צום עשרה בטבת

גנדרן

New member
יום הקדיש הכללי

יום הקדיש הכללי, בו אומרים קדיש על סבא וסבתא או הורים או קרובים שנרצחו בברקנאו טרבלינק ושאר המחנות ויום הרצחם אינו ידוע, מציינים אותו ככה, חילונים (בין שאוכל ביום כיפור לשובע, ומעשן ובין שלא), דתיים, ולפעמים גם חרדים... עדיין ניתן לראות בבתי העלמין ליד המצבות לקהילות שהושמדו בשואה, טקסים כאלה, לרוב המשתתפים יש מספר על ידיהם....

מתבי6

New member
מציינים אותו גם חרדים

הייתי אומר דתיים וחרדים. חילונים מציינים אותו ביום השואה. אבל במשפחה שלי ראיתי שיש תאריכים ידועים, או שקבעו זמן מוסכם או אולי כן ידעו תאריך

גנדרן

New member
ידידי

הייתי מציע שתיסע היום לאחד מבתי העלמין הגדולים והוותיקים בארץ ותבדוק מי מגיע.....(אכן חילונים יש היום פחות מה לעשות הגיל....) תמצא שכמות החרדים מאוד קטנה אם בכלל אולי מציינים בבית זה משהוא אחר, החילונים של היום מציינים ביום השואה..... כי הם לא באו מבתים דתיים וקדיש לא אומר להם הרבה... דור הניצולים החילוני היה מגיע עד לפני כעשור מצוייד בכיפה תהילים ונרות . רובם באו מבתים דתיים וחרדיים מאוד.... ובשבילם זה היה הדרך לכבד את הוריהם וקרוביהם שנספו, בלי קשר אם אתה מאמין בזה או לא....

מתבי6

New member
אני חושב ש

קודם כל אל תתפוס אותי על המילה כי אני לא מייצג אף אחד וכתבתי מה שנראה לי. כנראה מאחר ומציינים יום זיכרון לכאלה שאינם קבורים פה, לשם מה ללכת לבית קברות? כנראה מתכנסים במקום אחר.

כן למה להגיד קדיש אם לא מאמינים כאל

מה, לצום אתם לא צמים כי לא מאמינים אבל להגיד קדיש כן אומרים. אז תגידו ככה לצום קשה לי להגיד קדיש זה קל. אז אתם סתם רוצים תאות לא אמת!

גנדרן

New member
למה להגיד קדיש?

כי ככה אבא שלו או סבא שלו שנרצח רצה, כנראה שכבוד אב הוא לא דבר דתי? כך אני מקווה? זה גם דבר לאומי סמל כמו שמנורת שבעת הקנים איננה רק סמל דתי, אלא הפכה לסימלה של המדינה החילונית, שבן גוריון האפיקורס רצה? יהודי ניצול שואה חני זה גבר מאוד מורכב, יש כאלה שממש היו רוצים להאמין באלוקים אבל הם לא יכולים, כי מה שראו בשואה גמר להם את היכולות ...... אבל בשביל הכבוד לאבא אמא שהלכו לתאי הגאזים וצעקו "שמע ישראל" ואין להם מצבה או זכר, הוא יעשה הכל,,,,

גנדרן

New member
ממש לא

ממש לא הזוי, חני החיים הם לא שחור לבן, יש עוד צבעים בספקטרום.....

האםן אנחנו קופים?

למה אדם שלא מאמין. אומר קדיש????????. מה יש בקדיש הזה אם הכל שקר. למה שלא יגיד אללה אכבר? זה אותו דבר... אפשר לבוא לקבר ולעמוד דום במחשבה על הנפטר. אבל מה עושה כאן הקדיש??? אנחנו בני אדם ולא קופים. צריכים לחשוב לפני שעושים משהו. ואתה לא מדבר על אנשים כמונו שאין לנו ברירה. אנחנו עושים זאת מתוך כורח המציאות. וכבוד למשפחתינו...

עיינתי בתשובתך לחני

א. סביר להניח שאותו אדם שנרצח בשואה לא הספיק לבקש מבן משפחתו שיאמר עליו קדיש. ב. גם אם הוא ביקש דבר כזה, היו לכך 2 סיבות. 1. כי הוא חשב שזה יעזור לו "בעולם הבא". 2. כי כך הוא ראה את אביו עושה כשסבו נפטר. אבל... ברגע שאתה מבין שערך הקדיש שווה לערך כל משפט אחר שיאמר. אין שום סיבה לעמוד כמו קוף ולומר את הקדיש שלא יעזור לו בכלום. כי באדמה כולם שווים!! ואם הנפטר היה מבקש שכל פעם ביום השנה , ילכו בניו עם תחתונים על הראש כי זה יעזור לו בעולם הבא... אתה גם חושב שהיו צריכים לעשות זאת מפני כבוד המת??? כמובן שיש הרבה אנוסים כמונו שבמסגרת משפחתם הם חייבים להמשיך את דרך התורה.... ואין להם ברירה אלא לומר את הקדיש כדי לא לפגוע במשפחתם.

גנדרן

New member
אני אעזור לך

נראה שיש פה כמה חבר'ה צעירים מאוד... אז ככה החבר'ה הישראלית בנויה על סמלים, דגל, סמלי השלטון וכ"ו וגם סמלים תרבותיים, ספר תורה הוא סמל... המנורה הפכה לסמל... וגם הקדיש... אנו נמצאים בעידן בו רוב העם היהודי אמנם אינו דתי, אבל ממשיך לקיים, תרבות וסמלים יהודיים דתיים, המנורה היא סמל והפכה לאחד מסמלי השלטון. הקדיש והקבורה היהודית הם סמל וגם הרבה חילונים נוהגים אותו כמו טקס ברית מילה וכ"ו עכשיו ייתכן שאביו תיווה לו שיאמר ייתכן שלא הספיק... זה לא משנה זה הפך סמל. כמו להביא לקבורה בקבר ישראל.... אתה חיית בחברה בה יש אך ורק חשיבות לעניין הדתי. ואין לו חשיבות סימלית, בישראל החילונית יש הרבה סמלים, שאנשים נוהגים אותם, למרות שאינם דתיים, דרך אגב לדעתי אם תופרד הדת מהמדינה, הדת רק תתחזק בתחום הזה, כי אנשים מחפשים סמלים...

סוג ב

New member
אני חושבת

שמי שמבקש מפורשות שיגידו עליו קדיש, זה בגלל שהוא מפחד שישכחו אותו אחרי שימות. עתיד מן המת להישכח מן הלב. אני בטוחה, שברגע שהמת בעולם שכולו טוב- לא ממש אכפת לו או הוא לא ממש עוקב, אם אומרים עליו קדיש או לא. אבל לפני המוות, זה עוזר לו והוא נאחז בזה שאנשים שקרובים לו יחשבו עליו לפחות פעם בשנה, כשיגידו קדיש..

מתבי6

New member
כנראה שאתה חי בחברה אחרת

אצלי הילדים חוזרים מוקדם, בלוח הזמנים של האוטובוס יש שינויים. במקום שאני עובד אני לא יכול לאכול. ועוד ועוד דברים פרטים שעושים את ההבדל.

למעלה