צבא וכאלה.

Courteney

New member
שלום :)

אני בכלל לא הולכת לצבא... השתחררתי על בעיות "רפואיות"
למרות שגם לא רציתי לשרת. אני פצפיסטית. אני נגד כל מה שקשור למלחמה... חוצמזה שגם לא היה ממש בא לי 'לבלות' שנתיים בהגשת קפה למישהו.

sarah

New member
הערה

יש עוד הרבה דברים לעשות בצבא חוץ מללחום מלחמות ולהגיש קפה.

Courteney

New member
כן, אני יודעת...

אבל זה מפריע לי שזה חלק ממסגרת של צבא...

dotian

New member
כן

למה הכל צריך להיות במסגרת צבאית? מה רע במסגרת אזרחית, שגם תורמת הרבה יותר לחברה מאשר לגוף עצמו המכונה "צה"ל"?
צבא=גוף שמהותו היא פתירת סכסוכים באלימות.

StarChild

New member
צבא= גוף שמהותו שאנשים כמוך וכמוני

יוכלו לשבת פה ולהתווכח אם צריך אותו או לא... זה אנשים כמוך שבגללם החיילים שלנו מרגישים לא מוערכים! הורגים? good morning! לזה קוראים מילחמה, אחרי כמה שנים פה הגיע הזמן להכיר את המושג! תגיד תודה שיש עוד אנשים שחושבים שלהגן בלי לקבל כלום בתמורה שווה את הכל...!

dotian

New member
נכון

אבל אתה מסכים שזה גוף שמשתמש באלימות, על זה אי אפשר להתווכח. לדעתי אי אפשר לפתור סכסוכים באלימות- להזכירך ישנה "הגנה" שמושגת גם בהסכמים ובמיליון דרכים אחרות שלא כוללות אלימות. תחשוב על זה
יש גם דבר שקוראים לו "טרור חברתי-כלכלי", שזה מה שהממשלה עושה עכשיו, וגם מדברים כאלו חובתנו להגן. זו דעתי, אתה לא צריך להסכים איתה אבל לדעת שדיעות אחרות קיימות (הממ, משפט קצת מסורבל וחסר משמעות, אתה יכול להתעלם ממנו
)

miss tamborin

New member
"טרור חברתי-כלכלי", שזה מה...

שהממשלה עושה עכשיו" אז מה הפלשתינאים עושים? משחקים דוקים? רוצים לרדת מעולם החלומות שלכם? לא כל אלימות אפשר לפתור במילים, בעצם את רוב האלימות אי אפשר לפתור במילים, וכן- גם אי אפשר לפתור אלימות באלימות, אבל לפחות ככה נפגעים פחות.

dotian

New member
מה הקשר?

כאילו,מה, אני לא יודע מה קורה? אבל תסתכל גם מה העם שלך עושה באותו זמן שאתה מסתכל לשם- גם משם יש טרור (דא) וגם מפה, טרור שונה, אבל טרור.

dotian

New member
אופס, סליחה.

התייחסתי אלייך כבן. אבקש סליחתך. לדעתי אפשר להתווכח על היעילות של פתירת סכסוכים (אלימות) באלימות. פשוט תסתכלי מה נהייה פה מאז "חומת מגן", למשל. לא הצליחו למגר את הטרור, לא הדבירו אותו והוא חזר לתפקד כבעבר. או, למשל, את הסיכולים הממוקדים (אני לא מרחם על המחבלים האלה, מגיע להם למות), אבל למה לא פשוט לעצור אותם- לטובתנו. כי כל פעם שמחסלים שם מישהו, זה נותן להם עילה לזרוק טילים על שדרות (דוגמא ממה שקרה בדיוק היום) ולעשות עוד פיגועים. וכל האזרחים החפים מפשע שנהרגים בחיסולים הממוקדים. פה את בטח תגידי "גם לנו נהרגים אזרחים חפים מפשע". אני לא אומר שהכמות מכרעת, אבל תסתכלי על הכמויות שנהרגות ב"טעות" ע"י הצבא- לא ע"י ארגון טרור. ע"י צבא שמייצג את המדינה. בקיצור, כולם צריכים להפסיק לשחק במלחמה (הכרזה קצת מופרכת, הא... טוב, מה לעשות
)

StarChild

New member
אני בת...

והניסיונות לפתור את הסיכסוך לא העלו הרבה, אולי עכשיו, מי יודע, עד אז התודה לזה שאנחנו חיים הולכת לחיילים שמסכנים את החיים שבשבילנו

שרה לבנות האפשרויות מוגבלויות..../images/Emo4.gif

לא שאני חושקת בכלל בתפקיד שמשלב ספורט. אני מעדיפה להיות במודיעין...

miss tamborin

New member
מוגבלות כן, אבל לא- לא קיימות...

ובימינו יש תפקידים שלפני 10 שנים לא הייתה אפשרות לבנות להתקבל אליהם.. ושוב אני חוזרת, שירות לאומי זה טוב ולא פוגע בשום אידיאולוגיה פציפיסטית שהיא...או שאני טועה?

dotian

New member
כן

שירות לאומי זה טוב ובריא, ואני שמח שאת מסכימה
. לדעתי כל מי שלא עושה צבא צריך לתת לו ולהציע לו אפשרות לעשות שירו"ל. פשוט לא מספיק מפרסמים את זה, בגלל הצבא- וחבל, עם הכמות העצומה של המשתחררים. יש כ"כ הרבה מה לתרום ולשנות...

אני חושבת...

שעדיף לפחות לעשות את השירות הלאומי אם את לא עושה שירות צבאי. עדיף כמובן שירות צבאי, אבל זה עדיף של השתמטות.

אין לי מושג לגבי השרשור

אבל אני חייב להדחף פה: לא, אני לא בצופים, אני בתנועת נוער אחרת שאני מתכנן להפרד ממנה (זה לא רלוונטי) אני מתכנן עוד מכיתה ה' או ו' להיות ש"ש בחלהט וצבא בקשר לצבא- אללה אכבר

למעלה