צום עשרה בטבת

גבעון 1

New member
כבר עכשיו את יודעת?

איך את יודעת שאין, יקרתי? אני לא בטוח כל כך שאין,.... ואני יותר שנים ממך על הכדור הזה שנקרא ארץ.

יש אלוקים וזה לא נושא לויכוח..

את יכולה להיכנס לאתר הידברות.. וזו מציאות, ועובדה שקימת רק יש כאלו שמעדיפים לברוח מהמציאות.. ואת האלוקים אני ירא זה כל הסיפור...

moshe010

New member
בשביל זה יש אנשים עם שכל

ואנשים שנחנו על ידי הטבע ואבולוציה בשכל ישר ואוביקטיבי, יכולים להיות בטוחים ברמה ודאית גבוהה שאין אלהים שמשגיח ומחייב וממש אין קשר לכמות השנים שנמצאים על כדור הארץ, אם אתה הגעת לבגרות ואתה אם שכל ישר כנראה תגיע למסקנה נכונה שמיליונים מבוגרים לא הגיעו

גבעון 1

New member
ואתה נקרא אחד עם שכל?

תשמע ידידי, אולי לא שמת לב אבל לא כל השכל נפל בחלק שלך... יש עוד כמה חכמים בעולם חוץ ממך, לא מזמן שמעתי אחד כזה שהוא חתן פרס נובל למתמטיקה. שטוען שיש... אז לא כל החוכמה נפלה אצלך..... אם אני מקיים הכול או לא. זה כבר סיפור אחר.... אם זה מוחלט אצלי לא.. אבל לומר מה שאתה אומר קצת יומרני לא?

moshe010

New member
תשובה

לא כל מי שגאון במתמטיקה הוא גם אדם אם שכל ישר ואוביקטיבי כמו שצייר הכי טוב או זמר הכי טוב אינך מצפה ממנו שיהיה הפילוסוף הכי טוב אותו דבר מתמיטיקאי הכי טוב למרות שזה נושא יותר קרוב לפילוסופיה, הוא פשוט יכול לזכור הרבה נוסחאות ולהבין אותם שזה חשוב מאוד ,אבל בכל זאת יתכן שהוא לא אוביקטיבי או לא יכול לחשוב בצורה הגיונית ולנתח בצורה מושלמת אמנם הדוגמא שהבאת זה אדם שקיבל פרס נובל בתורת המשחקים שזה עוד יותר קרוב לפילוספיה וניתוח הגיוני, אבל עדיין מסתבר שיש לו חסימה חשיבתית בכל הנוגע לחשיבה אמונית בגלל שטיפת מוח שעבר בחינוכו או בגלל סוביקטיביות שאינו רוצה לזעזע את עולומו האישי בנוסף לזה השופטים המחליטים לתת פרס נובל אינם אלהים והם יכולים לטעות מה הסיכויי שאדם הנ"ל היה כופר אילו נולד אצל משפחה אתאיסטית? דרך אגב קראתי לאחרונה סקר ש93% מהמדענים בארצותהברית הם אתאיסטים לעומת 13% בציבור הכללי ואילו 97 מהמדענים בבריטניה הם אתאיסטים לעומת 30 בציבור הכללי אני לא חושב שכל החכמה נפלה בחלקי אבל אני חושב שאני אדם אוביקטיבי אם יכולת ניתוח והסקת מסקנות טובה , והגעתי למסקנה שאין אלהים ( לפחות לא של היהדות וגרורתיה ) לא בגלל סיבה אחת אלא בגלל אלפי סיבות ולכן אני חושב שאדם שטוען שאין אלהים יש לו על מה להתבסס ואילו זה הטוען שלא כ"כ בטוח שאין אלהים זה כמו מי שיטען שלא בטוח שאין אלהים המתגמל אתאיסטים ומעניש מאמינים

הכנתי סלט ירקות מושקע

חבל"ז (עם אבוקדו פטרוזיליה חסה לימון סחוט ואגוזים מגורדים... השראה מתוכניות בישול של אהרוני) רק תגידו ואני אביא...

דתלשית לשעבר אמרה לי

שביום כיפור היא לא צמה ,אבל בתשעה באב כן ! כי ת"ב זה על שנאת חינם והיא רוצה להפנים את זה . איש באמונתו יחיה .

ההגיון1

New member
לא צם למה לצום

כל מי שרוצה לאכול איתי ביחד מוזמן תבינו אין אלוהים (יהוה) אין בית מקדש לא רוצים את זה ולא רוצים שיבנה אנחנו רוצים לחיות כמו כל האנשים בעולם ללא השפעה של דת פגאנית שזמנה עבר מזמן כל מי שחושב אחרת מוזמן להיכנס

ההגיון1

New member
תיכנס להידברות שלך

ותדבר איתם עד שתצא נפשך מה אתה בא לשגע תשכל בבילבולי מוח רוצה לקנות תותים בלבן אז תקנה אל תמכור לנו תסחורה הפגומה שלך

ההוכחה שלי שלא באמת צריך לצום

שהמים אצלי בטעם רגיל לגמרי ... ואין להם שום טעם של ``גנובים ימתקו`` /tapuzforum/images/Emo6.gif

תשמעו משהו מוזר

אני בעבודה, ואני נורא רוצה לשתות משהו. אמממה? אני מתבייש! אני עם זקן, כיפה שחורה, "הרב" של החברה, ואני פתאום לא אצום? אז חשבתי שמצאתי פתרון: אלך לחנות מכולת הסמוכה ואקנה דיאט קוק, אבל גם מזה אני מתבייש וחושש - ואם המוכר ישאל? ואם מישהו יראה? קיצער, לא נעים לי. אז אני צם.

ההגיון1

New member
רוצה ידידנו

זה נשמע לי סרט המוכר לא יחשוב בכלל למה אתה קונה הוא בכלל לא יודע שהיום צום בעבודה זה באמת מתסכל

למעלה