צבא וכאלה.

ketty the sheep

New member
אני בדעה אחת אתך

למרות שאני אישית מפחדת להביע אותה, לאחר שלפני שנה ברוב טפשותי עשיתי כך, וזה גרם לאנשים רבים בפורום מסויים להתקומם נגדי ולהטיח בי קללות והאשמות ילדותיות בהחלט. ילדותיות, אך פוגעות. בכל מקרה, אני כן מתכוונת להחזיר את שלי למדינה, ע"י שירות לאומי או משהו בסגנון. אני נפגעת מזה שאנשים אומרים שאלו שלא הולכים לצבא הם בוגדים וכו'. זה לא שאין לי שום כבוד למדינה שלי, וזה לא שאני לא רוצה לתרום לה איכשהו. אני רוצה, אבל לא ככה.

nickey

New member
תראי, אני לא מפחדת להביע את דעתי,

והיו כאלה שזה הפריע להם באו אליי במטח קללות טענות ואמרו שאני משתמטת, שלא מגיע לי את מה שאני מקבלת מהמדינה, ובלה בלה בלה.. במקום להעמיד אותם במקום, לא היה לי כוח להיכנס לדיון פילוסופי משו, אז אמרתי שאני שותקת ואי אפשר לשנות את דעתי, לא משנה כמה יצעקו עליי, עדיין זו החלטה שלי לא לתרום כלום למדינה הזו. אני מתנצלת מראש אם מה שאמרתי עיצבן כמה מחברי הפורום, אבל זו דעתי.

going mad

New member
אני יודע ש...

אני יודע שאולי אני חושב יותר מדי קדימה על זה, ישלי עוד כמה שנים עד אז.מי יודע, אולי כשאני אגיע לגיל הזה כבר לא יהיה ככה(נגיד ש..) קשה לי לראות את עצמי במסגרת נוספת אחרי התיכון במשך 3 שנים, יש לי בני דודים בחו"ל...אני ארצה לחיות כפי שהם חיים..חיים של בן 18..לא להתבגר במהירות הנחוצה כדי להתמודד עם הצבא, אני רוצה לחיות את חיים שלי. יצא כבר מכל החורים לשמוע על ההרג, גם אם זה בלתי נמנע במצב שקיים... להיות חלק מאותה מערכת...אני פשוט אשתגע, גם אם זה להביא קפה או להעביר פקסים... לא אוכל להחזיק נשק ביד, בצורה מסוימת הפחד יגבור, אני מכיר את עצמי טוב. גם אם זאת חוויה שעלולה להוסיף לבגרות ,אני לא חושב שאני בנוי לזה, זה תלוי באדם עצמו, יש אנשים שלא יכולים להתמודד עם זה..גם אם זה לא קרבי או משהו כזה, לא צריך לשפוט אדם עפ"י זה. אני רואה את חייהם של אותם קרובי משפחה שלי. הם לא צריכים להתמודד עם המציאות שקיימת בארץ, המצב הפוליטי/כלכלה/פיגועים/מצב ביטחוני וכו' יש להם חיים שקטים..תגדירו אותם אפילו משעממים, אני יודע שאני לא ארצה להתמודד עם דברים דומים בעתיד בארץ, קראו לי פחדן/נצלן/בורח מאחריות יש דברים מסוימים שפשוט לא רוצים להתמודד איתם, ויש לי את הברירה לבחור. האמת שזה די מכעיס לראות אנשים זורקים קללות באוויר, הדיעות שלהם לא ממש מעניינות אותי, אני מכבד אותן, אך אינן בעלות משמעות רבה בעיניי..לא קיימת בי הפטריוטיות שיש להמון אנשים כאן..אולי העובדה שאני לא מפה:) זאת דעתי.

featherhead

New member
../images/Emo4.gif

מקווה שתעשה בסופו של דבר מה שתרצה. אותי, בכל אופן, כל העניין מרגיז. שנרביץ להם?

miss tamborin

New member
אוקיי...

"אנו כולנו בני אדם וכואב לי שהערבים נלחמים בנו בשביל פיסת אדמה עלובה ומתים מרוב ייאוש, מפוצצים את עצמם בינינו, רק בשביל שהמשפחות שלהם יקבלו כסף למחייתם"- אז הם רוצחים (וכן זו המילה המתאימה פה) בפיגועי טרור ילדים (ולא, לא ילדים בגיל צבא, ילדים בגילאי גן) בשביל לקבל קצת אוכל?..אמממ..מה?? האמת היא כזאת, קחי לדוגמא את חיל המודיעין, הם עוצרים כ20 פיגועים ביום לפעמים, בגלל הלדים שלא מבינים שומדבר מהחיים שלהם (אז רגע, אם הצבא היה בגיל 23 ומעלה זה בסדר?) ועדיין יש אחד או שניים שכן מתפוצצים, הרעיון הוא שלא משנה כמה הערבים מסכנים, הם יהרגו אותנו עם תהיה להם הזדמנות והאפשרות היא בין לא לעשות כלום (נו כי הם רעבים ומסכנים) ולמות, למות המון, לבין הילחם נגדם, ולמות פחות. ככה לפחות אני רואה את זה.

ממש לא חושבת ככה.

לפחות לא בנוגע לערבים. אנשים לא מבינים שלא כל הערבים רעים! לתת דוגמאות? כל הגרמנים נאצים? כל הכורדים טיפשים? לא! חקרו את העניין לעומק, ומה גילו? ש-70% מהפלסטינאים לא תומכים בפיגועים. מישהו בכלל התייחס לעובדה הזאת? כולם מעדיפים לחשוב שהערבים הם רעים, כולם. והמצב שלהם באמת רע. יש להם עוצר מ-19:00 בערב בעזה(תקנו אותי אם אני טועה). הדבר הזה, שהם נתונים בו, נקרא חיים? נראה אתכם בשישי בערב בעוצר. לא הייתם משתגעים? נראה אתכם תקועים בבית בערב. לא הייתם מתעצבנים? לא הייתם מפתחים שנאה למשטר הכאילו דמוקרטי שמתיימר להציג שיוויון בין כול המינים והדתות?נכון שיש מצב רע בארץ, אבל המצב הזה מתפתח מהמצב אצל הערבים. ואמרתי כבר, העוצר, הרעב, הסטיגמות. כול אלה, גורמים באיזשהו שלב ל...שנאה. שנאת המקום בו..בשביל חיים טובים יותר! מציעים להם 1000$ כדי להתאבד! אתם יודעים מה זה 1000$ בשבילם?? כולם בטח אומרים "אני בחיים לא הייתי עושה את זה"...אבל תארו לכם, שבמשך 55 שנה, קמה פה מדינה, שהם, הערבים שלטו בה קודם, ועכשיו מנדים אותם לגמרי. זה גורם לסבל, וייאוש ובאיזשהו שלב, כמו שאמרתי מעדיפים למות, רק שהמשפחה תחיה טוב. ואני מאמינה שאם היינו נותנים להם להסתגל בחברה ולהשלים עם זה שכן, הם חלק מישראל, המצב היום היה הרבה יותר טוב. אבל מה לעשות, הימין פה שולט, ובינתיים אנחנו תקועים פה עם מלחמות ופיגועים.

miss tamborin

New member
אהה...אז מה שאת אומרת בעצם זה...

שאם אנשים לא ייתגייסו לצבא אז זה יישתנה ויהיה להם יותר טוב? כי זה לא. ואם כן-אז לנו יהיה יותר רע. כי נכון לעכשיו במדינה ישראל, אם מדברים ת'כלס ובלי פנטזיות- אין מצב שבו נוכל לחיות שווה בשווה עם הערבים, או הם שולטים-או אנחנו.

לא

בכלל לא, אני בחיים לא אומרת את זה. לדעתי כול תפקיד קטן חשוב...ומה רע לתרום מעצמך? זה או זה או זה, לא שיווין מוחלט, אבל יותר זכויות.

dotian

New member
אני מסכים עם כל מילה

יש אנשים שפשוט מעדיפים להסתכל הצידה, להתעלם, לראות רק את הצד שלנו. אנחנו צריכים לזכור שגם שם יש בני אדם וגם שם סובלים, כולנו באותה עגלה. ואני חושב שיש קשר הדוק בין היותנו הומואים ולסביות לכך שאנו (או צריכים להיות) יותר רגישים לסבל ופתוחים, כאנשים שגם אותנו לא מקבלים והדרך לשיוויון ולמחשבה של אנשים עלינו לטובה היא עוד ארוכה לצערי, אתם יודעים עלח מה אני מדבר.

dotian

New member
חינוך מיליטריסטי

מאז הינקות אנחנו גדלים על צבא "זה מה שצריך לעשות" "זה חשוב" "זה שלב בחיים" וכו'. אנחנו כ"כ חיים פה את הצבא, את דרך המחשבה הצבאית- רק תראי מי מנהל לנו את המדינה -גנרלים. אז אני פשוט לא רוצה להיות חלק מגוף כזה (זאת התנגדותי ה"פוליטית", מלבד העובדה שאני פשוט לא חושב שזה המקום בשבילי). אני רואה את הצבא כעדר, כמפעל לחיילים, את עצמי אם הייתי חייל כעבד וכרכוש (כל אחד והאסוציאציות שלו
). מלבד אלה שעוצרים את הפיגועים יש מליון תפקידים שלדעתי הם סתמיים, אבל כבר אין טעם להתווכח על זה. לא כל מהותנו במדינה היא בטחון- כמובן שבלי בטחון לא נחייה פה, אבל עם צורת הביטחון הזו לא נראה לי שאפשר להגיע לפתרון. אי אפשר (עובדה) לעצור את כל הפיגועים ו"לחימה בטרור" עובדה שלא הצליחה- כל הארגונים קמו מחדש. צריך להתחיל מהתחלה- מהחינוך ומהמחשבה ובאלימות לא פותרים אלימות.

featherhead

New member
היום היה לי צו ראשון..../images/Emo4.gif

ולפני הכל, אציין שאני ממש שונא מתמטיקה. במיוחד שברים, אחוזים ונפחים ארורים! דאממ!! עכשיו, מאז שיצאתי משם אני בדאון שכזה, כי יש לי פרופיל 97, אני חסון ומסקוקס, והולכים לשים אותי בקרבי. לעזאזל. והקב''א שלי הולך להיות לא מרשים כמו שתכננתי כי כמו שזה נראה, ברז שממלא לבד בריכה בעשר שעות לא יימלא עם עוד ברז את הבריכה בשעה שבה הרכבת המזויינת תצא מתל אביב!!! גררר! ובגלל הקב''א הלא-מרשים ישימו אותי בקרבי כי.. טוב, בואו לא נכליל. הראיון האישי היה קצת יותר סביר, בעיקר כי המראיין היה מאוד נחמד. בעיקר כי הוא גם היה הומו:) מפה לשם מצאנו את עצמינו מדברים על "שיקגו" ועל כמה שהשירים שם מעולים. אבל מלבד זה שהוא היה מאוהב בי לגמרי (אז מה אם הוא לא אמר לי?
) הוא גם אמר לי לא להיות שאנן מדי ובגלל הפרופיל הקרבי שלי אני לא אהיה במקומות שבהם אני רוצה להיות (דובר צה''ל, במחנה, תיאטרון צה''ל, גלי צה''''''ל. {יה, רייט}) ושכל מה שאני יכול לעשות זה לנסות להתקבל לקורסים הקדם צבאיים שאני רוצה, ולהיות בספק אם הם יקבלו אותי. ולא רציתי להגיד שאני לא מוכן לשרת בשטחים (על אף שאני כן) כי קראתי שזה מוריד בקב''א.. לעזאזל:\ כך שעד כה אני לא ממש מרוצה ממה שהולך להיות השירות הצבאי שלי. אז עכשיו, למרות שאף אחד לא קרא את זה, אני מרגיש הרבה יותר טוב. להתראות.

בצו הראשון שלי

ציינתי בפירוש שאני לא חושב שאני אבטא את מלוא יכולותיי בתור לוחם מן השורה. אמרתי למראיינת שאם קרבי - אז בתפקיד פיקודי (ולא, אין פה פטיש למשחקי שליטה... טוב, אולי קצת
). בלי שום קשר, אמרתי שאני מאוד מתעניין בשירות בהדרכה. בהחלט התחשבו בזה בשאלון ההעדפות שקיבלתי. אז אמנם כפי שזה נראה כרגע אני בכלל הולך לעתודה, אבל זה חשוב מאוד, כשהולכים לצו ראשון - להגיד את מה שאתם רוצים להגיד, ואיך אתם רואים את השירות הצבאי שלכם. לא תמיד יתחשבו בזה, אבל לפחות ינסו. ואם יש איזה תפקיד בצבא שאתה רוצה, תנסה להתעקש עליו...

featherhead

New member
זהו, שכבר מהתחלה

המראיין אמר לי שרוב הסיכויים שאני אהיה בקרבי אם יש לי פרופיל 97. נחמד לשמוע גם על "הצלחות", אני מקווה שבסוף תעשה מה שאתה הכי רוצה והשצבא יתחשב בזה, עד כמה שהוא מתחשב (מיי אס!) בכל אופן, הבנתי שאני יכול להחליט גם לא להיות בקרבי (מי היה מאמין:) ושאולי, אם הקב''א שלי אכן יהיה מרשים, יהיו לי יותר אפשרויות. לא להיות פסימיים! בהצלחה לך

אז ככה...

אמנם יש לי עוד מס' שנים ואני משוכנעת שאני אשנה את דעתי עד אז, הנה מה שאני חושבת...
אני ככל הנראה אהיה במודיעין- רקע משפחתי וכו'- וזה בסדר מבחינתי. הם עושים עבודות חשובות מאוד (יה, רייט. על מי אני עובדת. ביחידה של אח שלי הם שיחקו פוקר), והם בסדר. לעומת זאת, אם איכשהו אני אהיה קשורה למבצעים בהתנחלויות, במחנות פליטים, ב"חיסול ממוקד" וכד'- גם אם רק מבחנה מודיעינית- אז גודאמיט, אני אהרוג מישהו, וזה כנראה יהיה האחראים עליי^^

StarChild

New member
*לוקחת נשימה מרגיעה ומנסה לא

להתעצבן* אני התרחקתי מהשירשור הזה כי אני יודעת שאם אני אתחיל להגיד את דעתי על חלק ההדברים שנאמרו פה אני אפגע בכמה אנשים. מה שאני כן אגיד זה שאני כן ציונית וכן פטריוטית ואני מתגייסת עוד חודשיים וגם זה רחוק לי מידי, שיגיסו אותי עכשיו... אני גם אגיד שיש יותר מדי אנשים ש"צה"ל לא בשבילם" ש"מעדיפים לעשות משהו מועיל יותר", הנוער הישראלי כל כך אנוכי שזה מפחיד, יש חוסר נוראי בחיילים וכל אדם שני עושה חשבון אישי, כדי לי להחזיר למדינה לא כדי לי... שני שליש האבדות של חיילים היו יכולים להמנע אם היו יותר חיילים והחבר'ה שלנו לא היו בפעולה חודשים על גבי חודשים עד שהם עייפים מדי ולא עירניים! ולגבי הצורך בשרות חובה,משהוכמו מחבל אחד מתוך 20 מצליח לצאת, וגם אז לרוב ניתפס בדרך, ולעשות פיגוע. בלי צה"ל, בלי שירות חובה, חצי מאיתנו כבר היה מת וחצי ימות בשבועות הקרובים....אם היה יותר חיילים היינו מורידים את זה ל1 מתוך 30, ואז אולי עוד כמה אנשים היו חיים היום. רוצים להכנס לאנוכיות? סבבה, אבל תחשבו על החברים שיש לכם בקרבי, על כאלה שאולי (חס וחלילה) יפגעו בפגוע,זה מרגיש נוח על המצפון? וכן, זו האני הלא עצבנית בנושא,נושא רגיש כי אם היו לבן דוד שלי את השני חיילים שהיו חסרים לו, אם היו עוד קרביים להחליף אותו ואת החיילים שלו, אם ואם ואם, אבל הנקודה שאולי הוא עוד היה פה... תותי, שהולכת לשמוע משהוא להרגיע את עצמה.

going mad

New member
אני חייב להגיד לך ש...

אני חייב לומר שלא בחרתי לחיות כאן, ההורים שלי הם אלו שעשו את הבחירה, ומה לעשות, לא הייתי בגיל בו יש לי אפילו את הקול להביע את דעתי ורצוני. חשבון אישי או לא חשבון אישי, אני לא מסתכל על מה שיכול לצאת לי מזה, או מה שאני אפסיד אני יכול להגיד לך שלא אצליח לתפקד שם. אני לא אדם בעייתי/עצלן/או כל דבר אחר או משהו כזה... אבל המסגרת הזאת פשוט לא נראית לי כדבר שהייתי יכול להסתדר בה! אני חושב שלהתעצבן זה לגיטימי אם מילא, זה אדם שמתעצלן, או שמעדיף נסיעה להודו או משהו... אבל לשפוט אדם אחר כשאתה לא יודע את הסיבות שלו, וכשאתה לא מבין אותו ,לא נראה לי בסדר.. הממ..זהו

dannnnnna

New member
אני חושבת ששירות חובה בצבא זה מאד

חשוב... מדינה כמו שלנו לא יכולה להרשות לעצמה לתת לאנשים לבחור אם כן או לא... ברור לי מסלול שצריך לעבור ..(לימודים.. צבא.. ואז לבחור כבר מה לעשות עם עצמך..) חוץ מזה שלהקדיש שנתיים (ושלושה חודשים במקרה שלי:0) למדינה זה לא כזה דבר נוראי... בנתיים יש לי עוד משהו כמו חודשים עד הגיוס (כן כן דפקו אותי עם התאריך...) אבל הולך להיות לי תפקיד ממש נחמד ואני בסך הכל די מרוצה מהבחירה של להתגייס... רק עוד דבר אחד... "אפשר להפוך את הצבא לצבא מקצועי וכך גם למנוע אבטלה" לא אי אפשר.. כי משכורת צבאית זה לא משהו שיכול לכלכל בןאדם מובטל (זה בוקשי יכול לכלכל ילדים בני 19...) בשביל זה יש קבע..בשביל אלו שרוצים ומתאימים לזה...

dotian

New member
נו ברור

כשהופכים צבא למקצועי מן הסתם מעלים את המשכורת למינימום לפחות. חוץ מזה, לא לדבר על כל הבזבוז שהולך בצבא ועל תקציב הביטחון המנופח, שלידיעתך חלקים גדולים ממנו הולכים לקציני קבע שלא כולם כאלה נחוצים. צריך גם לדעת לבקר ולפקפק ולא לקבל הכל כמובן מאליו. (ואגיב לשאר אח"כ)...

dannnnnna

New member
מאיפה תביא תקציב בשביל להעלות את

המשוכות בדיוק? אפשר לחשוב שהמדינה שלנו בכזה מצב של שפע כלכלי שבאמת יש תקציב לכל מה שצריך..

זה דווקא די פשוט, דנה

מהרגע שהצבא אינו צבא חובה אלא צבא מקצועי - מספר המשרתים בו פוחת. אני לא בטוח אם הצבא באמת צריך להחזיק כל כך הרבה קצינים ונגדים עשרות שנים בקבע, כדי שיוכלו לשבת במשרד כל היום, לשחק עם ציוד אלקטרוניקה ולצעוק על הפקידה שלהם שתעשה להם קפה (ונתקלתי בכאלה). גם לא בטוח שהצבא צריך להחזיק עיתון, ותחנת רדיו - אמנם אני באופן אישי מאוד מחבב את גל"צ וגלגל"צ, אבל אולי יש מקום שבמקום שהיא תהיה במסגרת צבאית, היא תהפוך לתחנת רדיו מן המניין. הצבא הוא צבא הגנה לישראל - אם הוא ישמש ככזה, ואך ורק שכזה, ניתן להניח שהוא יהיה הרבה יותר יעיל ואפקטיבי. ומכיוון שהוא יצטרך לשלם רק משכורות לעובדים בו, במקום לכלללללללל הצעירים בישראל, המשכורות גם יעלו בהתאם.

למעלה