צבא וכאלה.

dotian

New member
צבא וכאלה.

המ, טוב, כחלק מהכרותכם איתי אמרתי שאני בן 17 (עוד מעט 18), ולמטה מישהו כתב על זה שהוא רוצה להשתחרר ושרימפיון על זה שהוא השתחרר. אז, סתם, רציתי לדעת מה השאר חושבים/עושים/הולכים לעשות בקשר לגיוס לצבא. אני לא מתגייס ועושה שנה הבאה שירות לאומי (איזה כיף לי) בבתי ספר בתל אביב. זה מה יש. אי הגיוס שלי נובע גם מעמדותיי הפוליטיות וגם בגלל שאני פשוט לא חושב שזה בשבילי.(אני אומר מראש, שאני לא רוצה לפגוע באף אחד שהיה או נמצא בצבא מכל סיבה שהיא.
) על זה אבא שלי יאמר "מה זה לא מתאים, לכולם יש תפקידים. חייבים לעשות צבא, אתה חייב להחזיר את חובותיך למדינה!" (וכו', אתם מכירים את העסק). הציעו לי, בערך, להיות גרפיקאי.או שהייתי מש"ק סוכרזית או משהו פרודוקטיבי כזה. לא רציתי להיות גרפיקאי טוב, זה היה בועדת שחרור, הם בטח סתם אמרו, אז אמרתי "לא". "תחתום פה". והשתחררתי. חוצמזה אני חושב שגיוס חובה זה כבר מיותר היום. כלומר, כ"כ הרבה בזבוז בצבא, תפקידים קטנים וחסרי משמעות- כמו יצירת מדינה בתוך הצבא. או, המדינה של הצבא.
מצד שני, ברור שזה גם תלוי בשלטון. שמתעקש להישאר בשטחים ולתת לחיילים מסכנים לשמור על מתנחלים. גם מגעיל אותי קידוש הצבא, הצבא הקדוש, שמי שלא מתגייס נחשב לאוייב המדינה. אפשר להפוך את הצבא לצבא מקצועי וכך גם למנוע אבטלה. הרי יש מלא אנשים שרוצים. אז למה להכריח את אלא שלא? למה לא לתת להם אלטרנטיבה? למה הכל צריך להיות סביב הצבא? בע.
וזה מה שיש לי להגיד בינתיים.
מקווה שלא הכעסתי אפאחד ואשמח לדעת מה דעתכם.
דותן

miss tamborin

New member
אמממ...

תראה אני דווקא כן חושבת שהצבא זה חשוב לעשות, יש כאלה שלא יכולים לעשותו מסיבות כאלה ואחרות ואת זה אני מבינה, אבל מי שיכול לעשוצ צבא-צריך. מספר האנשים שלא רוצים לעשות צבא רב ויש אנשים כמוך שאומרים שאפשר לעשות את הצבא כמשרה (כי פשוט יש למדינה תקציב מיותר אה?) אבל האמת היא שלא, לא הרבה (באופן יחסי) ייעשו את זה, ואנחנו לא מדינה כמו ארה"ב או קנדה אנחנו לא מדינה עם המון תושבים ואנחנו צריכים את האנשים לצבא. ונכון יש את התפקידים ה"לא מהותיים" במיוחד כמו הפקידות וכאלה אבל כמו שבן דוד שלי אמר פעם- כל תפקיד בצבא חשוב, כי מישהו צריך לשלוח מכתב ומישהו צריך לשלוח את הפקס וגם אם זה לא נראה חשוב צריך מישהו שייעשה את זה, וזה נכון, יש לנו כ"כ הרבה אוייבים, כ"כ הרבה בעיות שהצבא שלנו הוא חשוב. עכשיו בקשר למתנחלים, כן זה נעצבן שחיילים צריכים ללכת לשמור על מתנחלים וצריך "לבזבז" על זה כוח צבאי אבל הרעיון הוא שהם שם והם לא יילכו, אז מה? ניתן להם למות?..לא, גם עליהם צריך לשמוןר, בסה"כ הצבא לא עושה דברים סתם כי אין לו משהו אחר לעשות, אלוהים יודע שיש לנו מספיק מה לעשות, מה שהוא עושה-הוא חייב לעשות. (אגב, וזה ממש בלי רצון להיכנס לוויכוח פוליטי כלשהו, אני דווקא חושבת שהמתנחלים צריכים להיות איפה שהם, רק צריכים גם לדעת איך להתייחס לחיילים ששומרים עליהם). מי שעושה שירות לאומי, זה גם טוב, כי בשירות לאומי יש איזשהי תרומה למדינה גם כן, וכן-צריך לתרום למדינה, לא משנה מה תגידו אנחנו גרים בה והיא המדינה שלנו ויש דברים שצריך לעשות, אני פשוט לא אוהבת אנשים שמשתמטים לחלוטין בלי סיבה ממשית. ואחרי שהיבהרתי את זה, אני אישית הייתי רוצה להיות בחיל האוויר או לפחות לעסוק באיזשהו תפקיד יותר..אממ...קרבי... לצערי עקב כושר גופני ששואף למינוס שלוש, אני כנראה אהיה פקידה או משו בסגנון.

praetor

New member
תגובתו של בנאדם, שהוא במקרה חייל -

דבר ראשון, בנוגע למתנחלים: שאלה: "אז מה? ניתן להם למות?.." תשובה: כן. ועכשיו לעניינים האחרים - לגבי מה ש-dotian אמר - אני בהחלט יודע שהצבא לא מתאים לכל אחד, ואין לי בעיה עם מי שלא הולך לצבא - כל עוד הוא תורם בדרך אחרת (שירות לאומי). אני חושב, ואל תכעסו עלי, ש-מה ש-nickey אמרה ("זו החלטה שלי לא לתרום כלום למדינה הזו") זה דבר ילדותי ומלא חוצפה. אני לא אכנס פה לדיון על ציונות, כי אני לא ציוני גדול, ואני בוודאי לא איזה פטריוט מיליטריסט, אבל בכל זאת, מי שחי פה - צריך לתרום למדינה. אני לא שופט אף אחד שאומר שהמסגרת של צבא דווקא לא מתאימה לו. זה מובן ומקובל. אבל בזמן שחיילים קרביים מסכנים את חייהם, וחיילים אחרים (כמוני, למשל) "סתם" מוציאים 3 שנים מחייהם כדי להחזיק את המדינה הזו כנגד האיומים, או חבר'ה של שירות לאומי שעושים אלף ואחד דברים חיוביים אחרים - מי שאומר "זו החלטה שלי לא לתרום כלום למדינה הזו" הוא סתם אגוצנטרי וכפוי טובה. איפה היית, nickey יקרה, בלי חיל-המודיעין, שמסכל פיגועים? בלי ח"א והשריון שהגנו עלינו במלחמות רבות בפני סוריה/מצרים/ירדן וכו' - שרצו לכבוש אותנו? אני לא נהנה מהצבא. אם לא היה גיוס חובה, לא הייתי מתקרב אליו. ממילא כשאני התגייסתי לא היה ממש שירות לאומי לבנים. אבל מישהו חייב לעשות את זה, גם אם זה לא נעים.

nickey

New member
תראה... תשמע...

אני סה"כ הבעתי את דיעותיי בידיעה שהן קיצוניות מעט, ועלולות לגרור תגובות לא נעימות, זו גם הסיבה שאני לא מתבטאת הרבה בנושאי הפוליטיקה, גם כי זה לא מעניין אותי וגם אין לי כוח להתווכח על דברים שאני ממש לא מבינה וזהו. החיילים אולי שומרים עלינו אבל זה עולה לחלקם בחייהם, והם עדיין צעירים, עדיין לא הספיקו לטעום אפילו יריקה אחת מקו החיים הארוך שעוד ציפה להם ונקטע בפעולה אחת, או מהלך שגוי. היית פעם בחאן יונס? היית בג'נין? נכנסת לשם ודיברת עם האנשים שאיבדו את בתיהם בהפצצות? גם אם זה מוצדק לדעתך, לדעתי זוהי גזילת חיים.

miss tamborin

New member
את היית שם? בחאן יונס? בג'נין?

וכן יש כאלה שמתים בגלל זה, אני לא אומרת שזה מוצדק, אבל זה קורה ובגלל אלו שמתו אנחנו צריכים להמשיך להגן על מה שהם הגנו, מה שהם מתו למענו. ככה לפחות אני רואה את זה.

nickey

New member
ידיד מאוד טוב שלי היה שם...

ועד עכשיו הוא בהלם, הולך לטיפול פסיכיאטרי, הוא במצב נפשי מאוד גרוע. אפילו יצא מהצבא שנה וחצי לפני השיחרור.

praetor

New member
כמו שאמרתי - מי שהצבא לא מתאים לו

יכול ללכת לשירות לאומי - במיוחד בנות. לא לעשות כלום זו כפיות טובה.

nickey

New member
אני אמרתי לך לא להתגייס?

לא. זו רק דעתי, ומי שזה מפריע לו, יכול להגיב כמה שהוא רוצה אבל עדיין זה לא יזיז אותי מדעתי. אני לא קוראת לכולם לא להתגייס. זוהי מדינה דמוקרטית והבעתי בה את דיעותיי, קיצוניות ככל שיהיו.

praetor

New member
אני כבר התגייסתי, תודה

ואני מבזבז 3 שנים מהחיים שלי בשביל שאנשים מפונקים ואגואיסטים כמוך יוכלו לחיות בשקט.

הממ, תקשיב שניה, יקירי...

לכולנו פה יש עשרים דעות שונות (טוב יותר בכיוון של שלוש אבל לא משנה
) אבל אף אחד לא מלכלך, נכון? אז למה להרוס? לא יפה.

praetor

New member
אני עומד מאחורי דברי, אולם יתכן

שלא זה המקום לומר אותם. אני אאשים את החום שלי (38.4 במדידה האחרונה) בעניין הזה.

dotian

New member
בנים יכולים

לשרת בשירות לאומי בצורה שווה (יש את עמותת שלומית החילונית), וכמות הבנים שמתנדבים שם היא מזערית, בהתחשב בכמות הע-צ-ו-מ-ה של הקב"ניסטים ושאר הפטורים בארץ. ולדעתי זה מאוד חשוב לעשות שירות לאומי, כי יש כ"כ הרבה מה לתרום בחברה הלא כ"כ מתוקנת שלנו, הרבה יותר מבצבא השבע.

dotian

New member
המממ

שאלה קשה. "שווה", התכוונתי שבנים ובנות כאחד יכולים לפנות להתנדב בשירו"ל (עמותת שלומית החילונית- לא נראה לי שיש עוד חילוניות). את רוב ה"שוק" תופסות הבנות הדתיות, בהמוניהן. דרך אגב, איפה אתה הולך לשרת (באיזה אזור?), אתה הולך לגור בדירת שירות בחולון?
(היחידה לבנים בארץ
). אני הולך להיות בת"א, ואני גר באיזור נתניה, כך שזה דיי תלוי בי. מצד אחד- להתרחק מהבית- טוב. מצד שני, תלוי באנשים שיהיו שם.

resputin

New member
מה שהוא התכוון ב"צורה שווה" (אם

הבנתי נכון) זה שבעצם בחור שסיים שירות לאומי, ובחור שסיים צבא -אפילו בתור מגיש קפה בקירייה, בטח ובטח שקרבי, המעמד שלהם לא שווה ברמה כזו או אחרת. לזה שסיים צבא תמיד תהיה פריבילגיה כזו או אחרת.

לא תמיד

תלוי איפה. פחות ופחות מקומות אומרים לא לאנשים שלא עשו צבא, בעיקר בגלל שהתופעה הפכה לנרחבת כל כך, עד שאין ברירה אלא להכיר בה ולקבל אותה. התכוונתי יותר לעניין של תנאים בנים מול בנות. שירות לאומי הוא התנדבות. כן, מקבלים 700 שקל בערך אש"ל(אוכל, שינה, לינה) אבל זה כלום כשאתה צריך לשלם באמת על אוכל שינה לינה. שירות לאומי נותן לך תעודה, התנדבות לא. וחלק מהאנשים מעדיפים פשוט לקבל את התעודה. אני עצמי, לא החלטתי, יש מצב שאעשה שירות לאומי כי יש שם מספר דברים שכן מעניינים אותי, או שאלך להתנדב במקום כמו בית דרור, אם יקבלו אותי. בנות שעושות שירות לאומי, מקבלות לפי מיטב ידיעתי, את מלוא הזכויות של בחורה שעשתה שירות צבאי. בחורים שעושים שירות לאומי, מקבלים חלק מועט מאותם זכויות של חיילים וגם את זה כנראה יבטלו לבני השירות הלאומי, התכנית הכלכלית החדשה של ביביהו.

resputin

New member
חידוד קליל לדבריי

לא אמרתי שמקומות עבודה *לא מקבלים* עובדים שסיימו צבא, אלא אמרתי שזכויותם לרוב מועטות, כמו שציינת בעצמך, מאשר של יוצי צבא. האפליה הרבה יותר נמוכה אצל נשים, אבל לא אצל גברים וכנראה שגם לא תהיה בקרוב.

nickey

New member
הצבא ממש לא מדבר אליי...

משום היותי פציפסטית, יש לי פטור רפואי מסיבות שידועות רק למעט, ולמרות כל הבעיות שיש לנו במדינה, אני לא סובלת את הרעיון שכולם מוכרחים ללכת לצבא ישר אחרי התיכון.. זה הלם גמור! כולם יגידו שהחיילים האלה שומרים עלינו וכו', אבל לדעתי הם עדיין ילדים קטנים שלא מבינים מה רוצים מהם, הרי לפני כמה שנים הם שיחקו בבובות חיילים, והנה, הם בעצמם חיילים, נכנסים לאיזורים שהם שמעו עליהם רק בעיתונים, בטלוויזיה וברדיו, ורואים מה באמת קורה. ידיד שלי עבר הלם תרבותי וכיום הוא לגמרי מבין את הערבים, הוא היה בחאן יונס ואמר שהמצב שם יותר גרוע מדרום ת"א, ובחדשות מעדיפים לטייח את זה ולהציג את ה"שלל" שלנו, ערבים הרוגים. כמה שיותר, יותר טוב.. אנו כולנו בני אדם וכואב לי שהערבים נלחמים בנו בשביל פיסת אדמה עלובה ומתים מרוב ייאוש, מפוצצים את עצמם בינינו, רק בשביל שהמשפחות שלהם יקבלו כסף למחייתם. זוהי דעתי, יהיו כאלה שיתנגדו, וכאלה שאולי יסכימו עם חלק ממה שאני אומרת, אבל עדיין, זו דעתי, לטוב ולרע.

למעלה