמין בדברים אחרים? או גם זה לא? אני לא מביע עמדה, רק רוצה שתסביר

לא מאמין ויפה לי זהו

לא מאמין שהיה בית מקדש כלום לא מאמין לסיפורים האלה אתה מאמין?

לא צמה, אף פעם לא צמתי

מלבד כיפור ות"ב, לא צמתי מעבר לזה מעולם. כך חינוכוני, נשים אין להם כוח, שיאכלו... אתמול שאלתי את אימי האם היא צמה, ואמרה בגאווה: אבא אמר שעלי לצום, אבי הזדעק, לא אמרתי לך דבר כזה, שאת חייבת, אני פשוט יודע כמה את נהנית מזה לכן אמרתי לך....אמרתי לשניהם: אני לא יודעת מה בקשר אליכם, אני אוהבת לאכול... אז אני אוכל. אתמול קראתי באחד מעלוני השבת, בעצם זה היה עיתון ילדים שהתגלגל לידי, סיפור על אשה שסבלה באחד הצומות על חורבן הבית ולא הרגישה טוב, שאלה לרב והוא פסק שעליה להמשיך בצום, מתה האשה (נפטרה, אם להצמד למקור) וכשבא הרב לבי"ד של מעלה, יצא מזה, בכך שאמר שאינו אשם, אלא נהג לפי השו"ע, תבעו את בעל השו"ע, אמר כך פסקו אנכה"ג, באו אנכה"ג, שאלו אותם, ראו הדורות התחלשו, איך לא מצאתם פתח להתיר את המקרים האלו, אמרו אנכה"ג (כנראה פה אחד בלב אחד) שהם לא חשבו שהגלות תימשך כל כך הרבה זמן, ולכן לא חשבו שהשאלה תעלה ביום מן הימים. הם אשכרה היו בטוחים שהמשיח יגיע לפני שיחלשו הדורות. כמובן שהסיפור עורר את השתאותי ושבתי אל צור מחצבתי וכעת אני צמה, (בהפסקות, שתיתי קפה עם פיסת עוגה, אני ממשיכה עד ארוחת הצהרים)

מתבי6

New member
מקובל לומר על נשים בסביבתי

או מעוברת או מניקה, אם לא, בטח חולה. בכל מקרה פטורה מהצום. אמרו או בעגל(ה)ע או בזמן קריב

דווקא אני כן צם, למה?.

ההסבר שלי הוא, כי אני מפחד ממה שיהיה אחרי.. הכוונה שלי שיש דין ויש דין ויבוא יום שאני יחטוף תעונש על כל העבירות שעשיתי.. זה שאני לא צם מרצוני זה עוד בעיה, אבל זה לא סותר שעל כל מעשה שנעשה לא נבוא על זה בחשבון מקווה שבהמשך זה יבוא מרצון.. אז יש כאלו שיבואו ויגידו אז תמשקר על עצמך על תצום בכלל ועל ועל אז תחלל גם שבת.. ועל תצום כיפור.. מה עם עונש כרת?. חשבתם על זה פעם?!.

למעלה