צבא וכאלה.
המ, טוב, כחלק מהכרותכם איתי אמרתי שאני בן 17 (עוד מעט 18), ולמטה מישהו כתב על זה שהוא רוצה להשתחרר ושרימפיון על זה שהוא השתחרר. אז, סתם, רציתי לדעת מה השאר חושבים/עושים/הולכים לעשות בקשר לגיוס לצבא. אני לא מתגייס ועושה שנה הבאה שירות לאומי (איזה כיף לי) בבתי ספר בתל אביב. זה מה יש. אי הגיוס שלי נובע גם מעמדותיי הפוליטיות וגם בגלל שאני פשוט לא חושב שזה בשבילי.(אני אומר מראש, שאני לא רוצה לפגוע באף אחד שהיה או נמצא בצבא מכל סיבה שהיא.
) על זה אבא שלי יאמר "מה זה לא מתאים, לכולם יש תפקידים. חייבים לעשות צבא, אתה חייב להחזיר את חובותיך למדינה!" (וכו', אתם מכירים את העסק). הציעו לי, בערך, להיות גרפיקאי.או שהייתי מש"ק סוכרזית או משהו פרודוקטיבי כזה. לא רציתי להיות גרפיקאי טוב, זה היה בועדת שחרור, הם בטח סתם אמרו, אז אמרתי "לא". "תחתום פה". והשתחררתי. חוצמזה אני חושב שגיוס חובה זה כבר מיותר היום. כלומר, כ"כ הרבה בזבוז בצבא, תפקידים קטנים וחסרי משמעות- כמו יצירת מדינה בתוך הצבא. או, המדינה של הצבא.
מצד שני, ברור שזה גם תלוי בשלטון. שמתעקש להישאר בשטחים ולתת לחיילים מסכנים לשמור על מתנחלים. גם מגעיל אותי קידוש הצבא, הצבא הקדוש, שמי שלא מתגייס נחשב לאוייב המדינה. אפשר להפוך את הצבא לצבא מקצועי וכך גם למנוע אבטלה. הרי יש מלא אנשים שרוצים. אז למה להכריח את אלא שלא? למה לא לתת להם אלטרנטיבה? למה הכל צריך להיות סביב הצבא? בע.
וזה מה שיש לי להגיד בינתיים.
מקווה שלא הכעסתי אפאחד ואשמח לדעת מה דעתכם.
דותן
המ, טוב, כחלק מהכרותכם איתי אמרתי שאני בן 17 (עוד מעט 18), ולמטה מישהו כתב על זה שהוא רוצה להשתחרר ושרימפיון על זה שהוא השתחרר. אז, סתם, רציתי לדעת מה השאר חושבים/עושים/הולכים לעשות בקשר לגיוס לצבא. אני לא מתגייס ועושה שנה הבאה שירות לאומי (איזה כיף לי) בבתי ספר בתל אביב. זה מה יש. אי הגיוס שלי נובע גם מעמדותיי הפוליטיות וגם בגלל שאני פשוט לא חושב שזה בשבילי.(אני אומר מראש, שאני לא רוצה לפגוע באף אחד שהיה או נמצא בצבא מכל סיבה שהיא.